Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hairmann

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A parkolás (most, hogy egyre szaporodnak az autók a kisvárosokban is) nem egyszerű művelet. Bizony okozhat bosszantó pillanatokat, amikor mi már a nyolcadik kört tesszük meg a bevásárlóközpont parkolójában szabad placc után kutatva, míg valaki ezalatt pofátlanul két helyet foglal el egy autóval.…..
Eldugott polc Robert Merle: Malevil 2016.01.21 00:00:00
Vannak könyvek, amiknek nem kell ismernünk a cselekményét ahhoz, hogy eldöntsük, bizony el szeretnénk olvasni az adott történetet. És mégis hogyan kelti fel kíváncsiságunkat az író? Olyan alaphelyzetbe helyezi a hőst, ami nem túl hétköznapi, az olvasók többségének ismeretlen…..
A sok rettenetes hír közepette érkezett egy nagyszerű is. Jövőre, az István, a király harmincadik évfordulójára ismét bemutatják ezt a nemzeti kincset. A Boldizsár Miklós, Ezredforduló című drámája alapján írt rockoperát Alföldi Róbert viszi színre. Igen, az az Alföldi…..
Pénzkérdés Füstszüret 2012.09.11 08:00:00
Részben a szigorodó szabályozás, a növekvő árak, illetve az egészség felértékelődésének köszönhetően egyre csökken a dohányzók száma Európában és a fejlett világ országaiban. Magyarországon is javul a helyzet, bár még a dobogós dohányos nemzet vagyunk. Nálunk talán…..
Eldőlt, hogy mi lesz a magyar oktatás közeljövője. Hosszabb távot azért nem lehet jósolni, mert már elég reform-hátraarcot láttunk két évtized alatt. A rendelkezésekről készített és komoly iskolabezárásokkal, pedagóguselbocsátással számoló hatástanulmányokról Hoffmann…..
hairmann 2011.11.11 19:05:04
@VUVUZELLANÉNI: Én egy olyan falusi iskolában tanítok, ahova a közeli városból is járatják a szülők a gyerekeiket, mert jónak találják az iskolát, és nem csak a nagy füves udvar, hanem a művészeti képzés, a sokféle szabadidős tevékenység, a jó felszereltség miatt is.(Mellesleg van 30 Mbit-es net is, meg négy osztálynyi tanulói laptop is - bár szerintem nem ezen, hanem a pedagóguson múlik) Akit mi kegyelemből átengedtünk nyolcadikban, a középiskolában általában hármas volt ugyanabból tárgyból. Lehet, hogy a lenézett falusi iskola mégis jól alapozott? Vagy szerinted az én diplomám kevesebbet ér, mert falun élek, vagy ott dolgozom?
Nézz egy kicsit körül az ország nagyvárosaiban, ott sem képzettebbek a szülők, (sőt van ahol sokkal több a szegény vagy lumpen szülő) csak nagyobb az osztálylétszám, ezért kisebb az egy gyerekre jutó idő, figyelem, támogatás. Amióta a pályán vagyok, divat lenézni a falusi iskolákat az ott elért eredmények ellenére. Van jó, és van gyenge falusi iskola. Meg van jó meg gyenge városi isiskola is.
Megemelem a képzeletbeli kalapom a Fiat csoport bátor döntése előtt, amellyel 2012-től lehetővé tették, hogy a Pandához, az 500-ashoz, a Puntóhoz, a Lancia Y-hoz és az Alfa Romeo Mitóhoz egyaránt választhassunk ezer köbcenti alatti, kéthengeres benzinmotort. Annak ellenére…..
no emisszió Ökopárt-e az LMP? 2011.09.04 08:25:00
Nagy kár, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságok jogköre nem terjed ki a politikafogyasztók érdekeinek óvására. Ha így lenne, bizonyosan óriási bírsággal sújtották volna már az LMP-t magát és mindazokat a médiumokat, akik ökopártnak nevezik őket.Nem az a baj persze, hogy ők a…..
