Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pepinke

0 bejegyzést írt és 193 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Korea Herald április 7-i számában olvasható, hogy Dél-Korea hadat üzent a cukornak. A hadüzenet közvetlenül azután történt, hogy egy friss kormányzati vizsgálat feltárta: a 3-29 év közötti fiatal koreaiak túl sok cukrot fogyasztanak, ami számos egészségügyi probléma előidézője lehet, mint például…..
Pepinke 2016.05.17 12:03:31
@Sia: pontosabban szénhidrátra (is) van szüksége a szervezetnek, ami lehet cukor. Természetesen önmagában nem a cukor a probléma, hanem ha az túl sok az egyéb szénhidrát mellett. A kiegyensúlyozott táplálkozás nálam (és a legtöbb helyen) azt jelenti, hogy a táplálék tartalmaz fehérjét, zsírokat és szénhidrátokat. Utóbbiakat pedig lehetőleg ne a túrós batyu jelentse, hanem valamiféle feldolgozatlan élelmiszer, például valamilyen rízs-féle és/vagy zöldség.
Attól, hogy a szemét élelmiszert kiegyensúlyozzuk valami értékes tápanyaggal, még nem lesz sokkal jobb.
Azt is hozzá kell tenni, hogy manapság a fizikai aktivitás az átlagot tekintve nagyon alacsony, ezért is híznak el sokan, amellett hogy szemetet töltenek magukba.
Miért nem gondoltak arra, hogy az állítólagos csőcselékben öngyilkos robbantók is lehetnek?   Valamit nagyon, de nagyon nem értek. Jó, jó. Én is láttam az Euronews január 5-ei, keddi, késő esti riportjában a német lányt, aki öntudatának teljes komolyságával nyilatkozta, hogy egyéni…..
Média 2.0 Itt a médiaarmageddon 2014.06.06 09:19:54
A kormány támadások sorát zúdítja a magyar médiára: befolyásolják a piacot és csorbítják a sajtószabadságot. Hétfőn ismét előkerült a reklámadó tervezete (ami ellen még a fideszes lapok is szót emeltek), kedden pedig jött az újabb csapás, az Origo főszerkesztőjének,…..
Játszani mindenki szeret, a gaming pedig lassan akkora üzletág lesz, hogy még a mozit is lenyomja. A videojátékoknál viszont talán még nagyobb divat a folytatások sorozata, mint a filmeknél: ha van egy bevált világod, bevált recepted, minek változtass rajta, nem igaz? Nézzük kicsit…..
A Mocsok (Filth) az egyik legbetegebb és legmocskosabb, tabukat sárba tipró film, amelyhez eddig szerencsém volt, de annyira minőségi anyag, hogy nálam mindenképpen 2013 legjobbja. A történet alapjául szolgáló regényt az az Irvine Welsh írta, aki a Trainspottingot jegyzi, és…..
Péntek este a munkából hazajövet megfáradva bekapcsolom a tévét, várva az Nb1 első tavaszi fordulóját. A Sport1-re kapcsolok, ahol Zomborit hallom. Elmondta a várakozásait, szó szerint idézhetem, mert vissza tudom tekerni a televízió adást. "Mindenképpen várok egy kis…..
Pepinke 2014.03.02 11:50:34
@Shopping: értem.
Tehát nem az a megoldás, hogy lehetőség szerint az ilyen "tömegeket" (azt a pár száz embert) megnevelni, vagy olyan lehetőségeket teremteni, hogy ne váljanak ilyenné, hanem tartsunk fenn nekik sok milliárdért egy bohóckodást?
Érdekes, a népesség többsége nem viselkedik úgy, mint azok, akiket te annyira szeretnél kordában tartani.
És itt most nem a szurkolókról van szó a szó jó értelmében. Akik csak üvöltözni, törni zúzni tudnak, be kell vágni a sittre, aztán elgondolkodhat.
De jó nekem, hogy minden Fradi-Újpest alkalmával szétvernek pár metrókocsit ezek a "szurkolók"!
Jól élünk, fussa rá!
…legalábbis szerintünk. Minden díjátadó előtt találgatások folynak, hogy kinek mekkora esélye van megnyerni a legrangosabb elismerést. Az Oscar közeledtével ráadásul viták is ki szoktak alakulni, hiszen sokan a kedvenceiknek követelik a díjat. Ott van például Leonardo DiCaprio…..
