Regisztráció Blogot indítok
Adatok
delano

0 bejegyzést írt és 821 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- mondta Simón Peresz Izrael egykori államfője és többszörös miniszterelnöke. Ez a zsidó állam gazdasági szárnyalásának egyik oka. Izrael kapcsán nem csak a zsidó-palesztin konfliktusra, a bibliai helyszínekre és a lüktető Tel Avivra, hanem a start-up-okra, az innovációra és a kutatás-fejlesztésre…..
delano 2018.05.15 20:41:15
@agarik: Ennyi primitiv baromság egyetlen posztban szép teljesítmény. Jártál Te életedben Jeruzsálemben te szerencsétlen? Az a város a vallási sokszínűség megtestesülése. Keresztények-arabok-zsidók-drúzok sétálgatnak mindenfelé, és annyi újszövetséget árulnak az utcai árusok mindenfelé, amennyit csak akarnak. Már a repülőtéren is vehetsz újszövetséget kinn, legutóbb pedig TelAvivban láttam egy óriási karácsonyfát egy plázában.
"Nem vagy mindenágról zsidó blabla" - mennyire kell sötétnek lenni egy ilyen mondathoz? Kb 1.5-2 millió orosz vándorolt ki a 90-es években, akiknek max egy nagyszülője volt zsidó, vagy még annyi sem.
Az ugye megvan, hogy izrael sosem támad, csak védekezik? Az ugye megvan, h a csecsemőket élő pajzsként használják az arabok? Az ugye megvan, hogy sziriában nagyságrendekkel több palesztint ölnek meg, mint izraelben? Az ugye megvan, hogy ha izrael nem tanusítana végtelen önmérsékletet, akkor kb egy fél nap alatt lezúzhatná a teljes gázaövezetet? Mondj lécci még egy hadsereget, amelyik röplapokkal figyelmezteti előre a lakosságot, mielőtt bombázni kezd.
Amit a lefejezésről írtál annak örültem, mert azon tényleg felröhögtem. Szerinted egy nyugati berendezkedésű, felvilágosult, nyugat-európai szinten élő országban lefejeznek embereket? Mondd h mikor írtad te is röhögtél :)
Gondolom google-t sem használsz , meg pendrive-ot sem, meg microsoft termékeket sem, meg waze-t sem, meg a sok orvosi műszert is bojkottálod :)
Nos, elég sok mindenről, így az alábbi lista korántsem teljes. Bár a világ sokat változott az elmúlt évtizedekben, a nők szexuális igényeivel és saját maguk megítélésével kapcsolatban ugyanott tartunk, ahol sok–sok évvel ezelőtt. Hogy miért nem mondják el az igazat? Talán azért, hogy a párjuknak…..
delano 2016.08.29 00:46:44
@Espada Rodelero: "Szánalmas volt ez poszt, egyszerűen szánalmas."
Teljesen elterjedt, ám minden valóságalapot nélkülöző tévhiteket akart eloszlatni. Mi volt ebben szerinted szánalmas? Tényleg érdekelne...
És hát frigidnek sem gondolnám azt, aki ilyen posztot ír.
delano 2016.08.29 10:43:20
@eMJe: " Pl. nem vagy hiteles 15 évesen 40 évesnek? ;-)"
Hidd el én örülnék a legjobban ha visszamehetnék pár évtizedet :)
delano 2016.08.29 13:53:08
@eMJe: Bocs, ezt tényleg nem Neked akartam írni...
Amikor a hónap végén (sokszor már a közepén) a bankszámlámra tekintek, gyakran elfog az ellenállhatatlan vágy, hogy pár száz kilométerrel nyugatabbra éljek. Átkozom Árpád vezért, hogy a pozsonyi csata után miért nem nyargalt el egész népével legalább a Rajnáig, és…..
delano 2014.12.01 12:31:11
@Dzsentrisvihák: "Persze, hogy nem olyan egyszerű, de ez nem is véletlen. Izrael létérdeke a közel keleti káosz, amihez sok esetben a korrupt, vagy szimplán idióta arabok is vígan asszisztálnak."

Izrael létrejötte előtt is pontosan ugyanilyen káosz volt ott, csak amikor még kardokkal harcoltak, és nem volt tv/rádió/internet, akkor ezzel errefelé senki nem foglalkozott.
delano 2014.12.01 12:41:43
@feri846: "hát, az egész belső 13 már izraeli lakóparkokkal van tele. és ha elolvasod a neveket a kiírásokon láthatod, hogy lakásuk is van itt és (részben) itt élnek. illetve valami oka, csak van, hogy napi 3-4 telaviv-budapest járat van.

