Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyrgyvrs

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasói megkeresés gondolkodtatott el egy problémán Excelben, amely önmagában roppant egyszerű és elvárt feladatnak tűnik a programmal szemben, mégis ha nem figyelünk, könnyen megviccelhet minket. Ráadásul ez egy olyan feladat, amely elég sokszor szembejöhet velünk a…..
Hk417 kolléga négy héttel ezelőtt számolt be a dán Nemzeti Gárdában szerzett első tapasztalatairól. Mivel a poszt szép látogatottságot tudhat a magáénak, s a kommentelés is elég élénk volt, na meg azért, mert sokan kértétek a folytatást, íme hk417 jelentésének második…..
gyrgyvrs 2015.01.17 14:06:59
@Rammjaeger83: a tűzcsap meg eszerint egy teljes logikai bukfenc :-)
Mai cikkünk kapcsán bizony elgondolkodtunk egy kicsit – nyilván leginkább poénból – hogy vajon mi történne, ha az ország úgy döntene, hogy katasztrófahelyzet állt elő és éppen szükség lenne a mi járműveinkre. Sőt, továbbmentünk az elborult dolgok felé: vajon mi lenne, ha…..
gyrgyvrs 2013.11.15 18:38:40
Sziasztok!
Nos, hogy vulgáris legyek, lehet, hogy tátott szájjal rohanok a f**zerdőbe, de azért hozzászólok. Én vagyok az a kávézős köztisztviselő, aki semmit nem csinál, ráadásul még közbiztonsági referens is vagyok (emlékeztek, aki írta a posztolónak a határozatot). Több ezer társamal együtt nem jelentkeztünk referensnek, pontosabban nem írtak ki ilyen megbizatást (főleg kis településen, mint a milyenk), hanem kértek kijelölni valakit. Ezért persze plusz pénz nem jár, mivel eleve egy csomó feladat alól fel vagyunk mentve. Legutolsó utasítás az, hogy a Katasztrófavédelmi Törvény rendelkezései miatt HATÁROZATTAL osszuk be a helyi védelmi szervezet tagjait. Határozattal! 2004. évi 140. tv. 72. paragrafusa tartalmazza a határozat kötelező elemeit: nincs benne, hogy légy szíves, ellenben ha nem csinálod, akkor ez lesz, az benne van. A katasztrófa meg nem merül ki a "Nagy víz lesz"-ben. Phobos űrszonda vagy mi belerongyol Somogy megyébe és elég a légkörbe öt kiló uránnal az megvan? Ilyenkor van a kimenekítés, mikor nagyon kell futni. Ekkor bármi jól jön, még a Polski Fiat is annak, akinek nincs kocsija. Ha meg biztosra tudják, hogy Somogyba esik le az űrszonda, 20óra múlva, akkor meg jön a kitelepítés, akkor még pár személyes holmit is össze lehet szedni. Ezek koordinálására hoznak össze ilyen adatbázist.
Amúgy szerintem a posztoló többet ért volna el, ha felhívja azt a bizonyos telefonszámot a közbiztonsági referensnél.
Meg bizony, ezért érdemes, sőt szükséges odafigyelni zöld, vagy épp színes kedvenceink kondíciójára ezekben a forró napokban. Ugyan az előrejelzések mától jelentős visszaesést prognosztizálnak, de ez csak azt jelenti, hogy a mai 40 Celsius helyett kicsivel 30 Celsius fölötti…..
Vastagbőr Bizonyságlevél 2013.07.08 14:42:00
Hende Csaba honvédelmi miniszter ezt írja a Facebbookon:"Szombathely 16,3 milliárd forintos adósságának 65 százalékát vállalja át az állam az önkormányzati adósságrendezési program keretében. Ez azt jelenti, hogy Szombathely városa összességében több mint 13 milliárd…..
gyrgyvrs 2013.07.21 11:03:33
@Pagnar:
Az a 2/3 az ország 52 % volt ha jól tudom. Lehet, hogy jövőre is oda lesz 2/3-ad képviselő, de az ország retardált 25%-val, meg a határonkívüliek 99%-val (akik bár külföldön fizetnek adót, belföldön veszik fel a segélyt, nyugdíjat, meg belepofáznak a sorsunkba! Keleti határ mellett élek, úgyhogy pofájátmindenkibefogja!)