Bemutatták a Steve Jobs hivatalos emlékművére kiírt pályázat győztesét. Ez a mellszobor áll majd az Apple kaliforniai székházában. Dragan Radenovic szobrának modelljét tegnap, stílusosan Jobs 59. születésnapján mutatták be Belgrádban, számolt be a Netokracija. A művet…..
Pepinke 2014.02.26 12:04:13
Michael Schumacher egykori vetélytársa, David Coulthard jól ismeri a hétszeres bajnok harciasságát és emberi oldalát is, hiszen volt ideje megtapasztalni a szériában eltöltött közös éveik alatt és azóta. A 246 nagydíjon rajthoz álló 42 esztendős ex versenyző a Telegraph…..
Pepinke 2014.01.05 17:56:39
@Lion K: láttad a két felvételt az esésről? :) Nem láttad. Akkor miért beszélsz hülyeségeket?
Cuki kis mini felnőttek, gondolhatnánk az alábbi képek láttán, amelyeken kisgyerekek feszítenek tetőtől talpig divatosan, a legújabb trendeknek megfelelően felöltöztetve, mintha már maguk is felnőttek volnának, csak kicsit apróbb kivitelben. Vannak, akik már kiskorukban a divat…..
Indul a pofátlanul sikeres MindenFutás Egyeteme előadás sorozatunk második évadja! Ez az évad még a fájlcserélőkön sem jelent meg, szóval kénytelenek lesztek eljönni és megtekinteni személyesen. Ami változatlan: Kötetlen beszélgetések a magyar futó, triatlon és szakmai…..
Pepinke 2013.12.10 14:03:28
Pepinke 2013.12.11 12:21:43
@szasza75: pedig olyan :)
Sebastian Vettel a 2011-es szezonhoz hasonlóan, idén hatalmas fölénnyel nyerte meg a világbajnoki címet, és mindeközben több éves vagy éppen évtizedes rekordokat állított be és döntött meg. A Red Bull ezen sikersorozat tiszteletére most csokorba szedett néhány "szerencseszámot",…..
Pepinke 2013.12.10 06:56:16
@toportyánzsóti: minden bajnoknak van egy erős ellentábora.
Én sem vagyok Vettel drukker, de nem elegáns megkérdőjelezni az ilyen teljesítményt, mint ahogy Alonsoét, vagy Schumacherét sem. Vagy akármelyik többszörös világbajnokét.
Szerintem felesleges ez a feszkó.
Pepinke 2013.12.10 16:15:05
@toportyánzsóti: konkrétan melyik versenyen esett vissza?
Pepinke 2013.12.10 16:28:29
@toportyánzsóti: egyszer átnézik az autót, egyszer meg nem? :)
Sebastian Vettel péntek este Párizsban immár negyedik alkalommal vehette át a világbajnoki trófeát, és mindezt példátlanul fiatalon, 26 esztendősen tehette meg, miután az idei szezon második felében egy versenyen sem talált legyőzőre, így végül nagy fölénnyel zárt az…..
Pepinke 2013.12.08 17:58:59
@toportyánzsóti: senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy azt igya.
Pepinke 2013.12.08 20:34:27
@toportyánzsóti: persze, de attól még ne tekintsünk el a használók felelősségéről. De ugyanez vonatkozik a doháynternékekre, amik szintén évtizedekig voltak az F1 támogatói.
Sajnos ott volt pénz és Bernie-nek mindegy ugye, csak lé legyen :)
Szerdán szavazhatnak a margitszigeti futókör rekonstrukciójáról. Az Index cikkéből kiderülnek a részletek is: A mostani futópálya elbontása után egy új, minimum 1,25 méter, de helyenként kerülősávokkal 1,80 méter széles futópályát építenének ki EPDM műanyag…..
eLzsÉ tegnap éjjel nagyon jól fogalmazta meg a problémát, ezért hozzászólását most teljes terjedelmében kiemelném ide: A köszönés érdekes dolog, én is mindig morfondírozok rajta. Amíg a Szigetre jártam, ott eszembe sem jutott köszönni, annyian jöttek szembe, hogy semmi…..
Magyarország Alaptörvénye a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként definiálja, a család pedig házasságon vagy szülő-gyermek viszonyon alapul a jogszabály szerint. A Polgári Törvénykönyv is hasonlóan rendelkezik, így hátrányosan megkülönbözteti azokat a családokat, akik ettől a modelltől…..