Brüsszelbe is van napi 4-5 járat. Jajajj, akkor ide akarnak költözni a belgák is? Londonba még ennél is több járat van, akkor az angolok is ide akarnak költözni? Ja nem, oda a magyarok akarnak kiköltözni...

Az nem lehet, hogy mondjuk a wizzair olcsó járatával eljönnek Pestig, hogy aztán innen menjenek tovább pl nyugat-Európába? Vagy ide csak üzletelni jönnek, aztán hazamennek? Vagy ide járnak orvosegyetemre, aztán hazamennek, de arra a pár évre vesznek / kivesznek egy lakást? Esetleg nyaralni mennek ki emberek nyáron a tengerpartra?

Nyilván lehet találni izraaeli neveket a kapucsengőkön, mint ahogy lehet látni orosz és német neveket is.

"figyu nem kell letagadni a kék eget."
Az a baj, hogy szélsőjobb annyira belelovallta magát ebbe a totális elmebajba, hogy már tényeg úgy tekintetek rá, mint a kék égre... De attól ez még egy hülyeség marad, amivel egymást hergelitek.

Annyira jó lenne, ha egyvalaki közületek egyetlen egyszer kimenne Tel-Avivba pl nyáron a tengerpartra és ott kicsit beszélgetne helyiekkel. Legtöbben kedvesek, barátságosak, nyitottak, angol és oroszul szinte mindenki beszél. Megkérdezhetnétek random embereket erről a Magyarországra költözésről, és utána semmit nem kéne csinálni csak figyelni a reakciókat. Lelövöm a poént, kétféle lesz váltakozva:
1. Elmeállapotodért aggódó együttérző tekintet.
2. Hangos röhögés.
delano 2014.12.01 13:08:51
@mortullus: Az mondjuk én sem
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Véletlenül se higgye, hogy maga miatt jöttem el. Kevés maga ahhoz. A jelenség miatt jöttem el, amellyel ön súlyosan visszaél. S hogy miért tartom mégis fontosnak mindezeket "Tisztelt Miniszterelnök Úr!" megszólítással leírni? Így talán jobban…..
delano 2014.09.15 16:52:42
@$$$=$$$: "@OkoskaTo:rp: adókat leginkább a fideszesek szoktak fizetni, nem a ballibek."

Huu, bazz, azt hittem sok hozzászólás már nem tud meglepni, de ezen azért nagyot néztem. Most kezdtem a 3. multicégnél dolgozni, az előző kettőnél is sok-sok évet voltam. A magasan képzett, fullosan bejelentett( minimum br 400-500, de sokkal inkább 600-800e-t kereső) alkalmazottak közül én fideszest még nem láttam...
A fidesz szavazónak két tipusa van:
1. Az agyhalott békemenetelő nyugger/ falusi analfabéta. Na ezek csak viszik a pénzt, de semmit nem fizetnek be.
2. A gazdasági holdudvar (Mészáros Lőrinc/Nyerges/ Simicska) klán, akik nemhogy nem fizetnek be, de talicskázzák ki a nemfideszesek adóját.

Ezen az álláspontodon még dolgozz egy kicsit. :))
delano 2014.09.15 17:01:08
@Sexual Harassment Panda: pontosan melyik része hülyeség?
delano 2014.09.16 00:06:47
@krakkik: Egészen más szintre emelkedett a korrupció, mint ami a szocik alatt megszokott volt. Kb úgy tudnám jellemezni, h a kispályás zsebtolvajok helyét átvette a Cosa Nostra. Ma már megmosolyogtató, h nokiás dobozokkal kellett rohangálni nevetséges 15-20 milákkal. A kulcsszó ma már az, hogy state capture. Nem szoktam linkelni fórumba cikkeket, de most mégis fogok, mert lusta vagyok tovább magyarázni:
velemenyvezer.blog.hu/2012/03/09/state_capture_fidesz
Jobbegyenes Félnótások 2014.08.04 08:50:16
Érpatak polgármestere felakasztotta Benjamin Netanjahut, és Simon Pereszt. Persze csak a bábujukat, az érintett kivégzettek ugyanis sajnálatos és gyáva (és persze fölöttébb jellemző) módon nem jelentek meg saját kivégzésükön.Egy sima kötél általi kivégzés természetesen nem…..
delano 2014.08.05 12:26:25
@♔bаtyu♔: "te vagy ostoba, ugyanis a Google mellett rendesen vannak alternatívák. Egy mozdulattal be is állíthatod."