A Szabad Föld soha a büdös életbe' nem fog kilépni saját árnyékából, legalábbis ha a fotón látható, csodálatos címlapból indulunk ki, ami a mai sajtótermés kétségtelenül legütősebb darabja és visszacsempészte egy letűnt kor ikonjait a szürke hétköznapokba. A cím: Amire…..
Már mindenki tudja, hogy az állam a legrosszabb gazda (BKV, MÁV, egészségügy, oktatás, stb). Nem az a legnagyobb probléma, hogy minden mozdíthatót ellopnak és szétosztanak a rokonaik/haverjaik között, hanem hogy az ennek palástolására létrehozott PR-front a kamuluftbullshittelésen…..
Naiv ügyfél véletlenül rózsaszín csekken fizette be adótartozását. Szerencséje, hogy áfát nem számolnak rá: Tegnap kaptam a NAV-tól egy levelet, hogy 1000Ft tartozásom van és mivel 200 méterre lakom a postától gondoltam gyorsan feladom mielőtt még elfelejteném. Akkor ért a…..
Zsuzsánál bepróbálkozott egy általános iskolás hekker, aki arra gondolt, hogy háromszínű emailjével sikerül elnyernie a felhasználók bizalmát: Küldöm nektek az alábbi, szuperamatőr adathalász emailt további szíves felhasználásra :) ..
gyrgyvrs 2013.04.17 19:58:36
@Távmunkás: Zöldségtermesztőnek és juhtenyésztőnek nincs bankszámlaszáma? Nekik van csak igazán! Másként nem kaphatnak semmilyen támogatást! Bankkártyát meg biztosan váltat velük a bank, mert jó biznisz. Oszt simán megadják az adatokat.
gyrgyvrs 2013.04.18 21:47:30
@titan: Bocs, nem értem!?
A tévétörténelem egyik legviccesebb sorozatának messze legszórakoztatóbb epizódja sem úszta meg, hogy valami túlbuzgó cenzor ne találjon benne kivetnivalót. Az 1975-ben készült The Germans-ben John Cleese amit csak tudott, kihozott Mr. Waczak figurájából. aki egy fejsérülés…..
 Persze, tudom hogy hagyomány, meg minden de.. http://honvedelem.hu/film/Egy_eves_a_Honved_Palotaorseg Ünnepelünk hurrá.... Nem tudom, hányan idéztétek fel haderőreformunk legújabb dicső fejezeteinek egyikét? Az alábbi videót végignézve is kiderül hogy eme bátor fiaink keményebb kiképzést kapnak…..
Van, akivel ritkábban, van akivel gyakran előfordul, hogy elfelejt tankolni. Ők ismerik azt a kellemetlen érzést, amikor a dadogó autóval jobbra húzódnak, megvárják az első segítőkész sofőrt, aztán némi fejvakarás mellett elkezdenek gondolkodni, hogyan juttasson üzemanyagot a…..
TComment A polgár ne kérdezzen 2012.12.05 05:45:00
Bárki által hozzáférhető kilométeróra-állás? Van ilyen, elméletileg. Okmányirodai capriccio, hepiend nélkül. Különben is péntek van. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
gyrgyvrs 2012.12.08 09:22:50
Mint köztisztviselő mondom, nem szabad általánosítani.
@CoIT: azért nem kapsz igazolást azonnal, mert csak saját bevételből gazdálkodnak. Ügyintézési idő 30 nap mondjuk, akkor azt betartják, ha fizetsz sürgősségi díjat akkor meggyorsítják az ügyintézést.
Ügyintézési idő: én helyi adókkal foglalkozom, ügyfélfogadási időben kérvényeket veszek el, igazolásokat adok ki (akár úgy, hogy oké öreg, van tartozásod, befizeted, visszahozod a csekket és kész a 0-ás adóigazolás), fizetési csekket adok ki, apró-cseprő ügyeket intézek (pl.: mostanában az agrárkamarai regisztrációt), tájékoztatást adok stb. Ügyintézési időn KÍVÜL meg levélben cseszegetem a sok pöcsöt, aki nem tartja be a KRESZ-t, de fizetni sem szeret, meg az újmagyarokat, akik cserélgetik a kocsit, de gj. adót fizetni már diszkrimináló, meg könyvelem a befizetéseket, jelentéseket teszek, meg közbe közmunka pályázatot írok, jelentéseket róla, most segítek az oktatási intézmény átadásában, mert az önk. vagyon nyilvántartásában is van részem. Túlóra? Volt, hogy rendszeresen 10 óráztam, meg még most is lesz. 30 nap szabadságom van, ebből kivettem 6-t ebben az évben, meg kormányhivataltól kiszóltak, nem érdekli őket az ünnep, évvége, az átadás-átvételi feladatokat dec. 31-ig el kell végezni.
