Regisztráció Blogot indítok
Adatok
készcsók

22 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Kádár mosolya 2010.08.07 14:00:00
Biszku Béla egy aljas, hazaáruló gyilkos, akit rég meg kellett volna büntetni az 1956-ban és később elkövetett tetteiért. Ahogy Pozsgay Imre - Orbán Viktor barátja - párttársa, Péter Gábor is megérdemelte volna a kivizsgálást és a büntetést - erre egészen 1993-ig lett volna…..
A görög válság körüli hírek elültével Magyarország vette át Európa beteg emberének szerepét a nemzetközi sajtóban. (Kép: apokalipszis.com) A The New York Times-on már a Nobel-díjas Paul Krugman is Magyarország gazdasági nehézségeivel foglalkozik a blogjában. Ez az írás…..
készcsók 2010.08.06 09:51:28
Őszintén nem bánnám Orbánék függetlnedésiforradalmiasszuverenitásvisszaszerző felhevülését, ha legalább VALAMILYEN makroprognózist leraknának az asztalra. És valószínűleg ez a külföldi sajtó és az érintettek legnagyobb problémája is - jelesül a kormányunk eddig még nem kegyeskedett SEMMILYEN értékelhető prognózissal előállni. És igen, ez a két hónap mulasztása. Matolcsy "nemszakadokbeleahiánycsökkentésbe" miniszter úr is jobbat tenne az országnak, ha legalább valami közelítő számot mondana, hogy most 4,5%-ra, 3,2%-ra, stb. "nem szakadunk bele a hiáncsökkentésbe", mert ugye nem mindegy a piacnak sem, hogy mekkora lesz az ország jövő éves finanszírozási igénye... Csak hát fontosabb agyonnyerni magukat ősszel (és ezzel elszabotálni az érdemi önkorm. reformot), mint stabilizálni a hazai gazdaság és pénzügyi helyzet megítélését.

Ezzel együtt azt gondolom, hogy nem vagyunk olyan nagy sz@rban, mint ahogy azt most külföldön sugallják, csak hát nehéz ugye külföldön megérteni, hogy itthon négy éve folyamatosan megszorítások vannak, amik strukturális átalakítások nélkül eddig jobbára valóban csak a népnyúzásról és az intézményrendszerünk ellehetetlenítéséről szóltak, na meg kevesen értékelik azt is, hogy 6,2%-os GDP csökkenés mellett sikerült kordában tartani a hiányt (miközben fél Ny-Európa ennél jóval kisebb recessziótól is 10% feletti hiányokat kezdett produkálni).
készcsók 2010.08.06 12:53:39
@MickthePick: ugyan már, ne bohóckodj. A kormánypárt(ok, muhahaha) parlamenti 2/3-a bőven elegendő ahhoz, hogy BÁRMIT átverjenek az önkorm rendszeren, csak hát ugye, ha sok a fideszes polgármester, akkor soha de soha nem fogja egy fideszes kormány pl. összevonni az önkormányzatokat, potenciálisan több száz haver egzisztenciáját veszélybe sodorva. Vegyük észre, hogy a jelenlegi parlamenti mandátumarányok mellett ellenzéki pozícióból LEHETETLEN bármit is elszabotálni. Kivételesen ez a kormányoldal privilégiuma.

A többiekhez: nem volt türelmem minden hozzászólást végigolvasni, ezért csak azt szeretném kérni, hogy valaki egyszer magyarázza már el, miért utáljuk z IMF-et? Olyan kamatokkal adtak hitelt a _túlélésünkhöz_ amit a piacról soha az életben nem sikerült volna összeszedni, és hát, nagy hitelező lévén meg van az a privilégiumuk is (csak úgy, mint a magánszféra vállalatainak esetében), hogy feltételeket szabjon az ország "működésével" kapcsolatban. Persze nem kötelező mindezt elfogadni, csak akkor készüljünk fel, hogy lehet ennél még sokkal rosszabb is. Amit az előző hosszázólásomban hiányoltam, az pont az, hogy úgy tűnik, a Fidesz még mindig nem hajlandó előregondolkodni, és nem igazán készülnek egy "lehetséges legrosszabb" forgatókönyvre, ami baj. Nagy baj.
Az ilyen szolidaritási nyilatkozatok nem a melegeknek, nem a nem-melegeknek és nem is a magyar belpolitikának szólnak. (Fotó: Huszti István/Index) A héten zajlik a Budapest Pride melegfesztivál. Ez az úgynevezett haladó szokás rendszeres éves eseménynek tekinthető, hiszen immáron 15…..
készcsók 2010.07.08 10:08:29
@isssti:

