Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ETIaYETI

21 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a blognak a körében teljes mértékig kötelezően ajánlott alkotás. Ennél többet nem is szabad hozzáfűzni, csak nézzétek meg teljes-egészében: annyi mindenről szól ez a sámánságon kívül (olaj, vállalatok, világpolitika, természetirtás, stb.) hogy nem lehet nem kitenni…..
ETIaYETI 2013.03.26 00:59:10
Sziasztok!

Ennek tudnátok valamikor egy posztot szentelni?

index.hu/gazdasag/energia/2013/03/25/isten_hozott_szaud-amerikaban/

ELég hosszú és szerintem alapos cikk. Mostanában nem volt időm a post-okat itt bújni, bocs ha esetleg már szóba jött..

üdv, P.
Az 1848. márciusi-április forradalmi események folytatásaként kibontakozó Magyar Szabadságharc nemcsak azért kell, hogy csupa nagybetűvel bevonuljon a történelmünkbe, egy idegen uralkodóház ellen vívott nemzeti törekvéseink egyedülálló honvédő háborújává volt, hanem…..
ETIaYETI 2013.03.21 10:48:24
@doggfather: Ahogy CS is mondja, a csata alatt lévő szám a veszteségek. A szemben álló felek számát nem mindig írtam fel, ennyire szárazra nem akartam. - Egyébiránt olyan szinte sehol nem volt, hogy számszerűleg többen lettünk volna. Általában mindig pár ezres hátrányban voltunk de ez nem jelentett harcászatilag leküzdhetetlen akadályt, hiszen a hosszú, elnyúló fronton egymástól sokszor teljesen elszigetelve harcoltak egyes hadtestek, akiket ide-oda lehetett csoportosítani. Sokszor többet számított, hogy mennyire gyorsan sikerült egy-egy helyre elég gyorsan odaérkeztetni, felzárkoztatni a csapatokat. Ebben (is) voltunk jobbak Isaszegnél illetve pl. rosszabbak Temesvárnál.
ETIaYETI 2013.03.21 10:54:44
@Cs: Igy van. Sajnos a honvédseregnek egy-egy győzelemhez mindig nagyobb véráldozatot kellett hoznia, mint a jobban kiképzett és felszerelt császáriaknak. Ennek fényében még heroikusabb a küzdelem pl., amit a tavaszi hadjáratkor bemutattak.
CSak egy példa: Honvédségben nem volt nehéz vagy dzsidás lovasság (lengyel légiót leszámítva), ezért az osztrák vértesek ellen is minden alkalommal huszárokat küldtünk. És megállták a helyüket!