hairmann 2011.09.04 19:06:10
@vazallus: Én fűtöttem már sokmindennel, régen, amíg meg lehetett fizetni, szénnel, kályhában, aztán szénnel kazánban, aztán fával kazánban, és 15 éve gázkazánom van. Ha a fát hivatalos áron vásárolod (erdészettől, kereskedőtől), hivatalos áron hazaszállíttatod, ha nincs fűrészed, felfűrészelteted, nem sokkal marad a gáz ára alatt. Meg persze egy összegben zsebben kell lennie a fa árának (ez az elszegényedő magyar vidékre egyre kevésbé jellemző). Kérdéses a fa minősége. Aztán add hozzá azt is, hogyha nem aprított fát vásárolsz, akkor azt fel is kell hasogatni. Ha nyáron meghozatsz egy kocsi fát, akkor ez még egyszerű, de ha télen, akkor már nem annyira. Akkor minden áldott hétvégén ki kell menni a faházba, megvágni az egy heti fát és behordani a pincébe. Akkor is ha nincs kedved, akkor is, ha széthasad a fejed, akkor is, ha lázas beteg vagy. Széplelkű bölcsészek szerint nagyon romantikus, ahogy a fa pattog a kályhában, csak még nem hasogattak-hordtak fát másfél órán keresztül -10-ben, hóviharban, mi meg már sokszor. Én tudtam úgy fűteni, hogy naponta kétszer kellett ránézni a tűzre, de nagyszülőkhöz elutazni karácsonyra, és jéghideg lakásra hazajönni azért nem volt jó. Gázzal is lehet takarékosan, okosan fűteni, ha nem akarsz télen is gatyában-pólóban ülni a nappaliban.
hairmann 2011.09.05 18:49:26
@vazallus: Nálam az egy kocsi fa a hosszúplatós Zilt jelentette:) Igen, nagyjából ez a baj ezekkel a - sokszor nagyon jó - új technológiákkal, hogy nagyon hosszú a megtérülési idejük, és mire behoznák az árukat, tönkremennek. Nekem például jó lenne lecserélni a gázkazánomat (ha idén sikerül eleget dolgoznom, jövőre meg tudom csinálni) de egy egyszerű kombikazánt tervezek helyette, olyat mint a mostani, mert egyrészt erre telik, másrészt nemigem hiszem el 100%-nál magasabb hatásfokról szóló marketingmeséket.
A napelem nagyjából zsebszámológépbe meg karórába való. Egy szőlőhegyen láttam egy jópofa megoldást: 12 V-os autóakkut töltött egy pala méretű napelem, az akku pedig három égőt működtetett a pincében.
Lehet, hogy sokan utálnak érte, de Paksot meg bővíteni kéne, és nem tüntetni az atom ellen.
Helló Tibi!Megint összehoztam egy cikket. Valaki az egyik poszt alatt megjegyezte, hogy még nem volt falunapos cikk (itt még tényleg nem, de a kiskedvenc Orkánságon igen - T.B), és azonnal beindította bennem a vezérhangyát, az eredmény pedig ez lett. Lehet, hogy ezért fatornyos kis…..
Modorosblog Az Innovátor 2011.06.22 20:08:00
-Na mi van, hol a 3210-esed? Majdnem tíz évig azt hallgattuk, hogy neked ennél jobb nem kell, és nem is lesz más. Mutasd csak, hadd nézzem... egy kis HTC? Nem rossz, kezdésnek határozottan nem rossz. Nekem is volt egy ilyen, de azóta lecseréltem egy Galaxy II-re - sajnos a 2.1 is nagyon…..
hairmann 2011.06.24 01:37:42
Egy kicsit magamra ismertem, de azt hiszem a legtöbb férfi kütyümániás. Élete során vesz az ember egy csomó marhaságot, de aztán megtalálja az igazit, ha szerencséje van. Szeretek elfogadható fényképeket készíteni, éppen ezért van fényképezőgépem, egy számomra elfogadható minőségű és áru Kodak, immáron öt éve. A fényképezés rákészülést igényel, fel kell tölteni az akkut stb, nincs mindig nálad. Ilyenkor - és csak ilyenkor - jöhet számításba a mobiltelefon fényképezésre, pl ha ufót látok. Hiába tesznek bele akárhány megapixeles CCD-t, akkor is csak egy vacak műanyaglencsén át jut be a fény, és nem egy tisztességes objektíven.