hát persze. Tele van a világ olyan felhasználókkal, akik sem gmail-t, sem google calendert, sem google blogspotot, sem google+ -t, sem google docs-ot, sem google translate-t, sem gmapet, sem youtube-ot, sem androidot nem használnak. Ezeket olyan könnyű manapság nélkülözni. Én mondjuk egy olyan embert sem ismerek, aki ezek közül legalább néhányat ne használna, de a baráti köröd biztos tele van ilyenekkel. Ráadásul még van csomó termékük, csak most hirtelen ennyi jutott eszembe.
delano 2014.08.05 12:36:24
@esferenc: "Én nem egyet láttam. Dolgoztak és nem voltak koszosak. (A hithű mohamedánoknak rituális tisztálkodás van előírva, ha nem is tudod.)
Egyáltalán nem cigénymentalitásuak. Aki valóban ismeri őket, az ezt tudja. Te meg nem. De akkor miért beszélsz ostobaságot?"

Honnan tudod, hogy én nem? Sokat voltam Jordániában. Sokat voltam Izraelben is, ahol ugye a lakosság 20%-a arab. Hogy ki mennyire tiszta és mennyit mosdik igazából magánügy. Inkább az az érdekes, hogy Izrael a sivatagba villantott egy hi-tech központot, egy nyugat-európára emlékeztető nagyvárost (sőt többet), míg az arab országok 90%-a kicsit másképp néz ki. (Kivéve Dubajt, ami egy speciális eset, de ebbe ne köss bele, mert ott is sokat voltam. )
    Legalább 12 palesztin halottja van a tegnap éjjel történt izraeli légicsapásnak, ami a Gázai-övezet sűrűn lakott részén történt. A palesztin hatóságok tájékoztatása szerint 310 palesztin halottja van az eddigi harcoknak, az izraeli hadsereg 1 katona haláláról adott…..
delano 2014.07.20 01:06:16
@sanyix: "De nyomassad csak a zsidó felsőbbrendűség szövegedet, jó hallgatni, milyen jól betanultad a cionista "vallást"."

Senkit nem tartok felsőbbrendűnek, fogalmam sincs, h ezt honnan sikerült leszűrni. Vallást meg aztán végképp nem tanultam.

"A palesztinok jól vannak? Hát a gettókban élőktől nem ezt hallani."

Az értő olvasást gyakorolni kéne. Azokra a palesztinokra írtam, h jól vannak, aki Izrael állampolgárai. A lakosság 205-áról van kb szó. A gázaiak nincsenek jól. Sőt a szíriai gettóban élő paleszinok sincsenek jól, csak gondolom értük nem aggódsz, mert őket más arabok gyilkolják, éheztetik és abban semmi kivetnivalót nem találsz.

"Mindent? Tudsz erről információt mutatni, gondolom az a MINDENT az egy kis töredéket, alamizsnát jelenthet a valóságban..."

Ha egy pillanatra félreteszed az elborult agyú zsidógyűlöletedet, és elkezdesz utánanézni, akkor meglepő dolgokat fedezhetsz fel. Izrael még Jeruzsálem felosztását is felajánlotta ekkor, ami olyan szinten nagyvonalú ajánlat, hogy az akkor miniszterelnök életveszélyes fenyegetéseket kapott érte. Rengeteg anyag van erről fenn, ez pl a wiki: en.wikipedia.org/wiki/2000_Camp_David_Summit

"Persze erősebb országok... azért vonultak vissza mert erősebbek voltak ugye? Nem, egy USA által támogatott országnál erősebb jelenleg nincs."
6 kurva nagy arab ország támadott egyszerre, és Izrael full egyedül volt akkor. 1967-ről beszélünk...

"És ezért miért a palesztin területeket foglalták el (habár technikailag előtte is elfoglalták, hiszen palesztin terület volt 100%-a, izrael pedig nem létezett...),"

Palesztin ország soha nem létezett. Palesztina létezett, ahol arabok, zsidók, keresztények éltek. Az egész palesztin identitás nagyon friss, kb a 19. században alakult ki.

"Persze hogy visszalőnék, ahogy a palesztinok is jogosan visszalőnek 70 éve, mert megtámadták őket, és védekezniük kell, próbálkozni visszafoglalni a területeiket."

Segíts kérlek mikor támadták meg őket? A palesztinoknak nem kell védekezniük, mert ha nem lövöldöznek, akkor senki sem bántaná őket (jó a szírek igen, de az egy másik kérdés). Mégegyszer: Izrael célja, h hagyják őt élni. A hamasz célja, h Izraelt megsemmisítse. Nem akar békét, nem akar nyugalmat, örül minden megölt palesztin gyereknek, aki mutogathat kifelé a világnak, és eszében sincs megállapodni. Mellesleg ugyanolyan ellenség vagy neki te is, téged és a családodat is boldogan megölnének, mert keresztény és zsidó és az egész nyugati világ nekik egy kategória.
delano 2014.07.20 01:10:02
@sanyix: "én segítek. A palesztin menekülttáborokban élő palesztinok, egészen meglepő módon, menekültek, méghozzá izraelből."

