Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tygger

0 bejegyzést írt és 1021 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha végiglapozzuk a Wizz Airhez az utasoktól érkezett kérdéseket, nem meglepő módon az merül fel a leggyakrabban, hogy van jegyünk, de a járvány miatt nem akarunk utazni, mikor adjátok már vissza a pénzünket? A cég utolsó Facebook-posztja alatt  a Wizz embere, vagy robotja próbál is mindenkinek…..
Most, hogy az európai repülés kezd leállni, a legtöbbeket érintő kérdés az, hogy lehet visszaszerezni a le nem utazandó repjegyekért korábban kifizetett pénzt? Nem egyszerű, mert a komoly likviditási válságba került szolgáltatók a törölt járatok után sem szívesen adják vissza. Frissítés: a Wizz is…..
tygger 2020.03.22 18:30:42
@Fillér B. Gusztáv: látom, hogy próbálsz megértő lenni a wizz gyakorlatával szemben, de ahogy az indexen is írtam, én napról napra dühösebb vagyok rájuk. rengeteg embert szopattak most meg, és én teljesen komolyan gondolom, hogy ezekkel csak akkor repülök a jövőben, ha nagyon muszáj. de lehet, akkor inkább nem megyünk sehova

teljesen ki vagyok akadva, ez elvi kérdés
tygger 2020.03.24 22:14:17
@Fillér B. Gusztáv: iszonyu szerencsenk volt... kifele ein maradt, de vissza pont olyanra volt jegyunk, amit kivettek. csak ezert jar vissza a 120 szazalek, de ez mazli. ha a hetfoi visszajaratra a delutanit valasztottuk volna, most fel is akarnam oket gyujtani. mennyi ido alatt irjak jova a pontokat? mar vagy harom oraja leokeztam appban
tygger 2020.03.24 22:29:02
@Fillér B. Gusztáv: ez tiszta vakszerencse. es ezert tovabbra is nagyon pipa vagyok rajuk, mert azert tobb ezer ember penzet siman lenyultak a nemadunksemmitajandekba hozzaallasukkal. nagyon felhuztam magam az elmult napokban, nehezen fogom elfelejteni. most sem jott meg az eszuk es a nagyvonalusaguk, veletlenul nekunk jol jott ki a lepes
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
tygger 2020.03.17 15:59:02
@Fillér B. Gusztáv: de ez nagyon tisztességtelen hozzáállás, amúgy
tygger 2020.03.17 16:31:26
@Fillér B. Gusztáv: én viszont ilyen hozzáállással nem fogok többet jegyet venni tőlük, sőt a wizz hitelkártyámat is felmondom. nyilván pont szarják le, sírni is fognak miatta. semmi mást nem kérnék, csak legalább az ingyenes átfoglalási lehetőséget adják már oda
tygger 2020.03.17 19:47:16
@John Heard: nem olvastal figyelmesen. arrol volt szo ma, hogy torles eseten mar nem lesz valasztas, automatikus 120 szazalek jovairas wizz szamlara
A Wizz hivatalosan is bejelentette azokat az útvonalakat Debrecenből, amelyekről az előző posztban beszámoltunk. Sőt, még azokon kívül kettőt. Arról nem szóltak, hogy egy meg megszűnik. Rákérdeztünk, ezért magyarázat is érkezett arra, hogy miért döntött a cég az utasok szándékos szétültetése…..
Na végre: rácuppant a brit polgári repülési hatóság az utasok szétültetős szívatására, bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak.  A CAA közleménye alapján mondjuk inkább kínosan fészkelődni van kedvünk. Tisztában vannak a problémával, erre jól lekutatták a dolgot, megkérdezték az utasokat. Ebből…..
tygger 2018.02.04 18:51:06
@Fillér B. Gusztáv: affene. sebaj, két gyerekkel nem akartunk kockáztatni
Madeira igazi túraparadicsom, és a Lanzarotén bekapott extra szörnyű időjárás után azt gondoltuk, itt már minden rendben lesz. Tévedtünk. Heves széllökésekkel és esőkkel tarkított néhány napot töltöttünk Christiano Ronaldo szülőszigetén, ahol röhejes, de már a repteret is róla nevezték el. De nem…..