Kedvelem a hifit. Én is a Sokol rádiótól, meg a ZK-145-ös magnótól indultam, mint generációm legtöbb tagja, de mindig szerettem volna valami hasonlót hallani otthon, mint a rock, vagy komolyzenei koncerteken. Lassacskán eljutottam odáig, hogy most van egy olyan, nagyon szép állapotú, de nagyon öreg berendezésekből álló cuccom, amelyeknek mindegyike több havi fizetésem volt újkorában, de én tavaly meg tavalyelőtt vettem 20K alatt, és ráadásul elbizniszeltem az elődöket. Amióta ez a lánc megvan, sokkal többet hallgatok zenét. Egy jó középkategóriás erősítő-hangfal páros meglepő dolgokra képes: olyan szólamokat, motívumokat fedeztem fel százszor hallott zenékben, amikről fogalmam sem volt. De bizony én is hallgatok 128 kbit-es mp3-akat, mert egész egyszerűen csak így férek hozzá az általam kedvelt rockzenék jelentős részéhez. Rádiót meg csak Bartókot hallgatok, az ilyen-olyan FM-eket nem. Hiába, öregszen. Viszont az mp3-kat rendesen kiírom audio cd-re. Filmet keveset nézek, az 5.1 nem nyűgöz le, jó nekem a sztereo is. Egyet nem tettem soha: nem kötöttem otthon számítógépet a hifire. Mert ha szeretnél - az anyagi lehetőségeid és az igényeid függvényében - jó minőségben zenét hallgatni, akkor ennek az alaplapra integrált 200 Ft értékű audiochip komoly akadálya lehet. Okostelefont nemrég vettem, hosszas gondolkodás után, előtte csak buták voltak. Azóta nem fordul elő velem, hogy 10 km autózás után káromkodom a Tesco közepén, a bevásárlólista meg a nappaliban a dohányzóasztalon lapít. Ha otthon felírtam egy teendőt, otthon maradt a cetli, ha a munkahelyemen, akkor meg az asztalomon, a telefon meg mindig nálam van, és vernyákol, hogy el ne felejtsek valamit. De hogy milyen gyors, meg hogy rootoltassam, meg hogy azon fészbúkozzak, meg hogy tegyem fel rá a mégújabb Androidot, az nem érdekel. Régóta nem akarok már újabb és újabb kütyüket venni, mint fiatalabb koromban (akkor is csak akartam, de nemigen volt miből). Ami van, az tudja azt amiért megvettem, és kész
hairmann 2011.06.24 10:53:24
@Frengi: Én is mondtam nemrég az egyik tanítványomnak, amikor az új telefonját mutogatta nekem, hogy jobban jár, ha dolgozatíráskor a telefonjára bízza a teendőket....az osztály nagyon röhögött, ő meg nem értette.
hairmann 2011.06.24 13:40:28
@vészmadár (pica pica): azért egy mondat után én nem vonnék le messzemenő következtetéseket...:), mindennek van - akár több évre visszanyúló - előzménye, ennek az esetnek pl. többek között előzménye volt az is, hogy a csemete erőszakos, arrogáns, menőzős viselkedésével, mások megfélemlítésével, sokszori pofánkba hazudással, tetteinek letagadásával méltán vívta ki magának a népszerűtlenséget az osztályban, pedig mi komolyan bevetettük a korszerű pedagógia teljes arzenálját (ez frankó modorosra sikeredett), csak az egyetlen eszközt nem alkalmazhattunk, ami igazán hatott volna: a harmadik disznóság után bekövetkező két irgalmatlan nagy fülest. Hiszitek vagy sem, van akinél csak ez működik. Egyszer megcsapod, elfogadja, hogy te vagy a falkavezér, ha nem csapsz oda, gyengének tart.
Egyébként meg én az a fajta vagyok, hogy rajtam is szabad nevetni, következmények nélkül, meg is teszik, jókat szoktunk röhögni egymás balfácánságán. Ezt sem muszáj elhinni...
zoli voltam Nyári iskola, igen 2011.06.13 13:17:00
Elsőre elég hoffmannrózsásnak fog tűnni, amit mondok: ma túl hosszú és értelmetlen az iskolai nyári szünet. Mindenkinek jobb lenne, ha kurtítanánk rajta, és fontos, értelmes programok lennének a lecsípett rész helyén.A legutóbbi Napló kapcsán gondolkodtam el rajta, hogy igen,…..