Értem. Még abban segís kérlek, hogy miért öltek meg a szír kormányerők nagyságrendekkel több Palesztint, mint az Izraeli hadsereg? Mert még ebben bizonytalan vagyok.
kozelkeletjelene.weebly.com/10/post/2014/01/humanitrius-katasztrfa-fenyegeti-a-yarmouki-palesztin-meneklttbort-szriban.html
delano 2014.07.20 01:13:41
@Altaïr: "A palesztinok nem arabok, tehát nem sok logikát látok benne, miért is kéne az araboknak pénzelniük őket."

Hogy pontosan kik a palesztinok azon lehet vitázni. A palesztin identitás a 19. században kezdett kialakulni, tehát elég friss még. Mindenesetre arabul beszélnek, tehát annyira nem állnak távol az araboktól.
Kolba Miklós húsz éve játszik milliárdokkal a bankközi forintpiacon és még mindig nem unja. A Forbesnak mesélt pályája kezdetéről, a rejtélyes forintpiac működéséről, a londoni spekulánsokról és saját kisvendéglő-kísérletéről is. Részletek az áprilisi számban…..
delano 2014.04.08 13:52:22
@repecs: "Ezekkel a pénzügyi mozgásokkal a bankárok azonkívül hogy megszedik magukat milyen módon hajtanak hasznot az embereknek? Milyen értéket teremtenek?"

A befektetési alapokban sok tizezer, de inkább millió ember pénze van. Ha jól dolgoznak, akkor ennek a sok embernek keresnek pénzt. Az emberek megtakaritásaikat gyarapitják (és persze a sajátjukat is). Ha rosszul csinálják, akkor az emberek átviszik a pénzüket másik alaphoz, amelyik jobban csinálja.

lehet, h ez neked nem érték, de akkor ezt vesd össze azzal, aki pl a mezőgazdasában dolgozik, és eladhatatlan árut termel, aztán kiabál, h neki jár támogatás, tehát csak viszi a pénzt
Felejtsd el, amit eddig tudtál az ukrán forradalomról. Túltolta a propagandát a Schwarzenberg-szimpatizáns szakértő. (Leadkép: tüntetők a Majdanon izraeli zászlóval)  Nincs mókásabb a konteó-elméleteknél! Ha azt hiszed, hogy a Szíriusz bolygóról származó Tudás Népe…..
delano 2014.02.25 14:24:53
@MACISAJT: Jól értem, h az írtad le kurva hosszan, hogy az új ukrán államfő talán megsemmisített Szeva bácsiról aktákat? Persze a vádakat ejtették tehát lehet, h nem. Ebből tényleg logikus mostmár, h mindenki zsidó. :)
delano 2014.02.25 22:33:36
@MACISAJT: "Ráhibáztál.(No nem mintha nehéz lett volna, ahol bármilyen szar, forradalom, önkényuralom,polgárháború,tömeggyilkosság, maffia ügylet van-ott garantáltan megtalálod a zsidókat is.)"

Na meg a keresztényeket. Ja, és esetleg a muszlimokat.
Jobbegyenes Circus Marximus 2014.01.20 18:23:52
Hihetetlen, de a választási kampány startja után jó két-három héttel egy egész napon át tudta uralni a nyilvánosságot a Közgáz aulájában terpeszkedő Marx-szobor ügye. Maga az ügy pitiáner dolog lenne – ha nem tükrözné olyan fájdalmasan a magyar közélet szellemi és…..
delano 2014.01.21 14:35:46
@Veridicus76: "EGÉSZ EURÓPÁBAN"??? Te teljesen hülye vagy, csak a történelemről nincs halvány fingod sem?
Fotó: BKK Facebook Az évtized legfontosabb közlekedési fejlesztésének nevezete a BKK a Futárt (forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer), ám a nyár óta nem nagyon hallani róla semmit.* Megkerestük hát a rendszer szállítóját-fejlesztőjét, hogy megkérdezzük, hogy…..
delano 2014.01.17 01:35:56
@Buday András: Nem a BKK végzi a munkát te szerencsétlen fideszdroid, hanem a synergon. Legalább az első bekezdést olvastad volna el...
Bayer Zsolt „Magyarok karácsonya” című írásában említést tesz arról, miszerint Csoóri figyelt fel a himnuszunk idézett részének – ahogy Bayer fogalmaz – „rettenetére”: „S ah, szabadság nem virul A holtnak véréből,” Rettenetnek nevezni a himnusz eme két sorát!…..
delano 2013.12.25 23:13:03
@nyehehe: az miért baj, ha valakinek a szenteste nem ünnepnap? itt németországban van pármillió török, akinek szintén nem ünnepnap. A németeknek meg nem ünnep a ramadan. ünnepelje mindenki, amit akar.
delano 2013.12.26 12:40:51
@Kandeláber: "Igen, tudjuk hogy kik nem ünneplik Jézus születését,"

