Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peorth

51 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anime Comment Kuragehime 2011.04.18 15:00:00
Azt hiszem, a Kuragehime tipikusan japán történet, legalábbis abból a szempontból, hogy csak náluk tudok elképzelni még egy ilyen felállást: öt furábbnál furább(?) hobbival megáldott és mellesleg igen komoly önértékelési zavarokkal küzdő lány körülbástyázott…..
Anime Comment Hanasakeru Seishounen 2011.02.07 15:00:00
 A 2009-es év talán egyik legalulértékeltebb sorozataként is szokták emlegetni a Hanasakeru Seishounent - nem is annyira az elért pontok, hanem sokkal inkább a nézettsége kapcsán.Tény és való, hogy Itsuki Natsumi mangája, mely 1987-ben került először forgalomba (tehát egy…..
Anime Comment Kimi ni Todoke 2011.01.10 15:00:00
Még a nyár elején sikerült belefutnom ebbe az igazán hangulatos kis shoujoba. Többnyire mindenhonnan pozitív visszajelzéseket olvastam róla, ráadásul a trailer is igen kecsegtető volt, így belevágtam én is a dologba. Főhősünk a szuperzárkózott Sawako-chan, akinek a mások…..
Anime Comment Natsume Yuujinchou 2010.06.21 15:00:00
Vannak olyan animék, amelyekből - amelyekben még a néző számára is valósággal pulzál az energia, és vannak olyanok, amelyek a maguk visszafogottságával az élet apró örömeire, a hétköznapok csodáira hívják fel a figyelmet. A Nastume Yuujichou határozottan ez utóbbi…..
A Marimite anime kis-nagy családjának harmadik tagja 2006 telén csempészett egy kis napfényt és hamisítatlan nyári hangulatot a japán televiziókba egy ötrészes OVA képében, epizódonként mintegy ötven perccel.A sorozat több szempontból is a jól megszokott mederben halad, ezúttal…..
Anime Comment Fruits Basket 2008.11.13 15:00:00
A Fruits Basket számomra azt az egyedi élményt nyújtotta, hogy hol a nevetéstől, hol pedig a meghatottságtól, de szinte végig könnyes szemmel néztem az egyes részeket. Lehet ezt túlérzékenységgel magyarázni, de egy biztos: anime bennem olyan mély nyomokat, mint amilyen ez volt,…..
Amikor elkezdtem nézni a Ranma második évadát és rögtön belecsöppentem egy újabb harcművészeti versenybe, ezúttal műkorcsolyával megspékelve, kicsit fogtam a fejem, hogy akkor most ugyanazt fogom kapni, mint az első szezonban, csak fordított sorrendben? A név kötelez - félig…..
A Lilian Katolikus Lányiskola diákjainak története kvázi ott folytatódik, ahol az előző, őszi-téli szezon végén Yumitól és a Yamayurikaitól, azaz a rózsák rendszerétől búcsút vettünk. Bár a második, 13 részes évad még a jól megszokott újévi összejövetellel indít, az…..
Anime Comment Summer Wars 2009.12.29 15:00:00
 Most, hogy már túl vagyunk a karácsonyon, s lassan, de biztosan döcögünk egy újabb év felé, nem marad különösebb okunk tovább szeretni a telet. A hideg, esős délutánokon így kifejezetten jól tudni esni egy kellemes kis mozi, ami a nyárból - ha a kánikulát szerencsére nem…..
Önmagában már az az utcai üldözős jelenet is épp elég különös, amelyben az üldözött egy fiatal lány, üldözője pedig egy hatalmas panda. Ennél jobban meg már csak akkor lepődik meg a néző, amikor kiderül, hogy a lány voltaképpen fiú, a panda pedig az apja. S hogy hova is…..
Nő létére odáig van a baseballért, a leghosszabb telefonbeszélgetése 12 órás volt, és a földrengés-nél már csak a határidőt számon kérő szerkesztőtől fél jobban. Elismerem, a mangaka Takahashi Rumikoról és munkásságáról ezek a villáminfók még nem árulnak el sok…..
Anime Comment Cutie Honey F 2009.10.26 15:00:00
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amikor sikerül rábukkanni valami igazán nehezen beszerezhető sorozatra, én már azelőtt kicsit kuriózumnak érzem, mielőtt még egyáltalán láttam volna belőle valamit. Go Nagai eredeti történetének, a Cutie Honey kései ’90-es évekbeli…..
