Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kvzoltan

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áll a bál az osztrák köztévé Magyarországot bemutató dokumentumfilmje miatt. Fog is, még nagyon sokáig. Andrea Morgenthaler és Paul Lendvai a Situation in Ungarn viszolyogtató jelenségét korszellemmé változtatta. Megmutatják, hogyan vélekedik Ausztria az általános…..
kvzoltan 2012.10.04 21:50:10
@Vidéki: Mindegy: ha magyar ír, az vagy kesereg, és csalódott, hogy senki nem adja oda neki, amije van, vagy arról ömleng, hogy a Tudás Népe a kiválasztott nép, a magyar.
Végtelenül unalmas az állandósult retorikai zaj.

A cikk Magyarországról szól, Te is fogod a lényeget, és írsz valami másik országról.
Megértettem elveszítette gyermekét, ami minden nőnek elmondhatatlan fájdalom, átéreztem. Próbáltam még pátyolgatni de szinte kizárt a kapcsolatunkból.   A kép innen   Egy történet írok amiért bőven lesz vascső stb. Számítok rá mert elég régóta olvaslak…..
kvzoltan 2011.02.01 11:29:33
Rengetegen úgy ugranak a különben éppen nagy szenvedésről beszámoló szerzőre, mintha évtizedek óta lennének körzeti megbízott redőrök egy pici, istenháta mögötti faluban, és most megcsillant előttük a remény, hogy megfogják a betörőt, és behelyezik őket a járási őrsre.
Persze, a posztolón kívül soha senki nem volt részese semmilyen, a Nagymamája által kifogásolható eseményben. Semmi kilengés, kicsapongás. De azért - gondolom - nagymenő bulizók, és nagyon vagány életük van, és a többiek nem is tudják, milyen a laza élet.
Mi visz rá valakit, hogy bejelentkezzen azért, hogy a lányt egy sorban "picsának" nevezze? Van ennek értelme? Ja, minden álnéven, mert azért kemények is vagyunk, meg felnőttek és önállóak, de jobb, ha nem kell vállalnunk semmit, amit másokra mondunk. Vagányság van, de ezerrel!
Szóval, a cikk szerzője nehéz helyzetben van, s nem is lehet megmondani, mit kellene tennie. csak lehetőségeket lehet felsorolni, amelyekből esetleg bővebb körben tud választani, mintha egyedül kellene kigondolnia.
A terápiás megoldásokat nagyon jónak tartom. Ide kellene eljussanak valamikor:
www.hellingerintezet.hu/h-jelentkezes.html
Keressétek az utat. Annyira együtt, amennyire a lelketek engedi. "Az van, ami van." Nem tudsz mást létrehozni, mint ami létezik. Ami létezik, azt együtt hoztátok létre, a Ti életetek. Mindig Veletek marad, a Ti célotok az lehet, hogy megértsétek, mi történt Veletek, miért döntöttetek úgy, ahogy abban a pillanatban szinte döntenetek kellett. Miként döntenétek ma ugyanakkor. Ha megértitek egymást, és eljuttok a Hellinger Intézetbe, akkor valószínűleg boldog életben tudtok tovább élni.
De más megoldás is elvihet Benneteket a megnyugváshoz. Keressétek, ami hív Benneteket.
  „Minnél inkább a víz alá akarnak nyomnyi minket A tömeget, akik önként egy nemes cél érdekében szövetkeztünk! Kitartunk a végsőkig a tűzijáták ez évi lemondása mellett!...” (Facebook-komment)   Kemény leszek és népszerűtlen: a tűzijáték…..
kvzoltan 2010.07.14 23:00:04
@kvzoltan: Egy smiley még mindig lemaradt. Ahol idegesítő, amit írok, na onnan maradt le. :-)
w A speki földje 2008.10.15 06:15:00
Nehéz volna kiválasztani az elmúlt évek leghülyébb mondatát abból a rémisztő, deformált korpuszból, amit a magyar politika összehordott ebben a ciklusban. Az aranyéremért valószínűleg még ezután küzdenek meg a tisztelt felek ezen a paralimpián. Viszont egy biztosan dobogós…..
kvzoltan 2008.10.15 12:03:45
Már mindenkit szidtak a válság miatt. Nekem viszont az eddigiektől eltérő ötletem van. Ki tudja, így volt-e? De sokszor egy-egy ilyen befektetési ötletet, mint a derivatív, jelzálogfedezetű befektetési jegyeket valaki kitalálja, majd elkezdi az ötletet mindenkinek bevezetésre ajánlani, mint a legkorszerűbb pénzpiaci eszközt. Mivel tekintélyes ember, tekintélyes szervezet ajánlja, aki minden versenytársnál is bizonyossággal tudhatóan megjelenik, az egyes pénzintézetek, nem akarván lemaradni, sorban vezetik be a tanácsolt papírtípust. A válság végén senki nem kérdezi meg, hogy honnan is eredt az ötlet, mennyire volt megalapozott a bevezetést alátámasztó termékbemutatás - vagy volt szemfényvesztés az egész. A bevezetés során az ötletgazda nem gondolt arra, hogy hogyan lehet a negatív hatások ellen védekezni, felkészülni, azokat kizárni, mert az már konkrét és babra munka. Az egyes pénzintézeteknek pedig sem tapasztalatuk, sem ismeretük nem lévén az adott eszközzel, kiszolgáltatottak az ötletgazdának. Ráadásul kiderülhet, hogy túl veszélyes a pénzpiaci eszköz. Majd a SOX megvéd... Aztán mégsem. De addigra az ötletgazda már milliárdos, és messze jár. Ki volt az, aki mindenkit gátlástalanul meggyőzött egy olyan dologról, amiről maga sem tudta, miként lehet védekezni a negatívumai ellen, és bezsebelte érte a pénzügyi Parnasszuson lakóknak járó tiszteletdíjakat?
A másik megoldás, hogy mindenkinek egyszerre jutott eszébe egy hülye ötlet, amiről mindenki egyszerre volt meggyőződve, hogy milyen nagyszerű ötlet. Akkor viszont rosszabb a helyzet, mint amit Soros György gondol, mert akkor gyámot kell kinevezni az emberiség fölé :-) Ja, és akkor az egész nyugati tudományos gondolkodás semmit nem ér, mert úgysem érvényesül a gyakorlatban. :-(
Szerintetek melyik verzió él? Vagy egy harmadik (de az unalmas verzióktól kíméljetek)?