"A szemkilőtt '56-ot ünnepelni szándékozók"... a költői túlzásoknak is azért van egy határa. Ezzel együtt azt gondolom, hogy míg a rendőri erőszak ellen (irányuljon az bárki ellen, ha aránytalan vagy igazságtalan) úgyszintén illendő lenne felszólalni, de a 2006-os hajcihő speciel a hazai belpolitika bűvkörébe tartozott, mélységesen megosztva a társadalmat és a nagypolitikát is. Ilyen kérdésekben külföldről megszólalni (akármelyik véleményt is támogatva) nem helyénvaló.

A homoszexuálisok jogai mellett való kiállás ugyanakkor sokkal inkább olyan "nemzetközi" ügy, amelyben meg lehet külföldről is szólalni. Nincs és valószínűleg sosem lesz a kérdésnek egységes európai szabályozása, de nagyjából minden a nyugati kultúrkörbe tartozó társadalomban hasonló utat járt be a kérdés, mint itthon, ezért egyfajta (társadalmi szintű) "sorsközösség" és közös tapasztalatgyűjtemény alakult ki. Valószínűleg ezért szólalnak meg a kérdésben a külföldi diplomaták. Az meg egy másik vita igazából, hogy a pride-ot, mint olyat támogatja/elutasítja-e a társadalom, illetve, hogy biztosított-e a _valódi_ jogegyenlőség a hazai melegeknek (szerintem nem).
Fiúk, ezt elbasztátok! Engedjék meg, hogy a Mandinert idézzem: "A Fidesz megmondóemberei az utóbbi néhány hét során gazdasági kérdések kapcsán úgy viselkedtek, mint Dumbó a porcelánboltban." És bizony ezzel maximálisan egyet lehet érteni. Előbb-utóbb el kellett…..
Elnézést kérünk, hogy a közös nemzeti felelősségvállalás pillanataiban/itt az orbáni diktatúra árnyékában az életmódcikkek bulvármocsarába ereszkedünk, de az a helyzet, hogy egyébként 2010 májusában Budapesten élni jó. Mi több, napsütés ide, záporok oda: társasági…..
készcsók 2010.05.27 17:52:24
@skovalsky: Pécsett elbaszták a beruházásokat, de hála az égnek a programokat nem. Debrecent nem ismerem ilyen szempontból, Szegedet meg felületesen, Pécset viszont jól: kicsit provinciális, ezzel együtt elég színes éjszakai élete van, minden napra jut egy-két ez-az. A nyár persze más, egyetemisták el, velük együtt a programok is. Talán idén nem így lesz.
Pilu Gyors matek #X 2010.05.12 20:41:00
 24 milliárd forint eszeveszetten sok pénz. Annyira sok, hogy picinyke országunk büdzséjében is komoly tételnek számít. Hja, melyik minisztérium ne örülne annak, ha idén hozzávágna a kormány + 24.000.000.000 HUF-ot. 24 milliárd volt a MALÉV tavalyi vesztesége,…..
készcsók 2010.05.13 00:31:48
@Jákói: Jah, a Malév ugyanúgy a politika játszótere volt, és - bizonyos értelemben - ez alól soha, semmilyen formában nem menekül. Egy ország flag carrier légitársasága mindig is kiemelt politikai figyelmet fog kapni. Ezzel együtt is azt gondolom, hogy a Malév esetében nem is annyira a "mutyizás", semmint - valóban - az volt/ az a probléma, hogy Budapestről üzemel. Budapest ugyanis jelenleg minden, csak nem pénzügyi, gazdasági vagy turisztikai központ. Márpedig a három közül legalább az egyik kellene ahhoz, hogy sikeres légitársaságot lehessen építeni és működtetni.
Mióta Izlandon elkezdett töménytelen mennyiségű füstöt okádni az Eyjafjallajokull vulkán, és ezzel megbénította a légiközlekedést, azóta számos koncert maradt el világszerte. Van azonban pár zenekar/előadó, akiket ez nem állít meg. Elég csak Alan Wilderre gondolni, aki…..
  Magyarország azért lett Izrael célországa, mert „kellemes a klímája, amely önfenntartó tud lenni, amely jó helyen fekszik, stratégiai helyen fekszik, amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét. S akkor vannak olyan politikai…..
készcsók 2010.04.22 10:40:44
Hehh, mindig feldob, amikor a sok jobbikos rettegő és igazmondó a saját paranoiáikat és tévképzeteiket igyekeznek tényként beállítani, valamint semmilyen "világi" információ forrást nem tekintenek hitelesnek, pusztán a saját suttogópropagandájukat. :D