De példának okáért volt olyan haderőnem, amiben kiemelkedő volt a honvédsereg, ez pedig a tüzérség. A császáriak és az oroszok is sokszor azt hitték, hogy francia légiósok kezelik a magyar ágyukat. Korabeli jelentések alapján. Igaz az valószínűleg egy véletlen volt, de az is beszédes ahogy Segesvárnál leszedtük azt az orosz tábornokot.
2013, Magyarország. Sok tekintetben régóta a Balkán és Nyugat-Európa között lebegünk. Ez nem feltétlenül rossz, kevesebb a véres leszámolás, cserébe vannak erejüket fitogtatni próbáló különböző figurák, akik azért mégsem mernek már annyira odalépni. Ilyen figura N. Imre,…..
Rögtön az elején szeretnénk leszögezni, hogy amennyire csak lehet elhatárolódunk a fegyverektől és az erőszaktól. Olvasónk, Dani hívta fel figyelmünket egy igen "impozáns", szíriai felkelők által, házilag készített fegyvereket bemutató képsorozatra. A fotókat, amelyekről…..
Legalábbis a szó konkrét értelmében, ugyanis nyers ételeket készítenek. Egy nagyon kedves ismerősöm meghívására résztvettem a nyersevők vacsoráján, maradandó élmény volt. Hihetetlenül sok elmaradásom van az elmúlt hetek gaszrokalandjaiból, mexikói sztráséf az…..
Azt a közhelyt mindenki ismeri, hogy a háborúk jelentős lökést adnak a haditechnikának (is) és minél tovább tart egy háború, és minél több a résztvevő ország, annál több új fegyver és haditechnikai eszköz jelenik meg a frontokon. Gondoljunk csak az első világháborúban a…..
Nyakunkon a tavasz, többek közt kezdődik az állatkert szezon is. Az ember nem is gondolná miféle szerzetekkel lehet találkozni a Fővárosi Növény és Állatkertben. Egy vidám kis összeállítás következik csupa furcsa névvel:   10. holt ember keze korall  virágállatok…..
Szintén egy teljes egészében átvett anyagról volna szó, melyet az általunk is nagy tiszteletnek örvendett és olvasott KíVŰL TÁGASABB blog szórt az internetezők elé. Kiváncsiak lennénk a magyar megfelelőikre is. Eredeti link itt:…..
Pár perccel ezelőtt Habony Árpád ügyvédi irodája perrel fenyegetett meg minket és mindenkit aki ismerteti vagy ír arról az ügyről, tudják! Mivel helyreigazítást kértek, mi ezt is megtesszük:Habony Árpád egy tisztességes, kedves ember aki a légynek se tudna ártani! We <3…..
A hagyományoknak megfelelően immáron 15. alkalommal értékelte a miniszterelnök hazánk teljesítményét. Bár épp a tegnapi napon hozta nyilvánosságra az Európai Unió, hogy nem bízik a magyar hiánycél 3 százalék alatti tartásában, illetve az 1 százalékos gazdasági…..
ETIaYETI 2013.03.04 23:52:18
@Airgüzü: Sajnos ezek nagyon ütnek..."tény"legesen..