Én is tudom: a világ lakosságának kb. 80%-a. Aki viszont ünnepel, annak a családja van a középpontban, és nem itt fórumozik. Tehát te sem ünnepelsz.
delano 2013.12.27 11:16:28
@Kandeláber: Ez igaz, de sokan közülük nem akkor ünneplik, amikor mi. Az ortodoxoknak mindig később van. Oroszországban pl . minimum 2 hét csúszás van mindig. És ők nem kevesen vannak.
"A vizsgált ellenzéki mozgalmak követői bizalmatlanok a „hivatalos” információs csatornák iránt, és alternatív tájékozódási forrásokat keresnek. A válaszadók mindössze 7 százaléka bízik a televízióban és 19 százaléka a nyomtatott sajtóban, ami jelentősen elmarad az…..
delano 2013.11.20 00:58:37
@Brúsz Pringstein: "Magyarország jobban teljesít, mint az eurozóna:"

Értem én, h ezt ide bemásoltad, de ez nem válasz az én felvetésemre, miszerint a regionális vernyestársainkhoz képest maradtunk le nagyon durván.
delano 2013.11.20 01:00:14
@Blogger Géza: "Remélhetőleg akkor örülsz, hogy az utolsó negyedévben magasabb az aktuális (negyedév/negyedév) növekedésünk, mint akár a lengyel, akár a szlovák, akár a cseh adat. "

Egy negyedév kevés. Ha ez így marad pár évig, akkor majd örülni fogok. De egyelőre továbbra is azt látom, h nagyon csúnyán le vagyunk maradva a lengyelekhez és a csehekhez képest.
delano 2013.11.20 01:07:05
@Blogger Géza: @Brúsz Pringstein: Ráadásul én nem azt mondtam, h a szociknál növekedés volt, most meg csökkenés. Én max úgy gondolom a szocknál elindultunk lefelé egy lejtőn, ami fidesznél nemhogy megállt volna, hanem még gyorsabb ütemben folytatódott. Kiváncsian várom, hogy ebben pl itt mi a csúsztatás:
444.hu/2013/11/19/az-elmult-tiz-evben-szinte-semmit-nem-nott-a-magyar-gazdasag-pedig-a-szomszedok-itt-hagytak-minket/
A magyar vidék a huszadik század eleji cselédsorba süllyed vissza, csak kenyéradója nem a földesúr, hanem a multi, a ház pedig nem a legidősebb fiúé, hanem a banké. Lesújtó kutatási eredményeket hozott nyilvánosságra októberben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK)…..
delano 2013.11.18 10:43:25
@valódi: "..aha... Modellezzünk egy kicsit! 10 majom kerül egy "Magas Természeti Értékű Terület" minősítésű, egyébként lakatlan szigetre. Életük korábbi szakaszában embereknek nyújtottak "szolgáltatást" a "szórakoztatóiparban", ahol egyetlen tevékenységük egymás kurkászása, azaz welness szolgáltatás volt. Semmi máshoz nem értenek. A kérdés: a kiváló biológiai feltételek ellenére mikor döglenek éhen?"

Nem jó a hasonlat. A hasonlatod szerint mindenkinek kaját kéne termelni, de minek, mikor élelmiszertúltermelés van, azért fizet az EU őstermelőknek, h ne termeljenek. Sőt, ha a hasonlatod igaz lenne, akkor pl egy repülőgépmérnök vagy egy pilóta teljesen értelmetlen munkát végez, mert egy lakatlan szigeten ő is éhenhalna. De éhenhalna a gyógyszerész is, mert ott nem lennének gyógyszerek. Akkor ő is felesleges?
delano 2013.11.18 11:28:25
@Counter: "Úgy emlékszem, kipróbáltunk már egyszer egy olyan rendszert, amelyben a fizikai munka volt az egyetlen, saját jogú értékteremtésre képes, "termelő" munka.