Btw, az antiszemitizmust önmagában még értem, mert természetes emberi tulajdonság a féktelen irigység, és hát lássuk be, a zsidóság, mint népcsoport átvészelte a történelem legdurvább viharait is, és valóban komoly gazdasági tényezővé vált - köszönhetően elsősorban példátlan összetartásuknak és összefogásuknak, és annak a szilárd gazdasági rációnak, ami sok emberben - mondjuk így - ellenérzéseket kelt.

De! Sosem értettem ezt a nacionalista-antiszemita bohóckodást! Ha utáljuk a zsidókat azért, mert nekik sokkal-sokkal jobban megy, mint nekünk (mert hiszen pik-pak felvásárolnak minket), akkor nem úgy kellene megmenteni a nagybetűs hazát, hogy tanulunk a zsidóktól? Ellessük, mitől tudtak ennyire kevesen is ilyen óriási hatalomhoz jutni? (Asszem lassan tényleg igazolódik az a feltevésem, hogy a jobbikosoknál kevésbé hazafiak nincsenek ebben az országban)

Végül pedig: oké, hogy nem közvetlenül Izrael épít telepeket, vásárol földet meg ingatlant piciny hazánkban, de - teszem azt - az USA-ban összpontosuló világuraló zsidóságnak mi haszna van abból, ha a nehezen kiharcolt Izraelből pont hozzánk (hozzánk, értitek, ide ahol semmi sincs) telepítik át fél Izraelt? (A másik felét nyilván Irán lebombázta :D) Nekik (akiknek amúgy is korlátlan a hatalma) mégis mi haszna lesz mindebből?
Ma délután találtam ezt az írást, és szerintem tök jó, abszolút egyet tudok vele érteni, azért posztoltam ide.A TELJES írás az LMP-SZDSZ párhuzamról, a szerző, Kiss Ádám tumblr-jén olvasható el ide kattintva, EZ csak részlet!"Úgy láttam, az LMP vidéki bázisa főleg a…..
készcsók 2010.04.13 00:23:08
@Joe84: ööö, csak szólok, hogy a reformkorunk (tudod, 1867-től) alapvetően liberálisokra/liberalizmusra épült, hovatovább elég sok mindent (többek közt a szólásszabadságodat) köszönhetsz a liberalizmusnak. Tehát kár lenne olyan botorságokkal kellemetlen helyzetbe hozni magad, minthogy a liberalizmus kártékony lenne.

A liberalizmus nem kártékony, ellentétben az SZDSZ nevű szervezettel, aki a saját elitizmusában és korruptságában fuldoklott, és eközben volt képük a liberalizmussal takarózni. Na ők kártékonyak voltak.
készcsók 2010.04.13 10:06:34
@cso zsi: a magyar történelem egyetlen valódi sikerkorszakáról beszélsz, bolond ember.

