Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sh4d0w

0 bejegyzést írt és 604 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kerrang! webzine gondolt egy merészet és összeszedték minden idők 10 legnagyobb rocksztár alakját. Habár az összejött társaság kétségtelenül nagyon nívós, itt-ott azért lehetne vitázni a neveken. De ezt inkább rátok hagyjuk, ezt Ti úgy is jobban tudjátok! A hajtás után az…..
Kedvenc szőke idegenünk, a 6-os számú cylon 1974. április 14-én született. De gondoltad volna, hogy egy ilyen vérforraló csaj a fagyos Kanadában nőtt fel? Ugye, hogy nem! Tricia Helfer német, svéd és norvég szülőktől örökölt szőke hajára és modellalkatára egy…..
Naked Renee 2013.11.12 06:21:17
..
sh4d0w 2013.11.12 22:00:40
Sexy Asian Girls Misa Kikouden 2013.09.17 06:00:00
..
sh4d0w 2013.09.18 18:16:19
@MrPa: arca csupa tetű...
Tizennégy éves korától fogva vett részt az internet mai kinézetét meghatározó projektekben, közösségek építésében. Részt vett az RSS és a Reddit kialakításában, valamint a világhálót rendszabályozni szándékozó SOPA és a PIPA elleni küzdelemben. A szabad internetért…..
IDDQD Heti retro: Doom 2013.01.07 16:15:13
Feléled retrorovatunk, méghozzá fanfárral és dobpergéssel, mert számunkra igen fontos játékról lesz szó, az idén decemberben húszéves Doomról. Hogy a játék fontos nekünk, arra apró jelek utaltak már a blogban. Például a blog nevét is a játék egyik cheatje adta, de vallottunk…..
Filmdroid TOP 10 mozis űrhajók 2012.05.26 12:00:00
    ”Prometheus Has Landed”. Alig két hét és a mozikba kerül a nyár egyik legjobban várt alkotása, az Alien előzményfilmje amelyben az emberek egy Prometheus nevű hajóval jutnak el az LV-416-os bolygóra. Ma újra a sci-fi világába teszünk kirándulást, jöjjön…..
sh4d0w 2012.05.26 22:29:25
Székesfehérváron nagy felzúdulást keltett egy roma kulturális központ alakítása a belvárosban. A polgármester előbb maga indítványozta az átalakítást, majd a Jobbik tüntetése után, közleményben határolódott el és a közgyűlésen szavazta le saját javaslatát. A…..
Ha csöndben és felhajtás nélkül tűnne el a Klub Rádió észre sem venném. Nem hallgattam soha, nem keresném ezután sem, nem éreznék hiányt és űrt mert nincs. Mint rádió számomra jelentéktelen. Mint "ellenzéki rádió" az ország számára viszont kiemelt…..
sh4d0w 2012.01.25 08:44:46
@Binbir gece: az a baj, hogy ezek a genetikai hulladékok vezetik az országot. Az egész kormányba összességében nem szorult annyi ész, mint a házimacskámba.
Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak. Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák…..
"Aki a csapaté lett, várja a csapatéletJoga a közös ösvény, e helyen ez a törvényHé, Feri, a törzs befogadTiéd a szabad életSoha ne félj, amíg a törzs fia vagyFarkasok foga véd meg!"Költségvetési lázban ég az ország, költségvetési lázban égnek az…..
sh4d0w 2011.12.05 12:15:37
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
PonDrow nevű olvasónk a gyorsbeküldővel küldte el történetét. Cegléden várta a vonatot, amikor kiírták, hogy a vonat fél órát késik. Ekkor ők úgy döntöttek, hogy nem a késő vonattal, hanem a 10 perccel korábban érkező másik vonattal utaznak majd. Ahogy eltelt újabb 20…..
sh4d0w 2011.11.08 08:35:18
@Pretoryan: "beimátkozza a Ladát (már akinek van ofc.) és felpöfög Pestre. "

