Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yves

2 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta a telefonok okosabbak, mint a gazdáik, és drágábbak, mint a gazdi havi fizetése, elég sokan gondolják úgy, hogy ennyit nem adnak érte. Inkább elveszik mástól. Kicsit összefoglalom a módszereket, hogy mindenki felkészülhessen, és könnyebben megvédhesse a telefonját.   Pénzt vagy…..
yves 2016.10.31 10:15:02
@prim:
Igen, van. Fastbootnak hívják a módszert. (Nyilván a gyártó / szerviz nem fog egyenként szerencsétlenkedni a bekapcsolgatással-)

Az androidos telefonokat ki lehet kapcsolni az ujjlenyomat megadása nélkül is, aztán újraindítható fastboot (vagy recovery) módban.
Jómúltkorjában nem csak Diósgyőrben fotóztam, hanem Miskolc belvárosában is. Nem az a tipikus turistajárta hely; miközben próbáltam pár értékelhető fotót összehozni a mínusz egy-két fokban, úgy néztek rám a helybeliek, mintha ufót láttak volna - pedig az elmúlt években…..
yves 2015.05.12 21:19:13
@Hamster: Jó, _most_már_ ki van világítva. :) De nézd meg ugyanezt a kaput a másik irányból, nappal: www.orszagalbum.hu/miskolc-sotetkapu_p_55381
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda régi, jó kuncsaftunk, nem egy félrefordításuk szerepelt már a blogon. Most egy egészen friss (tegnapi) remeklésüket élvezhetjük. Beküldőnk le szerette volna fordíttatni hallgatói jogviszonyának igazolását angolra: (nagyobb…..
yves 2013.06.13 09:20:11
@Terézágyú: Igen, a felhasználók mind tökéletesek, az a béna neptun meg még kávét sem tud főzni. Ennek most mi értelme van?
yves 2013.06.13 09:25:53
@Terézágyú: Mi értelme szektás fanatizmussal támadni egy rendszert általában, amikor ebben az 1 konkrét esetben valóban a felhasználók nem élnek a rendelkezésre álló lehetőségekkel? És miért offoljuk szét ezt a bejegyzést?
yves 2013.06.13 09:38:04
@Terézágyú: Pál Endre felhasználó 02:41-kor sérelmezte, hogy a Neptun nem tud idegen nyelven nyomtatványokat kiadni. Ez részben még a poszthoz tartozik, hiszen pont egy Neptunból kiadott igazolásról van szó. Én 08:25-kor helyesbítettem, hogy a Neptun tud ilyet. Ez egy konkrét eset, és még nem túlságosan offtopik. Minden, amit azóta művelünk viszont offtopik, olyan állításokat tulajdonítasz nekem, amiket soha nem írtam, úgyhogy én itt be is fejeztem.

Kérlek, sorolj még fel búcsúzóul 15 egyéb, ide nem tartozó neptunos hibát, vagy bármi más értelmetlen dolgot. (A BKV-s célzásról pl. fogalmam sincs micsoda, de ezt inkább ne magyarázd el.) További jó felháborodást, legyen szép napod! :)
Tegyük fel, hogy elhiszem azokat a lózungokat, amikkel pártunk és kormányunk ezt a trafikmizériát magyarázza, hogy aszondja a nép egészségének védelme, meg átlátható kereskedés, meg hasonló marhaságok… Mer’ én ilyen naiv vagyok. Meg azokat a marháskodásaikat is elhiszem,…..
yves 2013.05.12 09:03:47
@Spiro: "esetleges gyógykezelések költségét a delikvens maga állhassa."

Remek ötlet, de akkor ugye az ÁFA-n túli adótartalom azonnal eltűnik a dohánytermékek árából?
Az Alien harmadik részének iszonyú hosszú és költséges produkciós története van, borzasztó nehezen állt össze a film. A gyártó Fox stúdió egyszer csak berágott és elkezdtek forgatni úgy, hogy a forgatókönyv még nagyon nem volt kész. És bizony ekkor történt az, hogy a…..
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
yves 2013.03.15 22:34:04
@Balt: Igen, azt hiszem.