Pepinke 2013.08.15 09:44:37
@ügyfélszolgálatos: te pedig nyilván vered a feleséged/barátnődet, hiszen a férfiak ezt teszik...
Pepinke 2013.08.15 10:02:02
@Karachar Nevian: ezek a megoldások nyilván messzemenőkig természetesek és nyilvánvalóan semmiben nem másabbak mint amikor két embernek KÖZÖSEN, tényleg kettejük véréből lesz gyereke.

Csak mondom, hogy semmi nem akadályoz meg egy homoszexuális embert, hogy gyereke legyen. Örökbefogadás? Hajrá! Rengeteg cigánygyerek várja szerető szülejét, lehet példát mutatni és kiélni a gyermeknevelési vágyat! Ugye nem baj, hogy nem "fehér"? Vagy tán a melegek rasszisták lennének és a cigánygyerek nem jó?

Egyébként milyen statisztika támasztja alá, hogy a homoszexuális emberek jelentős része akar házasodni és gyerek?
Krumplishal Érdekesség gyanánt 2013.08.12 12:05:20
A jó öreg wikipédiát böngészgetve a Kincs, ami nincs kapcsán az alábbi érdekességre bukkantunk. Négyféle főcím ment le a mozikban illetve a különböző forgalmazók VHS, illetve DVD kiadványain. Nagyon érdekes, ahogy a kiadók játszadoznak a filmmel, egyben igazán szép gyűjtés…..
Pepinke 2013.08.14 13:59:55
@visszakettopadlogaz: a filmen kívül még sosem hallottam ezt a mondást senkitől, de hiszek neked. Viszont a filmben kinccsel mondják, ezért javítottam.
Azt meg honnan tudhatnám, hogy te mit tudsz vagy mit nem tudsz? :)
Pepinke 2013.08.14 20:07:00
@visszakettopadlogaz: jajj már :)
Legkedvesebb internetes közlekedési portálom az iho.hu, az Indóház webes változata VO: Nincs új a nap alatt címmel cikket közölt nemrégiben, amelyben egy szakmai berkekben jól ismert közlekedési szakember, Arató Balázs fanyalgó véleményét osztja meg az olvasókkal a kormány…..
Pepinke 2013.08.14 09:22:37
@citrix: a közlekedés minőségét nem csak azon lehet lemérni, mennyi és milyen fajta eszköz alkotja.
Szegeden speciel "csak" villamos van és busz. Ráadásul szellősebbek a menetrendek is sokszor. Mégis jobban szerettem ott közlekedni, mint Budapesten.
Mondhatnánk, hogy lett 4-es metró, de milyen áron? Magyarorszég történetének legnagyobb korrupciója, nevetséges útvonal, 80 méteres megálló különbségek, stb... Amennyit arra költöttek, akár Budapesten, akár vidéken hatalmas fejlesztéseket lehetett volna csinálni...
Persze ez egy következmények nélküli ország, minden tekintetben. Kicsiben és nagyban is.
Pepinke 2013.08.14 10:04:40
@citrix: na ja. Csak akkor ilyenkor megkérdezem az embereket, hogy miért is nem kergetjük el a p****ba az ÖSSZES politikust és változtatjuk meg a rendszert magát.
Ezt helyrehozni nem lehet, csak lerombolni és valami újat felépíteni.
Fernando Alonso immár negyedik szezonját tölti a Formula-1 legpatinásabb és legsikeresebb csapatánál, a Ferrarinál, ám kétszeres világbajnok azóta maximum csak a bajnokság második helyéig jutott. A spanyol idén sem lehet elégedett autója teljesítményével, és folyamatosan…..
Lewis Hamilton úgy gondolja, nem igazságos, hogy csapata nem egyelő feltételekkel vág majd neki a soron következő megmérettetésnek, miután a jövő heti silverstone-i teszten már minden rivális megismerkedik majd az új gumikkal, míg a Mercedes vakon vág neki a Magyar Nagydíj…..
Pepinke 2013.07.10 13:51:47
Futóblog Soha nem késő 2013.07.02 13:02:07
Kedvenc MC-nk Facebook falán jelent meg az alábbi üzenet tegnap: Maximális respekt a Futóblog szerkesztőségéből! Reméljük, hogy még hallunk róla...