Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogyó 2

0 bejegyzést írt és 2785 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történelem számtalan érdekes sztorit rejt, melyekre a filmvilág is gyakran "lecsap" egy-egy ütős és látványos filmet készítve a nagyközönségnek. Néha azonban a valóságot elferdítik ilyen vagy olyan okból és a végeredménynek már kevés köze van a tényleges eseményekhez. A napokban három ilyen…..
Bogyó 2 2021.10.31 19:35:55
@krumplimackó: Igen, az is propaganda, utálom is az összes ilyen történelemhamisító bosszút kiélő filmet, még ha egyesek szerint ez annyira nagy poén is. Szerintem meg kurva szar, ehhez aztán igazán nem kell nagy fantázia, mi is csinálhatnánk egy filmet arról, hogy a tatárjárást megnyertük, de az ilyen poénkodás, lásd Tarantino volt egyszer egy Hollywood-ját is, rémesen gyenge és szánalmas és gyermekded.
Bogyó 2 2021.10.31 19:37:41
@Fue: Hogyan érted, hogy akkoriban már? A II. világháborúnál említették ezt, Sztálingrád meg kb. félidőben volt a szovjet-német harcoknál.
Bogyó 2 2021.10.31 19:40:25
@szamaritánus: Nyilván az Elxurtukról nem szabad írni. Az érinthetetlen. Annak a manipulatív voltát nem szabad említeni, te .......
Minden „vezérlő tábornoki” ambíciójú politikus, - így Orbán is - nem piaci-alapú, hanem gazdaságon kívüli logika által uralt „Hadi Államot” akar létrehozni. Olyan erőközpontot, amelyben a vezér, a „főni” parancsai alapján működik, illetve a működés látszatát mutatja. A városiasodás, a polgárság…..
Bogyó 2 2021.10.25 10:06:25
@szárny: Jó kis nyugtató ez, de ettől még nem ez a mérvadó. Az egyikre szerveztek buszokkal, közpénzek becsatornázásával, kényszerrel, fenyegetéssel, megtévesztéssel embereket, a másiknál nincs ilyen. Hiszen nincs mögötte hatalom, nincs mögötte pénz, hiába hadovál Orbán Sorosról jó ideje, semmiféle ilyen direkt szervezés nincs ebben sem másban sem. Igen, tudjuk, hogy sokkal jobbak az esélyei a kormánynak, de nem azért mert tisztességesen versenyez, s pláne nem azért, mert az ország érdekében teszi azt amit tesz.
Végre újra van min rugózni, az előválasztás eredménye bizakodásra ad okot. Kissé paráztunk, hogy Dobrev túlnyeri magát, de ezt megúsztuk, Budapest összeszámolása után 2-3 százalékpont lesz a különbség Karácsony előtt, ez semmi.  Lényegében eldőlt, hogy ha Karácsony és Márk-Zay közül az egyik…..
Bogyó 2 2021.10.02 13:51:55
@D. Klári: Eddig se lógott ki a lóláb, hiszen már háromszor nyert Orbán, a Gyurcsány-show kulcsfigurája!
Bogyó 2 2021.10.02 13:52:43
@Ekrü: "Amúgy árulja már el valaki mennyire lehet csődben Budapest meg Hódmezővásárhely ha mindkettő polgármestere két évvel a megválasztásuk után menekül a város éléről? Annyira,hogy még másodhegedűsnek (miniszterelnök helyettes) is elmennének,csak megszabaduljanak az általuk igazgatott várostól... "

Hát, hallod ez aztán tényleg ez az orbáni gondolkodás. Az önző hatalommániás hozzáállás, amely nem is érti, ha valaki a nemzetet és nem a saját ambícióit szolgálja ki elsősorban. Caesar mondta, hogy inkább lenne bíró egy faluban, mint második ember a birodalomban. Igen, ezt mondja egy egomániás.
De, tudod, egy miniszterelnök-helyettesi, sőt egy miniszteri pozíció is nem kicsit magasabb rang, mint egy pár tízezres város polgármestersége. Sokkal nagyobb befolyást, sokkal több lehetőséget jelent a köz szolgálatában. Persze egy normálisan, demokratikusan működő Kormányban. Ja, hogy ebben a Kormányban, ahol a miniszerek kinevetik a térdelő focistákat, de térden csúsznak Orbán előtt, vagy legalábbis kussban vannak,ahol megszokták, hogy csak végrehajtják, amit a vezér éppen megálmodik, onnan ezt tényleg nem lehet érteni.
Úgyhogy nem kell ehhez csőd - amiért amúgy a Fidesz igyekszik mindent megtenni - elég az elhivatottság.
Bogyó 2 2021.10.02 13:52:47
@Ekrü: "Miért kéne összemosni bárkinek is Gyurcsánnyal mikor megteszi ő maga"
Úgy tűnik tényleg nem tudsz különbséget tenni az összemosás és a több dologban való egyetértés között.