Új innovatív szolgáltatásról szól a Wizz Air friss bejelentése. A helyzet azonban az, hogy amiről beszélnek, az a legkevésbé sem innovatív, inkább sima másolás. Amit viszont nem jelentettek be, az megint egy kis kicseszés lehet sok utassal: ingyen csak az utazás előtt két napon belül lehet…..
tygger 2017.08.16 18:08:04
@svajcineger: ja, de a wizz-zel többnyire úgyis az eu-n belül repülsz. nyilván vannak kivételes célállomások, de még mindig kevesebb helyen kell - adott esetben - wifit vadászni, mint június előtt
Invitel-ügyfelek, figyelem: aki nem olvassa a cég tájékoztatóit, az január 1-jétől meglepve fogja tapasztalni, hogy az alábbi csatornák minden csomagból hiányozni fognak: Eurosport 1 SD/HD Eurosport 2 SD/HD Eurosport News Animal Planet SD/HD TLC Discovery Channel Discovery Showcase HD ID…..
tygger 2016.11.16 09:16:39
@Sparhelt: nem is fogsz. ez tegnap jött az elektronikus számlákkal, honlapra december 1-jén ráérnek feltölteni az új ászf-et
tygger 2016.11.16 09:18:12
@tygger: bár de, oda is fel van töltve, max a link nem publikus :) www.invitel.hu/lakossagi/ASZF/Invitel_lakossagi_ASZF_valtozas_201701.pdf
tygger 2016.11.16 13:39:33
@audia6v6: nem mondhatod fel a csatornákra hivatkozva. ha januártól cseh 2, horvát 4 és bolgár 1-es lenne, akkor sem. már minden szolgáltató kb. egy hónapra vállalja az éppen adott csatornák szerepeltetését a kínálatban. az van, amit kapsz, pláne hűségidő alatt. E_S_É_L_Y_T_E_L_E_N.
Durván leestek a jegyárak a Kanári-szigetekre. Tenerife és Gran Canaria is olcsóbb lett, de az igazi zuhanás a két kevésé ismert szigetre következett be - hihetetlen, de ezekre akár már 6 ezer forintért elvisz a repülő Budapestről.  Kurvaélet, a 8 ezres jegyünk drágának bizonyult, a Wizz Air…..
tygger 2016.11.14 18:13:19
@Brix: hát foglalni ésszel kell. múlt héten voltunk egy barcelonai kanyaron szerda-vasárnap, 42e volt oda-vissza három főre, plusz nagy kézi poggyász, hogy urizáljunk is egy kicsit.
A net és a magazinok intim rovatai ontják a több éves párkapcsolatban unatkozó férfiaknak és nőknek az ostobábbnál ostobább tanácsokat nemi életük fellendítése céljából. Vegyük sorra melyek a legközhelyesebb és legkártékonyabb javaslatok, amivel garantáltan nem változik semmi a hálószobában. Végy…..
tygger 2016.09.24 13:57:09
@Prognozuoti Blasio: ne haragudj, de szerintem ez a fingáspara pont hogy nálad ragadt be túlságosan. olyan, hogy tökéletes összeillés, nem létezik. csak szólok. itt szúron tököm magam, ha tényleg azt gondolod, ezen múlik a jó szex. persze négyéves távlatokkal ne is próbálj szerintem okoskodni, mert kiröhögteted magad :)
tygger 2016.09.24 14:52:24
@Prognozuoti Blasio: semmiben sem kötelező azonos véleményen lennünk. de kicsit naiv vagy, ennyi, no offense, ez ténymegállapítás. kérdésedre válaszolva majdnem 20 éve, és hidd el, a fingás/szarásnál komolyabb problémák is vannak. majd megtudod.
