Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attbar

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleg ne! Nekem ez az új nyugdíjrendszer nagyon tetszik. Nem, hülye leszek visszalépni az államiba, inkább “társadalmon kívüli” leszek, ahogy Matolcsy megfogalmazta, egy fekete bárány. Megtartom magamnak a 10%-ot, befektetem, és majd abból tengetem nyugdíjas éveimet -…..
attbar 2010.11.26 10:40:04
@inebhedj:
Én ugyanezt a kérdéssort kicsit más szögből nézem:

"minek kellett az adócsökkentés, te nagyon okos?"

Én az SZJA csökkenés haszonélvezője vagyok, ennek ellenére sokadmagammal nem értek egyet vele. Egyrészt mert túl nagy árat fizetünk érte, másrészt pont azt a réteget súlytja a legjobban akinek eddig is fájt, az áátlagkeresetűeket. És a gyerekvállalás pl bruttó 1 milla fizetésnél nem egzisztenciális kérdés, arról nem beszélve, hogy ugye te sem gondolod, hogy a jóval átlagkereset felettiek gyermekvállalása fogja megoldani a demográfiai problémákat. Ugyanis ez a réteg sokkal kisebb mint az átlagkeresők, akiket mégjobban súlyt az új SZJA törvény.

- tandíj bevezetés?

Ezt én sem értem, ha csak arra nem céloz az illető hogy csökken az államilag finanszírozott helyek száma.

- vizitdíj ? 300 ruppó

A vizitdíj eltörlése után az orvoslátogatások száma 22%-al nőtt. Ez szerinted nem jár többletköltséggel? :) Ez egy jelképes korlátozó tétel volt, mert aki beteg az kifizet 300Ft-ot, aki viszont hobbiból jár orvoshoz az nem.

- korrupció elleni harc?

Egyetértek, ez sosem fog változni.

- kevesebb önkormányzat?

"Ez konkrétan hülyeség (populizmus, ha úgy tetszik), és az önkormányzatok számának csökkentése költségnövekedéshez, és színvonalcsökkenéshez vezet." Ez még akár igaz is lehet, nekem a túlzott jogkörükkel és azzal van a bajom hogy ragaszkodnak elvi hülyeségekhez. Pl három szomszédos 1000 fős falu fenntart 3 kisiskolát, mert verik a mellüket. Ha ebből kettőt bezárnának és a megtakarított pénzt ráköltenék a működőre és vennének egy iskolabuszt, sokkal jobb és színvonalasabb körülmények között tanulhatnának a gyerekek. És ez hosszú távon hatékonyabb és gazdaságosabb.

- ingatlanadó(100 millió érték felett)

Én nem bántanám azokat akik megkeresték rá a pénzt, vagy örököltek stb. Én azt vizsgálnám hogy a pénzt honnan szerezték rá...
„Csaknem hárommillió ember annak tudatában adta szavazatát az országgyűlési választásokon a Fideszre, hogy a párt, kormányra kerülése esetén vissza fogja szerezni az MSZP kormányzása idején állami és önkormányzati cégeknél pofátlan módon kifizetett több tíz millió…..
Nem történt meg a csoda, igaz azt én személy szerint nem is vártam.Néhány hónapja született meg a bankadó és nagyon úgy néz ki, hogy szeretett bankjaink nem is hagjyák ezt annyiban. Elkezdték ugyanis az ügyfelekre hárítani a költségeket:A Bankometer.hu 24 magyarországi bank…..
attbar 2010.10.29 15:59:38
@Pajszer Művek:
Szórakoztató :)

Ismered azt a kifejezést a multiknál hogy elvárt fedezet? A tulajdonosi kör nagyon szívesen befizet 200mrdFt-ot, ebben biztos vagyok, és örülök hogy engem nézel hülyének... :)
attbar 2010.10.29 16:34:50
@Pajszer Művek:
Igen, ebben igazad van. Én a multikért is aggódok. Ahol a lakosság jelentős része dolgozik... Mert azt biztosra veszem, hogy az extraadó kiesését valahol meg kell teremtenie a managementnek. Ezt sok módon lehet de a két legjellemzőbb:
- emeljünk árat
- ha nem tudunk árat emelni spóroljunk az élőmunkán