1956-ban Nagy Imre és Mindszenty több dologban is egyetértett, pl. 1.Hála Istennek, hogy megszabadultunk Sztálintól. 2. Soha ne kerülhessen többé Rákosi az ország élére 3. Vonuljanak ki a szovjet csapatok az országból.
A te nagyokos logikád szerint akkor Nagy Imre Mindszenty embere volt vagy fordítva.
Pedig nem. Hanem arról van szó, hogy a Fidesz annyira túltolta a biciklit, hogy már szinte bárki bárkivel összefog,hogy eltakarítsák őket.

Nem mindig tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire egyszerűek vagytok, vagy ez színjáték a fogyatékosoknak?
A nemzeti-populista rendszerek hiába támogatják látványosan az egyházakat; a „hallgató többség” képviselőjének szerepében tetszelgő nacionalista populizmus az, ami sok szempontból keresztényietlen! Keresztényietlen, mert azt sugallja, hogy légy elfogult! Ne az igazságot nézzed, ne legyél…..
Bogyó 2 2021.06.12 13:53:30
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Tömegesen megszavazták a homokházasságot." Ennek mi köze a kereszténységükhöz? Nem azt szavazták meg, hogy a homoszexuálisok egyházi, hanem polgári szertartás szerint házasodhassanak. Ez annak a része, hogy az állam és az egyház szét van választva. De attól még van egyház és van kereszténység, vannak keresztény vallásukat gyakorló emberek akik homoszexuálisként egyházi szertartás szerint nem házasodhatnak.
Pl- autóval is járnak, pedig arról sem szól semmit sem a Biblia. Na, ugyanez van a polgári házassággal is. Amiről szól, az egyházi házasságkötés, ugyanúgy működik.
Bogyó 2 2021.06.12 14:16:29
@kvp: "az eredeti kereszteny tanokat csak reszben kovetok leszarmazottaibol jott letre a kozepkori romai katolikus egyhaz. " Szerintem ez nem genetikai alapon működik. Mindig a tanítás számít, átírták-e a tanokat, változott-e az egyház hivatalos álláspontja. A vallásgyakorlás nem leírt csak tényleges gyakorlási módja - pl. az, hogy néha megszegjük, mert ez a szokás, szerintem nem egy általánosan örökíthető dolog. Egy gyermek a szülei után felfoghatja ugyanígy és teljesen máshogyan is. Valójában a reformáció idején pont a katolikus egyház korruptságával, élvhajhászatával, a tanítások nemegyszer lábbal történő tiprásával szemben léptek fel a reformátorok elsőként Luther, szóval, pont nem ő volt a praktikusan túlélő, bár Münzerhez képest igen. A reformátusok akartak visszatérni a bibliai elvekhez, nem véletlenül, nem jogtalanul. Aztán persze kifejezetten a reformátusok a zsidó valláshoz hasonlóan isteni jelként értelmezve a gazdagodást valóban "praktikusabbá vált, s a jezsuiták meg a katolikus egyház tisztaságát igyekeztek megújítani. Az, hogy Ferenc nem köpi szembe a krisztusi tanítást szerintem nem jelent egy balek önsorsrontó felfogást, mert ami itt megy, az már nyomokban sem emlékeztet a szeretetre, megbocsátásra, irgalomra és így tovább. Ezeket az óriásplakátokat az Arany Horda vagy a Szovjet Kommunista Párt is kitehette volna. A gyűlöletkeltés, uszítás hiánya nem jelent feltétlen értelmetlen önfeláldozást, ellenben a társadalom egymás iránt érzett felelősségében, érzékenységében is súlyos károkat okoz. Szóval én a Vatikánt komolyabb szervezetnek gondolom annál, hogy áldozati bárány szerepet játsszon el, s hamarosan kitűzzék a félholdas zászlót a Szent Péter bazilika tetejére. A Szentszék diplomáciája, befolyásoló tevékenysége hasonlóan az Unió működéséhez sokkal bonyolultabb, mélyebb folyamat, mint azt ahogyan az M1 híradó láttatja velünk. És a legtöbb helyen ilyen primitíven egyszerű politikát hosszú távon a polgári társadalom ellenkezése miatt nem lehet folytatni, de nálunk szűk ez a réteg, Kádár népe a hétvégi telek helyett most a kellően emelt minimálbér és a horvát tengerparti egy hét árán meg van elégedve, más meg nem érdekli.
Bogyó 2 2021.06.12 14:24:26
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:"Keresztény ember nem adná a nevét perverzek "házasságához". " Miért nem? A keresztény ember szerint a polgári házasság csak egy jogügylet. Az, hogy homokos vagy sem, nem a házasságon múlik. Miért nem mindegy, hogy a jogi dolgaik rendeződhetnek, ha úgyis együtt élnek, vagy hosszas procedúra kell pl. az örökölhetőséghez, egy haszonélvezethez. Egy keresztény ember a saját életéből igyekszik kizárni a homoszexualitást. De a másokéből nyilván nem tudja. És ezek az emberek bizonyos ügyekben segítségre szorulnak, amit ez a jogügylet, a polgári házasság, segíthet. Egy keresztény ember miért ne segítene a rászorulókon? Még akkor is, ha homoszexuálisok? Nincs ilyen tanítás, hogy a bűnösökön nem kell segíteni, sőt.
Ez egy élhetőbb társadalmat eredményez és nem fertőző.
Az áfonya a világ egyik legegészségesebb élelmiszere. Ha ki kéne választani a legjobb gyümölcsöt mind közül, ez lenne az. Szerencsére igen népszerű Magyarországon is, ennek ellenére a legtöbben igen keveset fogyasztunk belőle. Frissen általában nehezebb beszerezni, és irreálisan drága (3-4 ezer…..
Bogyó 2 2021.04.17 00:01:00
@Pierr Kardán: Értem, hogy a Wikipédián a fekete áfonyához nem írták oda, hogy sok benne az antioxidáns, de attól még abban is sok. Íme: fekete-afonya.bioplus.hu/afonyale-hatasa/