hairmann 2011.06.14 07:05:15
Az iskolák nagy részében hol van az a zöldterület, ahova ki lehet vinni a gyerekeket? Aszfaltos pálya, az van. Nálunk (ált. isk.) már a múlt héten hozták a kölykök a kamu igazolásokat, (családi ok stb.), hogy miért nem jönnek. Vidéken nyáron nincs iskolabusz, és a nyári szünetre azok a Volán-járatok is megszűnnek, amelyek a középiskolások miatt közlekedtek. Egy több községet ellátó iskolánál ez is sokat számít. Mit eszik a gyerek? Az önkormányzatok által kényszerűen átvállalt étkezési hozzájárulás normatív, és a szorgalmi időre szól. Azokkal értek egyet, akik szerint az egyébként is motiválatlan gyerek azzal fog szórakozni, hogy hogyan cseszi szét a tanár és néhány érdeklődő társa munkáját. Mellesleg 50 fölött nekem sem sok affinitásom van ahhoz, hogy 38 fokban kirándulgassak, még egyedül se, nemhogy gyerekkel. Az iskolaépület pokol, az emeleti rész duplán az. A tanévzáró után a tanerők bő két hétig szertárt rendeznek, vegyszert selejteznek, pályázati dokumetációt készítenek, eszközöket javítanak, tantermet költöztetnek, aktualizálják a Pedagógiai Programot, helyi tantervet stb. Nyáron még be-be járunk egy-egy napra ügyelni, mert a vezetés és a gazdasági is elmegy szabadságra, és hátha éppen akkor érkezik valami rettentő fontos mail, vagy telefon. Az utóbbi harninc évben nem volt olyan nyár, hogy teljes egészében úgy tölthettem volna a szabadságomat, hogy nem kell valamiért bemenni az iskolába.
Én nem unatkoztam gyerekkoromban, megyeszékhelyen laktunk, csavarogtunk, bicikliztünk, játszottunk, fakarddal lecsapkodtuk egymás körmét, rossz időben sakkoztunk, társasoztunk, olvastunk. Mindig kétségbeejtően rövidnek éreztem a szünetet. Igaz, nekünk a szüleink feladatot is adtak (takarítás, tüzelő felaprítása, gazolás stb.) egyik nyáron a konyhát kellett kifestenem, másikon a konyhabútort lemázolni. Hatodikos koromtól nyári szünetben nekem kellett ebédet főzni, fiú létemre. Unatkozni???
És általában egyedül voltunk otthon. akkor minden szülő dolgozott, sokan három műszakban. És nem gyújtottunk fel semmit, nem törtük szét a lakást.
Olyan 16-17 éve, két héttel tanévzáró után mondja nekem az egyik akkori (nem dolgozó) anyuka: Miért nem csináltok nyári napközit, megbolondulok ezzel a két kölyökkel otthon. Csak annyit mondtam: Mert családi pótlékot sem mi vesszük fel utánuk.
Egyébként nyári napköziket most is szerveznek, de ez nem az iskolák, hanem az önkormányzatok feladata. Az önkormányzat aztán megegyezhet pedagógusokkal, hogy külön juttattás ellenében dolgozzanak ezekben.
„Megrémisztették ezek a kísérteties harangok, de még inkább ez a hirtelen csönd, ez a fenyegető némaság, mert úgy érezte, most aztán minden megtörténhet.” (Krasznahorkai László: Sátántangó)   A déli harangszón kívül némák voltak a falvak, amikor a Zselicben…..
hairmann 2011.05.16 00:18:06
Többeknek:
Tudjátok, én 26 éves koromig Kaposváron éltem, a belvárosban, onnan kerültem a Zselicbe, konkrétan Szennába. Ismerem a városi és a falusi életet is, végigéltem-szenvedtem másokkal együtt azokat a változásokat, amik a Zselicség, Zala, Baranya, Tolna aprófalvainak jelenlegi helyzetét okozták. Kaposvár, mint megyeszékhely több jelentős ipari üzemmel bírt, amelyek munkaerőbázisuk jelentős részét a környező 30+kilométeren belüli településektől kapták. Itt volt a Textilművek, a Ruhagyár, a Mezőgép, a Videoton, Tejüzem, Húskombinát, Cukorgyár stb. Majdnem mind megszűnt, ebben a városban a rendszerváltás óta több, mint 10000 munkahely szűnt meg, és létesült helyette néhány száz kereskedelmi munkahely. Dolgoztak ezekben az üzemekben szakmunkások és képzetlen segédmunkások, sokszor analfabéta cigányok is. Magam is ismertem néhányat közülük, becsületes, törekvő emberek voltak, nem egy közülük kiváló dolgozó, nem lógtak a munkából, a gyerekeiket nagyon keményen fogták. Gyarapodtak, rendbe tették a házukat, szőlőhegyet vettek stb. A magyarok szintén vagy szak- vagy segédmunkásként dolgoztak, mellette művelték a kis háztájit, marhát tartottak, a tejet elhordták a csarnokba, a bikát, a disznót eladták eladták a Húsüzemnek. Mindenki szépen felépítette a házát, megvette a Wartburgot, Zsigulit, nyaralót épített Fenyvesen vagy Lellén, és - itt kezdődött a baj - házat építettek a gyereknek, lánynak Kaposváron. Ismertem azokat az -akkori - fiatalokat, akik elköltöztek innen. Kár értük.
