Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beru

0 bejegyzést írt és 295 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tévézés új aranykorában élünk, ennél több minőségi televíziós sorozat még egy évben sem jött ki, évről évre keményebb feladatnak tűnik felállítani olyan listát, amelyen az év legjobbjai sorakoznak. Amíg néhány éve az ilyen típusú listákat évadonként 22-26 részes sitcomok és NCIS-típusú nyomozós…..
Beru 2019.11.30 09:40:17
Húsz éve nem szerepelt HBO-sorozat a Super Bowl alatt, ami valahol érthető, mert ez a másfél perces reklám annyiba került, mint egy epizód legyártása, azaz 15 millió dollárba. A Westworld második évadának előzetesében szerepelnek a fontos karakterek, azaz Dolores (Evan Rachel Wood), Bernard (Jeffrey…..
Beru 2018.02.05 13:33:08
Stohl András a Mephisto című előadás főszerepében a Nemzeti Színházban (Fotó: Karip Timi / Index) Két napja derült ki, hogy Stohl András zsűritag lesz a TV2 Sztárban sztár című műsorában, annak ellenére, hogy alig pár nappal korábban adott interjút a Magyar Narancsnak, amiben azt mondta, a mai…..
"Ez nem igaz, cáfolom a hírt!" - válaszolta kérdésünkre az ATV sajtósa, amikor rákérdeztünk arra a pletykára, Kálmán Olga után valóban átigazol-e a Hír TV-hez Havas Henrik is. Havas most maga is elmondta a Blikknek: nem akarták áthívni a csatornához, csak a szilveszteri műsorba hívták, de "Beszéltem…..
Beru 2017.01.09 13:33:01
@szepipiktor: "Havas kitalál egy témát és más is dolgozik benne. Ki találta ki? Vajna mondhatja, hogy ő csinálta az Evitát, a Terminátort? Miért ne? " - Vajna producer. Sosem állítja magáról, hogy író, színész, vagy dalszerző. Csak hogy ő gyártja a filmet. Az összevetés akkor lenne helytálló, ha Havas is valami hasonlót állítana magáról. ő viszont mindig arról beszél, hogy könyveket ír. Ez viszont nem igaz.
Amúgy nincs ellenérzésem Havassal. Kifejezetten megnevettet néha.
Feltűnhetett már Orbán Viktor értékelő beszéde közben is: egyszer sem hangzott el az érvénytelen szó a népszavazással kapcsolatban, amikor a miniszterelnök a szavazás politikai értelemben vett eredményeit és a kormány következő lépéseit (alkotmánymódosítás) ismertette. Reggelre egész pályás…..
A Népszava mai számában Szánthó Péter „Orbán Viktor kedvenc falujáról” írt. A felcsúti kisvasút körüli uniós bonyodalmakat járta körül. Örömmel töltött el árnyalt, pontos fogalmazásmódja, elvégre a szülőfalu helyett a kedvenc falu kifejezést használta. Úgy látszik, olvassa a Médianaplót, amelyben…..
Azurák Csaba tavaly márciusban, a jelenlegi Origo-főszerkesztő-helyettes Gábor László távozása után vette át a TV2 aktuális műsorainak főszerkesztői posztját, amivel tulajdonképpen megszűnt a Tények főszerkesztői pozíciója is. Ezt nyögi most is a TV2, hiszen Kökény-Szalai Vivien a hírműsorokért…..
Beru 2016.03.30 11:16:42
@Philip F. Queeg: Jaaa, hát ha mindenképp kövezés a cél... Hölgyeim, álszakállt?
Szalai Vivien kinevezése elég gyors lefolyású volt, egyik nap még a Story Gála celeblistáját rendezgette, másnap már a TV2-s irodájához nézegette a kárpitot és a szőnyeget. Mivel előző munkahelyén nem szólt arról, hogy a Róna utcában milyen magas polcra akarják helyezni, az borítékolható volt, hogy…..
Kiosztották az idei Kamera korrektúra díjakat, amivel a Kamera Hungária-díjakat váltották le, és jellemzően a közmédiás produkciók kapnak sok díjat, bár ugye erre nem jelölnek senkit, magától kell jelentkeznie 25 000 forintért. A tévés kategóriákban a hírműsorok között a…..
Kissé meglepődtem, amikor kiderült, hogy az RTL II-n új sajátgyártású műsor indul Nagyszám! néven, méghozzá magyar könnyűzenei témában. A 2000-es években kevés hálátlanabb téma van a zenénél, az ingyenes letöltések, a Youtube és a streamingszolgáltatások mellett egyre…..
A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a…..
Beru 2014.09.07 13:26:47
Színészekről szóló toplistát még nem igazán csináltam, de ennek is eljött az ideje. A szubjektivitás boncolgatásába most nem mennék bele, úgy gondolom, hogy a cím az árulkodó e szempontból. A listával kapcsolatban egyetlen kikötésem volt, az pedig a származás. Több olyan…..
Mindennapi Ördögünket add meg nekünk, Uram, ámen. (Ismeretlen netes szerző, 2014) A magyar média úgy pörög Ördög Nórán, mintha kötelező lenne, hát mért pont mi maradjunk ki a buliból? A Bors ma az RTL-nek nyalt oda egy kellemesebbet az  ÖTVENMILLIÓS PER FENYEGETI ÖRDÖG…..