A buzizókról meg megint annyit, hogy sosem tudtam megérteni azokat az embereket, akik egy társadalmilag abszolút ártalmatlan jelenségtől képesek így rettegni. Nyilván ebben rengeteg tudatlanság, rengeteg tudninemakarás és a gyengék szokásos bűnbak keresése is benne van, de ezzel együtt sem tudom felfogni. (Mielőtt hosszadalmas vitába kezdenénk arról, hogy a homoszexualitás, mint olyan "természetes" vagy "természet ellenes" jelenség-e, illetve kártékony-e, javaslom a témában való olvasgatást és tájékozódást, elég nagy irodalma van.)
  A Szépművészeti Múzeum bővítésének Karácsony Tamás által készített terveit a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal tervzsűrije a közelmúltban jóváhagyta. Bár a tervek a pályázat eredményhirdetése óta ismertek, egy neves értelmiségiekből álló csoport megkésve…..
készcsók 2010.03.19 14:14:08
@micu: A Nemzeti Színház pont a klasszicizáló, barokkos vonalaival lett olyan, mint egy tál összehányt, megkocsonyásodott spagetti. A MÜPÁtól viszont el a kezekkel!!!
Pesti majmok, bekaphatjátok - ha valaki Pesthez nem kötődő élethelyzetben ilyet mond, semmi gond nincs, egyszerűen hülye. Ha viszont egy városi újság ilyen címmel jelentet meg főszerkesztői jegyzetet, akkor ott valami valakinél nagyon csúnyán bekattant.Egy nagyon rövid és nem túl…..
készcsók 2010.01.15 14:45:52
@Silent Bob: Oké, nézzük. Lejöttek egy januári vasárnap, egy egyetemvárosba a vizsgaidőszak közepén. Nyilván, szerencsésebb körülmények közepette lehetett volna óriási buli, meg utcakarnevál már délután is, de azt gondolom, a csend jelen körülmények közt egyáltalán nem volt felróható sem a városnak, sem a programnak, élcelődni rajta meg nem elegáns.

Szerintem is provinciális volt az egész megnyitósdi, de Bajnai kifütyülése nem volt meglepő, akárhol megtörtént volna. A fiatalokat valószínűleg tényleg szarul mozgósították. És akkor eddig a többé-kevésbé jogos kritika.

A "Pécs kidobott az ablakon 38mrd-t" megállapítás így az év elején egyrészt felelőtlen, másrészt annak fényében, hogy ebből a pénzből mi minden épül a városban arcpirító.

Budapest idekeverése meg azért óriási ostobaság (nekem itt érződött a "Bp-t szarták a világ közepére" mentalitás), mert az EKF NEM versenyről, "relatív felemelkedésről", hanem egyéni utakról, egyéni kitörési lehetőségekről kell szólnia. És szólna is, ha nem kényszerítenék ki az ostoba BP-Pécs párhuzamot. Ez szerintem provokáció, ráadásul felesleges. Most erre volt időm.
készcsók 2010.01.15 15:13:06
@Silent Bob: A magam részéről valószínűleg a stílusát ugyanúgy nem tudnám elfogadni egy ilyen cikknek, a tartalom meg szituáció függő.

A kisebbségi komplexusról meg annyit, hogy vitathatatlanul létezik - de nem alaptalan.

Ha Budapesten élsz, valószínűleg meg sem fordul a fejedben, hogy gondot okoz ilyen-olyan ügy elintézése - egy megyeszékhelyről pedig akár órákat is utaznod kell, ha valami olyan intézni valód van. (Közigazgatásra de még a magánszférára is igaz ez, az egészségügyről nem beszélve). A munkalehetőségeket már többen is említették. El lehet persze költözni, FEL lehet költözni bpre (;-)), de Budapest kizárólagos szerepe a munkaerővonzásban nem hálás és hosszabb távon nem is támogatandó folyamat szvsz. Egyszerűen a város eltartóképessége (infrastruktúra pl.) nem fogja bírni sokáig a népességszám övekedését (agglomerációval együtt!). Ezért kellene itthon is _tetemes_ pénzeket ölni abba, hogy legyenek olyan 150-250 ezres városaink (pl. Debrecen, Szeged, Pécs, Győr), amik valódi régióközpontként funkcionálnak: közigazgatási, oktatási, egészségügyi, kulturális és legfőképp gazdasági értelemben. Na, akkor majd megszülethet egy ilyen indexes cikk, ahol agyon szívatják (jó részt alaptalanul) valamelyik várost, és összehasonlítják Budapesttel. Amíg viszont ilyen brutális egyenlőtlenségek vannak Budapest és a többi nagyváros (még csak nem is echte "vidék") közt, szerintem nem várhatjuk el, hogy akár melyik oldal is, de ne háborodjon fel egy ilyen glossza után, vagy épp ne élje ki a komplexusait. Szerintem :)
 Klebelsberg Kunó 1922-1931 között volt vallás – és közoktatásügyi miniszter, ez mindössze egy évvel több, mint ami a jelenleg is regnáló koalíciónak jutott, sőt, ha hozzátesszük, hogy előtte is kormányon töltöttek már négy évet, akkor az évek számát tekintve…..
készcsók 2010.01.15 01:14:03
@bass.gitár: szerintem sokkal régebbre nyúlnak vissza a problémák, minthogy csak ennek a kurzusnak az oktatási miniszterein el lehessen verni a port.
készcsók 2010.01.15 04:22:45
@bass.gitár: nem az illető urakat védtem, mindössze annyit mondtam, hogy szerintem a probléma sokkal régebbi keletű, semmint, hogy rá lehetne kenni az utóbbi húsz évre. És ez még csak nem is "ká-európai" jelenség, valószínűleg nyugaton sem tudott az oktatás felnőni a friss feladataihoz - nálunk annyival rosszabb a helyzet, hogy ami - társadalmi szinten - változás Nyugat-Európában mondjuk negyven év alatt zajlott le, az nálunk 5-10 év alatt.