1. Ez egy tipikus hiba, mint a muszáj ly-nal vagy a kulturális ú-val.
2. A K és a G elég messze vannak egymástól a billentyűzeten egy elgépeléshez.
yves 2013.03.15 22:37:12
@szintetikus: Tavasz van, az a probléma. :)
A kanadai David Eger készített egy fotósorozatot „Klónok 365 napja” címmel, ez alkotja jelen képösszeállításunk gerincét is, amelyben olyan híres képek lettek „starwarsosítva”, mint pl. a Mona Lisa, vagy a Beatles Abbey Road-zebrás fotója. Felismered az összes eredeti…..
Néhány héttel ezelőtt komoly megrovást kaptam egy olvasótól, amiért nem foglaltam állást a diáktüntetések, egyetemfoglalások, és úgy általában a felsőoktatási csatározások kapcsán. Ő úgy értelmezte, hogy e hallgatás azt jelenti, kormánypártivá lett a Sajtkészítő. De…..
yves 2013.02.18 19:03:43
@Lucky Larry Silverstein:

Igen, az a lényeg, hogy használható legyen. Kérdés persze, hogy mit értünk ez alatt.

Ha az egyetemről úgy jön ki a frissdiplomás, hogy mindent tud a rövidszárú sportcipő futószalagos gyártásáról, akkor azonnal be tud állni a szalag mellé a cipőgyárba. A munkáltató szerint ez "használható tudás", mert neki egy fillérjébe sem került a kész munkaerő.

Akinek persze csak addig lesz használható a tudása, amíg a gyártósort át nem állítják kék szandál, vagy gumicsizma gyártására.

Ha van némi elméleti tudása (és több különféle futószalagot is megmutattak neki a gyakorlati képzése során), akkor persze - némi munkáltatói továbbképzéssel! - remekül helyt fog tudni állni a lábbelidivat változása után is.
Egy évesek lettünk! Ez úton köszönjük a hallgatóknak, beszélgető partnereinknek a befektetett energiát és figyelmet.Oroszlánrészt vállaltak az alábbi blogok szerzői:Kprax - Marton PéterBiztonságpolitikai és Terrorizmus - Wagner PéterKatPol - CN, ShcA, RammjaegerLemil - Bányász…..
yves 2012.09.20 21:14:24
Ez az Szőnyeg alatt szalutálás világnapja.- 1929. szeptember 7-én tette meg a svéd Gustav Fjöldmarson kizárólag szaltózva a London-Párizs távolságot.- 135 éve tűnt fel a magyar korona egy chilei házibuliban. Ez volt az első alkalom, hogy a magyar koronaékszert Dél-Amerikában…..
Ismét egy jelenleg is aktív DF-es hallgató írt e-mailt. Úgy véli épp itt az ideje egy Neptun verziófrissítésnek. Sziasztok!A Dunaújvárosi Főiskolán tanulok, ott történt meg velem ez az eset nem is olyan régen. A történet címe lehetne akár „A tanulmányi osztály és…..
Szerkesztőként örömmel fogadtam a következő levelet. Egy olyan, a hadak útját is megjárt műszaki hallgató keresett meg, aki baráti kapcsolatot ápol egy tanulmányi előadóval. Hosszú órák beszélgetése után arra jutottak, hogy bizony nem minden az, aminek látszik. Különösen…..
yves 2012.07.15 20:43:17
yves 2012.07.17 21:21:09
@ueszti: Főszabály szerint módosított hálóterv csak felmenő rendszerben lép(het) életbe.

Amikor beiratkoztál elsősként, akkor mittomén, gépészmérnöknek akartál tanulni, nehogy már addig módosítgassák menet közben, hogy államvizsgára cukrász legyél. :)
yves 2012.07.17 21:32:39
@ueszti: Ez elég szomorú. Nem az a tény, hogy változnak a dolgok, hanem hogy nincs, aki stabilan tudja, éppen mi van. Ha esetleg megkeresnek diplomás pályakövetés keretében, akkor ezt mindenképpen jelezd vissza nekik, legalább az utókornak legyen jó.
Az Andrássy út (lánykori néven Sugár út) alábbi, legkorábban nyilvánosságra kerülő tervrajzát a szokásosnál jóval nagyobb felbontásban tettem fel: A képet érdemes letölteni és részleteiben is megnézni.  Az Andrássy út teljes hosszában zárt sorú beépítést álmodtak,…..
yves 2012.07.15 19:39:38
@John Nethem:
Persze tévedhet a Wikipedia is, de eszerint avenue: en.wikipedia.org/wiki/Champs-%C3%89lys%C3%A9es
A homofóbia mindig rossz, a homofóbia mindig aggasztó, de ha egy országban egy kétharmados többséggel bíró kormánypárt (pártszövetség) tűzi nyíltan a zászlajára a gyűlöletkeltést, az már nagyon nagy baj. Magyarországon sajnos itt tartunk. A Fidesz képviselői büszkén…..
yves 2012.06.03 17:36:49
@Max val Birca:
"A balkezes büszkeség napja mikor lesz? :-)"
Amikor a balkezesek megszervezik maguknak. Te pedig jó demokrataként a barikádokra mész, ha valaki megpróbálná betiltani, függetlenül attól, hogy jobb- vagy balkezes vagy.