Nekem inkább az a bajom, hogy nálunk fagyasztva meg a kis dobozokban is azt az áfonyát lehet kapni, amelynek zöld a húsa és borsónál is nagyobb szeme van. Ellenben a számomra igazi fekete áfonya az kis ribizli nagyságú bogyókból áll és teljesen sötétkékes fekete a héja, húsa, vöröses-lilás lével. Mivel az antioxidáns tartalom gyakran kapcsolódik a kékes színű vöröses levű gyümölcsökhöz, úgy gondolom, hogy ebben az áfonyában sokkal több van azonos súlynál. de persze ezt nem tudom, csak így tűnik logikusabbnak. A nemesítés szerintem a könnyebb, kellemesebb fogyaszthatóságot célozta a nagyobb szemekkel.
  A helyzet az, hogy Gajdics Ottó nem tartozik a nagy kedvenceim közé. Néha azonban megfogalmaz lényeges gondolatokat, ahogyan azt a múlt hétfői Sajtóklubban is tette: "Miközben a magyar társadalom jelentős része, majdhogynem száz százaléka teljesen egyetért abban, hogy annak, ami a második…..
Bogyó 2 2021.03.17 10:39:22
@Reding Roli: Jó, hát nézd, szélsősjobboldali szemüveggel, minden más kommunizmus, onnan szélről elmosódnak a különbségek még egy Churchill meg egy Sztálin között is, még fel hozzák, hogy dehát szövetségesek voltak!
Bogyó 2 2021.03.17 10:52:25
@midnight coder: Aha, csak azt elfelejted, hogy hány embert megvádoltak kommunistaként aki nem volt egy maradi, mindenkinek szalutáló konzervatív farmer. Kommunista felforgató volt már aki rock and roll-t játszott, ha kilógott a sorból. És persze azt is elfelejted, hogy hány nácit fogadtak be Amerikában és azt is elfelejted, hogy szabályos kommunistaellenes hisztéria volt az USA-ban az ötvenes években. Kurvára nem volt jó marketingje Kínának vagy az oroszoknak. A kivit pl. azért hívják nem kínai egresnek, hiszen eredetileg kínai gyűmölcs aminek a termesztését Új-Zélandon futtatták fel, mert kínai dologként nem vették volna meg az emberek, ezért valami új zélandi dologként nevezték el, más meg nem nagyon jutott eszükbe mint a kivimadár, hiszen az olyan jelkép, hogy az új-zélandi emberekre is használják. Persze a nácik a gonosz megtestesítői, sőt az amerikaiak nagyon szeretik a németekkel azonosítani őket, számos már unalmas poénjuk van erre a filmjeikben a mai napig. De azért ne ferdítsük már el a történelmet, hogy Amerikában náciellenes hisztéria van a kommunizmussal meg elvannak csak McCarthy volt aki "tisztán látott." Szó nincs erről. McCarthy egy bigott, reakciós paranoiás volt, aki rengeteg hazafit vádolt meg kommunizmussal, mert ő is minden baloldaliságot azonosított a kommunizmussal, gyakorlatilag nála a demokrata párt is kommunistának számított. Ő is csak egyetlen világnézetben a többit eltaposni igyekezve tudott gondolkodni.
Bogyó 2 2021.03.17 11:10:46
@midnight coder: "Az EU nyugati felében vannak konzervatívra festett balliberálisok, szocdemre festett balliberálisok, zöldre festett balliberálisok, stb." Mondom! Onnan a szélsőjobbról persze, hogy mindenki más egyformának tűnik. Szerencsére a konzervatívra festett fasisztákról most leoldották a festéket. Mindenki balos, hát persze. Bizonyos IQ alatt nyilván el lehet hitetni, hogy 20 európai országban is a jobboldali pártok azok ugyanolyanok mint a baloldaliak, csak pont mi vagyunk megint helikopter. Az országok komplett lakossága van hülyének nézve, hogy nem látják, hogy az országaikban működő konzervatív pártok baloldali liberálisok. És nem termelnek ki jobboldali pártokat. Bezzeg ez a csuda magyar nép ez átlát a szitán, meg itt olyan erős a kereszténység igaz? Egy Írország, egy Olaszország, Spanyolorzság nyilván nem igényel jobboldalt mindenki baloldali meg liberális, hiszen az általuk az EU-ba küldött pártok is nagy részében baloldlaiak. Lehet ilyesmikkel ámítani magatokat, de ettől még sajnos a kutya ugat, a karaván halad. Ettől még a Néppárt pártjai nem lesznek baloldaliak meg liberálisak, mert a magyar félfasiszta hívek ezt szajkózzák, s nekik a féldiktatúrás, családi vagyonokat felhalmozó, a hatalomváltást megakadályozó leépítő és konzenszuskeresés nélküli, folyamatos ellenségkeresésre épülő rendszer az igazi keresztény. A pápáról már megtudtuk, hogy kommunista gazember, a következő az a balliberális Jézus Krisztus lesz aki megkapja a magáét. Méghogy minden ember egyenlő, segítsük a szegényeket és tartsuk oda a másik orcánk? Nem vagyunk mi balekok, igaz?
Olvasói kérdés: csak az a két alternatíva létezik, hogy vagy a Fidesz, vagy a ballibek? Más nincs? Attól tartok, nem nagyon van. Ezt nem én mondom, a valóság mondja, nézze meg mindenki a pártokat és a közvélemény-kutatásokat. Nagyon úgy néz ki, hogy jövőre a Fidesz és egy egyesült ellenzéki tömb…..
Bogyó 2 2021.03.14 12:30:55
Jaj Istenem! A vérfideszes blogja, aki eljátssza, hogy ő töpreng és mérlegel, milyen jó volna valami más is, dehát valahogy megint csak a Fideszt adja ki a matek! Közben felmondja az összes fideszes lózungot, minimális krtika sincs ahogyan tőlük ezt megszoktuk, csak az igenis, miközben a fidesz már a 2010-es önmagához képest is valahol egészen máshol tart. De mindegy, erre nem vesztegetünk szót, hanem megint elhazudjuk, hogy vannak a ballibek, sőt nem is hanem csak a Gyurcsány meg a fidesz, aztán akkor mi maradhatna más?