A kevésbé képzettek és az idősebbek a Tsz-ben dolgoztak, ők is csinálták a háztájit. A 80-as évek elején Szennában 100-nál több tehén ballagott ki reggel a legelőre. Ma egy sincs. Ha emlékeztek rá, Magyarország mezőgazdasági exportőr volt a 70-es években. Ne menjünk most bele, hogy közgazdaságilag mennyibe került ez nekünk, csak arról beszélek, hogyan éltek ezek az emberek. Dolgoztak, mert volt hol, és úgy látták, érdemes, mert ha többet dolgozol, gyarapszol. A környéken a rendszerváltás, ugyanúgy, mint másutt, munkanélküliséget hozott, volt olyan osztály az iskolában, ahol a szülök 60%-a volt munkanélküli.
Kaposváron a 80-as években három új, egyenként 600 főre méretezett általános iskolát építettek, az utóbbi tíz évben hármat zártak be, mert csökken a gyereklétszám. Az állattartás megszűnt mert nem volt, aki átvegye a vágóállatot, a tejet. Ma már tyúk is csak néhány helyen van.
Érdekes dolgok történtek a munka világában: ami régen elképzelhetetlen volt, most már lehet 12 órás műszakban dolgozni, így a 24 órás munkahelyeken 1/3-dal kevesebb dolgozóval is meg lehet oldani a termelést-kereskedelmet, hol van már a nyolc óra munka...
Elfogyott a munka, a fiatalok jelentős része elment a munka után, az idősebbeknek maradt a segély, a 28500 Ft-os négyórás közmunka, meg a minimálbér.
Lehet, hogy nincs igazam, de a mezőgazdaság sem hobbi, hanem éppúgy vállalkozás, mint egy gázszerelőé, vagy hidegburkolóé, és a gazdálkodó is tisztességesen meg akar élni a családjával, tehát minimálisan nettó 150k körüli jövedelmet ki kell termelni egy családnak, tehát ennyinek kell maradni a megélhetésre a kölcsöntörlesztés után.
Én nem gazdálkodom, csak füvet nyírok, de tudom, milyen költségeik vannak a gazdálkodóknak. Egyik ismerősöm bérbe kombájnozott, eldurrant az egyik első kerék. Mondta, hogy egy hónap alatt tudták kitermelni a gumi árát. És a gazdáknak a multi vagy nemmulti felvásárló diktál. Mert a Józsi bácsitól bagóért megvásárolt termék minimum háromszoros áron kerül a piacra. Így szegényedett el a Zselic. A falusi turizmus jó móka, de nem megélhetés. Az emberek nem mennek nyaralni, mert nincs miből. Aki nyaral, az a Balatonra, vagy Horvátországba megy. Falusi turizmusból nem lehet megélni, ez csak arra jó, hogy egy kis mellékjövedelemhez juss a fix fizetésed mellé. Ismerőseim foglalkoznak vele, havonta-másfélhavonta egy-két család, baráti társaság hosszú hétvégére. De kaját nem kérnek, azt hozzák magukkal.
Mellesleg van 50 csatornás kábeltv, kábelnet, vezetékes gáz, iskola, óvoda, vásárolni inkább Kaposváron kell. Amikor dolgozol, akkor van nyitva a bolt
Egyébként a szennai Szabadtéri néprajzi gyűjteményt a megye átállította féléves nyitvatartásra. Dolgozók télre szélnek eresztve, nyáron meg 8 óra nyitvatartás, fele bérért. Írhatnék még sokat, de ez is elég. Nem olyan romantikus a vidéki élet

Az a fotó az útról szép. Valaki azt írta, van itt jó út...Kaposvár és Szilvásszentmárton között kiesik a tömés a fogadból.
