Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabriel_MTB

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Gabriel_MTB 2010.11.19 15:35:58
Forgalmi vizsgámon bejött elém 3 bringás gyerek. Izgultam, hogy hogyan tudom őket megelőzni. Sikerült. Azóta megtanultam vezetni és nem zavarnak ezek a helyzetek. Van aki nem tanult meg vezetni és mégis autós újságíró lett. Újságírónak is gyenge, mert akkor az idézett KRESZ részlethez a kivételt is megtalálta volna. Hivatkozik a KRESZ-re, az alapvető dolgokat pedig nem is ismeri belőle. Ez a bizalmi elv. Feltételezzük, hogy a másik ismeri, betartja a szabályokat, ha nem így tesz, akkor annak oka van. Nem nézzük hülyének a másikat. A cikkíró alkalmatlan a vezetésre.
A cikkben tovább bizonyítja, hogy buta mint a tök. Egy beláthatatlan kereszteződésben is elvárja, hogy a veszélyesebb utat válasszák a bringások. Mivel azon a sarkon nincs rendőr, ezért az autósok 99%-a ott nem tartja be a sebességkorlátozást. Ezért életveszélyes ott az átkelés.
Csendben jegyezem meg, hogy egy ideje senki sem akar sárga festékes útépítést...
A cikkíró annyira buta, hogy végtelenül okosnak képzeli magát. Mindenki más meg hülyegyereknek. Sehol egy igazi kérdés. Minek is? Ő tudja a választ. Mindenre. A válasz pedig nagyon egyszerű: Minden bringás hülye. Nem lehet, hogy a cikkíró korlátolt esetleg? Csak egy icipicikét? Mindenki szembe megy a forgalommal, ugye?
Ezzel a felfogással (képességgel) sem cikket írni, sem autót vezetni nem szabad. Elvárnám, hogy egy Totalcar-on megjelent írás az átlag kommentelő szintét meghaladja. Ma már ez az olcsó provokáció az átlagember színvonala alatt van. A téma hálás, sokan fogják olvasni, sokan írnak hozzászólást. Ennek a cikknek viszont nincs is egyéb célja. Éppen arra lenne alkalmas egy olvasott portálom megjelentetett írás, hogy megértesse a különböző közlekedési eszközöket használók gondolkodását. Tudom, hogy így nem 15 perc, hanem 2-3 óra alatt készülne el a nagy mű.
Ha már szabályokról, törvényekről volt szó, az egész cikk, főként az utolsó két sor közösség ellni izgatásnak minősül. Remélem van egy ügyvéd, aki olvasta ezt az irományt és feljelent.
Amúgy ahányszor beszólt nekem egy autós, hogy ott a bringaút, miért nem ott tekerek, mindig azt válaszoltam, hogy álljon félre és megmagyarázom. Egy részük meg is akar verni. De egyik sem mert leparkolni, csak a pöcshosszabítóból olyan nagy a szájuk.
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
Biciklivel a közlekedési szabályok betartása gyakran indokolatlanul hátráltatja a haladást, néhol veszélyes is. A biciklisek száma gyorsan növekszik, viszont az infrastruktúra fejlődésének tempója ettől messze elmarad, így rengeteg öntörvényű kerékpárost látni az utakon.…..
Belsőség Unom a Formula-1-et 2009.07.28 16:30:00
Ha egy ex-F1-es pilóta, akit ismernek, tisztelnek és tudják róla, pontosan ért mindent, ami a pályán és a pálya körül zajlik, szóval ha egy ilyen ember megy oda hozzájuk, akkor arra számítanak, hogy értelmes kérdést tesz fel nekik, és megpróbálnak normálisan válaszolni, már…..
Gabriel_MTB 2009.07.29 06:52:32
@beiglee:
Ha rajongana a sportért, akkor legalább az éved végére megtanulná felismerni a versenyzőket. Csak saját magáért rajong.
Ha rajongana a sportért, megtanulna alapvető dolgokat a versenyzésről.
Ha rajongana a sportért, visszanézné egyszer a közvetítését és rájönne, hogy ezzel a szerény szókinccsel és a vinnyogásával nem képernyőre való.