tygger 2016.09.24 16:15:56
@Prognozuoti Blasio: okos akartál lenni, szánalmas kis troll lettél :) bravúr pár percben, ügyes vagy! még írjál, jó a buli
Nagy nehezen, pár év késéssel belőtte az easyJet a ziccert, februárban indul az Amszterdam-Budapest útvonal. Ők nincsenek oda a magyar piacért, kínkeservesen bővítenek csak. A jegyek 10 ezer forint környékén vannak, sajna ez teljesen reális, érdemes őket megvenni, nem valószínű, hogy érdemben…..
tygger 2016.09.16 14:39:34
@Fillér B. Gusztáv: @levrov: hm, érdekes. mondjuk akár különbség lehet chipes és nem chipes kártya, paypassos és nem paypassos között is. mindenesetre kellemetlen volt eléggé, de jártunk már úgy bécsi parkolóházban is, hogy a pénztárcáinkból utolsóként előkerülő kártyát fogadta el az automata. pedig azon még volt is mastercard meg visa logó

egyébként most, az aktuális bankszámlaváltásnál éppen ezért osztottuk meg a kártyaigényléseket: nekem visa electron a mastercard hitelkártyák mellé, az asszonynak meg maestro
tygger 2016.09.16 20:59:33
@Fillér B. Gusztáv: oregszunk, osszefolynak az evek :)
tygger 2016.09.16 21:04:29
@M. Péter: mi simán. itthon sem használunk kp-t, külföldön sem. szó szerint "aprót" viszünk
Ideje volt, a héten már 4 százalékos közönségarányt is produkáló műsort nemcsak az RTL-csoport csatornái, de a saját kábelportfóliója is verte, tegnap este pedig a Viasat az Észbontók premierjével adott nekik újabb pofont. A helyzet tarthatatlan volt, a TV2 lépett, és A szultána címmel egy török…..
Szeptembertől 4 eurós extra kiadással számolhat minden Ryanair-utas, aki 12 év alatti gyerekkel utazik. Számukra ugyanis kötelező lesz az ülőhelyválasztás, amiért a szülőnek fizetnie kell, a gyerekeknek ingyenes. Pitiáner lehúzás, vagy logikus és érthető intézkedés? Talán mindkettő. A bejelentés…..
tygger 2016.08.01 18:47:45
@Fillér B. Gusztáv: én az eredeti közleményből nem ezt olvastam ki, mint az independent szerzője, szóval reméljük, neki többet mondtak egy sajtájon :) na mindegy, majd alakul, meglátjuk. amúgy most lis-pdl és pdl-lis járatokon 3-3 euróért foglaltam ülést (most kivételesen kettőnknek), és további 2-2 volt hozzá a priority, hát annyit megért. külön foglalásban voltunk, úgy volt olcsóbb, amikor még tavaly vettük a jegyet, még így ezekkel a plusz költésekkel is jobban jártunk. mindkét gép 100 százalékon repült, és amúgy tényleg voltak kényszeres átültetések. de ez akkor is csak lehúzás sajnos, pedig épp kezdtek jó fejek lenni, ezek éve nem láttam például csomagméricskélést sem.
Izlandba oltott Madeira némi ír akcentussal – kiváló jellemzés az Azori-szigetekre. Kár, hogy nem én, hanem a Lonely Planet találta ki. Utánozhatatlan zöld rétek, rengeteg tehén, fortyogó vulkánok, meglepően olcsó szállások és éttermek. Az Atlanti-óceán közepén fekvő, Portugáliához tartozó…..
tygger 2016.02.05 18:05:02
@Pelegrina Pilgrim: ez a delfinezés nagyon érdekel... és oda is mentek a delfinek? amikor floresen voltunk, áthajóztunk volna corvóra félig-meddig a delfinek miatt, de a nagy szél miatt visszamondták az utunkat. (aztán olyan nagy szél volt, hogy a szigeten is ragadtunk, de soha rosszabb helyet az ilyesmire.)
tygger 2016.02.09 14:48:57
@user friendly: köszi, ez elég részletes volt :) nekem nincs gondom a fél nappal, az asszony már neccesebb. de ez akkor is nagy élménynek tűnik...
tygger 2016.02.14 09:48:54
@Pelegrina Pilgrim: köszi neked is, egy próbát meg kell, hogy érjen :)
Az biztos, hogy a hardcore X-akták-rajongók nagyon jól fognak szórakozni az elkövetkezendő hetekben: David Duchovny, Gillian Anderson és Chris Carter ugyanis pont ugyanabban az izgalmas stílusban készítették el az új évad pilotját is, mint ami az 1993 és 2002 közti epizódokat jellemezte. Már az…..
tygger 2016.01.26 18:01:29
@campobaszo: igen.
