Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teremb ura

1 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nyelvtanos, de az előzőeknél könnyedebb lecke következik most. Nézzük, hogy telik Norvégiában az idő! Várjunk... Még a számokat sem tudjuk! Gyors hiánypótlás: 0 - null1 - en, ett2 - to3 - tre4 - fire5 - fem6 - seks7 - sju (kiejtési szabály miatt "sű"8 - åtte9 - ni10 - ti11…..
Érdemes megnézni a lenti portréfilmet, amit egy Los Angeles-i filmes, Ava Benjamin készített Dillon Markey-ról. Markey az Adult Swim tévécsatorna animátora, stop-motion animációkat készít - lehet, hogy a fiatalabbaknak már ezt is el kell magyarázni: ez az, amikor valós 3D bábokról…..
Teremb ura 2015.01.21 09:17:33
@mobilus: No meg persze "láthatő" :)
Megjelent a U2 új albuma, meg is hallgattam, de asszem még emésztgetem kicsit, mielőtt bármit is szólnék hozzá. Viszont már régóta tudom, hogy mi az a 10 szám, amit a leginkább kedvelek a zenekar hosszú és tartalmas történetéből. Mert lehet a U2-t vagy inkább Bonót utálni és…..
Vöröshajú lányok Nally 2014.05.25 06:00:00
..
Azt olvasom, hogy: A kínaiakkal történő kínai nyelvű beszélgetést nehezíti, hogy a mandarin nyelv nagyrészt kétszótagos szavakból áll. Minden szótag négy különböző hangsúlyt kaphat: magas, emelkedő, ereszkedő, ereszkedő-emelkedő, plusz lehet afféle hangsúlytalanul…..
- Ma a Kegyetlen garnélák világnapja van. - 2008-ben ezen a napon láttak utoljára új kenyeret hazánkban. A faj kipusztulását Update Norbi okozta. - Ez a végtelen The End-ek napja, amikor Jack Bauer minden rajzfilm végén meghal, majd újra elkezd raftingolni Spongya Bobbal a…..
A dohány-, az alkohol-, a szögletzászlóipar, valamint az internet nemzetivé tétele után az autók forgalmazása is állami kézbe kerül, újra. „Az autó egészségtelen! Büdös, hangos, beszakítja a Balaton jegét, és dugót okoz, ezért lépnünk kellett!” – mondta Lázár…..
Ezért elrettentő célzattal feliratokat kell rajtuk elhelyezni. Megmutatjuk, melyek ezek. Az újonnan megnyílt Nemzeti Dohányboltokra a cigarettákhoz hasonlóan tájékoztató-elrettentő feliratokat kell elhelyezni, hogy mindenki tisztában legyen a kockázatokkal. A bolttulajdonosok az…..
Teremb ura 2013.07.13 07:31:43
@Lencsés István: Kedves István, ki kell ábrándítsalak, nem tudja a magyar helyesírást jól alkalmazni. Rövidítést bármelyik újságban, könyvben találhat, így akkor ne is olvasson, mivel mind az ön szintje alatt található. Ön pedig, mint tudjuk mindannyian, tökéletes, jó, és már nincs mit javulnia. Irigylésre méltó helyzetben van ezek szerint.
Mindezek ellenére kérem, próbáljon meg ennek utánajárni, ha már több paidagogosz véleményét sem fogadja el, ugyanis nem jó. Továbbá: ha a mondatunkba zárójelet illesztünk, akkor a zárójel bezárása után teszünk pontot. Ha "lásd" van a mondatban, akkor nem kell utána pont, csak kettőspont. És még így sem szedtem ízekre a rövid hozzászólást.
Íme, a rossz, majd a jó példa, az Ön szövegével bemutatva. Látható, hogy nem csak a szóközöket használja feleslegesen, de van vesszőhiány is:
Nem helyes: "Ami tény annak fölösleges utánajárni . Én helyesen központozok , bármennyire is fáj ez neked . A rövidítés szint alatti ( Lásd . : Információnak kell írni . ) Én is tanulok folyamatosan , de ami jó azt nem kell javítani , mert nem lehet . "
Központozásilag helyesen: Ami tény, annak fölösleges utánajárni. Én helyesen központozok, bármennyire is fáj ez neked. A rövidítés szint alatti (Lásd: Információnak kell írni). Én is tanulok folyamatosan, de ami jó, azt nem kell javítani, mert nem lehet.

Tartalmilag csak annyit jegyeznék meg, hogy a Fonó Jenny is jó volt, de mégis lett újabb, jobb fonógép. Szóval hiába jó valami, mégis lehet annál jobbat.
Abban az esetben, ha valami nem jó, hatványozottabban igaz.

