Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Maxer1500

14 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző cikkemben szó esett a K-On! második évadjáról, az új Key projectes Angel Beats-ről valamint MADHOUSE újabb sikergyanús animéjéről, a Rainbow-ról. Mivel még sok anime hátra van, így essünk is neki a mai adagnak.   B Gata H Kei Megmondom őszintén, ez volt az az…..
Mintha egy örökkévalóság telt el volna az előző cikkem óta, és ugyan röstellem, de nem nagyon volt időm a bloggal foglalkozni. De most így a vizsgaidőszakban végre lett egy kis szabadidőm, így beszámolok nektek a 2010-es tavaszi szezon animéiről, avagy jobbak lettek-e a startnál,…..
Van egy jó hírem. Mostantól lesz időm videókra, hiszen lábtörést szenvedtem egy focimeccsen, ezzel elintézve magamnak két hét fekvő, illetve járógipszet. Mivel az iskolai pixisből a fekvőgipsz idejére (1 hét-10 nap) kiesek, tudok videózni.Ugyanakkor szívből kívánom…..
Maxer1500 2010.04.21 20:32:38
Na ugyan Touhou egy nagyon szórakoztató és népszerű játék, mégse ő lenne a legjobb, arra a címre alkalmasabb a Final Fantasy vagy a Dragon Quest sorozatok.  Ettől függetlenül nehézségben viszont tényleg ott van a toppon, és a játék karakterei annyira népszerűek, hogy egy…..
  Mielőtt belekezdenék a Tekken The Motion Picture anime film kritikájába, szeretnék valamit most leszögezni. Mégpedig azt, hogy HATALMAS TEKKEN FAN VAGYOK. Hogy miért fontos ez? Mert emiatt a Tekken The Motion Picture nem csak egy film, hanem egy olyan film, ami egyik…..
Maxer1500 2010.04.16 10:43:00
Én magam is hatalmas TEKKEN fan vagyok, és ugyan a 4.31-es MAL értékelés kicsit megkavarta a gondolataimat, mégis belekezdtem ebbe az egy órás borzadályba. Mit nem adnék, ha az időmet visszakaphatnám...

Úgy látszik nem csak a Hollywood-i stúdiók nem tudnak rendes filmadaptációt csinálni nevesebb "arcade" játékokból (Street Fighter, Mortal Kombat, stb.), de még a japánok se. A film 1998-as eredete lévén mondhatják az emberek, hogy "De az régen volt, ez a graf elfogadható". Nagy sz*rt, ugyanis az animáció annyira borzalmas itt, hogy szemrákot kaptam pár jelenettől, a karakterek rondák, az előtér háttér kontrasztjáról meg nem is hallottak még a készítők.

Valamint engem talán a legjobban az zavart, hogy rendelkezésükre állt az összes többi karakter, de csak az utolsó 10 percbe belesűrítették 2 képkockába őket pózolva, köszönjük, ennyi erővel minek animálták le? Sokkal jobban ki lehetett volna dolgozni a történetet, ami követhetetlen volt, és időnként logikai csavarok is vannak benne.

Summa summarum, szerintem ez gyalázat, olyan szinten van mint a Street Fighter film, vagy a Mortal Kombat Annihilation, egyszerűen megerőszakolták azt a világot, amit millióan szeretnek. Én személy szerint ezt a filmet körülbelül 2-re értékelném, mivel az általad felsorolt pozitívumok még épphogy megmentik a szégyenteljes bukástól. De csak épphogy.