Lassan minden vágyunk teljesül, már ami a budapesti fapados útvonalkínálatot illeti. A Wizz három új célra indít járatot, ezek közül az egyik egy olyan sziget, ami nálunk benne van az európai top 3-ban: a gyönyörű Izland. Persze Ibiza se rossz, Liverpool pedig nyilván vendégmunkásjárat, de…..
tygger 2016.01.08 13:38:50
@Gaaast: szerintem nem azért mondja, mert igény nincs rá. kevesebbet fizetni mindenki szeret. azért mondja, mert valószínűleg nem működtethető gazdaságosan egy ilyen szolgáltatás, ha alacsonyak a jegyárak. amerika messze van, túlságosan lefoglalja a repülőt, nem tud rövid fordulókkal profitot termelni.
tygger 2016.01.14 14:34:41
@Yumurdzsak: hát, biztos van betárazva egy-két jegy ilyen áron, de nem hinném, hogy az átlagár 80-90 alá menne/fő - egy irányba. ki lehet fogni a wow airrel jó árakat, de szorgalmasan kell nézegetni az árakat. de próbáld ki
Hogy a teremtő mennyire nem mér igazságosan, jól mutatja Olaszország: északon jókat lehet síelni, de délen mindig kellemes meleg van. Kirándulhatsz, túrázhatsz, de andaloghatsz is csodás kisvárosokban. Kiegészítés gyanánt ott a tenger és mindezek tetejébe az Amalfi-part. Európa tán legszebb…..
tygger 2016.01.14 14:27:38
@plümpike: cáfolom, büntetnek (néha), én láttam mérgelődő olaszokat :) dicsértem is magam, mert én is pont oda akartam állni, aztán mégse. és milyen jól tettem! de volt, hogy beszúrtunk még a megállni tilos legvégére, és a kutyát se érdekelte ott és akkor. és még a busz is elfért a kanyarban (aztán mivel úgyis megvetették a méregdrága teljes biztosítást, meg a térség miatt kivételesen nem is akartam filléreskedni, pont leszartam volna azt is, ha meghúzzák a bérautót)
A Kanári-szigetek kis kopár tagja, Fuerteventura leginkább a szörfösök körében kedvelt, de a szélfútta sziget deszka nélkül is megkapó látványt nyújt. A három másik nagy szigethez hasonlóan ide is van fapados járat - bár Budapest irányából csak átszállással. Tenerife és…..
Ki mondta, hogy a fapadosok mind ugyanolyanok? Olcsók, de szarok? Dehogy. Az egyik ebben jobb, a másik abban, az egyik ezzel szívat, a másik meg mással. Ha a tervezett útirányon van konkurenciaharc, ezeket az apróságokat érdemes figyelembe venni. Kis összegzés szilveszterre, tapasztalati…..
tygger 2015.12.31 11:23:02
@Basilisk Captain: arra mondjatok trükköt, hogyan legyen majd júliusban nekünk. ár miatt külön foglalásban vagyunk az asszonnyal egy portugáliai járaton, de nyilván szeretnénk azért egymás mellett ülni. mikor csekkoljunk be? nem szeretnék külön fizetni, nyilván :)
tygger 2015.12.31 11:31:18
@tygger: egyébként van itt egy ilyen "tanulmány", csak még nem próbáltam élesben, hátha valakinek van már tapasztalata.

