Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Holly Golightly

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A fotó - amelyről a kath.net is hírt adott - megtévesztő lehet - mondta egy olasz tévéadó moderátora, miközben a reggeli sajtószemlén felmutatott egy kedves fotomontázst az Il Giornale napilap első oldaláról, mely a milánói dóm előtti teret ábrázolja, színültig tele…..
Holly Golightly 2009.01.24 15:20:58
@kill004:
Nem szavazókat importálnak elsősorban, hanem jól képzett és a hazainál olcsóbb munkaerőt... Lásd magyar orvosok Nagy-Britanniában.
 Mit gondolunk magunkról közel húsz évvel a rendszerváltozás, több mint 60 évvel a második világháború és 90 évvel a Trianoni döntés után? Mi tart össze és mi választ el minket egymástól? Jelképekben éljük meg az összekötő kapcsokat, vagy a kézzelfogható napi…..
Holly Golightly 2009.01.21 22:32:12
Magyar az, aki:

1. úgy gondolja, hogy a magyarok civakodók, önostorozók és rosszindulatúak
2. nem veti meg a jó bort, de vidéken beéri a kannással is
3. utálja az összes politikust, mert mind hazudik, napi rendszerességgel szidja a BKV-t, a Volánbuszt, az időjárást, a Zorbánt és a Gyurcsányt
4. a Balatonnál a nádasból úszik be a strandra, hogy ne kelljen belépőjegyet fizetnie
5. ha valami sikerült, elkezd azon gondolkozni, hogyan mehet tönkre, és hogy nagy valószínűséggel úgy is lesz
6. ha Magyarországról kérdezik, a hortobágyi csikós, a pulikutya és a fütyülős barackpálinka jut eszébe a Rubik-kocka, A kékszakállú herceg vára és C vitamin helyett
7. a "Hogy vagy?" kérdésre elmondja, hogy magas a koleszterinje és a vérnyomása, de a gyógyszer nem használ, és a doktor különben sem ért hozzá
8. irigyli külföldön élő honfitársait, és minden egyes alkalmat megragad rá, hogy elmondja, mennyire el akarna menni ő is innen, vissza se nézve, de mindig talál rá kifogást, hogy még egy hétvégi kirándulás erejéig se kelljen átlépnie nemhogy az ország-, de még a községhatárt se
9. a volt munkahelyéről "jó-lesz-ez-még-valamire felkiáltással" eltulajdonított tárgyakkal teli lakásában ücsörögve szidja a többi magyart, aki mind lop, de közben visszasírja a Trabantok és hétvégi házak korát
10. utálja a szomszédot, mert annak jobban megy, és különben is jobbos/balos, ráadásul adócsaló

Az szerintetek miért van, hogy csomó magyar utálja a többi magyart?

És nagyon kíváncsi vagyok, mire juttok a blogcsúcson. (Blogcsúcs... dzsízösz... mintha Camp Davidben lennénk, vagy valahol a hidegháború végén... :D)
Holly Golightly 2009.01.21 22:53:01
@reconquistador:
Hát elég sokszor szidják egymást, nem?
Ööö, én nem így látom. :) Örülök annak, hogy magyarnak születtem, és igyekszem azzá is válni, azáltal, hogy megtanulom a történelmünket, hagyományainkat, és gondolkozom a jövőnkön is. Ez meg csak egy kis ironizálás volt, mert a) szerintem ezek jellemzők sokunkra b)ilyen kedvem volt.
Písz! :)
Holly Golightly 2009.01.21 23:36:21
@reconquistador:
Ha úgy becsmérli, hogy közben szereti őket, és közéjük tartozónak vallja magát, és pozitívumokat is tudna bőven felsorolni róluk (mint én), az miért baj? Ha már a szerelem-párhuzamnál tartunk (húha): pont hogy látja a hibáit, és ezzel együtt szereti. Na, ez is régen volt már, amikor még lehetett olyat mondani, hogy "honszerelem". Furcsa, hogy talán nem is csak a szó tűnt el, de ez az érzés is.
Szerinted milyen az a magyarság-érzés? OK, felfogtam, hogy nem lehet racionálisan megmagyarázni, de legalább egy kicsit kifejtve...
 A fővárosban a levegőben szálló por magas koncentrációja miatt Demszky Gábor ma 11 órától szmogriadót rendelt el: páros napokon a páros, páratlan napokon a páratlan végződésű rendszámmal rendelkező autók közlekedhetnek - már ha az autótulajdonosok is így gondolják.…..
Mandiner blog Melegséget! 2009.01.11 08:01:00
 Tegnap este egy férfi ült a szomszéd autóján. Bólogatott a feje. Ápolatlanul, részegen vonaglott ott. Tettem egy kört, mert nem mertem hazamenni. Az utca sötét volt, a ház is. Az ismeretlen pedig épp a kapunk előtt támasztotta az autót. Attól féltem, hogy leüt, vagy…..
Holly Golightly 2009.01.11 16:53:51
Lola, szerintem jó, hogy adtál neki kaját, bár a pénz tényleg felesleges. Én december utolsói heteiben vettem néha péksüteményt azoknak az óvodás korú gyerekeknek, akiket az anyjuk kivitt az aluljáróba karácsonyi dalokat énekelni, miközben ő koldult. (Szocializáció csúcsa ez is...) Meg mosolyogtam is hozzá, ami a gyereknek valószínűleg jó volt, az anyja meg gondolom elküldött a francba magában, de az nem érdekel.
A Vöröskeresztnél dolgozókról nekem is van pár sztorim, hogyan osztogatják szét a fél rokonság körében a kapott adományokat, szóval inkább más szervezeteket részesítsetek előnyben. Mondjuk a baptistákat, az ugyan egyház, de hál'Isten nem történelmi, úgyhogy elég alter és haladó a "katolikus" szótól sikítófrászt kapó kedves bloggerek számára is.
Amúgy meg tök nehéz kérdés, mert kiszúrás a többi utassal szemben az összehugyozott ülés a BKV-n, de kiszúrás a hajléktalanokkal szemben, hogy a menhelyeken ellopják a cuccaikat (tényleg, a kórházakban felesleges széfeket nem akarják eladni nekik?), és az se oké, ha azt mondjuk, hogy menjenek el dolgozni, mert ha a normális körülmények között élő, adott estben még valami szakmát is tanult emberek se kapnak munkát, akkor majd pont egy hajléktalant fognak alkalmazni, persze... Szóval a lakáshelyzettel kéne kezdeni valamit szerintem, mint tudjuk, a moszkvaiakat is ez rontotta el... ;)
Különben vicces, hogy ti is csomóan az államtól várjátok a helyzet megoldását, de közben ki vagytok akadva, hogy a fél ország segélyért ácsingózik... A hajléktalanok helyzetének megoldása persze állami feladat, de nehogy már ne legyen szükség hozzá civil kezdeményezésekre is!