Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solo captain

2 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pierre Boulle 1963-as La planète des singes (azaz A majmok bolygója) című regénye messze nem a tudományos megalapozottsága miatt vált a huszadik századi sci-fi irodalom egyik (kisebb?) klasszikusává. Sőt, a hard science-fiction rajongói tetszését valószínűleg kevésbé is nyeri el…..
Solo captain 2017.07.23 19:18:27
Üdv minden régijáték-rajongónak, 2017-ben is itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése kétségtelenül a Mad Max: A harag útja volt. Bár sokakban dolgozott a szkepticizmus, George Miller posztapokaliptikus víziója elképesztően sikeresnek bizonyult a mozikasszáknál, aminek köszönhetően borítékolható, hogy hamarosan újabb filmek is érkeznek, arról…..
Régi játékokat emulátorban újraéleszteni sokszor macerás (illetve a konzolos kényelemhez szokott gémerek gyakran lusták egy DosBoxot indítani), erre megoldás az az egyre gyakoribb törekvés, hogy lelkes emberek összecsomagolják a romot az emulátorral, valami önindító formában összehozzák, és onnantól…..
Filmbook A Labirintus mélyén... 2016.07.03 10:00:00
Úgy gondoltam, ha már a héten csupa fajsúlyos cikkünk jelent meg, a végére lezárásként írok valami személyesebbet. Amúgy is meghaladtam megint a keretet a legutóbbi Fantasztikus Labirintus írásomnál. Ezért úgy döntöttem, elkülönítem a kettőt, mármint hogy ott csak a filmmel és elkészültével…..
Kicsit rendhagyó poszt következik. A napokban volt egy kiújult véleménycserém pár klubtárssal, miért is vannak fenntartásaim a 40K rendszerrel, miért nem vágtam bele annak ellenére, hogy számos játékot megnéztem, kipróbáltam már. Szeretném itt összefoglalni mi az amit én tapasztaltam ebből a…..
Alapvetően kétféle wargame bemutatójátékot szoktak a brit klubbok készíteni, a „demo” és a „participation”. A demo egy bemutató játék, a participation pedig olyan amibe önkéntes játékosoknak mutatnak be egy új szabályrendszert, vagyis megosztják a…..
IDDQD A 10 legjobb Blizzard-videó 2015.10.17 17:17:01
Nemsokára (november 10-én) jön a Starcraft II befejező része, a Legacy of the Void - avagy végre egy AAA-kategóriás rts ebben a mobáktól terhes, szörnyű világban -, és én is vágom már a centit, hogy mikor irányíthatom már a dicső protossokat a zergek ésvagy terranok ellen. El…..
Elegem Van! Elegem van a Tescoból 2013.11.28 19:42:59
Az alábbi történetre mondják, hogy ha látom, sem hiszem el, mivel azonban a történetet alátámasztó dokumentum birtokomban van, megosztható a nyilvánossággal. A Tesco Globál Áruházak Zrt. egy vásárlójának - nevezzük Tudatos Vásárlónak - egy nap alaposan végiggondolva a beszerezni kívánt árucikkeket…..
1941. szeptember 8. Alexandrovkától nyugatra Egy Opel Blitz haladt komótosan az úton észak felé. Ellátmányért ment egy 12 km-re lévõ telepre. A jármûvet Kéglitz Elemér õrvezetõ vezette, aki a háború elõtt a MAORT-nál dolgozott sofõrként. Mellette a fülkében vitéz Horváth…..
Ezen a roppant barátságtalan március 15-én egy aprósággal szeretnénk kedveskedni azoknak, akik a hóvihar helyett a gépük előtt ülnek.. Fogadjátok szeretettel a Sötét Angyalok cdexét Dreamer 88 jóvoltából, aki a fluff fordításának heroikus feladatára segítőt is talált maga…..
Solo captain 2013.03.19 17:21:10
Ez a téma ősz óta várja, hogy írjak róla valamit. Utoljára akkor sikerült összehoznunk egy épkézláb terepasztalos megmozdulást. Azért azt el lehet mondani, hogy nagyon jól sikerült, még ha nem is jutottunk a csata végére. A Basic Impetus rendszerről akkor ősszel, eléggé…..
Fussuk le a kötelező köröket: hát ez már megint valami ócska 2+ tápgyűjtemény, minden csak szpészmarin, a többi sereget nem fejlesztik, mire jó ennyi powerarmour, tömény unalom, a dzsídábjú a hobbi Apple-je,  jajjajaj, meg amúgy is kokain-árban van, megyek inkább…..
Megdöbbentő hír látott napvilágot: úgy tűnik, hogy a GW - engedve a hosszú évek óta tartó nyomásnak - tervbe vette a squat (magyar fordításban zömik) faj újrakiadását! Felkértek pár tervezőt, hogy concept art-okkal próbálják újratervezni ezt a rég elfeledett fajt, és meg…..
Bogáti Péter iskolás éveim egyik kedvenc szerzője, ifjúsági regényei közül sokat olvastam, az Időtojás sci-fi kisregényét vagy hatszor, A linkostowni csapdát meg már nem is emlékszem hányszor. Ez a regénye viszont valahogy elkerülte a figyelmemet, pedig nem másról szól mint…..
Utolsó részéhez érkezett a magyar codexeket bemutató sorozat, ami abban is rendhagyó, hogy megelőzi a MJJ bemutatót az új necronokról (no para, az is készül).  Fogadjátok a sorozat záró részeként az új Necron codex magyar változatát. Ezúttal is Dreamer 88…..
Hétfőn egy nagy összfegyvernemi támadás részese voltam, Rapid Fire szabályok alapján játszottunk le egy 1940-es franciaországi csatát. A csapatokat összesen nyolcan irányítottuk, nyolc kört tudtunk lejátszani, ami szerintem nagyon jó eredmény. A szövetségesek védekeztek, a…..
Ismét teszek egy kitérőt a történelmi érdekességek, és hangulatfokozó információk felé. Sorra vesszem azokat a fegyvereket, amik kis számuk miatt nem gyakoroltak jelentős befolyást a harcokra, de mint wargamerek ínyencfogásai, színesíthetik a játékainkat. A polgárháború…..
Az elmúlt hétvégéken, megfogyva bár, de törve nem (Imre kollégánk nem ért rá) toltuk tovább a Space Hulk kampányt Ügyfélszolgálatos barátommal, úgyhogy ímhol a legfrissebb jelentés az mélyűrből...   -Az Irmator-i - SPACE HULK II. epizód 3. Renegát Őrség: A…..
 Amatőr rajzolóként, amatőr progikba besegítve...... Ilyen volt  És ilyenre rajzoltam át..
Ez csak egy nagyon rövid bejegyzés, hogy ne aggódjatok, halad a játék. :-) Szóval nagyjából kész a belső levelezőrendszer. Olyan a felülete, mint kb az összes szokvány levelezőkliensnek: felül egy lista, alul a kiválasztott levél, olvasottság jelölése, törlés,…..