A színvonal miatt meg nem kell siránkozni. Vagy tömegképzést csinálunk, és vállaljuk minden jó és rossz következményét (ahogy írtam, ennek a folyamatnak a végén állnak a magánegyetemek és az "elkorcsosuló" államiak), vagy visszatérünk az elitképzéshez. Ellenben valamelyik útra kell lépni, köztes megoldás nincs, az katasztrófához vezet.

Egyébként az egész kulcsa (az állam részéről) a finanszírozás szerintem. Felsőoktatásban nem fejkvóta alapján kellene finanszírozni, hanem mondjuk olyan mutatók alapján, hogy pl. az adott egyetemről/főiskoláról kikerülők hány százaléka tud elhelyezkedni 1 éven belül. Ez ugyanis kikényszerítené (pull), hogy a piaci igényekhez alkalmazkodjon a felsőoktatás (létszám tekintetében), illetve, hogy az egyetemek folyamatosan kapcsolatban legyenek a gazdaság egyéb szereplőivel. A papírgyárak meg vagy bezárásra kényszerülnének, vagy fizetőssé válna az oktatás. Az egyetemek szigorodó követelményei meg kikényszerítenék a jobb középiskolai oktatást, és így tovább. Elitképzés lenne a vége? Meglehet. De az nem feltétlenül baj.

A liberalizálásról meg annyit, hogy igenis sok tekintetben liberalizációra szorul(t) az oktatási rendszerünk. Csak hát, ez is úgy zajlott amilyen maga az szdsz volt. Álságosan és értelmetlenül. A gyereknek igenis meg kell adni és hagyni a szabadságát, de ehhez előbb meg kell tanítani szabadnak lenni - tisztelni a tudást, az erőfeszítést, a másik embert. Ezt a lépést meg egyszerűen átugrottuk.
készcsók 2010.01.15 09:03:02
@dei: butaságokat írsz. Egyfelől az szdsz teljesítményének értékeléséhez (helyesen: ilyen értékéleléséhez) nem kell semmilyen létező/nem létező divathullámra felülni, egyszerűen csak össze kell vetni, hogy honnan indultunk, mi volt a névleges cél és hova érkeztünk. Ami az iskolai liberalizációt illeti, szerintem közelében sem vagyunk a célnak. Mondhatjuk úgy is, hogy tökéletesen sikerült mellélőni. Nagyon sok tanárembert ismerek, köztük olyanokat is, akik - kiváló pedagógusok - sok tekintetben még most is aláírnának sok mindent a szadi céljai közül. Az oktatást kivéve.

Gyakran mesélik, hogy mi mindent megengednek maguknak a diákok (az apró baromságoktól az explicit lekurvázásig), ők meg tehetetlenek. Pedagógusként, emberként egyszerűen el kell viselni, hogy egy 14-18 éves olyan véleményt és úgy formál meg, amit - gondolom ebben egyetértünk - egy morálisan kicsit koherensebb és konzisztensebb rendszerben nem tehetne meg. Sokszor puffogtatott közhely a kötelezettségek-jogok viszonya, de van benne - nem is kevés - igazság.