Mindkettőt mi szívjuk meg.
attbar 2010.10.29 16:52:19
@Pajszer Művek:
Legyen igazad, csak én nem osztom az optimizmusodat. A tulajdonosi kör leszarja hogy milyen módon teremted elő az ígért osztalékot, csak legyen meg: ne fizessünk 13. havit, nyírbáljuk meg a juttatásokat, emeljünk árat. Az energiaszektor az ennél is szerencsétlenebb eset, mert ott nem teheted meg hogy váltasz. /Megteheted csak nagyon korlátozottan/
Az egyetlen ahol szerintem van a kormánynak keresni valója, az a telekommunikáció, mert az erősen EU szabályzott. Persze erre a Telenor rögtön bejelentette hogy kukázza a jövő évi beruházásait: ez persze negatívan hat a költségvetésre.
  A kolontári tragédia (de lehet az önkormányzati választás vége) óta elszaladt a ló a Fidesz-szel. Ezt meg is tehette,  hiszen az ellenzék tetszhalott állapotban nézte végig az Orbán-kormány érdekesebbnél érdekesebb intézkedéseit. De tegnap eljutottak Viktorék…..
attbar 2010.10.27 17:42:49
@KG2000:
Már nem azért, de az én adómból is finanszíroznak egy költségvetési tételt: úgy hívják vis major keret. A lakosság (köztük a kommentelők közül sokan és jómagam is) valamint cégek a magánszektorban eddig is komoly pénzeket adományoztak a rászorultaknak, és ennek semmi köze nincs a fenti témához.
Az hogy egy teljes mértékben magán céget állami irányítás alá vonnak, hogy megkérdezés nélkül elveszik a megspórolt nyugdíjamat, és ezen felül lekorlátozzák az Alkotmánybíróság jogkörét, kissé sok... A jogállamiság alapjait teszik tönkre, alkotmányellenes törvényeket tudnak így elfogadtatni.
Ezen felül jó lenne elfogadni azt a tényt, hogy bizonyos beosztásokban és felelősségi körökben a havi 2millióFt nem sok. Aki több ezer embernek ad munkát és több 10 milliárdos beruházásokról dönt nem baj ha megvan fizetve, és nem a pályázók tömik tele a zsebét.
A visszamenőleges hatályú megadóztatás meg olyan mintha azt mondanám, hogy az elmúlt 3 évben bevallott adóalapodra még fizess 15% extraadót amit holnap fizess be az APEH számlájára.
Őszintén szólva ez a lány lehet, hogy szép meg érzékeny, de a sztori alapján full idiótának tűnik. Never go full retard!Az én történetemben nincsen szakítás, legfeljebb lerázás, mivel a lánnyal soha nem is jártunk. Sőt frappáns kiszólások se nagyon vannak, inkább csak…..
Bear Grylls nagyon népszerű a túlélős-keménycsávós műsorok rajongói körében, valahol érthetően, hiszen kis túlzással állítom, egy marék iguánaszarból is ki tudná nyerni a tápanyagot, és ha mohát kell ennie, akkor azt eszik. Az már más kérdés, hogy minek, mert annyira…..
Kiásták a csatabárdot a biciklisek ellen két autószimpatizáns szervezetnél. A Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete és az Emberibb Parkolásért Mozgalom besokallt a „Critkáll Mass” stílusa miatt, és közleményben kérik a főpolgármester-helyettest valamint a…..
attbar 2009.09.29 16:15:54
@az aki: abszolút egyetértek Veled.