....Aztán várnánk pár valódi-igazi magyarázatot is, amiről hallgatott az évértékelésen: 1.) Miért adták ki a baltás gyilkost? 2.) Mikorra lesz meg a beigért egymillió munkahely? (Nem közmunka formájában!), 3.) Lesz e, van e kormányzati felelőse az ócsai lakóparknak? 4.) Mi értelme van gazdaságunkat sokkal magasabb kamatra kapott kölcsönökkel finanszírozni, azaz miért nem tárgyalunk az IMF-fel? Ön le fog mondani valamijéről, hogy a drágább pénz magasabb kamatait visszafizessük? 5.) Lesz e valóban sziklába vésett, javításra nem szoruló, konszenzuson alapuló (s nem a hazug kétharmadot felemlegetve) alkotmányunk? 6.) Lesz e olyan költségvetésünk, ami kb. egy hónapot is kibír módosítások nélkül? 7.) Elképzelhetőnek tartja e a tiszta közbeszerzéseket, a versenyegyenlőség betartását, a közpénzek elosztásának valóban demokratikus módját? Vagy ezt továbbra is így látja helyénvalónak, ahogy van? 8.) Mit szándékozik ÉRDEMBEN tenni a diplomás fiatalok elvándorlása ellen? 9.) Mikor tudjuk meg, hogy valójában miről és milyen eredménnyel tárgyalt Putyinnal? 10.) Akarnak e valóban, s érdemben segíteni a devizahiteleseken, vagy ez a problémakör is csak a kebelbéliek érintettségének függvnyében elképzelhető?....... uff!!
Az előző posztok után kaptunk néhány visszajelzést, hogy túl sok romantikus, szívet melengető listát készítünk, kevés anyag szól az élet sötétebb oldaláról. Mivel szeretnénk a legszélesebb olvasói igényeket kiszolgálni, ezért most jöjjön egy igazán kemény sorozat. Mi…..
Az szemünk elől rejtve maradó titkos földalatti helyek és a bennük élő, tevékenykedő különböző emberek, lények mindig megmozgatták az emberi fantáziát. Mindannyian hallottunk már a legendák, mítoszok mélybe süllyesztett helyeiről. A filmeken, irodalmon keresztül…..
ETIaYETI 2013.02.28 14:41:54
@spinat: úgy tűnik akkor a Word helyesírás ellenőrző sem lesz végleges megoldás. :(((((
ETIaYETI 2013.02.28 14:45:33
@Pa Lee: :)))) feltétlen!
Listsick 10 csodás fa alagút 2013.02.27 19:58:01
Néha igazi kincseket lehet találni a neten pár perc olvasgatással is. Egy minap talált különlegesség, melyet a szelektor (haerdekel.hu) utólagos engedélyével teljesen átvettünk. Eredeti link itt: Ha érdekel, fa alagútnak nevezzük azt, amikor az út mindkét oldalán álló fák…..
Ez most némileg rendhagyó poszt, mert képek, videók nélküli gyűjtemény következik.  Amolyan kutya tízparancsolat, melynek szerzőjeként ma már csak az internetet tudjuk megjelölni, esetleg kedvenc eblélekszakértőnket, Csányi Vilmost tudjuk elképzelni. Ha többet tudna valaki…..
Blogod adminfelületén a Beállítások menüben már találkozhattál a Mobilsablon menüponttal. Mától ezt a menüt Speciális sablonok néven találod meg és a mobilsablon logója és színe mellett két további beállítást is találsz. A Szevasztok! blogon megjelent posztban már írtunk…..
A röplabdáról jó esetben a formás női fenekek jutnak a magyar ember eszébe (pedig férfiak is űzik a sportot), rosszabb az, amikor egy unalmas sportnak gondoljuk. Bár játszani szereti a többség. A magyar röplabdasport a sztereotípiák ellenére dicső múlttal rendelkezik, most a…..
Tömény lesz, előre szólok, hogy ez a bejegyzés tömény lesz! Készíts egy kávét, teát, jó nagy pohár friss vizet, diót vagy mandulát: ahogy érzed. Mindenesetre a fokozódó emberi sötétség miatt muszáj nyilatkozni, amennyire csak lehet, hogy ki kivel is van; ne tévelyegjenek az…..
ETIaYETI 2013.02.03 22:17:30
Az állam létének, működésének vannak deklarált céljai. Ezekre biztosít alapvető jogokat, és azokból következően kötelezettségeket vállal. Számosat ezek közül nem tud teljesíteni. Ilyen a lakhatás joga is. Itt az állam mulaszt. De ezek a kötelezettségei attól még…..
ETIaYETI 2013.02.03 15:46:43
Pintada Hitchcock kameói 2013.01.24 12:49:46
Karrierjének korai szakaszától kezdve Alfred Hitchcock számos saját filmjében eljátszott kisebb szerepeket. Alkalmanként csak elsétált a kamera előtt, felszállt egy buszra, esetleg egy filmben megjelenő újság címlapján szerepelt, vagy éppen pincérnek öltözött -…..
ETIaYETI 2013.02.03 15:42:09
A blogotok admin felületén a Beállítások/Oldaldobozok menü fülre kattintva tudtok oldaldobozt hozzáadni, valamint szerkeszteni azok elhelyezését. A keltetőben (középső oszlop) találjátok meg azokat az oldaldobozokat, melyeket szeretnétek megjeleníteni a blogotokon. Az elemeknél a…..
Nem biztos, hogy pontos a cím, mert a kettővel ezelőtti posztban azt is írhattuk volna, hogy 10 kép az argentin Gáldi-Vinkó Andreától. Nem kérdeztünk utána, hogy időben elcsúsztatott képeivel melyik alkotó  vizualizálta először ennyire kifejezően az idő múlandóságát az…..
Van úgy (különösen egy szárnyait bontogató, lakossági agytágító blog esetében), hogy el kell ismerni mások is érdekes anyagokat rendszerezgetnek a net kaotikumban. Mára egy ilyen átvett lista következik, melyre a nemzetigeográfia.hu oldalon akadtunk. Ők pedig a livescience.com…..
Nem tervezzük effajta humormorzsák potyogtatását, de ez annyira betalált a listakoncepciónkba, hogy helyet adunk neki. Biztosan van, aki már hallotta máshol. Aki nem, annak jó felkészülést, várjuk az ötleteket  kiskapukra vonatkozóan! CSak a tíz legjobb: 1. TÉVÉZŐKNEK -…..