Memo a rezsicsökkentős agitpropfilmről. Címzettek: mindenki Szín: Békesmegyeri lakás. Közepesen modern bútorok, láthatóan szebb napokat látott koloniál szekrénysor, a dívány decens, minden tiszta, ragyog, a középosztály jobban teljesít. Szereplők:  Melinda (anya), Anna…..
Ma reggel fél órán keresztül vártam, hogy elkezdődjön a Korona hercege c. sorozatom. Az m1 először csak egy tájékoztatást futtatott a képernyő alján, hogy nemsokára rendkívüli híradóval jelentkezik. Aztán valóban megszakították a félórás csúszással elkezdett koreai…..
Filmek a polcról Rambo (1982) 2014.04.28 08:08:00
Még Sylvester Stallone se gondolhatta, hogy a Vietnamból hazatérő katona, John Rambo szerepe fogja megmenteni, sőt meghatározni a karrierjét. A Rocky-filmeken kívül a színész addig csak egyik anyagi bukást halmozta a másikra, a Rambo első része viszont bebetonozta státuszát a nagyok között, a…..
Még mindig a felcsúti Pancho Aréna.Orbán Viktor még mindig görcsösön ragaszkodik ahhoz, hogy "nemközpénzből" épült, pedig a TAÓ-rendszer közpénz, Brüsszel felé is így lett bejelentve, a NAV hagyja jóvá az adókedvezményt, és a költségvetésből hiányzik az a társasági…..
Három olyan arc áll majd pénteken kaján vigyorral a Gellért téren, akik korábban nagyjából a halál faszára kívánták azt a projektet, melyet épp felavatni készülnek. A durva az, hogy alapvetően igazuk is volt: a 4-es metró az elmúlt évtizedek legnagyobb elkúrása, de ha már…..
Beru 2014.03.25 22:45:05
@body_andras: Ez az. Bejönni a városba és nem autóval. Ez a lényeg. Ezért lett volna jobb, ha kívülről kezdik itt is. Palotáról, Bosnyákról, virágpiacról..
Beru 2014.03.25 22:51:57
@ob.szerver: nekem a négyes utamba esik. És ezért tudom, nem fogok leszállni a hetes buszról, csak hogy veszítsek egy csomó időt az átszállással, ha már bejöttem Zuglóból és ugyanarra tart a büdös Ikarusz is, ami befüstöli az egész Rákóczi utat. Nem én leszek az egyetlen, aki marad a buszon, melyek tovább szennyezik a levegőt és amiket nem vált ki a metró... ezért szomorú és érthetetlen ez a rövid metró. Na és persze örülünk ennek a metrónak, szuper, hogy javul a statisztika, csak az én pénzemből ne értelmetlen dolgokra költsenek. És ne azután szűrjék le a hibákat, miután ráköltötték a pénzem. Találtam volna jobb helyet is az adómnak.
Beru 2014.03.25 22:56:19
@ob.szerver: örülünk is az új metrónak, szuper, hogy javítja a statisztikák, csak az a baj, hogy az én, meg a te pénzedből épült. Nekem ne utólag vonják le a tanulságokat a szakértők, hanem mielőtt elköltik az adómat. Tudtam volna jobb helyet is találni annak a pénznek.
 Valami okos segítene neki, kérem: Tökre win-win lenne amúgy:   A tovább szétesés igen de:  Példa országvásárlásra volt-e már:  Mit nem imizel ezen?..
Orbán egyik, a világképét még az MSZMP-ben megalapozó pincsije békemenetet szervez az orosz barátság jegyében a választások előtti napokra. Ugyanez a jó ember az ide készülő új amerikai nagykövet (egyébként helytálló) szavai feletti elkeseredésében a tolerancia hazájának…..
Orbán titkolt hitelfelvétellel járó ügyletet kötött Putyinékkal a paksi bővítésről. Az ügylet érdekében Lázár János a maradék becsületét is eljátszotta, de a Fidesz-vezérkar is Selmeczi Gabriellát megszégyenítő hazudozást folytatott. Szóval a '89-ben az oroszokat…..
Beru 2014.01.20 13:45:44
@Pascal: Hogy jön ide Gyurcsány? én arról beszélek, hogy egyeztetés, versenyeztetés, világos piaci keretek és feltételek nélkül egyezkedni aggasztó. Ha Orbán, ha Gyurcsány, ha Antall.. mindegy, egyformán problémás lenne. Itt Magyarországról van szó, rólad, meg rólam, meg a gyerekeinkről. Nem bal - és jobboldalról
Beru 2014.01.20 13:49:58
@Pascal: "Az egyeztetés elmaradásán lehet lovagolni, de a fenti kérdésekbe valójában ki tudna érdemben beleszólni (ki lát tovább a "Fideszköti akkorfúj Feriköti akkorOK" és megfordítva reflexnél)."
Hogy ki tudna érdemben beleszólni? Hát mondjuk aki ért hozzá. Azok a szakemberek, intézetek, akik le tudják modellezni, mely erőforrás a legjobb, leggazdaságosabb és biztonságosabb. És ha elkészülnek ezek a modellek, akkor lehet számolni. Ha ezek után születik egy döntés, akkor meg kell keresni a legjobb ajánlatot. Ezért kell a verseny. Ez nem lovaglás egy témán, hanem az egyetlen megoldás. Itt a mi pénzünkről, a mi jövendő adósságunkról, a mi energiánkról van szó. A mi jövőnkről. És sajnos most nem tudjuk, mi alapján és hogyan döntöttek.
Beru 2014.01.20 13:56:51
@Pascal: pont az a bajom, hogy baljobbbaljobb-ról van szó. És elsikkad a lényeg.