Aztán a Tarlósék hajnali 3-kor bejelentik, hogy nem lehet autóval közlekedeni Büdipesten...
Vastagbőr Jók a számok, Gyuri! 2011.10.06 09:01:00
Lassan beérik az elmúlt másfél év alaposan átgondolt és az utolsó lépésig kisakkozott gazdaságpolitikája, a gyümölcs kezd végre zamatosodni, szépen jönnek a számok, jönnek az eredmények, nő a jólét és továbbra sincs adóemelés. -Hanyas vagy, Gyuri? -Harmincas! 30% az…..
sh4d0w 2011.10.06 15:54:31
@Hispan07: senkire, szurkolótársam. Én mindegyikre szavaztam, sőt, még én magam is tettem oda két karikát, amit aztán beikszeltem - csak hogy biztosan egyik mocskos szemétládáé se legyen a szavazat. Még egyébként nem lenne ennyi bajunk, ha nem 2/3-a lenne a narancsosoknak, meg legalább hírből ismernék a kompromisszum jelentését, meg nem fejjel rohannának mindig a falnak, meg értenének a közgazdaságtanhoz, a matematikához, a pszichológiához, a ...

Szóval csak apróságok hiányoznak a Fidesznél az ország vezetéséhez, nem nagy dolgok...
Bármiről is legyen szó, mániákusan szeretünk keseregni. Bezzeg Ausztriában milyen nagy a rend, Svédországban milyen jó a közbiztonság, Angliában milyen pompás a gyep. Miért nem a dán adórendszert emlegetjük, ami megtriplázza egy új autó árát?Gazdasági cikkünk blogposztja...
Előre is elnézést, ha a poszt kicsit angolcentrikus, vagy sok angol kifejezést zsúfolok bele. Egyrészt a magyaron kívül e nyelvet bírom leginkább, másrészt a szakirodalom (részben a tárgy miatt, részben társadalomszociológiai okból, harmadrészt az angol nyelv szépsége okán) angol nyelvű, és ez így…..
sh4d0w 2011.08.25 13:34:23
A Bismarck nem az "all-or-nothing" elvű páncélozást kapta. A felépítményt mindenhol felszerelték némi páncélzattal, ha másért nem, hát lassítva a hajó belseje felé tartó lövedékeket. Láttam képeket olyan csatahajóról, amely az "all-or-nothing" elvet követte és olyan lyuk volt a péncélfedélzeten, amin keresztül nyugodtan le lehetett volna esni a gépterembe.

A másik: a King George V osztály mindennek nevezhető, csak a hajóépítés csúcsának nem. Alacsony oldalmagasságú hajók voltak, emiatt a hajó stabilitása leromlott, gyenge tengerállóságot hozott, néha akár a lövegtornyok üzemzavarait is okozva, mivel a tengervíz átcsapott a felső fedélzeten. A páncélozás szegecselt(!), a fő nehézfegyverzet megbízhatatlan. Mitől volt a hajóépítés csúcsa?

A másik hárommal egyetértek, az Iowa, a Bismarck és a Yamato is bizonyos szempontok szerint a csúcs volt. Az Iowa a legkifinomultabb, a Bismarck kora legerősebb, a Yamato meg a legjobban felfegyverzett hajója volt. Az Iowa azonban túl későn készült el ahhoz, hogy másik csatahajóval összemérhesse az erejét, a Bismarckot az angolok nem tudták elsüllyeszteni, noha a megfékezésére összesen 34 hajót vontak be. 2 csatahajó, 3 nehézcirkáló okádta rá a tüzet, de páncélvédelme ellenállt mindennek. A Yamato is későn készült el, addigra már a repülőgép-hordozók átvették a tengeri uralmat a csatahajóktól, más vége nem is lehetett, mint a pusztulás.
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
sh4d0w 2011.08.04 10:38:39
@idelle:

1. Gondolom mindenki hálás azért, hogy a kutyádhoz hasonlítod.

2. Ha anyádnak nem volt szüksége internetre, akkor Neked miért van?

3. A '33-as válság oktatása nem jelenti azt, hogy annak minden közgazdasági vonatkozásával megismertetik a nebulókat, különösen nem havják fel a figyelmüket arra, hogy annak fényében kezeljék a pénzügyeiket.

4. Egy bankos barátod, aki forintban vette fel a lakáshitelét, valószínűleg svájci frankos hitelt adott el az ügyfeleknek - mint ahogy minden bank ezt csinálta anno.

