Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kekeckecc

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár éve nagyott futott a magyar neten a Szlovák Fogyasztók Egyesületének vizsgálata, mely szerint előfordul, hogy más minőségű terméket szállít egy-egy multi Kelet- illetve Nyugat Európába. A multi- és EU-ellenesek azóta is véres kardként mutogatnak az eredményekre, más…..
Ghostwriter Az ostromlott légvár 2012.12.03 20:07:31
Az írja az újság: az LMP-t mostanság folyton üldözik. Egyre arrogánsabban, egyre vadabbul. Sőt, liberális körök „direktben mondják”: ki is fogják őket nyiffantani, ha nem csatlakoznak az ellenzéki együttműködéshez. Pedig Magyarországnak inkább büszkének kellene ezekre a…..
kekeckecc 2012.03.02 09:45:43
A forint ma elég szarul ébredt. Hajnal négytől reggel nyolcig hányt, amin még a kovászos uborka hideg leve sem segített. A szomszédok hallották, amint többször nyílik a WC ajtó, és a forint hörögve - „Bázzeg de szarul vagyok… EURGBPUSDCHF…ne már……..
kekeckecc 2012.03.02 09:10:37
Interjú Sárival. Kisvárosból származó huszonéves lány, Budapesten él. Diplomás, három nyelvet beszél, jelenleg másoddiplomáját csinálja – jogot hallgat levelező szakon az egyik megyeszékhelyen. Idén fog végezni, júniusban megkapja a doktori címet. Munkát keres, de nem…..
kekeckecc 2012.02.29 13:50:41
Kedves Balázs, Sári és kommentelők!

Én elhiszem, hogy az interjú minden szava igaz és hogy Sári 3 nyelven beszél.
Nemcsak elhiszem, de pont ugyanilyen vagyok én is: én most írom 2 szakdolgozatomat, 3 nyelven beszélek folyékonyan, munkanélküli is voltam tavaly, de a kommentelők többségével kell, hogy egyetértsek.
1. Simán találtam olyan munkát Budapesten, amilyet csak akartam, amikor szükségem volt rá. Igaz, egy komolyabb céghez csak 1 hónap után sikerült bekerülnöm, de a 3 nyelv elég volt ahhoz, hogy elhelyezkedjem.
2. én soha nem jutottam el oda, hogy zsemlét meg párizsit kelljen állandóan ennem: hó végén volt párszor, hogy 1 hétig Smacklevesen meg párizsis zsemlén kellett éljek, de ilyenkor megelégeltem, és elmentem alkalmi munkára, tanítottam magántanítványokat, egyszerűen pénzre váltottam a nyelvtudásom.
3. utazás: kerékpár, nekem se lenne pénzem a bérletre, évek óta kerékpárral járok mindenhova.
4. nem arról van itt szó, hogy az egyetemi elfoglaltságai miatt nem vállal teljes munkaidős állást? és azért nem veszik fel? jah, kérem, valamit, valamiért. én másodéves korom óta dolgozom részmunkaidőben, és havi 20 órás munkával összehoztam 70e forintokat, és nem szakadtam bele sem a munkába, sem a tanulásba. nem könnyű, de távol áll a lehetetlentől is.
5. 500 állásjelentkezés? én kb. 10-15 helyre küldöm el, gondosan válogatok előtte, nem hiszem el, hogy csak a mekdonáldsz, meg szoláriumszalonok lennének nyitottak egy diplomás, nyelveket beszélő emberre.
6. mindent összegezve: elhiszem, hogy sárival ez van, nem is akarom fikázni, de egész egyszerűen nem stimmel valami vele, ENNYIRE azért nem rossz a helyzet (pedig én is tiplizek, amint tudok.)
Négy új kerékpárutat adtak át kedden a fővárosban, a Budapesti Közlekedési Központ projektjei keretében összességében mintegy 10 kilométernyi útszakasszal bővült a hálózat. Az új szakaszokról a cég képgalériát tett ki saját Facebook-oldalára. Lehet kommentelni az…..
kekeckecc 2012.02.23 21:55:47
@Sajátzsíron: nem visz bele, mert - ahogy a képen látszik - van fél méter csíkozás a parkolósáv és a kerékpárút között, ahol kényelmesen lehet közlekedni. járok arra, féknélküli fixivel, úh erre külön figyelek, és sztem megfelelő lett a kialakítás. hogy mennyire felesleges, az kérdéses, ez lényegében összekötő út a délbudai (gellért tér-kopaszi gát-budafok, E6-os) bicikliút és a petőfi híd között: nekem jobb így, karinthy frigyesnél balos, ha nem akarok kerülni a kopaszi gát felé.