Még mielőtt bármibe belekezdenénk, dekódoljuk a címet: a Pom Poko egy korszak, a tanukik pedig a Japánban élő nyestkutyák helyi megnevezése. A Ghibli Stúdió ezen alkotása, mely A Yamada családot is jegyző Isao Takahata nevéhez fűződik, ebben a majd' két órás műben egy…..
Anime Comment Re: Cutie Honey 2009.10.05 15:00:00
Fiúkat rávenni arra, hogy megnézzenek egy magical girl animét, első blikkre jócskán irreális vállalkozásnak tűnik, hacsak...A nagy helyzet az, hogy már a korai '70-es években Go Nagai mangaka tudta, mitől döglik a légy, és milyen (jócskán övön aluli) eszközökkel lehet…..
A CLAMP stúdió munkásságával kapcsolatban valahogy mindigis nehezen tuszkoltam háttérbe az elfogultságomat és azt hiszem, ezzel még nagyon sokan vannak így, hisz a csapat neve már eleve egyfajta garanciát biztosít. Sokan kedvelik jellegzetes stílusukat, történeteiket, s nem utolsó…..
Anime Comment Winter Garden 2009.03.03 15:00:00
A Di Gi Charatból ismert főhőseink, Dejiko és Puchiko visszatértek, most éppen egy két részes OVA erejéig. Ezúttal nincs nyafogás, macskafülek és lézerszem, viszont néha még így is ott motoszkál bennem az az érzés, hogy Dejiko talán mégsem erről a bolygóról származik...A…..
Ismét egy lépéssel előbbre jutottunk a MILA sorozatban, következő helyezettünknek, vagyis a 9.-nek pedig a Lovely Complexet szavaztuk meg. Első blikkre talán ez az anime sem tűnik többnek vagy különlegesebbnek egy hétköznapi iskolai love storynál, ám hogy kivívta a maga helyét a…..
Anime Comment Maria-sama ga Miteru 2009.08.21 15:00:00
Maria-sama ga miteru, azaz Szűz Mária figyel ránk... Amikor még csak amv-ket láttam az animéből, már akkor sem értettem, hogy mi a jó abban a 'csakazértis'-en kívül, ha két lánynak pont egy Mária-szobor előtt kell csókot váltania, és a rejtély még a sorozat végére sem…..
A mai napon terítékre kerülő animénk szereplői cicák - az állatbőrbe bújtatott karakterek azonban ne tévesszenek meg senkit, súlyosabb műről van szó, mint az első blikkre tűnik.Előljáróban érdemes megemlíteni, hogy a Night on the Galactic Railroad eredetileg Miyazawa Kenji jó…..
Az oldal apróbb módosításokon ment át, egyrészt megjelent, újra a legolvasottabb írásokat soroló modul, most már megoldva a korábbi problémákat, illetve megváltoztak az oldalpanelek, amivel egy régi problémát, a címlista oldalt elnyújtó hatását próbáljuk csökkenteni, persze…..
Akárhogy is nézzük, egy kórház nem épp a legromantikusabb miliő, amit el tudunk képzelni egy első szerelem helyszínéül, a Hanbun no tsuki...-ban azonban mégis két olyan fiatallal ismerkedhetünk meg, akik betegek és betegségek között találnak egymásra.Hétköznapi hősünk…..
Anime Comment Ristorante Paradiso 2009.07.18 15:00:00
Ritkán szoktam belevégni új sorozatokba, de amikor megláttam, hogy a Ristorante Paradiso egy kellemes olasz étteremmel és pár éltes úriemberrel kecsegtet, úgy éreztem, ez alkalommal muszáj lesz kivételt tenni, hisz a hangulatosság garantált lesz.Főszereplőnk jelen esetben a huszas…..
Anime Comment Tokyo Godfathers 2009.07.16 15:00:00
Ha létezik a világon groteszk felállás, a Tokyo Godfathers szereplőgárdája mindenképp a 'legesleg' címmel büszkélkedhet ezügyben. Adott ugyanis három hajléktalan és egy kisbaba - ja hogy ez még nem nagy ügy? Akkor menjünk kicsit tovább: adott egy hajdanán szebb napokat látott…..
Anime Comment Gakuen Alice 2009.06.30 15:00:00
"Uniformisokat akartam rajzolni, ezért a történetet mindenképp egy iskolába kellett helyeznem. De mivel többre vágytam, mint egy átlagos iskolai életet bemutató manga, ezért a magam módján megbolondítottam kicsit a sztorit" - írja mangája elején Tachibana Higuchi, a Gakuen…..