Stefanek65 küldte nekünk ezt az inkább elkeseredett mint felháborodott hangú levelet, amelyben a Fidesz vezető oktatáspolitikusának elképzeléseiről fejti ki a véleményét. Nehéz vele nem egyetérteni:Tisztelt ellenőrző!Ezúton szeretnék beírni egy elégtelent a Fidesz…..
hairmann 2009.10.21 09:40:40
Elég régen tanítok (34 éve) és emlékszem arra, hogy volt szakfelügyelet. De milyen? Akkoriban, mint a közeli megyeszékhely egyik iskolájának tagintézménye működtünk mi is, és a szomszéd falubeli iskola is. Időnként meg-megjelent egy szakfelügyelő, de különösebb hatást nem gyakorolt a munkánkra. Az annál inkább, hogyha a szülő nem volt megelégedve az oktatás színvonalával, elvitte a csemetéjét egy városi iskolába. Egyszer egy a központi iskolában tartott értekezleten nagy dicshimnuszok közepette példaként állították mindannyiunk elé az egyik szomszéd faluban tanító kolleginát, hogy ő milyen kiváló pedagógus, mennyire precíz, milyen gyönyörűen vezeti a naplót. Mi meg vigyorogtunk, mert tudtuk, hogy kilenckor ér ki a városból, és délben már elmegy, általában tart két órát egy hosszú szünettel. Jó lenne, ha valóban lenne egy komoly szakmai ellenőrzés, amely azon kívül, hogy valóban szakmai alapon végzi a munkáját, segít is, és tanácsot ad, mert mindenki csinál néha hülyeséget. Csak, mivel itt élünk, félő, hogy egy most kialakuló felügyeleti rendszer inkább azt nézné, hogy az ellenőrzött pedagógusnak milyenek a politikai nézetei, melyik párt, gittegylet szimpatizánsa, jár-e templomba, és még egy csomó olyan dolgot, amihez senkinek semmi köze. Romániában például a pedagógusoknak két vagy háromévenként vizsgázniuk kell. Lehet, hogy valami ilyen megoldás kéne.Igaz, nálunk meg vannak kötelező továbbképzések.
Valami életpálya modellről már nyöszörögtek egyszer - sok éve - talán éppen Pokorniék, de abból sem lett semmi, csak a duma. De ez a hétévenkénti rekreációs szabadság nem hülyeség, bár ezzel most sokak dühét zúdítom magamra. Németországban pl. van ilyen, bár lehet hogy nem minden tartományban. De az egyik ismerősöm, aki Németországban tanít, volt itthon tíz hónapig, mert éppen szabadságon volt. Csak náluk, úgy tudom, hogy a szabadság ideje alatt valamilyen továbbképzésen-tanfolyamon is részt kell venni, tehát nem csak láblógatás, hanem a napi munka során hasznosítható ismeretek megszerzése is a cél. De úgysem lesz belőle semmi.
Mandiner blog Gázvita 6.0 2009.01.05 13:01:00
- Megfelelő a nyomás a magyarországi gázvezetékben- Nem megfelelő a nyomás, de a mennyiség stimmel- Az EU szerint Magyarországra a szükségesnél kevesebb importgáz érkezik- Hazai illetékesek szerint elég gázt kapunk, de nem tudjuk, honnan- A Gazpromnál is csodálkoznak azon, hogy…..
hairmann 2009.01.05 17:39:03
@movhu: Ezért a 86 éves kisnyugdíjas anyám, aki gázfűtéses kis bérlakásban lakik, valószínűleg körbecsókolna. Meg sokan mások is.
  Még nem találkoztam egyetlen ezredik születésnapját ünneplő vegetáriánussal, jógázóval, bicsérdistával, hosszútávfutóval, fényevővel, pedig biztosan apait-anyait beleadtak a hosszúélet-projektbe. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Szégyellhetjük magunkat: egy csúnya, érzéketlen multi mutat példát abból, hogyan kell gyorsan reagálni a globális gazdasági válságra. Nem szövegelni kell meg nemzeti kerekasztalozni, hanem lépni, keményen, határozottan. A Danone válasza 2008 kihívásaira gyors, kegyetlen, igaz…..