Ha pedig utána sem néz -ellentétben például @zapotec-el és velem -, akkor nem is hiteles ember, ugyanis hiába tudjuk az ön nevét, lakhelyét, betegségeit vagy barátnőjét, látjuk, hogy Ön nem foglalkozik a valódi tényekkel, ugyanúgy, mint a politikusok egy része sem.

Szép napot kívánok, kellemes hétvégét:
Teremb ura, internetes hozzászóló
Teremb ura 2013.07.15 09:46:15
@tobias2:, @maskep: Ne bántsátok már annyit. Valamennyi valós sikerélményt és kell neki éreznie, mert így nagyon frusztrált lesz. Továbbá viszont, hogy nem tud dél-bantuul, attól még egy bizonyos szempontból lehet fejlődőképes, és egy robotnál jobb lehet az ő mesterségese is.

Azért kíváncsi vagyok az új munkájára. Pártmeló, vagy tényleg feljebb bukott?
(Nálam a kettő nem ugyanaz, habár lehetne.)
Teremb ura 2013.07.15 10:34:31
@Lencsés István: Ember, központozás! Ez így magyarul nem helyes.
A magyar kormány által alapított díjjal letöltendő börtönbüntetés, vagyonelkobzás és nyilvános megaláztatás jár majd. "A díjat azok kapják, akik gyámság alá akarják helyezni az országot vagy/és a Bajnai Gordon" - nyilatkozta Giró-Szász András kormányszóvivő…..
A párt a Kétfarkú Kutya Párthoz hasonlóan nem felel meg a "névvalódiság követelményének". Precedens értékű lehet a Kétfarkú Kutya Párt bejegyzésének elutasítása, mivel ez esetben a többi parlamenti szervezet nevében sem szerepelhet olyan kifejezés, amely a szervezet…..
Teremb ura 2013.06.24 15:48:27
@Buta belpesti baliberális biboldó: Ön is a Szellemi Honvédség egyik ifjú gárdistája? index.hu/belfold/2013/06/24/otezer_honved_az_eu_ellen/
Mondjuk lehet, hogy igaza van, de a stílusa ... ja, az nincs. :-)
Teremb ura 2013.07.09 22:29:11
@Lencsés István: Kedves Uram, látom, hogy a magyar helyesírás még mindig nem lett az erőssége. Sajnálom, de így kollégáim bizonnyal megbuktatták volna munkahelyemen.
Hovatovább: Nem tudom, hogy ön miért hazudik. Tudja azt, hogy van-e Magyarországon maffia? Valószínűleg nem, de én sem. Szóval biztosra biztosan nem állíthatja, hogy nincs. Kérem, hogy a jövőben tartózkodjék a felesleges és értelmetlen tippelgetésektől.
Ugyanez vonatkozik a szóközökre is.
Köszönöm szépen!