Mintha csúfosan becsődölt volna, nem?"

ezt mondom én is. De @valódi fedőnevű kollega szerint csak az az érték, ezért Budapest semmit nem állít elő.
delano 2013.11.18 11:34:06
@Jankove: "Aztán rájövünk, hogy a világ vezető hatalmai és köztünk az a különbség, hogy mögöttük kőkemény ipar van, produktivitás, és kézzelfogható dolgok, ami szörnyű vagy nem, még mindig a világ hajtóműve, és még egy ideig az is marad. (ezért is vigyáznak rá, hogy itt véletlenül se legyen semmi ilyen. "

Most hosszú választ nem érek rá írni, mert "aktát tologatok a mérnöki diplommámal és x nyelvvizsgámmal", ahogy írtad, de azért jelzem, h nem elég jól vigyáztak a cégek, hogy ne kerüljön ide semmi, mert véletlenül idekerült egy Merci, egy Audi, egy Lego, egy Bosch és még néhány társuk.
Az, hogy Magyaro nem volt képes egyetlen hasonló saját multicéget összehozni magának az talán nem a gonosz világ hibája.
A hazafiság pedig nem más, mint az erőszak önigazolása - mondá Osar Wilde nem éppen tegnap, és megtörténhet, hogy igazat beszélt. Bár akkor régen, amikor az ilyen és hasonló bölcsességeket leírta, valószínűleg nem sejthette, hogy a kétezres évek elején olyan idők…..
delano 2013.11.12 00:15:14
@IPetya: "A visegrádi országok együttműködése sokba kerülhet Nyugat-Európának."

Az EU-nak a Skandináv együttműködéssel sincs semmi baja. Sőt a Benelux együttműködéssel sem. A visegrádival sem lenne, ha ez létezne. De ez csak legenda, valóságban nem létezik. Magyaro és Lengyelo között minimális a gazdasági kapcsolat, szinte nulla. Az ő igazi partnerük az EU motorja, és legfőbb ereje: Németország. Mióta Tusk a miniszterelnök, elképesztően szorosra fűzték a szálaikat egymással. Olyan szorosan kötődnek a németekhez, amilyen viszonyról mi csak álmodhatunk. Ők az igazi barátaik mostmár és nem mi.

"Összefogva az EU parlamentjébe megszervezhetik saját önvédelmüket."

Önvédelem az EU parlamentben?? kitől?? Saját magunktól???
delano 2013.11.12 00:32:01
@Crass: "A kuruc info - a szitok-átok hadjárat ellenére az egyik legolvasottabb portál a magyar nyelvűek között."

Igen, egyszer majd elérik az index napi látogatóinak 10%-át, de az még soká lesz..
delano 2013.11.12 18:30:03
@states1: "A menetelésnek akkor lesz vége, amikor befejezitek a Brüsszelbe futkosást és a feljelentősdit"

Nekem határozottan rémlik, h a szoci kormányzás alatt Orbán rendszeresen futkosott Brüsszelbe feljelentgetni a kormányt.

"Mint például most is az EON visszavásárlása kapcsán"

Az EON-t az állam a piaci ár duplájáért veszi meg, az adófizetők pénzén. A tiéden is, ha fizetsz adót. Örülnék, ha Brüsszel ezt az eszetlen pazarlást megakadályozná.
2046-ot írunk. Tavasz van. Huszonöt éve nem voltam Magyarországon. Bécsben is gyönyörű ünnepségeket tartanak már évtizedek óta március 15-én. Több százezer magyar él a fővárosban, köztük mi is. Én Közép-Európában érzem jól magam, nem akartam messzire menni, de odahaza…..
delano 2013.10.30 15:37:00
@PHILO: Azért a közpénzből fizetett békemenetelőkkel érvelni sem túl bölcs dolog.

2010-ben még nem voltunk bóvliban, és 265 volt az euró. Most mindenkinél bóvli kategória vagyunk, és örülünk mikor csak 300 az euró. Közben a nyugdívagyon meg eltünt. És csak ezek számítanak. Minden más csak rizsa.
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
delano 2013.10.19 00:12:27
@Nemzetstratégia: "(Ein Brief ging geflogen)"

Biztos erőltetni kell ezt a németet? Esetleg így:
Ein Brief ging fliegend vagy csak egyszerűen Ein Brief ist geflogen.
delano 2013.10.19 00:24:25
@AnarchoAteista: Tusk annak idején Londonban is kampányolt hasonló okokból. A kinti lengyelek kb 80%-a támogatta őt az ORbán klón Kaczynskivel szemben
Kongresszust tartott a hétvégén a Fidesz. A tanácskozáson természetesen minden a papírforma szerint zajlott: Orbán Viktor (egyedüli indulóként) 1241 szavazatból 1240-et megszerezvén lett ismét a párt elnöke. Az elnökségben az egyetlen változás, hogy Varga Mihály (aki időközben…..
delano 2013.10.01 01:06:53
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Mennyi is volt az euro árfolyam, mikor Bajnai leszerelt? Csak nem 265 Ft? Mennyi is most? 300 körül, és örülünk, ha nem megy fel 320-ig?

