Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiránduló

19 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ön rajong érte? Vagy ki nem állhatja? Esetleg fanyalog, de a lelke mélyén tudja, hogy azért volt olyan száma, ami tetszett? Az ideális popsztár idén otthon hagyta a borpatikát, szögre akasztotta a jól vasalt inget, a vonós hangszereket és más konzervatívkodásokat; és idézőjelbe…..
  Mohácsi Viktória elhagyta az országot és politikai menedékjogot kér Kanadában, olvastam 3 napja. Egyből az Ilyen ország pedig nincs sorozatunk következő része jutott eszembe, de kiment a fejemből, nem lett belőle poszt. Aztán a hétvégi Népszabadságban találkoztam Tóth…..
Kiránduló 2012.02.05 13:32:22
@Funyi1: Dehogynem. Menj ki egyszer a Keletibe pl. Akik a vonaton hangoskodnak, dohányoznak, bunkó módon viselkednek, kivétel nélkül a roma rassz tagjai. NEM azt mondom, hogy MINDEN roma ilyen, de aki deviánsan, a töbieket megbotránkoztatva viselkedik, az szinte MINDIG roma. És ezen nem segít a világ összes mohácsi viktóriája sem.

Nem akarok ünneprontó lenni senki szemében, de azért az nem véletlen, hogy mindenütt a világon ferde szemmel néznek a romákra (Franciaországban sok településre egyszerűen nem engedik be őket, Olaszországban szintúgy, a Brit szigeten sem örvendenek osztatlan sikernek, s akkor ne essen szó azokról az országokról, ahol valóban nagy számban kártékonykodnak). Az amerikai kontinensen nem értik a beszédüket, külsőre meg latin-amerikaiaknak hiszik őket, így könnyebb beilleszkedniük, egész addig amíg el nem kezdenek színesfémet gyűjteni...
Jávor Benedeket választotta az LMP hétvégi kongresszusa Schiffer András helyére. A képviselői mandátumáról lemondott Kaufer Virág helyét pedig Szél Bernadett vette át. A kongresszus emellett szombaton azt a döntést hozta, hogy a párt nem vesz részt az Ellenzéki Kerekasztal…..
Néhány évvel ezelőtt az interneten szörfözve igen nehezen talált bárki is tartalmas hétvégi túraprogramokat: a szabadba vágyók dönthettek a saját szervezés és az otthonmaradás közt. Ez adta az apropót arra, hogy létrehozzuk a Sétafika.hu-t, amely talán az első szabad…..
Nívó Jó precedens született 2011.03.21 22:24:00
Mégis lehet áramot vezetni egy telken belüli kerítésbe a termény megvédése céljából. Akár ilyen olvasata is lehet a tegnapi bírói ítéletnek a kesznyéteni gazda ügyében. Nagyon helyes! Már az elsőfokú ítélet után is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor is felfüggesztett…..
Kiránduló 2012.01.19 12:45:27
@barbie83: Mi a lófaxot keresnek a kerítésen belül a kotorékok? Az áram NEM a kerítésbe volt vezetve, ahogy ezt sokan hangoztatják, hanem a kerítéstől úgy 5-8 méterre található veteményes köré húzott kábelba.

Ugye nem gondolod, hogy szegínyromákok segíteni akartak a bácsinak, ezért az éj leple alatt mentek be gyomlálgatni, kapálgatni.
Gréczyblog Zászló. Égés 2012.01.15 07:53:00
Többféle tanulsága is van a tegnapi jobbikos zászlóégetésnek. Az egyik, hogy ezzel a mozzanattal súlyos robajjal vasfüggöny zúdult a Fidesz és a Jobbik közé. Nem mintha Orbán maga is nem lenne euroszkeptikus, csak éppen a pillanatnyi politikai érdeke homlokegyenest ellentés a…..
A Szonda Ipsos januári felmérésében olyan fejlemény történt, amely eddig még nem fordult elő a második Orbán kormány alatt: a demokratikus ellenzék együttesen nagyobb támogatással rendelkezik, mint a Fidesz.   2011-10 2011-11 2011-12 2012-1 FIDESZ 20 19 18 16 MSZP 11…..
Adott két, gyakorlatilag ugyanolyan akció. Az egyiket felkarolta a helyi (egyébként fideszes) önkormányzat, a másik rendőri intézkedést vont maga után. A kettő között  kevesebb, mint egy hónap telt el. 1. Mikulás-sapkát húztak a pécsi szobrokra Nagy feltűnést keltettek a…..
Kiránduló 2012.01.01 23:28:30
@DeMarco: Szívemből szóltál, egyezik a véleményünk.

Főleg az utolsó mondatoddal értek egyet!
Na, mit hozott Orbán Jézuska kedves magyar választópolgár? Kordont egész Ifa platónyit, zsuppkocsiba gyűrt ellenzéki képviselőket, elvezetett Gyurcsány Ferencet, brahiból Police Tours társasutazásra benevező MSZP-s képviselőket, utcabált ahol együtt lépett fel a Bóvli, a…..
Kiránduló 2011.12.25 10:14:34
@a szív fészkei: Na, ezt szeretem bennetek, libsikben. Amíg a Ti véleményetek hangoztatásáról van szó, addig vérben forgó szemekkel követelitek a szólásszabadságot, amint másvalaki is véleményt nyilvánít, akkor meg legszívesebben elküldenétek bárhova.

Következetesség rulez!

Amúgy csak hogy tudd, egy MIÉP tüntetésen nem voltam kint, mert nem voltam kíváncsi Csurka üres hőzöngésére. Pusztán arra kívántam reflektálni, hogy 1-2 bukott vagy jelentéktelen ellenzéki politikus mögé besorakozó néhány ezer ember és a velük szimpatizáló és mindezt felfújó média még NEM forradalom.