Teremb ura, hozzászólogató
Teremb ura 2013.07.10 09:50:34
@Lencsés István: Kedves uram, bizonyítsa be, hogy nincs. Addig hazugságnak számít. Köszönöm.
A helyesírásával kapcsolatban: az, hogy tetszik-e, vagy sem, másodlagos. De hogy nem helyes, az biztos, tehát Ön jelenleg magyartalanul ír.
"A kijelölt helyen szóközhiány vagy -felesleg van" <- Nagyjából ezt írná a Word az irományaira.
Kérem, hogy vegye figyelembe jótanácsomat, azon okból, hogy ne kuncogjanak az ön háta mögött az emberek.
- Ma van a Szépséghibás Exkavátorok világnapja. Ilyenkor rituális férfivá avató ceremóniákat háziállatoknak a maori indiánok. - 1822-ben ezen a napon azonosította Champollion a rosette-i kövön a "zorkó" szót jelölő hieroglifát. - 1983-ban ezen a napon tagadta meg…..
- Ez a kurbilihajtogatás világnapja. - 1937. július 4-én rendezték meg az első illegális pingvinviadalt Mexikóban. - i.e. 1253-ban ezen a napon fulladt botrányba az első céges buli az ókori Egyiptomban. A nap tanácsa: "Ha jön az ősz, pajeszod legyen legyen tündöklő, és…..
Pár nappal indulás előtt már botrányba is keveredett a HVG blogversenye, ráadásul egyre több jel utal arra, hogy az egészet Bajnai Gordon találta ki. "15 éve blogolok, ebből tartom el a családomat. A mostani pályázat csak úgy hirtelen megjelent, nem volt idő felkészülni rá.…..
Teremb ura 2013.07.03 11:24:23
A kommentelők megosztása és a gyűlöletkeltés érdekében ByeAlex született a Szegedi Állatkertben. „A zsiráfra már lószar sem jött, nemhogy lájk, kénytelenek voltunk valami keményebbhez nyúlni, így jött az ötlet, hogy hipsztert tenyésszünk. A technikai részletekre nem…..
Teremb ura 2013.06.24 14:38:57
@Lencsés István: Ja, nem a neved troll, hanem a minőséged. :-) Sőt, TROLL! :-) A helyesíráson túl a szövegértelmezéseden is van még mit csiszolni.
Neked felsőfokú szakképzésed van. Az meg nem felsőfokú diploma.
Teremb ura 2013.06.24 15:47:28
@tobias2: Ne bántsd ezért, erről speciel nem tehet.
Teremb ura 2013.06.25 15:26:02
@Lencsés István:
"Én tudok MAGYAR - ul helyesen írni . "
Ha majd megtanulsz helyesen, az érvényes magyar helyesírás szerint írni, akkor fogok reád reagálni.
Vagy nem akkor, de a magyarázkodásodra felesleges energiát pazarolni.
Csak ennyit a végére: A dipplomádon meg még gondolkozz kicsit. :-)
- Ez a névvalódiság követelményének világnapja. -1931. június 25-én Ghána és Izland kinyilvánította függetlenségét a korábban gyarmatosítóként fellépni próbáló Kubától. - 1823-ban Mark Zuckerberg felmenője addig böködte a szomszédját, míg annak szilánkosra tört a…..
Teremb ura 2013.06.25 00:39:10
"Az ilyenek miatt teremtettem az emberiséget, mint Viktor" - nyilatkozta ki lapunknak Isten. Hírcsárda: Köszönjük, hogy ismét elfogadta meghívásunkat! De miért van Önön ez a rozmár jelmez? Isten: A múltkori interjú után többen rossz néven vették, hogy olyan kitárulkozó…..
Teremb ura 2013.06.13 18:37:49
@Lencsés István: " Tudom hogy zavar , te anonim fos geci , aki írni SEM tud . :) ;)"

Önmaga paródiája. :)
Teremb ura 2013.06.13 23:20:49
@Lencsés István: Mivégre a fenyegetés? A jókedvemet nem tudja elvenni egy árpaszem sem. :-) Kend meg pláne nem. Csak időszakosan az agyvizem forr azért, mert nem tudja, vagy nem akarja a magyar helyesírás szabályait betartani, csak másoktól követeli.
Más szemében az árpát, magáéban a gerslit sem... :-D
- Ma van a Hátraszaltózás világnapja. - 1999. június 13-án zárt be az utolsó gnús ételeket forgalmazó bolt Magyarországon. - 90 éve nyílt meg az első kommunista illatszerbolt Párizsban. A nap bölcsessége: "Ha azt gondolod, hogy tévedsz, nem lesz igazad." - Caius Maximus,…..
Miután a második luxusautóját - most egy Lamborghinit - törte össze az utóbbi fél éven belül, a Gyinamo Moszkva középpályása elárulta, hogy a balesetek nem voltak véletlenek. "Ez amolyan mellékállás. Azt tesztelem, hogyan lehet kisebb baleseteket túlélni ilyen autókban" -…..
Teremb ura 2013.06.12 14:11:44
@Lencsés István: Kedves pittyedárés társam! Kend még mindig nem tanulta meg, hogy milyen a magyar helyesírás, azaz nem tud magyarul helyesen. Ha kend azt állítja, hogy helyesen ír az index fórumaira, akkor -eddig azt mondtam volna, hogy téved, de áttérek az ön szófordulataira, hátha kend jobban érti így- hazudik.
Ugyanis:
"Az írás tagolásában fontos szerep jut a szóköznek is. Szóközt hagyunk a szavak, valamint az írásjellel lezárt mondatok és tagmondatok között, a zárójelek és az idézőjelek közé foglalt
közlési egységek előtt és után, a gondolatjel előtt és után stb. Nincs viszont szóköz a pont, a kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző előtt, továbbá a kötőjel és a nagykötőjel két oldalán; a kezdő zárójel és idézőjel hozzátapad az utána következő, a berekesztő
zárójel és idézőjel pedig az előtte álló szóhoz..."
Tényleges forrás: MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA
A MAGYAR HELYESÍRÁS SZABÁLYAI
TIZENEGYEDIK KIADÁS
lásd: 70. oldal, AZ ÍRÁSJELEK, (negyedik bekezdés)
tényleges link: www.magyarhelyesiras.hu/mhsz.pdf

Az én helyesírásom sem tökéletes, hibázok is néha, de legalább bevallom. Igyekszem kijavítani. Kend miért nem meri bevallani, ha téved? Tán fél valamitől? Ezért nem jár halálbüntetés!