Ez azt jelenti, h mindenkinek a vagyona, megtakarítása euróban számolva a fidesz alatt 13%-ot vesztett értékéből. Ez számít, a többi csak ócska pofázás.

(Azt már le sem írom, h ha minden annyival jobb most, akkor miért vagyunk bóvli kategóriában mindenkinél miközben a libás alatt nem voltunk. Tudom-tudom az amerikai hitelminősítők is valójában kommunisták, igaz?)
Megfújták a kertből a szőlőt. Kivágták a kerítést, leszedték és elvitték. Érdemes lett volna várni vele még egy hetet, mert éretlen volt, talán majd jövőre sikerül pont időben elvinni. Abban, hogy dézsmálják a termést, semmi meglepő nincsen. Az ország számos területén…..
delano 2013.09.26 10:21:36
@Már a magyar foci is jobban teljesít!:
Úgy érzem ez a tökéletes komment erre a posztra! :)

A választások után 2 héttel már rend volt ebben az országban, tehát 3 éve már nincs lopás és mindenki betartja a törvényeket. Pintér úr megígérte, hogy így lesz, tehát így is lett.
Nem is értem miről beszél a posztoló.

Különösen fontos volt a Rózsadomb lakói közül Gyurcsányt kiemelni, hiszen nyilvánvaló, hogy például Simicska úr és közvetlen munkatársai jelenleg is arra gyűjtenek, hogy Havannáról beköltözhessenek legalább egy soroksári másfél szobás panelba.
Magyarország nem jóléti állam, hanem munkalapú társadalom, a cél az ötmillió adófizető, 2013-14-re pedig Magyarország ismét a régió éllovasa lehet Orbán Viktor szerint: " (...) a magyar kormány úgy döntött, a jóléti állam helyett munkaalapú gazdaságot épít, (...)…..
delano 2013.09.18 12:09:23
@Blogger Géza: Valld be, hogy mikor ilyeneket irsz, akkor közben azért Te is röhögsz...
delano 2013.09.18 12:26:44
@Blogger Géza: "A hitelminősítők presztízse amúgy is a romokban a válság óta. "
Igen, ez mindig jó érv. Nem azért minősítenek le, mert egy rakás sz*r az egész gazdaságpolitikánk, napi érdekek mentén változtatnak rajta naponta, totálisan kiszámíthatatlan az egész, és kormányközeli oligarchákhoz van igazítva - természetesen a hitelminősítők a hülyék, mert hibáztak a válság elején.
Olyan apróságokkal se foglalkozzunk, hogy amikor munkahelyteremtő beruházásról döntenek a multik, akkor a hitelminősítők értékeléseit erőteljesen figyelembe veszik, mert nekik nagyon is számít, h mit mondanak. Én 3 visegrádi versenytársunk nevében rendszeresen köszönetet mondanék Orbánnak, mert elképesztően sokat profitáltak neki köszönhetően, hiszen minden beruházás hozzájuk megy és minket messze elkerül... (Az 1-2 kivételről tudok (Lego, Coloplast) mielőtt felhozod őket, de ez még így is nagyon kevés a többiekhez képest)
Mindenféle elérhető szögből és megvilágításból igyekeztem tanulmányozni az Alföldi Róbert rendezése ellen irányuló, felháborodással egybekötött tüntetés híradásait, felvételeit. Látszólag nincs összefüggés, de arra jutottam, hogy megnyugodhatunk: minden rendben van,…..
delano 2013.09.02 02:12:24
@Behajtó70: "Mégis mit vártok? Tényleg, mi lenne nektek a jó?"

Megmondom mi a lenne a jó te szerencsétlen. Az lenne a jó, hogy akit érdekel a darab, az nyugodtan elmehetne megnézni, anélkül, hogy a retardált, szellemi fogyatékos, alkoholista söpredék ordítozását kéne végighallgatnia.

"Vagy kötelező szeretni mindent, amit ti diktáltok?"
Ezt a baromságot honnan veszed? Azt szeretsz, amit akarsz. Tőlem nyugodtan nézheted otthon a melegpornót minden este, engem nem zavar. De cserébe te se ugass bele abba, h liberálisoknak / szociknak / épeszű jobbosoknak mi tetszik.