Kész a DVD és a Blu-Ray!!!!  Van rajta jópár kimaradt jelenet, rendezői kommentár (amolyan hogy készült), a film magyarul és angolul és persze mindkét nyelven feliratozva a siketekre és nagyothallókra is gondolva, meg még pár dolog.  Szerintem szép, ízelítő: …..
kekeckecc 2011.12.15 10:07:34
@ljanka: helló! úgy lesz megoldva (ld. az új posztot ma), hogy előre igyekszünk felvenni a rendeléseket, tehát csütörtöktől, a hétvégén szortírozunk, válaszolunk, felvisszük a rendszerbe, borítékokat címzünk stb. hogy hétfőn már fel tudjunk adni egy adagot. nem elsőbbségivel, ha csak külön nem kéri valaki, így 3 nap alatt elvileg odaér, tehát 23-áig. úh ha szeretnél egyet, figyeld a blogot a rendelési emailcímért és rendelj!
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
kekeckecc 2011.12.14 11:52:03
nem értek egyet török gáborral az alternatíva kérdésében:
1. mit jelent a szó? honnan kezdődik egy politikus "alternatívája"? önmagában nehéz definiálni.
2. hogy, és ez fontosabb, valaminek nincs jelen alternatívája, az nem jelenti azt, hogy nem létezik. lehet, h a következő miniszterelnök már itt van köztünk, csak nem tudunk róla. innentől kezdve pedig nem politikusi képességekről vagy programról beszélünk, hanem a médiáról, időzítésről stb.
3. hogy valaminek nincs alternatívája a jelenben, EGYÁLTALÁN nem jelenti a status quo legitimálását. fehéroroszországban van-e reális alternatíva? kínában? jordániában? vagy: van-e alternatívája a kőolaj-üzemű autóknak? az atomerőműveknek? a szó szoros (már, ha sikerül túljutni az 1. kérdésen) értelmében nincs. ez azonban nem jelenti azt, hogy a fennálló helyzet jó és hogy ne lehetne jobbá tenni. hogy OV leváltásával vagy javításával, a politikai irányok megváltoztatásával, az ebből a szempontból lényegtelen.

ez a furcsa érvelés, ami zavar leginkább: ha "nincs más alternatíva", "a többi rosszabb volna" mentalitás nem szabad, hogy egy részvételi demokráciában egyenlő legyen a rendszer elfogadásával.

OV nem politikai hulla, sőt: a sors kegyéből most hihetetlen mentőövet kapott. A sikertelen gazdaságpolitikát, a konzekvensség hiányát mostantól az EU-ra kenheti: MIATTUK "kénytelen" adóemelésekbe fogni, ilyen v olyan megszorításokra, gábor, figyelje meg (vagy írjon erről!), hogy a következő hónapok kommunikációja erről fog szólni. OV "kénytelen lesz" a megszorításokra, s ezzel a hitelességi és népszerűségi válságon túl lesz.
  Az államadósságot csökkenteni jó és bölcs dolog (még akkor is, ha esetleg túl későn kezdtünk hozzá, és az elmúlt évtizedben felelőtlenül felhalmozott adósság miatt fog elvinni minket az euróövezetet is rettegésben tartó rézfaszú bagoly). Az…..
kekeckecc 2011.12.06 00:38:36
@Vidéki:
szánalmas.
én csak egy valamit tennék hozzá az előttem szólókhoz: ha én elcseszek valamit az asszonynál vagy a főnökömnél vagy a haveroknál, odamegyek, eléjük állok és elnézést kérek. ha tudom, megmagyarázom. ez eddig a kormány egyetlen hibás döntése kapcsán sem történt meg.
ha pedig tudom, hogy valami rossz hírt kell közölnöm valakivel, odaállok és elmondom, mi a stájsz.
nem sunnyogva beadok egy törvénymódosítást, mindenféle kommunikáció nélkül, hogy a sajtó vegye elő először. na, ez a gerinctelenség.
most akkor A, vagy az van, hogy elcseszték B, vagy az van, hogy szarnak az államadósságra (rossz hír a hívőknek) C, vagy az van, hogy szimplán gerinctelenek.
