Regisztráció Blogot indítok
Adatok
na-ki

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy terjednek az elektromos autók, úgy épülnek le a munkahelyek az autóiparban. Ez az összefüggés sokszor megkérdőjelezhetetlennek tűnik, a BCG ugyanakkor legújabb tanulmányával részben cáfolja ezt a tételt.Szinte nincsen olyan hét, hogy ne jelentenének be vezető autógyártók komolyabb, sok ezres…..
HamPLÓ Egyessel Etele fele 2019.06.21 16:49:01
Több mint négy év után ismét "első villamoshoz" gyülekezhettünk Közepesen-Dél-Budán: először gördült végig tuja az 1-es hosszabbításán a Fehérvári úttól az Etele térig. Kezdjük a rövid képes beszámolót egy kötelező közhellyel: előttem az utódom! Hozzánk közelebb még egy 103-as autóbuszt…..
Mint az közismert, Magyarországon relatíve  magas a kórházi fertőzések aránya. A nemzetközi átlagnál jóval többen halnak bele a kórházi fertőzésekbe. ..
A „passzív” ablakok, mint aktív áramfejlesztők ötlete viszonylag régi, azonban sokáig csak az ötletládában porosodott. A napelempiac jelenleg több, mint 90%-ban szilícium-napelemeket használ és a hatásfok terén már nemigen lehet további javulást eredményező újításokra számítani. Ezért is folytatnak…..
na-ki 2017.07.29 08:17:18
@steery: akkor csinaljon mas draga penzen napelemes aramtermelot, ha fillerekbe kerul majd az aram :)
A Böszörményi út, az Alkotás út és a Maros utca környéke számít a XII. kerület legveszélyesebb részének, ám még itt is alacsony a bűnesetek száma. A kerületi utcák zömében évek óta szinte egyetlen lakásbetörés, autófeltörés sem történt – derül ki az Otthontérkép…..
Tanácsadójával üzent a Fehér Házba...
na-ki 2017.06.16 08:16:08
Az a jó hír, hogy az összes külföldön élő magyar nyugdíjas megkapta az Erzsébet-utalványt. Az meg a rossz, hogy semmire nem mennek vele...
Nem volt hajlandó válaszolni az indexnek Szijjártó Péter arra a kérdésre, mennyiért jutott hozzá balatonedericsi birtokához. Az index cikkét egészítenénk ki néhány helyszínen tapasztalt információval. (A hírportálon közölt képeket a Fideszfigyelő…..
na-ki 2016.12.04 21:30:34
na-ki 2016.12.04 21:33:26
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: a 12. keruletben harom meretlepcso van. A 120 nm felett mar nincs ujabb lepcso az adozasban. Igy akar 2-3000 nm- re is ugyanannyi a kommunista ado, mint 120 nm-re.
Tiborcz István nem csupán egy közpénzeken hízó klánember, hanem egy szexista tapló is, aki nemhogy a nőket általában nem veszi semmibe, de a saját feleségének a létezése se érdekli, ha épp nincs ott. Tiborcz István két mondatban csodálatosan összefoglalta annak a rendszernek a lényegét, amit…..
Egy hatvan négyzetméteres, földszinti, napfénytől mentes, négy és fél méter belmagasságú lakás felfűtése nem éppen pénztárcakímélő cselekedet, épp ezért kifaggam a gázszerelőt, mit tegyek, hogy spóroljak...
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért érdemes a Moped blog Facebook-oldalát is lájkolni. ‹⊗›   Korábban már szenteltünk egy leginkább ironikus hangvételű posztot a "kamu 50-esezés" rejtelmeinek, ezúttal megpróbáljuk a komolyabbik végét megfogni a dolognak. Kezdjük azzal,…..
na-ki 2016.10.19 22:39:44
:)
A babák etetése és itatása komoly odafigyelést igénylő feladat, hiszen a picik emésztőrendszere még nem teljesen olyan, mint egy felnőtté, és a szervezetük sem olyan ellenálló még. Utóbbi okból kifolyólag sokkal fogékonyabbak bármilyen betegségre, fertőzésre, ezért nagyon ügyelni kell a…..
na-ki 2016.10.14 14:36:43
@spartaco: A kocsik akkumulátorába ioncserélt vizet töltenek. A desztillálás igen drága lenne...
hu.wikipedia.org/wiki/Ioncsere
Valamiért mindig kicsit húzódozunk az olyan házaktól, amelyek az eklektikus jelzőt kapják meg, talán mert ilyenkor az jut elsőre az ember eszébe, hogy az építtető vagy a tervező tulajdonképpen nem tudta eldönteni, mit is szeretne...
na-ki 2016.08.31 15:01:57
@Lesből Támadó Szárítókötél: A kép egy látványterv, amivel manapság igen sokszor vezetik félre a tervezők, a beruházók a leendő vevőt. A méretek torzak, a környezetből a visszahúzó elemek hiányoznak (szomszéd, árnyékoltság).
na-ki 2016.08.31 15:03:38
@Advanced Flight: A leírásban említett kilátás nemhogy az Istenhegyre jellemzőket nem éri el, de gyakorlatilag nulla.
Miután a 2016-os nyári olimpia hétfő hajnalban a végéhez ért, az MTVA úgy döntött, hogy hétfő (tehát augusztus 22-én) este nyolctól az egészet leadják újból. Igen, jól értik, 16 napon keresztül ismétlik majd a riói játékokat az M5-ös csatornán, de immár időeltolódás nélkül, magyar idő szerint. Az…..