És mindezt attól függetlenül, hogy volt-e amivel egyetértettem a célkitűzések közül vagy sem.
 Az év elején sokáig többen nem tudták elérni az oldalunkat a Datanet hálózatából. Többszöri megkeresésünk ellenére is csak okoskodó, semmitmondó válaszleveleket kaptunk. Utolsó levelemet keresetlen stílussal, de a tények határozott felsorolásával írtam meg (lásd…..
Turistabalesetet okozott egy hegyes, szándékosan kihelyezett betonvas a Mátrában, egy Pásztó környéki jelzett turistaúton2010. december 18-án, szombaton immáron harmadik alkalommal tartottuk karácsonyi túránkat a Mátrában. A hegyekben sok szépet láttunk, jó hangulat volt, úgy…..
(Avagy hova süllyed amit nem tart fenn a közösség)Volt egyszer egy ember, aki néhány barátjával kitalálta, hogy építsenek egy hajót, amellyel elvihetnek másokat, hogy megmutassák a tengert. Mindenkinek tetszett az ötlet, hiszen mind ismerték a tengert és mind szerették volna…..
Az erdőgazdaságok talán nem mindig ésszerűen cselekszenek?A múlt héten (09.05) rendezték meg a Forrás Túra a Visegrádi hegységben nevű jelvényszerző programot, amelyen harmadmagammal részt vettem. Olyan tipikusan sétafikás módon: az élmény kedvéért, nem a díjért. Igazából…..
Mit mondhatnánk? Egy év alatt mi pont egy esztendővel korosodtunk. Persze van akinek gyorsabban fut az idő, ám mi inkább azon vagyunk, hogy minden percet kihasználjunk!Sok minden történt ez alatt a négy év alatt, a felsorolásához nem lenne elég ez a blog. Nem is ez a cél.…..
Az elmúlt időszakban tapasztalható szélsőséges időjárás, változékony hőmérsékleti és csapadékviszonyok mindannyiunk tűrőképességét próbára teszi. A hirtelen hideg, a váratlan csapadék nem kellemes, de viszonylag könnyű védekezni ellene a hátizsákba pakolt meleg…..
Lerágott csont, milliószor kitárgyalták, millió helyen. Nem is írnék róla, ha nem lennék személyesen érintve. Nem vagyok fafejű, az autómat leginkább csak a munkavégzésemhez használom (hegesztőtrafót, 18 kg-os szerelőládát kényelmetlen buszon vagy bringával…..
Kiránduló 2009.06.24 23:31:31
@mirko vosátka:
Nem lettem feljelentve, ahogy ez várható is volt! A kislánynak semmi baja nem lett szerencsére, a cimbije meg szerintem a criticalmass-on való beégése után nem próbálkozik sem jogi úton, sem lejáratással.

Örülök, hogy sokan eljutottak odáig, hogy ez nem kerékpáros-autós konfliktus volt, még ha az uriember szerette volna is így bemutatni. Ugyanakkor annak is örülök, hogy a CM fórumán is igen sokan mellém álltak; ez azért jó, mert ebből látszik, hogy ott sem szemellenzős mindenki, ahogy az "autós oldalon" hiszik.

Személy szerint annak örülnék, ha normalizálódna a helyzet az utakon résztvevők közt: jó lenne, ha nyugodtan lehetne autózni, motorozni, bringázni és kerékpározni. Jó lenne, ha nem izomból lenne elintézve minden és kicsit megtanulnánk egymás fejével gondolkodni, kicsit előzékenyebbnek lenni.
Kicsit több, mint fél év telt el azóta, hogy túraportálunk túl a harmadik „születésnapján” átlépte a negyedmilliós látogatottsági számot. Akkor felkerült ide egy kis írás, amolyan monológ féle, amely beszámolt erről a határkőről.Azóta alig telt el fél év és…..
Sanya-Csuri főz Padlizsánleves 2008.02.07 07:44:00
PADLIZSÁNLEVES Ajánlás: Viki „bácsinak” Galambos Viktor, blogunk kedvenc Viki „bácsija” egy ilyen című elbeszélésében enyhe megvetéssel szemlél egy tengerre vetődött keletnémet házaspárt, akik a padlizsánból éppen levest próbálnak készíteni, mert a…..
Nemrég Cserépváralján jártunk a túraportálunkon megjelenő Vajdavár-Homokkővidék nevű kirándulás alkalmával, ahova Haratik Imre (Buszos) túravezető társam kalauzolt minket; felmentünk a várhoz és örömmel tapasztaltam, hogy a korábbi látogatásom óta…..
Miért jó kirándulni? Mi értelme van elindulni, felmászni valami magas hegyre, aztán lejönni?Akik nem szoktak kirándulni, túrázni, rendszeresen felvetik ezt a kérdést. Láthatóan nem értik még azt sem, amikor az ember turista fia és lánya szép időben bakancsot húz és nekivág,…..
Néhanap elgondolkodom, hogy mi mindenre van idejük az embereknek és ha már van idejük, milyen kártékonyak tudnak lenni. Megszoktuk már, hogy innen-onnan támadják az oldalunkat. Megszoktuk, de nem értjük igazán, hiszen a komolyabb fizetős oldalak számára nem jelentünk…..
A napokban egy belgyógyász barátommal sörözgetve szóba kerültek a szívbetegségek. Nem konkrétan az angina, az infarktus vagy a szívaritmia, hanem úgy általában minden rendellenesség, amely a szívünkben kárt tehet.Lerágott csontnak tűnik a téma, hiszen nagyon sok komoly…..