Tömegközlekednék vagy a kerékpározást megfontolnám, ha nem kéne elegánsan egy méregdrága laptop-al utaznom hiába csak 5km-re járok be. Vagyis az autó az egyetlen jelenlegi alternatíva, nagyon remélem hogy a közösségi közlekedés és a közbiztonság színvonala eljut egyszer oda, hogy a BKV is alternatíva legyen. A kerékpár jellegéből kifolyólag sosem lesz... (és persze itt lehet pedálózni az ismerek olyat aki zakóban teker/átöltözik/zuhanyzik szöveggel)
attbar 2009.09.29 16:21:15
@sirdavegd: van amit nem érdemes kommentelni. Vajon miért nő a feszültség a két fél között? Pont miattad...
attbar 2009.09.29 16:23:07
@segabor:

"(és persze itt lehet pedálózni az ismerek olyat aki zakóban teker/átöltözik/zuhanyzik szöveggel) "

Mindig van aki be akarja bizonyítani hogy a fű kék, az ég meg zöld... Sok sikert hozzá!
Néhány hete egyértelmű jelei vannak, hogy valami készül a XIII. kerületi Gogol utcában, a napokban azonban a végső fázisba került az új bicikliút, illetve biciklisáv kialakítása. A Lehel tér és a felső rakparton futó bicikliút között készült most el egy összességében…..
attbar 2009.06.10 16:14:16
@cirkuszos:

Az nem normális aki ilyen távra kocsival jár, mondjuk a szakadó eső vagy hó kivételével. De azt elfelejted hogy a város szempontjából az akkor is egy autó és vagy a Nyugatinál vagy a Blahánál elvesz egy helyet. És ezekből a helyekből egyre kevesebb van egy kisebbség miatt. Én nekem semmi bajom a biciklivel, de én egyszer tekertem végig a körúton, azt nekem senki ne próbálja bemagyarázni hogy egészséges.

A város közlekedése katasztrofális, de nem kéne még ilyen módon ellehetetleníteni. Támogatom hogy az EU-s pénzekből fejlesszék a vidéki látványosságokhoz vagy természeti szépségekhez vezető bicikli út hálózatot (mint amilyen pl a Fertő-tó vagy a Balaton körül), de ez arra jó hogy szopatja a budapestieket.
Kenderzsupp Megan Fox legalizálna 2009.06.08 16:20:00
Ilyen hírekre érdemes hazaérkezni: Megan Fox felszólította az amerikai kormányt, hogy legalizálja a marihuánafogyasztást! A 21 éves luvnya már az előző Transforminators premierje promózásakor bevallotta, hogy már több drogot kipróbált kizárólag az objektív véleményalkotás…..
 Delete all. Kedves Szakítósok! Itt egy nagyon friss ropogós sztori, két hetes sincs... Ennek ellenére olyan sokat rágódtam rajta, hogy azt hiszem, képes vagyok összefoglalni rövidebben, mint amennyi idő alatt történt. :) Én (a lány, 18) és ő (most már csak kis ő,…..
 Egy férfinek lehet-e nagyon szar a szex, amikor a nőnek nagyon jó? Hát persze. Le akarok feküdni veled vs Le akartam feküdni veled (előtte vagy utána otrombább?) A mai (05/25) kommenteket olvasva jutott eszembe ez a kis intermezzo: Pasi 40+, évekig odavan, de családosok vagyunk (ő…..
attbar 2009.05.26 10:32:04
@SassyGurl:
Ez szerintem korfüggetlen, kit hogyan terelgetett az élet...
De nincs igaza senkinek, én nem két napig szeretek és főleg nem az igazit. A kép innenKedves Szakítós és Olvasói!A minap egy rajzfilm tanulságos párbeszéde ütötte meg a fülemet:Én mégis azt mondom, hogy jobb szerelmet elveszíteni, mint meg sem élni.És ez mit jelent? –…..
Pártunk és Kormányunk felfedezte az a Fekete Lyukat, ahol éve óta ÖMLIK ki a pénz, és lassan, alattomosan tönkrevágja az országot és a gazdaságot ... A benyújtott adóváltozások keretében a cafetéria felét adóztatnák meg, egy roppant alacsony, barátságos 62%-os személyi…..
attbar 2009.03.31 17:13:05
@martonx:
ha 10-én elfogy a fizetésed akkor nem a bérednek megfelelő életszínvonalon élsz, hasonlóan az országban sok millió emberrel. Nekem sincs lízingelt BMW-m...

