Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aveu

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csokit talán mindenki szereti. A tejcsokoládé egy kellően „biztonságos” választás, édessége miatt szinte mindenki kedveli. Van, aki viszont inkább a „keserűcsoki”-ra, vagyis az étcsokoládéra esküszik. Vaktesztünkön most a teljesen alap, ízesítés nélküli táblás tejcsokoládékból kóstoltuk az…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
Aveu 2017.06.18 11:01:18
@gumirocker:
Ilyen is van nem vitatom, de egyrészt a munkáltató ezért nagyon megütheti a bokáját, másrészt a legtöbb ilyen statisztika átlagot számol. Tehát benne van az, hogy a női tanárok kevesebbet keresnek, mint a férfi szakmérnökök. A korrektebb statisztikák kiveszik a gyerek miatt otthon lévő nőket vagy részmunkaidős nőket, de nem mindegyik.
Aveu 2017.06.18 11:20:28
@G_Norton:
Az emberi jogok (így a demokrácia alapját képező egyenlő szavazati jog) eszménye visszavezethető a kereszténység azon tanítására, hogy Isten előtt, a tényleges társadalmi rangtól függetlenül, mindenki egyenlő, és Isten számára minden egyes ember ugyanolyan mértékben értékes és fontos. A reformáció pedig visszament a gyökerekhez hangsúlyozva az egyedül a hit (tehát nem származás, vagyon, rang, stb) által történő üdvözülés tanítását.
Kedves Apuka! Ön rendszeresen együtt zuhanyzik a kisfiával? A napi programjuk szerves részét képezi egy igazi, férfias bírkózás a szőnyegen? Nem?! Hát akkor magára vessen, és ne csodálkozzon, ha homoszexuális lesz a fia! Röviden így summázható Joseph Nicolosi legújabb remekművének, a most megjelent…..
Talán, ha nulla fok van, egy szeméthegy mögött, a vasúti töltés oldalában nőtt szétfagyott nádasban, színevesztett, félig szétfoszlott sört reklámozó napernyő alatt üldögél a késő téli nap bágyadtan szitáló havas esőjében négy fiatal férfi. Apró tábortűz próbál valami meleget adni a vizes göncökbe…..
Köztünk szólva kíváncsi lennék, hányan kaptatok már félrecsúszott bókot, és hogyan reagáltátok le. Bevallom, én minap a metrón egy olyan bókot kaptam, amit 5 percig nem tudtam elhelyezni sehol az életemben. A fiú nagyon mókás szeretett volna lenni, de ez inkább kínos lett. Pedig imádom, mikor egy…..
Az Európai Unió egyik legfőbb alapköve egyben a legnagyobb erőssége is: a sokszínűség. Különösen igaz ez a tagországok lakosai által beszélt számtalan nyelvre. A világon élő hétmillárd ember közel 7000 nyelven kommunikál egymással, ebből Európában összesen 225 őshonos nyelvet beszélnek. Az EU-nak…..
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
Aveu 2011.03.04 14:55:59
@nemstatikus:
Egyébként nem. Az emberi test elképesztő módon tud regenerálódni. Valahol azt olvastam, hogy 10-15 év fiatalkori dohányzás után 5-6 éven belül regenerálódik a szervezet, és nem mutatható ki az egyikori dohányzás hatása. Tehát nem késő abbahagyni! :-).
Tudom, hogy valakinek pont ez az érv, hogy még ne hagyja abba.
Viszont, gondolom hogy mondjuk 65 évesen már nem működik a dolog.
Aveu 2011.03.04 15:10:57
@nemstatikus:
Jó, elfogadom, hogy egy füstös izé szivogatása valakinek az egyetlen örömforrása lehet. Nem zavar, amíg nem kapok belőle én is. De mivel sajnos 50 méterről megérzem a szagát, minden nap szívok.
Ezt a táblát a szebb napokat látott Közvágóhídon lőttem - ott próbálunk ugyanis a zenekarunkkal, de becsszó nem mi voltunk. Viccesnek ugyan nem vicces, viszont olyan mint az állatorvosi ló, mindent kihozott belőle az átalakító, amit csak ki lehetett. Ha igaza van Szily Lacinak…..
Kötelező lesz szeptembertől az angol nyelv tanítása Szlovákiában - döntött a pozsonyi parlament februárban - noha a döntéshozók egyelőre nem tudtak megállapodni, hogy melyik évfolyamtól. Az idén március elsejétől életbe lépő új szlovák közoktatási törvény szerint az…..
Aveu 2011.02.22 16:58:24
@kéne egy nick:
Azt írtam, hogy többnyelvű országban élek. Franciaország azt hiszem kiesik :-)(most mellőzük az olyan regionális nyelveket mint az okszitán vagy provanszál).
A belgáknak szép országában élek én. Ja igen, és hollandul is kéne tudni.
Ha már itt tartunk, valaki szólt a flamandról. A beszélt nyelvben valóban mondják, hogy "flamandul beszél" - főleg a franciajkúak - de nyelvészeti szempontból - ma már - szigorúan holland.
A flamand valójában arra nyelvjárásra utal, ahogy a flamandok a hollandot beszélik.
w A világi hatalom 2010.07.19 04:50:00
Ideje van a sírásnak, és ideje a nevetésnek. Lesz mindkettőből elég, a nemzeti ügyek kormánya eddig eddig főleg a röhögést tekintette nemzeti ügynek, de most ráálltak megint a tragédiára. Addig jó nekünk ugyanis, amíg Magyarország a kis színesek közé, a napilol rovatba…..
Aveu 2010.07.19 18:31:45
8 év után sokaknak, az IMF-nek kétségtelenül, váratlan és egyben jelképes dolog történt.