Jöjjön a kedvenc jelentem is, amilkor Jun és Kazuya beszélget:
" - Why do you want to kill your father? Do you still hate him because he threw you into that pit, and tried to kill you?
- ......"
Én is ezt válaszolnám. xD
Maxer1500 2010.04.16 16:06:23
@Mangekyo22: A My Anime List-en (MAL) legutóbb 4.31-es átlagja volt (most 5.37), míg pl. hasonlítási alapként a Platonic Heart-nak 5.27-es átlagja van. Szóval MAL-on 6 alatt már tényleg SZ kategóriás animék vannak, ez is egyike annak. Bár Mars of Destruction értéke 2.37, míg a 2. legkisebb az 4.11... Azért ez mond valamit, nem? :D És hogy újra megnézni? Mazochisták előnyben.
Nem is ragoznám, jó szórakozást.Edit: Kész az új videó, pénteken fel is kerül. Maxer1500- nak biztos ismerős lesz :D..
Az anime ipart meggyalázták jó párszor. Legutóbb a Platonic Heart (Zettai Shougeki) agysejtpusztítása volt méltó erre a címre (2008-ban követték el), de egy évvel előtte elkészült az, amitől kikészültem.Hogy miről beszélek? A School Days nevű szemétkupacról, amire az…..
Maxer1500 2010.04.12 22:44:34
Ha statisztikát kéne vezetni, akkor talán a Naruto/Bleach/OP/stb., a Haruhi és a School Days emelkedne ki azok közül az animék közül, amiknek a legvitatottabb az értékelésük. Van aki imádja a pszichologikus gondolatai miatt, míg vannak akik utálják főleg a vége és a karakterek beteges és pszichopata jelleme miatt. Mindenki maga döntse el persze, hogy milyen véleménnyel van az anime iránt, viszont pár dolgot kiemelnék a videóból (semmi rosszindulatból).
Szóval elsőként említetted a grafikát, valamint az animációk gyengeségét, a karakterek gyenge megrajzolását stb. Nos ezzel nem tudok egyetérteni. Az animáció ugyan nem volt díjnyertes, de legalább egy "decent" szintet elér. Ugye a Visual Novell animációját vitte tovább ami a legtöbb ember véleménye szerint se volt borzalmas (pl nem egy Mars of Destruction vagy Kanon 2002, na AZ borzalmas animáció).
A másik a zenék egymagában. Ugyan az igaz, hogy az opening nem nyerte el mindenkinek tetszését, és a BGM-ek is csak az elmegy kategóriába mennek, de az Ending-ek közül rengeteg olyan dal van ami a mai napig is népszerű anime nézők körében.
A karakterek jelleme pedig, nos ez volt a lényegük. Makoto belőlem is kiidegesítette a sz*rt, valamint a két főleányzó se éppen a szeretető "heroin"-ok sorait erősítik. Viszont az anime mondanivalójához ezek a karakterek szükségesek. Ugyan tényleg idegesítőek a karakterek és néhol nos túlzásba viszik a dolgokat, mégis sokkal jobban tudtam velük azonosulni, mint pl a Green green bármelyik szereplőjével. Az anime mondanivalója, pszichológiai és társadalmi jellemzése pedig minden ember számára szubjektív, kinek bejön kinek nem, de mindenesetre tanulságos.
Összesítve a monológot, nem védeni akarom (legalábbis teljesen) a sorozatot, mivel tényleg megvannak a maga hibái, főleg a szegényes történetben és a könnyen utálható karakterekben, de szerintem a videóban pont rossz dolgokat emeltél ki mint negatívum, de persze mindenki másképp látja a dolgokat, és ezt tiszteletben tartom. És hogy ez egy gyalázat lenne az animeiparra? Nos ajánlom figyelmedbe a borzalmas Platonic Hear-t után bármelyik Ideal Factory-s produktumot (Mars of Destruction, Tenkuu Danzato Skelter Heaven, stb). Nekem egy hét kellett a felgyógyuláshoz azok után.
Maxer1500 2010.04.12 22:54:36
@Maxer1500: Még annyit a wall of text után, hogy ronda, FAIL kategóriájú rajzok: www.sankakucomplex.com/2008/12/20/anime-manga-epic-drawing-fail/ ezen az oldalon látogathatóak, mindenki csak bátran. Makoto ezek után szerintem egy angyali szépségű...perverz(?).
Szegasztok! Mangekyo022 vagyok, az Anime Manga Palota alapítója, főszerkesztője és monstantól ide, az AnimeBlog-ra is csinálok kritikákat, és ide is feltöltöm a videóimat - persze csak szép lassan. Először a régieket töltöm fel ide. Így elsőként a Rosario To Vampire anime…..
A tavasz eljött, elmúlt a fránya hideg, csiripelnek a madarak, tombolni kezdenek a hormonok, és minden 12.-edikes középiskolás "remegve" várja az érettségiket, míg az egyetemisták az újabb vizsgaidőszakot. Ugyan nem minden tejfel ebben a világban, de az élet persze megy…..
Maxer1500 2010.04.06 21:16:52
Hát én pont a moebombától nem várok semmit, de persze csak én vagyok így vele. Abban egyetértek, hogy a Heroman gyerekeknek van, de hát ettől persze még lehetne, mivel ugye ami kicsitknek jó az még nagyoknak is lehet jó, nézzük példának az UP! című filmet(az már mellékes hogy a Heroman más indokokból egy raklap sz*r, de ezt majd lehet később megírom).