Le kellene írnia maga elé azokat a szavakat, melyeket gyakran ismételni szokott, hogy kerülje a használatukat. Meg sem szólalna...
  És mégis mit gondolt, a mercis megijed, elszégyelli magát és hazáig hüppög? Hát nem.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Gabriel_MTB 2009.04.15 07:42:32
Robi, ha valamihez nem értesz, nem kell róla írni! Persze abban az országban, ahol Palik Laci a F1-es szakértő, ott lehetsz Te is a bringás.
A járdán lévő bicikliút is az úttesten van. A KRESZ értelmezése szerint. (Az már más kérdés, hogy ha valóban az úttesten lenne, akkor sokkal biztonságosabb lenne és a mi mesénk sem tartott volna tovább.)
Ha a bringást tolatva akarta elütni, akkor minhta nem tudott volna időben megállni. Mármint a mercis.
Tudod, mennyi 20 km/h? Egy vánszorgós biciklizés. Városban ez az átlag bringás átlagsebessége. Tehát aki néha megáll a pirosnál, néha elütik, leporolja magát és megy tovább, akkor az út végén ennyit mutat a műszer. Segítek, ez azt jelenti, hogy ennél gyorsabban halad. És ez még csak az átlag (biciklis), ahogy Woody Allen mondaná.
Mondhatnám, hogy feküdj az úthenger elé. Lassan megy, nem fog fájni. Persze egy légzsákokkal körülvett világban csak akkor ér valamit a gázolás, ha fröcsög a vér. Úgy látszik, a biztonsági öv, légzsákok és társaik a bitonságnál jóval nagyobb mértékben növelték biztonság érzetét. Vagyis a torzították. Az ember ugyanolyan törtékeny, mint 50 éve, csak időnként be van csomagolva. Fél méteres zuhanás után el tud törni pár borda vagy éppen a kulcscsont. Mert ott lent fém, beton és kő várja a testet, nem holmi pihe-puha boxkesztyű.
Megértem a puska után nyúló autóst, miután lerúgták a tükrét, megkarcolták a fényezését. De megértem a bringást is, aki éppen nem törte össze magát, ezért dobnak használja a dobozt. Kérdezz meg egy közlekedéspszichológust! Talán azt is elmondja majd, mennyire rossz, ha bebeszéljük magunknak, hogy minden biciklis idiótán és szabálytalanul vezet, esetleg elkezdjük számolni azok hibáit.
Nagy garázda vagyok ám, szoktam csapkodni a kocsikat. Általában az anyósablakot. Ilyenkor rémült tekintetekkel találkozom. Na, ez is sok Totalcart olvasott... Aztán csak letekeri az ablakot és el tudom mondani, hogy nyitva van a jobb hátsó, bezárnám. Garázdaságnak nevezni egy autóra csapást az a kategóri, mintha egy cifrább káromkodást gyilkossági kísérletnek minősítünk. Röhej.
Természetes reakció, hogy a másik oldalról közelíted a szitut, hogy objektívebb képed legyen, de ott is ragadtál. Nem tudtál túllépni az előítéleteiden.
Alapvető dolgokkal nem vagy tisztában és utána sem néztél. Ahogy Palik Laci szokta közvetíteni a F1-et...
Geekblog Amikor megállt a Föld 2008.12.10 08:01:00
Kritikát önéletrajzi felütéssel kezdeni nem tartozik a különösebben eredeti módszertanokek közé, ám jelen esetben a tárgy bizonyos, minimálisan elvárható viszonyulási szintek olyan semmibevételével, alulmúlásával kérkedik, ami tulajdonképpen BÁRMIRE feljogosítja a…..
A Zugügyvéd tapasztalatai szerint is egyre gyakrabban fordul elő, hogy a vevő „elfelejti” átíratni a megvásárolt gépkocsit. Az ilyen helyzetek ellen úgy tud a legjobban az eladó védekezni, ha ő is bejelenti egy szerződésmásolattal az adásvétel tényét.Tisztelt…..