A magyar kormány után olyat tett mint az elmúlt 8 évben soha vagy csak nagyon ritkán.

Nem bólintott rá azonnal a nemzetközi pénzügyi körök elvárásaira.

A kormány célja ezzel elsősorban jelezni az IMF-nek, hogy új szelek fújnak, vége a bólogató veresjánosok, meghunyászkodó gyurcsányferencek korának, és itt az IMF-nek is kemény TÁRGYALÁS-okra kell számítania. Persze van ebben egy jó adag blöff is, de hát már csak ilyen a (pénzügy)politika.

Felugrott a forint, de ahogy emiatt újra kívánatos lesz, úgy csúszik vissza a 280 körülre. Big deal.

Azért a szerzőtől eltérően ne menjük el amellett sem szótlanul, hogy az elmúlt 8 év politikája mennyiben járult hozzá ahhoz, hogy ma és még sok-sok évig nem euróval fizetünk, aminek folytán a forint árfolyamingadozása miatt a kormány sokkal jobban zsarolható.

Közben hallom, hogy a Washington Post is begyújtotta liberális rakétáit, és féltik a magyar demokráciát. Ismerős ez valahonnan. Honnan is ...
A francokat féltik ők a magyar demokráciát, messziről tesznek ők a magyar demokráciára (az elmúlt 8 év ékesen példázza ezt) a pénzüket és a hatalmukat féltik. Ezek már csak ilyenek.

"mondjuk megcsinálni sem egyszerű, Gyurcsánynak pl nem sikerült, de hát arról volt szó, hogy ezek sokkal-sokkal okosabbak."
Na erre még várjunk 8 évet. :-)
Aveu 2010.07.19 18:31:45
@szaszalino: bölcsésztől ilyet elvárni határozott szemtelenség. ;-)
Aveu 2010.07.20 00:41:08
Okulásul
www.origo.hu/itthon/20100719-minden-minisztert-ki-akart-faggatni-az-imf-a-targyalasok-megszakitasa.html

