Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roccobankrupt

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben az idei fesztiválszezon fellépőinek listája nagyjából végleges, lezárt borítékban kaptam egy videót a 70-es évekből, rajta a PLAY ME felirattal. A videó bizonyítja, már a fesztiválok sem a régiek. Hová tűnt ez a kendőzetlen báj, mely a 70-es éveket…..
A Carbonfools tagjait festékkel dobálják meg, és a basszgitáros apja mellett még néhány rajongó is feltűnik. A Die Antwoord klipjében élőlények kerülnek elő a zenekar tagjainak szájából, egy ismeretlen magyar formáció (?) pedig olyan klipet készített, amire alig találjuk a…..
A zeneipar alapvető erőfeszítéseit a kilencvenes évek végétől, 2-3 évvel ezelőttig a fájletöltő szolgáltatások és a letöltők üldözése jelentette. Mindennek (is) tudható be, hogy az életképes (vagy legalábbis annak tűnő) üzleti modellek csak mostanában, jó tíz év…..
Bizonyára sokan ismerik John Cage híres művét, a 4'33"-at. Aki nem, annak elmondjuk: ez a darab négy perc harminchárom másodperc csendből áll, egy árva hang sem szólal meg benne, semmilyen hangszeren, semmilyen hangmagasságon. 1952-ben, a mű születésekor ez jó poénnak tűnt,…..
roccobankrupt 2010.10.10 09:53:45
A YouTube zenefelismerője ez alapján működik:

cs.nyu.edu/~eugenew/publications/icassp07.pdf

A Warner teljes katalógusa le van tiltva, a szűrés automatikusan történik, a kiadó nem nézegeti egyesével végig a sokmillió feltöltött videót, és nem telefonálgat mindegyik miatt külön a YouTube-nak, hogy töröljék.

Itt annyi történt, hogy a srác feltöltött valamilyen WMG-s zenét a videó alá, azt automatikusan törölték, és aki volt olyan naiv, mint a posztíró, az beszopta, hogy valóban a csendet töröltette a kiadó.
Tegnap jelentette be Steve Jobs az Apple Pinget, amit ő maga is úgy definiált, mint a zene Facebookja+Twittere. Persze mindenki másnak inkább a Last.fm vagy a MySpace ugrott be, ám ezzel együtt is érdekes kérdés, hogy az Apple be tud-e lépni egy olyan piacra, ahol semmi tapasztalata…..
A Trousers nem kevesebbet tűzött ki célul, mint hogy színteret építsen Magyarországon, de azt sem bánnák, ha ez a határainkon túlra is kihatna. Hogy milyen színteret? Azt a fajta glammel kevert garázsrockkot nyomják, amit például a hamarosan leálló Backyard Babies is játszik, de…..
Oké, tudom, hogy nincs olyan nyelv, hogy kínai. De akkor is. A múltkori szkines poszt után, az utolsó videóban volt egy kép kínai szkinekről, és a legendáriumban is van szó ázsiaiakról, úgyhogy rákerestem. Ez lett belőle: Gonosz vagyok, de az én szememnek ez több, mint…..