Az esztergomi képviselő testület és polgármester egyéves állóháborúját a kormány egy alkotmányellenes huszárvágással igyekszik megoldani. Megfogalmazott egy törvényjavaslatot, amelynek láttán, sokaknak eshet le az álla.A javaslat ugyanis egy magyar település, egészen…..
kekeckecc 2011.12.01 13:18:18
@jános515: Meggyes ellen több feljelentés is indult, de a kétharmados parlament nem függesztette fel a mentelmi jogát, továbbra is képviselő, önkormányzati képviselő, bár parlamentbe nem jár. A mai vitán sem volt jelen. Ennyit az elszámoltathatóságról.
 Nem csupán egyetlen vesszőhiba volt a legutóbbi Közlönyben, de egy csomó elütés és betűtévesztés is. Válogatás a legjobbakból!   Mint ismeretes, egy kötőjel helyett vessző került az adótörvények szövegébe, így azok már szerdától életbe léptek 2012.…..
kekeckecc 2011.12.01 11:29:13
Ha ezt annak idején az MSZP csinálja, a HírTV végtelenítve adta volna Pelczné Gáll Ildikó "A Gyurcsány-kormány megöli a meg sem született gyerekek ezreit" című beszédét, abban biztos vagyok. De a szociknál csak felmerült a bölcsődei térítési díj bevezetése, végül nem…..
kekeckecc 2011.11.23 09:14:32
@Doubledecker: ha kell svédtanár, szólj! Svéd szakon végeztem, tanítok, és lassan én is készülök elhagyni Mao-t... :(
75 éves lett Grétsy László, nyelvünk egyik kimagasló akadémikus koponyája. Ennek kapcsán álljon itt talán leghíresebb előadás-részlete:Helyzet: Fiatal lány enyeleg fiatal fiúval. A háttérben figyeli őket a fiú egyik barátja. Mihelyst a lány egy pillanatra eltávozik, a két…..
kekeckecc 2011.11.21 15:38:48
@tesz-vesz:
1. wikipediára hivatkozni mint tény, szánalmas.
2. ha már belinkelted, belinkelhetted volna a mondat első felét, mely 60-100, ill. 150 ezres szókincsről beszél, továbbá hivatkozik a különböző értelmező szótárakra, amik alapvetően egy nyelv összes köznyelvben használt lexémáját tartalmazzák. ez meg nehezen éri el a 200ezret.
3. az idézett 1millió a szóösszetételekkel, különböző jelentésárnyalatokkal, és ragozott formákkal jöhet össze, de ezek minden nyelvben megtöbbszörözik a szókincset és NEM számítanak lexémának. Olvasd el a hivatkozott Kenesei-könyvet. (jabocs, az nem szittya-nyelvészet, úh te ilyet maximum égetsz, nem olvasol)
4. az angol nyelv szókincse pedig, tetszik nem tetszik a magyar sokszorosa, tekintve, hogy világbirodalmuknak köszönhetően van szavuk az indiai, amerikai, afrikai állatokra, növényekre, emberekre, tárgyakra stb. amihez, nekünk magyaroknak lövésünk sincs. mint ahogy a hóra sincs soktíz, mint az izlandiban vagy egyes eszkimó nyelvekben.
5. úh ne legyen ilyen nagy nemzeti szájad, inkább gondolkozz kicsit.
A kerékpároknál nem sok változás történt az elmúlt évtizedekben az általánosan használt fékrendszerek felépítésében. Forradalmi változást hozhat az a német találmány, amely megszabadítaná a kerékpárokat a kormánytól induló drótoktól. A saarbrückeni egyetem mérnöke a…..
Lengyelország nyugati részén, Szczecintől nem messze található az a furcsa jelenség, amin még a sokat látott lengyel erdészek is meglepődtek. Gryfino községtől nem messze ugyanis néhány száz fa egyszerűen "görbén" nő (lásd a képen): a különös rejtélyre senki sem…..
kekeckecc 2011.10.05 13:10:19
@az újdonság garázsa: 1. ne zavarjon, hogy azok. 2. ne zavarjon, hogy a fenyőilonca egy lepkeféle, akárcsak a káposztalepke, pedig az se káposzta.
bölcs maradtál volna, ha hallgattál volna tipikus esete...
Így. Chicagóban rakták össze 380 ezer kockából. Látni, hogy komoly tervezést igényel egy ilyen nagy autó összerakása. A kész autót Floridában állítják ki a Legolandben...