A cukorbetegság pedig azért betegség, mert kezelés nélkül halálhoz, vagy legalábbis az életminőség súlyos romlásához vezet. A homoszexualitás viszont nem árt az egyénnek. (A homoszexuális egyénnek ártó homofób egyéneket pedig értelemszerűen nem lehet betegségnek nevezni.:))
El sem hiszem, hogy eltelt egy hét. Az előző adás kezdetén kissé remegő hanggal belevágtunk a podcastkészítés buktatókkal tűzdelt útjába, most pedig itt az újabb adag. Tessék, még forró. Most a természet vezetett minket új témák, Martina routere pedig az őrület felé. A…..
A magyar nyelv nehéz, de gyönyörű, mi nagyon szeretjük és ragaszkodunk hozzá. Szeretjük a bonyolultságát, hogy több a kivétel, mint a szabály, szeretünk játszani vele, mert csodákra képes és elgondolkodtat. Fogalmunk sincs, honnan ered, és nincs bajunk a jövevényszavakkal, de ha…..
Sziasztok! Egy héttel az első megjelenés, több ezer oldalletöltés és több száz hallgató után, a blog felső menüjében már elérhető az iTunes link, amivel ingyenesen és automatikusan lehet letölteni az újabb és újabb részeket. Továbbá tesztelés alatt van egy cikkfelolvasó…..
yves 2011.08.29 17:56:40
@C and C Blog: Szerintem praktikus lenne, és el is fér a sávon. :)
Augusztus 20 óta nagyon felpörögtek az események Líbiában. Íme, amit akkor tudtunk és gondoltunk a helyzetről. Beszélgetőpartnerek: Benicsák Péter, Marton Péter, Rammjaeger83, SchA, Wagner Péter. A fájlokat nyiszálta és ragasztotta: Bányász Péter Amennyiben a fenti lejátszó…..
Azt hiszem fogunk még hallani a ZTE Blade-ről: a nagyon olcsó androidos telefon nagyon kényelmesen használható. Mi is kipróbáltuk a mobilt és ajánljuk azoknak, akik jó okostelefont szeretnének olcsón vásárolni.  Kezdjük a külsővel: Blade, vagyis Penge a mobil neve, ezt…..
A Wikipedia egyike a legzseniálisabb dolgoknak, amit a hétköznapi élet valaha is megteremtett magának. Az emberi tudást soha nem összegezték egy ennyire könnyen elérhető és ennyire mindenre kiterjedő adattárban. Ráadásul rengeteg tematikus Wikipedia is készült (például ez), és…..
yves 2009.10.29 21:59:37
@jürgen baromartz:
@Macska Matyi:

És legalább kijavítottátok a hibát, vagy csak fanyalogtok, hogy nem tökéletes a "szolgáltatás", ennél több és jobb "jár nektek"?

A Wikipédiát önkéntesek szerkesztik a szabadidejükban, nulla forintért. Szabad nekik segíteni, még csak regisztrálni sem kell hozzá. :-P
A magyar Švejk 1887.03.12. 2009.04.01 07:10:00
Hó esett, betegvizsgálaton voltam szememmel.Az előző bejegyzés: 1887.03.11.A következő bejegyzés: 1887.03.13...
[kanal_is] Fodrászatok 2009.10.02 11:34:00
Miskolcon a fodrászatoknak általában valami uncsi, hétköznapi nevük van. Megfigyeltem, hogy Pesten viszont a legtöbb fodrászat megpróbál hihetetlenül vicces lenni, amikor nevet választ magának. Pár példa a Galla Miki féle "Kupaktanács. Ééérted?" stílusú poénos…..
[kanal_is] Szülinapi buli 2009.06.30 21:05:42
Ugye számíthatok rátok a szülinapi bulin??? Aug. 21...
yves 2009.07.30 13:42:12
[kanal_is] esti mese 2009.06.19 21:25:26
http://www.canis-art.com/soaping.htm..