Kívánok mielőbbi jobbulást: Teremb ura
Teremb ura 2013.06.12 14:26:42
@Teremb ura: Uff, hibáztam is. Nem hagytam szóközt az első gondolatjelem után, és a második előtt sem. Na tessék. :)
- Ma van a Háromnapos borosta világnapja. - 1776. június 10-én árverezték el az első dedikált alkotmányokat az Egyesült Államokban. - 883-ban ezen a napon épült meg Sevillában az első szerecsenmosdató. A nap bölcsessége: "Egy igazi bolsevik sosem rak a feketére!" -…..
"Igazságtalan az élet! Miért nem nekem jutott eszembe a reklámadó?" - sírta tele a Magyar Nemzeti Bank (MNB) büféjét az egykori gazdasági miniszter. Információink szerint depresszióval küzd Matolcsy György, az MNB elnöke. Mint belső informátorunk elmondta, a lelki problémák…..
Teremb ura 2013.05.31 00:35:11
@Lencsés István: Hé, virtuálisan vétettél a tízparancsolat ellen. Ajjaj. Pokolra jutsz! :) Várlak majd ott, én, a szegény bűnös, fosós, anonim, de csak ha fogat mosol!

Dart Vödör: "Pityucica, én avgyok az apád!
Stephan mit Linseln: 1. Ilyen nincs : Dart Vödör . Darth Vader van . most is hazudsz , mert fosol anomi módra . 2 . Nem vagyok Pityucica ! 3 . Tanulj meg MAGYARUL írni, nincs olyan , hogy " ... avgyok ... " 4 . Az én apám egy rendes , becsületes MAGYAR ember nem úgy mint te . Egyébként is , hogy jössz ahhoz hogy azt mondjad az apám vagy ? Szóval megint hazudsz és nem mered leírni hogy az ANYÁM vagy !
80 gyermeket ajánlottak fel a Magyar Anyák Orbán Viktornak születésnapjára, értesült az MTI. A tömeges szülésre pénteken egész nap fog sor kerülni. „Én egy hármas és egy négyes ikerpárral készültem erre a csodálatos napra, hogy szimbolikusan, mint a hét vezérnek,…..
Teremb ura 2013.05.30 23:14:06
@Lencsés István: A szóközökkel való írás érdekes, mi betűket szoktunk használni. Na de várj, kipróbálom:

Azt akartam írni odafent, az e fölötti sorban, hogy Chernelházadamonya egy gyönyörű kis falu, de te ott sosem fogsz járni, de nem olvasható, úgyhogy mindegy. De Pusztinában sem. Na csók.

Jössz pityedárézni valamelyik este a fonóba?
Teremb ura 2013.05.31 14:58:17
@Lencsés István: Ki mondta, hogy Te buzi vagy? Lol. :) Az, hogy van menyasszonyod, az semmit sem zár ki, csak magyarázkodás. Van olyan, hogy pityedáréz, csak tanulatlan tuskó vagy.Ha a pittyedáré jobban tetszik, akkor azt nyomjad.
Körmend az jó, végre valamiben egyetértünk. De az is csak elől nagy betű. Ja, és nem csak Körmend jó.
Kicsit kocka vagy, mi?

Hová tűntél amúgy? Hiányolnak a szomszédos gumiszobából!
„Nála jobb helyen nem is lehetne a pénz. Add, Uram, hogy bölcsebben költse el, mint mi!” – áldotta meg az Enter gombot utalás előtt egy egyházi méltóság. A kezdeményezéshez eddig valamennyi történelmi, két ének és egy testnevelési egyház is csatlakozott, sőt a…..
Teremb ura 2013.05.31 15:03:34
@igazi hős: Egész nap ünnepel, nem ér rá.
Vagy fosik.
(De nem Ő, hanem a NAGYONNAGYŐ, és Pityu tisztára nyalja.)
(Kéretlenül.Mert azért Viktor képes dolgozni azon a helyen egyedül, gondolom.)
(De Pityu segít.)
(Nem anonim módon.)
(Sem anomi módon. :) )
Kovács Imréné, érszentlászlói kisnyugdíjas spórolt pénzéből húzott fel egy 40 ezer látogató befogadására alkalmas sportlétesítményt szülőfalujában. „A Miniszterelnök Úr születésnapjára szerettem volna megemlékezni, minden születésnapra ezer nézővel.” –…..
Teremb ura 2013.05.31 00:40:43
@kittrabi: Gratula! Jó hozzászólás, sok-sok rejtett poén. :)