A B Gata H Kei szerintem nagyon jó kis anime, nem komplex , könnyen emészthető és jó humorral van megáldva, tényleg egy könnyed szórakozás, bár nem lesz a szezon animéje.

Arakawa Under The Bridge meg teljesen agyament, de szórakoztató nem beszélve arról hogy kísértetiesen kezd hasonlítani bizonyos előző SHAFT produkciókra. Szerintem elmegy.

Working! - szórakoztató, pihentető anime brutális staffal, érdekes karakterekkel, de szerintem annyira nem izgalmas hogy szezon anime legyen. De ne legyen igazam. :D

Angel Beats!, nah igen... Erre nem tudok sokat mondani, tényleg hatalmasat csalódtam benne, mármint az animáció tényleg... gagyi, annyira lusták voltak hogy rengeteg helyen az elcsúszott kezeket se javították ki. A történet KEY-től van, szal abban még reménykedem, de nagyon kell pedálozniuk, hogy elfelejtsük a szörnyű első részt. AZ ötlet már ott hülyeségnek tűnt nekem, amikor Haruhi koppintású főszereplőnőt jelentettek be.

No de azért ne csüggedj, ott van még Hakaouki, Sengoku Night Raid, Rainbow és a House of Five Leaves. Ezek közül valamelyik még durranhat nagyot.
Maxer1500 2010.04.10 22:26:44
@neminge: Giant Killing és a Senkou night Raid nekem is tetszett, viszont nekem pont a Ichiban Ushiro no Dai Mao nem tetszik, nem tudom szerintem eléggé bugyuta. De persze kinek mi az ízlése.

A Mayoi neko meg pont olyan amilyennek képzeltem, To-love ru + Nyan koi, klisés, de nem is nagyon tudnak egyedit alkotni ebben a love-comedy-hárem stílusban.

A Rainbow meg badass minden téren, MADHOUSE nem kíméli az embereket. Thumbs up!

Manglobe cuccok mindig jók, szóval én is kíváncsian várom.
A So-Ra-No-Wo-To után az Aniplex és TV Tokyo által létrehozott projekt, az Anime no Chikara második egyedi címével rukkol elő. Míg a So-Ra-No-Wo-To egy K-ON! háborús ízesítéssel, addig a Senkou no Night Raid inkább a Darker than Black sorozat sikereire próbál hajazni.…..
  Fegyverek, csajok, irdatlan barmok és egy hihetetlenül elkapkodott első rész. De valahogy még is érdekes. Valahogy így lehetne összefoglalni az Angel Beats! által keltett érzéseket. Nyugodtan mondhatom azt, hogy ez egy kisebb csalódás eddig, még annak ellenére is, hogy az…..
Maxer1500 2010.04.10 12:52:48
Az animáció EPIC FAIL-jét rengeteg helyen meglehet csodálni, egy kisebb csokorban például itt találhatunk :
www.sankakucomplex.com/2010/04/03/angel-beats-quality-from-the-get-go/
Borzalmas karakter animációk, az előtér és háttér összhang nélkülisége és szimpla lustaságból áradó hibák. Nem mondom, nem tettek ki magukért a srácok. A karakterekkel egyetértek, a WC kefémhez jobban ragaszkodom, mint ezekhez a karakterekhez. A történet viszont más téma, ugye KEY-es cuccról beszélünk, Air, Kanon, Clannad után pedig hirtelenjében nem tudok rosszat mondani róluk, így a történetet én még nem írom le, ki tudja mi lehet még belőle. Viszont az biztos, hogy az első rész után rengeteg nézőt vesztettek, és ezt senkire nem kenhetik.