"Amikor ti mentek tüntetni, az véleménnyilvánítás? Hát hány embert náciztatok ti már le alaptalanul?"
Akik ott elborult/eltorzult arccal buzizsidóztak, azokat nem ok nélkül nácizták le.
Még 2011-tavaszán rajongva köszöntötték világszerte a zsarnok,Zinel-Abidin Ben Ali tunéziai elnök elűzésével elkezdődő arab tavaszt. Ezt követően egymás után omlottak össze a több évtizede fennálló fél, vagy teljesen diktatórikus, korrupt rezsimek. Elbukott az Egyiptomot…..
delano 2013.08.29 17:00:18
@sanyix: ELég sok országban van nyersanyag. Sokan meg kurvára nincsenek. Lakosság töredéke a kínainak, vagy az indiainak. Pl Pakisztánban is nagyjából feleannyian élnek, mint az USA-ban, mégsincs semmijük. Egyébként meg azért vannak annyian is, amennyien vannak, mert ömlenek oda a bevándorlók, aki veled ellenetétben rájöttek, hogy az a világ egyik legjobb helye, és ezért akarnak odamenni.
Mocskos trükköket használnak?? Ezen felröhögtem. Nyilván a többi nagyország (v kisország) nem csinál ilyet. Mindenki más grál lovag, csak az USA nem. Hát persze.

Az, hogy az USA ott tart, ahol, az egy csodálatos teljesítmény. A semmiből váltak a világ legfejlettebb elsőszámú szuperhatalmává. Demokráciával és kapitalizmussal.
delano 2013.08.29 18:05:01
@karacsi_maci: "nem mellesleg messze nem áll olyan jól az usa, ahogy azt a legtöbben elképzelik."

Azért a világ nagy része (beleértve Magyarországot) nagyon szeretne úgy állni, mint ők.
delano 2013.08.29 18:10:36
@ifsz: "célszerű az alját az aljához, a közepét a közepéhez stb. mérni. "

Ez igaz, de a legnagyobb különbség pont az aljában van. De hát ugye ők vannak a legtöbben. Érdemes megnézni hányan halnak meg egy dubai és hányan egy londoni felhőkarcoló építése közben. Dubaiban a vendégmunkás kb a fogyó eszköz kategória. Londonban azért nem. Kizsákmányolás nyilván Londonban is durva, de azért a napi 12 óra meló havi 1 vagy max 2 nap szünettel éhbérért Dubaiban általános. London ehhez képest a paradicsom.
Régen kavart akkora vihart bármilyen alkotás, mint az elmúlt néhány napban az Alföldi Róbert rendezte István, a király. Az, hogy viták lesznek körülötte, már akkor borítékolható volt, amikor kiderült: a Szörényi Levente-Bródy János szerzőpáros Alföldire bízza a kultikussá…..
delano 2013.08.26 17:45:48
@bbjnick: "Nem az eredeti szerzőknek kell(ene) tetszeni(e), hanem a közönségnek:-) Ezzel újat mondok neked?:-) "

Igen. Úgy láttam a közönség állva tapsolt hosszan. Az eredeti szerzők elégedettek.
Aztán jön pár elmeroggyant, aki úgy gondolja, hogy jobban tudja mire gondolt Szörényi, mint ő saját maga.
A közpénzből megalakult álcivil mozgalom mindig tettre kész, ha nem akar a nemzet gyarmat lenni, vagy szellemileg kell védeni a hont, esetleg csak ki kell egészíteni egy kormányzati elképzelést, mint egyszerű tömeg, ahol az emberek meg tudnak élni havi negyvenhétezerből egy…..
delano 2013.08.12 14:27:52
@Conchobar: "Nem olyan kormány volt akkor véletlenül, amelyik támogatta a Németországtók való függést?"

Nem. Olyanok voltak, akik önértékelési zavarra küzdöttek és nem fogták fel, hogy Magyarország kicsi, és jelentéktelen, és az egyetlen esélye ha összefog másokkal, mert egyedül semmire nem képes.
delano 2013.08.12 15:05:15
@Conchobar: "Mostmár akkor Lengyelország gazdasága a német gazdaságtól függ?"

Igen. Jobban, mint valaha.
delano 2013.08.12 15:15:59
@Conchobar: "Tudsz különbséget tenni az egyoldalú félgyarmati függés és az együttműködés között?"
Igen tudok. Csak sajnos jelenleg semmit nem tudunk kínálni a németeknek

"Tessék már felfogni: most jobban függünk a német gazdaságtól, mint függtünk Bárdossyék."
Ezt mondom én is, de te független akarsz lenni. Bajnai képes lenne Merkellel egy normális viszonyt kialakítani. Más sztem nem. Orbán a legkevésbé.