flights-blog.lowcostroutes.com/2014/04/how-to-get-a-free-seat-on-ryanair/
Van egy nagyon sikeres autóbérlős cég Európában, Goldcar a neve. Az elmúlt években akárhányszor utaztunk olyan területre, ahol ez a vállalkozás jelen volt, mindig a legolcsóbbnak jött ki az ár-összehasonlításban. Többször béreltünk náluk, de a számla valahogy mindig sokkal…..
tygger 2015.12.21 11:38:03
@Fillér B. Gusztáv: sokszor célravezetőbb egyből a bankodhoz fordulni. mint már akkor nyilván többször tapasztaltad, ez általános gyakorlat, hogy parkoltatják maguknál a pénzt. én pár nap után - ha nem oldották fel - írok a saját bankomnak, hogy tudom, hogy akárhánynap a határidő meg blablabla, de itt ez a probléma, legyenek kedvesek manuálisan feloldani a zárolást. és általában megteszik. sőt, már norvégiából is telefonáltunk, hogy a tízezres tankolásra 90 ezret zárolt a szar automata kút, legyenek kedvesen manuálisan beterhelni a tényleges költést, a maradékot meg azzal a lendülettel oldják fel, és ezt is megcsinálták. ez azért volt fontos, mert akkor már tényleg a hitelkeret vége felé jártunk.
Amikor a légitársaságok nagy hűhót csapnak egy-egy akciójuk mellé, az jó, ha már elsőre gyanús. Akkor is, ha minden jegyre 20 százalék kedvezményt ígérnek, mint most a Wizz Air. Persze el lehet csípni ilyenkor kimondottan jó árakat, de a profik inkább az agyonpromózott akciókon…..
tygger 2015.10.22 10:59:21
@ZX71: igen, az a fontos, hogy mennyit ér meg, és észre kell venni, ha az algoritmus (vagy az árazó manager) lejjebb rakja az árakat. a figyelt időpontra (sajnos konkrét) nekem most nem jött jól az akció, bár pontokkal végül is meglett az odavissza 20k retúr. ma már két főre bőven 100k fölött tudnám csak foglalni a retúrt, szóval a wizz szempontjából a számok igenis azt mutatják, hogy nekik ez megéri. nekünk tényleg nem mindig, de azért lehet jól járni. csak figyelni kell, az meg időigényes.
tygger 2015.10.22 11:15:47
@tygger: amúgy lisszabon átszállás miatt kellett, ponta delgadára. így volt a legolcsóbb. és ugyanezért (abszolút konkrét, nem mozgatható időpont) megvettem még tegnap a májusi madrid-bp-et is, 12-nél sokkal olcsóbb nem lesz/fő, ha meg igen, lehet, hogy pont nem azon a napon. szóval inkább 25 euró spórolás most, mint esetleg 25-tel többet kelljen fizetni
Elég sokat örömködtünk az elmúlt hetekben az olcsó jegyek miatt, megmutattuk, hogy tényleg fillérekért lehet foglalni igazán zsír helyekre is, itt az ideje a kockázatok és mellékhatások bemutatásának. Főleg, hogy a Wizznél már beindult a téli fűnyíró, jönnek a szokásos…..
tygger 2015.09.28 20:56:55
@Kis ember: mint említettem, van, hogy filmet szeretnék nézni. vegyük úgy, hogy nekem az a szórakozás éppen, neked az, hogy hátra döntsd az ülést. márpedig akkor mégis csak kompromisszumot kell találni.

= utazási illemtan, "vegyük fel az utazási kultúrába"
tygger 2015.09.28 21:09:37
@Kis ember: hát kinek mi való előbbre, ugye. ki dönti el? messzire vezet ez a mi volt előbb kérdés amúgy. elvégre régen például budi volt a kert végében, most mégsem oda járunk, változik a világ, és vele az igények.
tygger 2015.09.29 11:03:25
@McZozo: persze, 1:1, de ez csak nézőpont kérdése. én nyilván nem dönthetem el más helyett, hogy ne aludjon, más meg nem döntheti el helyettem, hogy kell-e dolgoznom vagy nem (ha éppen kell, és nem szórakozni akarok, amihez - mások zavarása nélkül, mert hiszen senkit nem bántok vele, nem lógok bele a személyes terébe - szintén jogom van). aludni lehet ülésdöntés nélkül is, de dolgozni speciel nem. szóval véleményes 1:1 ez.