U.i: Jah igen, és üdv a csapatban! Yoropiku. ^^
Tokyo-ra úgy látszik tényleg rájár a rúd az utóbbi időben, hiszen először tolvajok lepik el a várost (Lupin III: Tokyo Crisis), majd egy földrengést kellett túlélnie  (Tokyo Magnitude 8.0), most pedig gonosz démonhordák lepik el. Legalábbis a Tokyo Majin Gakuen…..
Amikor valamelyik ismerősömet megkérem, hogy ajánljon egy j-doramát, általában 3 címet szokott mondani: GTO, Gokusen, 1 litre of tears. Mivel a GTO-t már animében elkezdtem, és a 1 litre of tears-t is láttam már régebben, így úgy döntöttem belekukkantok a Gokusenbe, ha…..
A One Ok Rock japán pop-rock bandát 2005 nyarán alapította meg három középiskolás barát, Yamashita Toru(gitár), Kohama Ryota(basszus) (mind ketten a Heads, egy japán hip-hop banda tagjai voltak), valamint Alexander Onizawa(gitár). Azóta két újabb taggal, valamint rengeteg rajongóval…..
Remélhetőleg sokan hallottatok már Makoto Shinkai mesterről, hisz nem kisebb műveken dolgozott, mint a Voices of a Distant Star, vagy a zseniális 5 Centimeters Per Second. Mégis 2004-ben varázsolta széles vásznakra egyik legnagyobb és legjelentősebb művét, a Kumo no Muko, Yakusoku no…..
A Darker than BLACK széria a világon hatalmas népszerűségnek örvend, nem is alaptalanul, hiszen ki ne élvezte volna Hei, Yin és Mao kalandjait, amik nos, nem éppenséggel voltak gyerekmesék.  A sötét, komor közeljövőbeli világban játszódó történet, érdekes karakterek és…..
A téli anime szezonnak mindig is szegényesebb felhozatala volt, mint mondjuk egy nyári vagy őszinek. Kevesebb nagy név, kevesebb  anime, kisebb érdeklődés. Ez azt jelentené, hogy a téli animék gagyik? Nos, nem igazán. Talán épp a kevesebb anime mennyiség miatt beletud nézni az…..
Könnyű novellából készült animét már mindenki láthatott, gondoljunk csak a Shakugan no Shana-ra vagy a Full Metal Panic!-ra. Egy novellából jóval egyszerűbb animét készíteni, hiszen a történet adva van, viszont a mangával és a visual novellekkel ellentétben, egy könyvnél a…..
Még anno nyáron volt egy sorozat, aminek elsöprő sikerére nem sokan számítottak. A történet 4, később 5 lányról, akik egy könnyű zenei bandát alapítanak a suliban, és fülbemászó számokat játszanak, miközben más-más dolgokat is megvitatnak. Nos, a So-Ra-No-Wo-To nem az a…..
Mielőtt elkezdenénk, egy gyors bemutatkozás: Maxer vagyok, az Animeblog legújabb "alkalmazottja", többnyire a Spontán és Ismertető rovatokba fogok írni, ahol bemutatom az aktuális uborkaszezon animéit. Ennyi elég is rólam, csapjunk is bele 2010 egyik első animéjébe, a…..