A szakértős részről meg annyit, hogy ha én kerülök majd kormányra ;) akkor nekem is a világnézetemhez illeszkedő szakértőim lesznek, esetleg olyanok akiket nem is a "szakmai" munkásságuk alapján választok ki....
Pécs mától hivatalosan is kulturális főváros, csak ebből Magyarország határain kívül semmit sem lehet észrevenni. Pedig óriási lehetőségek voltak Pécs előtt, és tipikusan magyaros módon, amolyan igazi gulyásdemokratikusan sikerült ellébecolni az egészet.Mind a mai napig nem…..
Mennyire könnyű elképzelni, hogy a Malév meztelen, testfestett egyenruhás stewardesekkel hirdeti magát? Távoli új-zélandi rokona, az Air New Zealand pont ezt tette, nagyon helyesen. Fent látható az a biztonsági videó, amit mindenki csak élete első repülőútján néz végig, de…..
-          ami nincs, ugyebárMost derült ki, hogy az egyetemek nyakig állnak az adósságban, mivel ingatlanfejlesztéseiket úgynevezett PPP-konstrukcióban valósították meg, azaz magántőke bevonásával. Ez érthetőre lefordítva annyit tesz,…..
 Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.Ma nem…..
kezicsókolom szex félálomban 2008.12.14 13:03:44
Klasszikus fimlbéli jelenetnek voltam tanúja, mitöbb, át- és túlélője: faszsimogatással ébresztett a Dottore, majd hamar a lényegre tért - kamatoztatva francianyelvtudását - s még a csipát sem volt időm kitörölni a szememből, máris a tényleges lényegnél tartottunk. Élveztem,…..
készcsók 2009.03.24 13:40:39
Imádok repülni, meg általában mindent, ami a civil repüléssel kapcsolatos (két gázturbinától fölfelé). Meg ugye értetlenkedni is szeretek. Na szóval, olvasgatva az indexes Malév fórumot észrevettem, hogy átlag két naponta, a "komoly diskurzus" visszatér a ciklus…..
készcsók 2009.03.24 13:37:18
@Bukowszky: Gázturbina ugyebár nem csak sugárhajtóművet jelent, ha és amennyiben nem csalnak ismereteim. De ha igen, akkor pontosítok: lehet az légcsavaros gép is :) A kereskedelmi repülést szeretem és érdekel, a CPL-lel vezethető gépek nem izgatnak. Szeretem a repülést. Igazán :)
Uhh, tudom, hogy nem leszek ezzel népszerű, meg nyilván nem én találtam fel a spanyolviaszt, de azért had' tisztázzak valamit Obama-t illető nézeteimről. Nyilván remek dolog, hogy az USA-nak és egyben a világnak afroamerikai lett az új ura, de vajon ettől változni is fog valami? Mert…..
Pécsett az időjárás szép. Tényleg. Huszonöt fok van, napfény, enyhe nyugati szél, az Expo center tövében pálmafák burjánzanak; tegnap érkezett a hír, hogy egy idős nénit kishíján leütött egy kókuszdió tolvaj a Széchenyi téren, de hála az égnek, a helyi banánárus…..
készcsók 2009.01.19 15:01:57
@sonance: ok, ok, éjjel ennyire tellett.
készcsók 2009.01.19 17:55:29
@peetmaster: lehet nagyobb sikert aratok, ha csak ennyit írok :P
készcsók 2009.01.19 23:19:32
@peetmaster: nem tudom, én nem így érzem. Jártam elég sok helyen a világon, és Pécs azért még messze megelőz egy-két nagyobb várost is a kulturális életét illetően. Építkezések végül is folynak, az emberek mozognak, és minden hétre jut valami érdekes/értelmes program. Nekem ez egyelőre, pláne ebben a léptékben elég. Persze ez nem jelenti, hogy tökéletes helyen élünk, de annyira azért nem vészes :)
Megosztás nélkül ezt nem hagyhatom: Los Zombies - Groenlandia..
   Merengő felvezetés   A körülmények szerencsétlen összejátszása folytán létezik egy város, amelynek a neve Pécs. Sok város létezik, de abban nem pécsiek élnek, tehát azok nem számítanak. A város meghalt, holt teteme a Mecsek oldalán fekszik, de egyes…..