Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KBubu

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először Németországban ettem gyümölcstorta formájában, de akkor nem tudatosult bennem, hogy ez egy külön gyümölcs; azt hittem, a süti fantázianeve. Aztán néhány éve a piacon újra összefutottunk, és összeállt a kép.Félig érett jostaMivel a szüleivel elég jóban vagyok, nem…..
KBubu 2011.07.29 12:53:44
@Mastadoc:
Ugyanúgy kell metszeni, mint a szülőket. Ha súrú, bátran lehet (sőt kell) ritkítani. Szerencsére nem örökölte a feketeribizli tetvesedésre hajlamosságát. Én a lemosó permetezésen kívül nem permetezem.
A szülők a méretükhöz képest többet teremnek (sűrűbben van a termés az ágakon), viszont a josta nagyobbra nő sokkal.
Százezer bizony, ennyi maradt. Hárommillió pénztártagból ez nagyon kevés, az országnak pedig egy árva százaléka.   Egyiptom egy százaléka nyolcszázezer ember. Kedden körülbelül ennyi vette a fáradságot és felháborodást, hogy utcára menjen Mubarak ellen. Nyilván eszemben…..
KBubu 2011.02.03 09:46:21
Hogy gyerekeink vannak, sok oka van, de ezek között nem szerepel a "majd az ő befizetett járulékukból kapunk nyugdíjat", sőt az sincs, hogy "majd lesz, aki öreg korunkban eltart". Tisztességesen dolgozunk (65 éves nyugdíj korhatárral számolva) több, mint 45 évet. Ezen idő alatt levont nyugdíjjárulékokból, ha nem a közösbe kerülne, úri módon élhetnénk 100 éves korunkig. És ez tényleg így lenne, ha szépen átállnánk végre a befizetéseket az egyén majdani nyugdíja fedezeteként kezelő rendszerre.
Az állam nem takarózhat azzal, hogy "neked azért nem lesz nyugdíjad, mert nem fizettek eleget be az aktívak". A mostani nyugdíjasokat nem kérdezték meg, hogy akarja-e a közösbe fizetni a nyugdíj járulékot. És mélységesen sértő eltartottaknak tekinteni őket. Az állam (aktuális kormányok) érdekeiknek megfelelően kezelik a nyugdíjkasszát, és nem a befizetők érdekeinek megfelelően. Politikusnak nem szabad pénzt adni, mert ellopja. Látszólag ideális megoldás lenne, ha minden levont fillért pántlikáznának: csak arra költhető, amire a címke szól. A nyugdíjjárulékon ott a pántlika, mégis szabadon garázdálkodnak vele. Csak az a pénz van biztonságban a politikusoktól, amelyik nem kerül a fennhatóságuk alá. (Na jó, az sem mindig) Ezért volt jó a MANYUP, ezért lehetett volna jó a biztosítás alapú betegbiztosítás. (A mai TB-nél olcsóbban megúsznám, ha a legdrágább utasbiztosítást kötném meg napi tarifával. A térítéseibe simán beleférne évi egy teljes test átültetés, persze szervenként elvégezve).
Aki az államnak csinál gyereket, ne kínlódjon vele. Faragjon helyette széklában, hasznosabb lesz a köznek.
Kerékagy Lehet télen biciklizni? 2010.12.21 22:52:00
A városi biciklizés a közkeletű elképzelésekkel szemben télen sem jár együtt a fázással, megbetegedéssel, és általános szenvedéssel. Nem kell meglepődni, hiszen jártunk már a világűrben, és űrhajósaink onnan sem tüsszögve, esetleg reumásan tértek vissza. Már az elején…..
KBubu 2010.12.22 16:03:16
@efhábé: Ismered: kék alapú kerek tábla, felső felében gyalogos szimbólum, alatta kerékpár szimbólum fehérrel? Az ilyen jelzésű járdán a kerékpáros tekerhet, a gyalogos gyalogolhat kedvére. Persze ezt is csak azért találták ki, hogy összezavarják az autósokat, azok a rohadt biciklisták. :-)
KBubu 2010.12.22 16:17:48
@efhábé: És te az autóból megkülönbözteted a szerinted járdát a gyalogos ÉS kerékpárosközlekedésre kijelölt területtől? Mert a gyakorlati közlekedésben az szerint dönthetsz, amit látsz. És mit látsz? Az út mellett ott, ahol a gyalogosok gyalogolnak, bringások is tekernek. Mit teszel, ha ezt a valamit keresztezed? Anyázod a bringást, mert az biztosan szabálytan? Fellököd? Vagy elengeded, mert a) ha szabályosan van ott, elsőbsége is van, b) minek azt a sok macerát magadra rántani az elütésével.
KBubu 2010.12.22 15:52:40
@Alikam: Bringázva, autózva, bkv-zva és gyalog is sok barommal találkozom, köztük kerékpáron közlekedő barmokkal is, de nem találkoztam még "városi biciklis parasztokkal akik azt hiszik, ők szarták a spanyol viaszt" és nem gondolom, hogy bármelyiküknek is "igazság szerint péppé kéne verni a fejüket".
Ahol sűrűn élnek, ott gyakrabban futhatsz beléjük. Ha elviselhetetlennek tartod őket, keress egy nyugisabb zugot a világban. Ha ezt nem teheted meg, relaxálj. Infrakabin, szobabicikli. Csodákra képes.
Erős várunk a répa. A borreformról olvasva nekem legalábbis ez tűnt ki Jásdi István, a Magyar Független Szőlészek és Borászok Szövetsége elnökének szavaiból. A bormarketing.hu-n olvasható cikk szerint: "Az elnök - egyes borászokkal ellentétben - nem tartja elítélendőnek…..
Jó délelőttöt, az 1/3 Homár hazatért a kizárólag alvással töltött, jutányos árú Sharm-el-Sejk-i előnyaralásból, ahol azzal kezdett megküzdenie, hogy asztalkendős emberek lépten-nyomon pazsálusztával köszöntik. De nem ez a téma most, hanem az, hogy a Homár-család életébe…..
Egy peches ügyfél küldte be az alábbi levelet. A retteget BAR lista szabályai szerencsére megváltoztak, például az ügyfelet értesíteni kell, ha listára kerül,  de az azonos nevű személyeket természetesen nem kell értesíteni. A levélíró még szerencsésnek is mondhatja…..