Loretta egy már-már néphagyománynak számító lehúzást szopott be. A "kéne még X pénz, hogy hazajussak" metódus mára odáig fejlődött, hogy valódinak tűnő bankszámlakivonatot is photoshoppolnak az áldozatnak (hogy vissszautalták a kölcsönt), amin már csak a…..
kekeckecc 2011.09.26 16:21:40
@labi: imádom a sok hiperokos columbót, aki tutira nem szopta volna be... Tudjátok miért nem? mert szartok ti a másikba és eszetekbe sem jut segíteni máson. úh teis labi, meg a sok nagyokos elhúzhat a retkes péróba balfaxkodni, a posztírónak meg köszi a sztorit, bátor, h fel meri tenni.
én svédekkel és norvégokkal dolgozom, banki átutalással is, s ha átváltottam volna is svédre, meg láttam is már néhány norvég IBANt, beszoptam volna mint a szél. többek közt azér, mer norvégiában és svédországban kevés az ilyen átverős köcsög és mert tudom, h svédországban segítenének az emberek - s mert tudom, milyen jól tud az jönni. és mert kinn kevesebb az ilyen nagyokos, mindentmegmondó faszszemjankó is, mint labi.
Vizuálisan is érdekes népszavazási kampány vette kezdetét a nyolckerben. A kerület honlapján már régóta díszelgő fotóboltos megoldás esztétikai minőségét láthatjuk viszont a polgármester plakátjain. Megcsodálhatjuk a polgármester látomását arról, hogy a kérdések…..
kekeckecc 2011.09.24 18:21:44
@espadazo - Játékbolt:: ha ezt akarja levonni máté, akkor ezt teszi. a mi dolgunk, hogy a szavazás után igenis megoldásra/cselekvésre ösztönözzük őt és a képviselőtestületet, de alternatív megoldásra. szociális programok és létesítmények stb. nemtudom, de amennyiben a nemek győznének (nem hiszek benne sajnos), az nem szabad, hogy úgy csapódjon le, mintha a kerületieket a probléma nem érdekelné, vagy nem támogatnák, hogy "a kerület tárgyalásokat folytasson a hajléktalan ellátás színvonalának emelése" érdekében.
Régi, jó barátunk, Gyuri (tudják, ő az a furcsa srác a döbbenetes motorjaival) küldte az alábbi képeket. Csehországi barátjától kapta őket, nem is tudom, mit lehetne tanulságként levonni belőlük. Az biztos, hogy a mopedautók konstrukciós sajátossága a pillekönnyű műanyag…..
kekeckecc 2011.09.22 21:55:45
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
kekeckecc 2011.09.20 13:45:39
@igazi hős: nah, ezzel végre teljesen egyetértek. még ilyen hozzászólókat!
kekeckecc 2011.09.20 13:54:20
@ergemex: a mondatnak az volt a lényege, hogy 1. nem nézed meg, honnan van a pénz, 2. hogy mellette mi történik, nem érdekel 3. hogy milyen hatásai lesznek a jövőben, szintén nem érdekel.
írhattam volna azt is, hogy gézabácsi ad 1millát, nem az állam volt a lényeg. amúgy meg az se vezet sehová, hoyg azért nem adózom, meg nem jelentem be az alkalmazottaimat, mert úgyis lenyúlják a pénzt. (sajnos, a nagyrészét tényleg lenyúlják) eszembe jut egy főnököm, ahol részmunkaidőben dolgoztam: a fickó szidta az mszp-t, meg a megszorításokat, meg kinn volt a tévészékháznál is, engem viszont full feketén alkalmazott. kérdeztem tőle, hogy ember, ha mindenki így tenne, ugyan miből adna vissza az állam? mielőtt jön a vizeslepedő, nem voltam büszke a fekete keresetemre és fél év után, amint jobb helyet találtam, elhúztam onnan. de a lényeg, hogy jó lenne, ha minimális bizalmat előlegeznénk az államnak, még akkor is, ha megalenyúlás van, mert az ellentettje (ti. h jusztse kérek számlát, fizetek adót) rohadtul nem vezet sehova.
városjáró blog Új Roosevelt? 2011.09.18 22:00:00
A hétvégi autómentes Andrássy pikniken kint volt a BKK is. Az ő standjukon volt látható ez az új Rooseveltes látványterv is.Átgondolták volna a projektet? Ez a verzió valóban fa- vagy növénybarátabb lesz a korábbihoz képest? Nagyhurokból kishurok? Miért pont…..