Nem tudtál értelmes választ adni arra, miért is kéne számítani a normálisnál nagyobb mértékű árfolyam-erősödésre. Még a "bankos barátod" érv lett volna a legjobb, ha minden ügyfélnek a forinthitelt ajánlja. Noha nem tudom, de gyanítom, hogy nem így történt - ez pedig azért visszavezet oda, hogy a bankok is felelősek a törlesztőrészletek megemelkedéséért, tehát nekik is kockázatot kéne viselniük. Jelenleg nem ez történik, hanem mindent az ügyfelekre hárítanak. Jótanácsként adom: ne akard itt osztani az észt, mert nem hiteles.
sh4d0w 2011.08.04 10:43:24
@janper: "nem tudod, mi fog tortenni, csak valoszinusegekkel tudsz jatszani."

De hát pontosan ezt teszi az ember, amikor 15-20%-os árfolyam-ingadozást belekalkulál a felveendő hitelébe.

"A szakmajuk nem az, hogy pontosan elore lassak a jovot, hanem hogy viszonylag jol megiteljek a kockazatot"

Éppen idelle fórumtárs említette a jó példát: ha a bankos saját maga forinthitelt vesz fel, akkor az ügyfeleknek miért nem azt erőlteti? Én is hallottam bankostól, amikor rákérdeztem a forinthitelre: "Annak sokkal magasabb a törlesztőrészlete, nem éri meg, feleslegesen kidobott pénz".

Akkor?
sh4d0w 2011.08.04 10:48:30
@janper: áruld el, légyszíves, miért kéne nekem pénzügyhöz értő szakembernek lennem ahhoz, hogy ne basszanak át a bankban? Ha meg minden bank az általad vázolt scenariot futotta volna, nem lett volna lehetőség az átlagnál kockázatosabb hiteleket felvenni, hiába megy át x ügyfél a másik bankba.
IDDQD A PC Guru története 2011.07.14 11:00:00
Ahogy a minap jeleztük, itt az első visszaemlékezős-nosztalgiázós (és egy kicsit talán bálványdöntögetős) poszt a PC Gururól, amiben Sashegyi "Sasa" Zsolt mesél arról, hogy is volt ez az egész. Előreláthatólag két részletbern, mert nem lesz rövid. Egyben itt…..
sh4d0w 2011.07.23 23:14:05
@Celtic: a CHIP-től már én is rosszul vagyok. Amennyire színvonalas volt a szétválás előtt, utána annyira igánytelen lett. Ma csak ránézek a címlapra és elmegy a kedvem a vásáslástól.
Tegnap is sikerült egy pofonosztós sztorit kirakni, hát ne szakítsuk meg a sort, jöjjön ma is egy, ahol a szabálytalanságon kívül, kiosztanak egy maflást a biztonság kedvéért. A történet annyiban más, hogy nem férfi a férfival küzd, hanem a gyengébbik(?) nem két képviselője.…..
Egy korábbi bejegyzésben már volt szó arról, hogy a politika szereplőit típusokba sorolják a "fogyasztók" a könnyebb eligazodás kedvéért. Akkor elsősorban pártok megítélését néztük, most a politikai szereplők alapvető viselkedései kerülnek terítékre. A politikában a társas érintkezésben (családban,…..
sh4d0w 2011.07.03 17:57:34
@luis5: ahogy mondod, sorolom az ügyeket: Ezüsthajó, Happy End, Joszip Tot, Kaya Ibrahim, olajos Pintér. Érdekes módon strabagdemokratáztatok, ma ugyanez a cég a Fidesz támogatói közé tartozik, nem is jár a szátok. Orbán papa miatt tönkrevágták a Dunaferrt, valamint a hazai sport egyik fellegvárát - erről is könnyű megfeledkezni, ugye komám?
sh4d0w 2011.07.04 05:54:17
@Chicano: Én is megnéztem, mi az alternatíva és inkább leadtam egy érvénytelen szavazatot - Te is megtehetted volna. Ehelyett "felhatalmazást adtál" ezeknek...
És igen, ide is eljutottunk: a Könyvhéten megkezdett Galaktika Arca Szépségversenyt a mai nappal megnyitjuk! A szavazás menete a következő: a bejegyzésben szereplő lányokat a sorszámukkal lehet megszavazni, kommentben, vagy itt, vagy a Galaktika facebook bejegyzése alatt,…..
sh4d0w 2011.06.24 12:05:52
12
Nem kell elkeseredni, már bőven kétszázezer alatt is van megoldás! Sőt, százért is. Fospisztolyok reklámáron, ha nagyon kell a négy kerék. Mai cikkünk blogposztja...