Az utóbbi hetekben megsűrűsödtek az olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyeket egy motívum köt össze: az uniós tagságunk szembeállítása a magyar érdekekkel. Nem arról van már szó, hogy egyes baloldali, majd mindenféle pártállású nyugati és uniós politikusokat személyükben gyaláznak az olyan alakok,…..
A FIDESZ felvette a kesztyűt és visszavág a "kockásinges forradalom" hőseinek. A kormányzati szándék nyilvánvaló: a magyar oktatás szakszerű és precíz szétverése. Egy összeszerelő üzemként működtetett országnak ugyanis nincs szüksége kiművelt főkre, tombolhat hát a fideszes „Nagy Proletár Kulturális…..
Az elmúlt évtizedek egyik legjobban ismert és legtöbbször idézett magyar költője, Romhányi József 95 évvel ezelőtt, 1921. március 8-án született Budapesten. Furcsa ellentmondáshoz vezet ez a mondat, hiszen a rengeteg Romhányi-mondat ott él a köztudatban, a szerző neve azonban alig-alig. Viszont, ha…..
Vitézy Dávid ma a Közlekedési Múzeumot vezeti, illetve újítja meg. Természetesen aktuális terveiről is beszélgettünk vele a Forbes márciusi számában megjelent interjúban, de rengeteg érdekes rész nem fért be a lapba. Ezeket két részletben közöljük itt a blogon, ez az első - többek között…..
na-ki 2016.03.04 07:50:09
@törzsmókus: Akkor talán tessenek azoknak kifizetni ezen költségeket, akik ennek a bolondos okfejtésnek (kínálati) a pártján állnak.
Akkor is jönnek-mennek az üres buszok, villamosok, amikor megszünt a környéken néhány reggel hatkor kezdő nagyvállalat...

Otthon be tetszik kapcsolni a villyanytűzhelyet 24 órában csak azért, hogy majd csak megjön az étvágya valakinek a családban?
na-ki 2016.03.04 07:55:11
@has: egyetértek gyalogosként és autósként is!
A járda a gyalogosoké (nem a járda nagyobb felét szabálytalan várakozással elfoglaló autósoké, ott kerékpározóké), az úttest a járműveké, a kerékpárút a kerékpárosoké és a buszsáv a buszoké. A gyalogosoké még az átkelést biztosító zebra is.
Kobrapörkölt. Kutyaleves. Napi 40 narancs. Előkóstolók hada. Kannibalizmus. Csak néhány a XX. század legkegyetlenebb diktátorainak meglehetősen sajátos étkezési szokásai közül, melyekről egy hamarosan megjelenő könyv számol be. Ebből idézünk most pár…..
na-ki 2015.12.08 19:26:43
www.168ora.hu/itthon/orban-eletet-feltik-ezert-volt-szukseg-etelkostolora-85979.html
2011-ben is volt már:
Orbán életét féltik, ezért volt szükség erre a lépésre
Orbán Viktorra és Schmitt Pálra már nem csak a testőreik vigyáznak, a Terrorelhárítási Központ munkatársai között élelmiszer-biztonsági szakemberek is dolgoznak. Ők követik nyomon a hivatalos programok helyszínein felszolgált ételek beszerzését, valamint az egész sütési és főzési folyamatot, így nem fordulhat elő, hogy a miniszterelnök vagy az államfő ételébe hashajtót, netán mérget keverjenek. Az étel-előkóstolás nem új keletű feladata a terrorelhárítóknak, már az uniós soros elnökség alatt állandó kötelességük volt a kiemelt rendezvények élelmiszer-higiéniai ellenőrzése.
Pár éve egy forró nyári napon Kispolgár úgy döntött, hogy házának kapuja előtti járdájára felhúzódik gépjárműjével azon egyszerű oknál fogva, hogy könnyebb legyen a nagybevásárlás utáni cipekedés. Midőn végzett az embert próbáló feladattal, nyugodtan csukta le a…..
na-ki 2015.12.01 11:23:07
@apukam_vilaga: Ezért tettem fel az első az egyenlők között előtti utcaszakaszt... a Cinege utcát.
na-ki 2015.12.01 11:27:55
@apukam_vilaga: itt a példa, hogy akár egy kisértékű holmi ellopására is példásan mozdul rá a nyomozóhatóság. A Te kerékpárodra is legalább ennyi erőfeszítést tettek, de most le akarod tagadni :)
hvg.hu/itthon/20140616_Az_Orbaneskuvo_lopas_feljelentes_KNYF
na-ki 2015.12.01 11:30:31
@apukam_vilaga: "Mindezért nem kell mást tenni a tulajdonosnak vagy üzemben tartónak, mint a területileg illetékes okmányirodán a járműnyilvántartásba bejegyeztetni rövid szöveges üzenet fogadására szolgáló elérhetőségét, telefonszámát vagy elektronikus levélcímét."
innen:
www.kisalfold.hu/gyori_hirek/jogi_kiskapu_a_kerekbilincs_ellen_alig-alig_elnek_a_telefonos_segitseggel/2299393/
A Fidesz a múlt héten indította be menekültkvóta-ellenes kampányának a rezsiharcból már ismert fegyverét, a lakosságot masszív demagógiával hülyíteni próbáló fórumozást. Orbán kollégái kizárólag Fidesz tagoknak és Kubatov-listásoknak szervezett haknitúrán járják a…..