Ny-Európában szociáldemokrata szavazó lennék (ilyen Mo-n nincs), a Cafeteria megadóztatásával nagyon nem értek egyet, hiszen belső keresletet gerjeszt, szerintem ezt egyébként el is fogják vetni. Ellenben aki feketén foglalkoztat annak nem pénzbüntetést adnék hanem 10 év börtönt, és a minimálbért is megadóztatnám. Továbbá nem kell 13. havi nyugdíj meg 13. havi fizetés az állami szférában, meg a sok szociális juttatás. És akkor az államon élősködő MÁV és BKV dolgozókról nem is beszéltem (tisztelet a becsületes kivételnek). Bérfejlesztést követelnek a gazdasági válságban?! Hát az anyjukat.
Ezen kívül a 2700 települési önkormányzatra és a sokszáz jegyzőségre sincs szükség. És valahogy azt sem tudom könnyedén elfogadni hogy többek közt az én adómból tart fenn az állam 500 fős falukban kisiskolát, postát, önkormányzatot stb. ezzel nem azt mondom hogy szüntessük meg, de ha kettőt bezárunk és a megspórolt pénz felét ráköltjük egy harmadikra akkor lesz a szolgáltatásnak színvonala. Pár száz milliárdot találnánk a költségvetésben...
attbar 2009.03.31 19:04:48
@Bjossy:
Simán elképzelhetőnek tartom. A Cafeteria rendszer nálunk egységes, alias kapja a 12eFt melegétkezésit pl a br. 80eFt-ot kereső kétkezi munkás, és az igazgatósági tagok is. Utóbbiak közül nem egy van akinek a fiókjába bebaszva szerintem minimum 200e Ft értékű kajajegyet találnék. Mert nekik kevésbé létszükség hogy maguknál tartsák az ebéd kifizetésekor, szerintem ezen jegyek fele már le is járt, hasonlóan azon üdülési csekkekkel akik tulajdonosai nem tudtak elmenni nyaralni mert nem mehettek szabadságra és nem volt idejük meghosszabbíttatni. Szóval a 10 milliárdot nem tartom kizártak.
Az előző bejegyzéshez:Látom, nem megy politikusainknak a matek. Segítek, jó? Kovácsék két gyerekkel saját tulajdonú lakásban élnek. Jelenleg mindkét szülő dolgozik, egyik nettó 130 ezer, a másik 150 ezres fizetést hoz (nagylelkű voltam, semmi minimálbér meg ápolónői…..
Gyurcsány oda, a nép pedig fellelkesedve mást sem csinál, mint előrehozott választásokat követel.Pedig szerintem a legutolsó az utolsó előtti dolog, amire szüksége van az országnak, az az előrehozott választás.KK&TT azt írja a Reakción, hogy:Nincs értelmes ember, aki szerint…..
attbar 2009.03.24 15:05:02
@molnibalage:
Én abba a tizenX százalékba tartozom, pedig elég rugalmas ember vagyok. Alias szavaznék bárkire akibn látnám a lehetőséget. Pl Bokros ezért megfontolandó... nagyon nem értek egyet az elmúlt 7 év kormányzásával, de a populista tömeghülyítő dumától rosszul vagyok.
attbar 2009.03.24 15:15:14
@midnight coder:
"2010 elejére amikorra várhatóan vége lesz a válságnak lesz-e ütőképes kormánya az országnak."

Ezt a baromságot honnan veszed? :-) Ezt a kincstári optimizmus mondja belőled vagy néztél esetleg mostanában ipari megrendelésállományt? Mert én igen, és fogalmam sincs hogy honnan veszed hogy itt egy év múlva minden olyan lesz mint rég. Sem a nagy gazdasági világválság sem az olajválság után nem volt ugyanaz többé, most sem lesz...
attbar 2009.03.24 15:20:02
@roka-koma: Ezt kérdezem én is...
 Párleírás lelki gyomorforgással. Szia Szaki-blog és mindenki akinek van kedve elolvasni! Olvasgatom a blogot egy ideje és gondoltam, hogy ha más történetein szórakozom akkor én is írok nektek és így ti is szórakozhattok az én lelki nyomoromon. :) Nem vagyok mai csirke,…..