Szóval nem tetszik az IMF-nek a bankadó, meg a gázártámogatás.
Ezek tényleg úgy gondolják, hogy Magyarország a tulajdonuk. Hátborzongató ...
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
Aveu 2010.02.05 17:44:29
@jo.e: persze, hogy tudja hogy nem igaz, azért írja, hogy 3 nap múlva fikázhassa ...
w Mágneslady 2010.01.27 06:50:00
A kampány nem a lovagiasság ideje. Konzervatív, liberális, sőt szocialista férfiak is örömmel tréfálkoznak Dávid Ibolya rovására, mintha sose nevelték volna őket illemre. Gúnykacajjal és durva beszólásokkal kísérik egy hölgy élethalálharcát, ahelyett, hogy azon…..
Kis híján tragédia történt a svéd másodosztályú bajnokság Örebro–Bofors mérkőzésén. Az örebrói Niklas Lihagen minden előzmény nélkül összeesett a jégen az első harmadban. A játékosnak megállt a szíve, életét Wolmer Edqvist játékvezető mentette meg, aki azonnal…..
Aveu 2009.12.18 11:34:51
@NoOne: ha tényleg egy tanfolyamon tanulod és nem a Youtube-ról, akkor eszedbe sem fog jutni, hogy ne próbáld meg. Én már kerültem hasonló helyzetbe. Karácsonyi bulin akadt meg egy mandula az egyik kolléganőm torkán, amitől nem kapott levegőt.
A tanfolyamon világosan megmondták, hogy mit kell ilyenkor csinálni. (A két lapocka között kell a tenyér alsó felével rácsapni, miközben kicsit előredöntjük a felsőtestét és megkérjük, hogy köhögjön - feltéve, ha valami levegőt azért kap, és így tud köhögni.).
A lábam remegett (csak utána vettem észre), de sikerült.
Három fideszes és egy szabaddemokrata országgyűlési képviselő több parlamenti megszólalásban és írásbeli kérdésekben is firtatta az MVM offshore cégekhez vándorolt milliárdjainak sorsát, ám rendre semmitmondó válaszokat kapnak a kormányzat illetékeseitől. Update: Oszkó…..
w Szabadság, förtelem 2009.11.10 05:00:00
Valószínűleg budapestiek ezrei szörnyülködnek azon, ahogy kinéz például a Kossuth Lajos utca. Százezrek pedig le se szarják, viszont a felháborodott ezrek se csinálnak semmit azon kívül, hogy rosszul érzik magukat. Két fiatal grafikus most eljutott odáig, hogy minimális…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
w Erőltetett menet 2009.09.07 05:40:00
Jól van, hülyék, megmutattátok, ez a ti országotok is, nemcsak a ratyiké. Nem sikerült ugyan szétkergetni őket és agyonverni közülük, amennyit lehet, de láthatta a világ, hogy ettől csak a hadiállapotszerű rendőri erődemonstráció tartja vissza a magyarok krémjét, és ha a…..
w Látjátok, feleim 2009.07.13 14:45:00
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.   Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle. Kóka János köszöntése Libera nos! Blues Hiszterolib Szövetség a nemzetért Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába ..
Aveu 2009.07.13 17:53:32
Ezt olvassátok el, k@vajó!

ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/2009/07/13/title_96237

Ízelítő:
"A kóka létének egyetlen metafizikai értelme egyébként az, hogy az ő személyének a tükrében lehet megítélni a támogatóit, a pető, a kuncze és a magyar elvtársakat például. Ha a kóka féle közjáték nincs, még talán mindig lehetne turizni a szeméttelepen 150 ezer olyan barmot, aki az szdszre szavaz. De ha nincs a kóka, sosem tudjuk meg, hogy ezek a hazaárulók, micsoda jellemek, micsoda remek politikusok. Istenem, miféle lények azok, akiknek a kóka a politikai reménység?"
w A jövő elkezdődött 2009.07.02 06:00:00
A Bajnai-kormány minisztere bemutatta a MÁV új elnökét. A kormányzati kommunikáció külön hangsúlyozta, felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy Andrási Miklós fideszes. Vasúttal eddig nem foglalkozott, de ennek jelentősége eltörpül a bulvárszenzáció mellett. Apám, egy fideszes!…..
Aveu 2009.07.02 13:06:06
@Saint-Léonard: Bajnainál kimaradt a felsorolásból a "modern" és az "européer" ;-)
 Ilyen leveleket nem szoktunk közölni. Most is gondolkodtam rajta, de ha egy pici esélye is van annak, hogy ez igaz, akkor a blogon a helye. Nem egy tipikus szerelmi történetet szeretnék megosztani veletek, hanem egy búcsú történetét. A legfájdalmasabb búcsút. Megosztom veletek…..
w A legszebb öröm 2009.05.12 04:30:00
Gyászba öltözött a magyar baloldal. Legyünk velük megértőek és kedvesek, nehéz napokat élnek át most. Pécs eleste velőtrázó fájdalom. Mert ha Szili ekkorát bukott Pécsett, akkor ki állhat meg? Hol marad egy talpalatnyi menedék nekik? Pedig akár örülhetnének is, ha…..