 „Forró ősz”, „megszorításokra készül a kormány” „megbukott a  matolcsyzmus” - ilyen és ehhez hasonló lózungok vezették be a sajtóban annak beismerését, hogy milyen tévútra is futott a kormány. A kénytelen fiskális restrikció…..
kekeckecc 2011.09.19 11:13:29
@Hack.Elek: kicsi tévedésben vagyol, amikor arról írsz, hogy az ember munkája annyit ér, amennyit a munka a piacon ér. ilyen alapon nekem, biológus-kutatónak lófaszt se kellene keresnem, mivel a munkám piaci értéke kb nulla. vagy a történelem tanár munkájának a piaci értéke mennyi? esetleg egy alkotmányjogászé?
ezeket a kérdéseket már nagyon régen felvetették ám, s mellettük azt is, hogy ugyan ki az, aki ezeket az értékeket meghatározza? logikus, hogy a piac. namármost, ha a piac határozza meg minden ember értékét, az elég gyorsan elég csúnya véget ér, arról nem is beszélve, hogy az államra, mint olyanra szükség se lenne.
A budai rakparton rengeteg hely van, de amikor ezt a trafót megcsinálták, az alkotóknak nem tűnt fel, hogy a gyalogos-biciklis közös járdára helyezték. Keresztbe, úgy, hogy legalább a háromnegyedét elfoglalja. Ideiglenesen, még minimum egy évig. Nehéz magyarázni egy olyan…..
kekeckecc 2011.09.15 20:22:48
@djlaczko: ebből is látszik, hogy nem jártál még se amszterdamban, se koppenhágában, se stockholmban, de még képeket se láttál róluk...
mi az, h egy város nem biciklizésre való? mér, mire? autózásra? csak tömegközlekedésre? csak sétára? szimplán hülyeség, amit írsz, de ezt már az első megszólalásodból levágtam, mert úgy írsz nagy mellénnyel, hogy közben sem a margit-hídi közlekedést (IGEN, AZ ÚTTESTEN KELL KERÉKPÁROZNI), se a kreszt (KÖZLEKEDÉSBEN RÉSZT VEHET A KERÉKPÁR, KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZNEK MINŐSÜL), se a nyitott gondolkodást, fantáziát nem ismered hírből se (el tudod-e képzelni, hogy nekem, aki nem vagyok biciklisfutár, a munkámból kifolyólag 4x kell áttekernem a hídon? kiszámoltam, bringával 2,5 perc, járdán tolva 9 perc az út. az időkülönbség majdnem fél óra. amit inkább mással töltök, ha lehet.)
kekeckecc 2011.09.15 23:21:21
@djlaczko: te még olvasni se tudsz, f@szparaszt? mikor írtam, h nem szálltam le a kerékpárról? 9 perc gyalog (pl hídfelújítás alatt) és 2 perc az úton (pl. most). úh a makkodat meghagyom anyádnak. over.
Pamacs és penge Dzsivendzsin 2011.09.07 10:05:00
 Van egy iszonyú jó humorú barátom, nemrég a maga könnyfakasztó stílusában – amelyhez persze irigylésre méltó dramaturgiai érzék társul – ecsetelte azon élményét, amely egy benzinkút kávézójában érte, amikor is bevonult egy kifejezetten elegáns, fölöttébb…..
kekeckecc 2011.09.08 08:30:43
@hagyma: bruschetta = bruszketta
kekeckecc 2011.09.08 08:31:39
@SPU: nem kell tudni, de akkor használja a magyar nevet. vagy írja körül. macchiato=eszpresszó kis tejhabbal. lehet gyakorolni.
kekeckecc 2011.09.08 08:38:17
@kekeckecc: hopi, sikerül elírnom. szóval a szechenyi sem szec-he-nyi, hanem szécsényi. mondjuk. azmeg, hogy a helybeliek hogyan mondják hátamon a pattanást sem érdekli.

amúgy felesleges túlpörögni a témát, nemhiszem, hogy rajtam kívül sokan "ho-o-em"-nek mondják a H&M ruhamárkát, pedig svéd, ezért még véletlenül sem "háundem" vagy "édzsendem" a kiejtése...
vagy a posztíró "pors"-nak mondja a Porsche-t?
szóval elég szubjektív ez a dolog, az idegenszavakon nem érdemes rugózni sokat. Chazar Andráson meg a Cordon Bleu-n viszont igen, szvsz.
Friss hírek szerint 2013/14-re mégiscsak átszabná a Főváros a belvárosi Széchenyi (volt Roosevelt) teret. Aktuális részletek egyelőre nem ismertek, a korábbi átalakítási tervek azonban park-kép szempontjából nem sok jóval kecsegtetnének. Erőteljes kövezés, mutatóba…..