Amúgy sokak álma teljesült, sokakat kiszórtak régebben illetve szórnak ki most a közigazgatásból. Január 1-től állnak fel a járási hivatalok, ami a kormány álláspontja szerint q*rva jó lesz, szerintem meg sokan fogják megtapasztalni, hogy a f**z rossz végére kerültek.
Emiksz Erős Magyarország 2.0 2012.05.22 10:16:00
 Volt egy posztom nemrég (február 28.), amiben azt firtattam, hogy a Fidesz programjának aktualitása hogyan csúszik bele egyre inkább a vérciki kategóriába. A 2007-es keltezésű, ám a honlapjuk főoldaláról elérhető Erős Magyarország programban olyan okosságok sorakoznak, mint…..
1972-ben aláírták, majd 1975-ben hatályba lépett a Biológiai- és Toxinfegyver Egyezmény (BTWC). Ezt a megállapodást az Egyesült Államok és a Szovjetunió közösen harcolta ki, és ők is voltak a leszerelés fő ellenőrei is. A szerződést számos más ország aláírta. Megtiltotta…..
Ismét leesett a hó, így már szinte megkerülhetetlen számunkra a jól ismert kisfilm. A helyszín az általában ködös, most azonban konkrétan havas Britannia. Ezt azért fontos tudni, mert tavaly ilyenkor a saját szememmel láttam, hogyan bénul meg kétcentis hó miatt a közlekedés,…..
gyrgyvrs 2011.01.02 20:45:51
@ruskyy: De, nagyobb ész vagyok, biztos nem csináltam volna azt mint a hölgy. Hintáztatom a kocsit, meg előveszem a homokot a csomagtartóból és megszórom egy kicsit a nyomvonalat, meg nem kanyarodni akarok, hanem vagy 2-300 m-re próbálok meg megfordulni. Súly a hátuljába?
Ezt a II.-III. indulást higyjétek el nem az ujjamból szoptam, magyar vezetéstech. oldalon láttam, most lusta vagyok utánakeresni meg lehet hogy az URL-t sem tudnám beilleszteni.
Rutinos homáristák már tudják, hogy nem lehet tetszőleges hónapot csekken befizetni. Úgyhogy amikor Tsimike papája februárban az áprilisi számlát fizette be, hiába volt ugyanaz az összeg, "számlatartozásával" kizárta magát a most futó kedvezményből:Olvastam a Halál…..
A korábbi riasztó Homár-posztok ellenére naiv ügyfélnek sikerült betalálnia a Europa Connects kft-t, akik már meg sem próbálták imitálni a nyelvoktatást, hanem simán csődöt jelentettek. Legalábbis Bogi nővérének, hiszen a nyilvános cégadatok alapján a cég még életben van.…..
Az OTP nem töri magát, hogy kedvében járjon ügyfeleinek, unott ügyintézők tologatják a papírjait, de csak addig, amíg pénzünkkel együtt ott nem akarjuk hagyni a bürokratikus szervezetet. Utána hirtelen sokkal dinamikusabbá válik a cég.   Erre akkor döbbentem rá, amikor a…..
Újabb légügyi dinasztia kialakulásának lehetünk tanúi. Az index.hu cikke szerint eddig fel nem fedezett zseniális tehetség robban be üstökösként a magyar államigazgatásba.Az Orbán-kormány hivatalba lépését követő napokban nevezeték ki Petykó Zoltánt a Nemzeti…..
A fenti mondatot a minap hallottam egy kedves ismerősömtől az Adobe-val kapcsolatban, indoklásul álljanak itt a következők:Alig egy héttel az után, hogy kártékony rakománnyal közlekedő, az elterjedt hardening megoldásokra fittyet hányó Adobe Reader exploitról érkezett jelentés,…..
Valamennyien hallotunk már Rákóczi itt-ott fellelhető fáiról - talán láttunk is egyet-egyet - melyek száma a leginkább kedvelt szent ereklyék számosságával vetekszik. Annyi eltéréssel, hogy egy-egy szentnek csak két szárkapocscsontja volt, míg Rákóczi akár több fa alatt is állhatott (volna). A…..