Nem kicsit vicces, hogy harmadik alternatívának állítja be a fideszt kiszolgáló "látszat-ellenzéki" Mi Hazánkat és a Szanyi-féle pártot, amelyek biztosan majd kedvezményesen fognak megint óriásplakátot, meg a Kossuth rádióban megszólalást.

"a balliberálisokat annyira rossznak tartom (részletekért ld. az elmúlt évek posztjait), hogy nagyjából bárkire leszavaznék, aki a siker esélyével ígéri, hogy megállítja őket." Láttam az elmúlt évek posztjai, de a szánalmas és gyermeteg sorosozás és a pápa komcsi gazemberezése bőven elég volt, hogy lássam itt valaki vagy elmebeteg vagy szándékosan hülyíti az arra fogékonyakat. Még az hiányozna, hogy elkezdje felsorolni, hogy mit csinált az mszp-korméány rosszul és ezt a Jobbik, az LMp, a Momentum nyakába varrja, de ennyire nem akarta átlátszóan
Nézzük már a mondatokat!

"Nagyon úgy néz ki, hogy jövőre a Fidesz és egy egyesült ellenzéki tömb között fog eldőlni a választás"

Tényleg? Eljáttssza a kisujját eltartó naivat, aki csodálkozva látja, hát "úgy néz ki." Mintha nem volna köztudomású réges régen, mintha nem a Fidesz kifejezett célja lett volna ez, hogy egybeterelje az összes őt leváltani akaró pártot és egy ennek megfelelő választási rendszert alakítson ki, természetesen megint erőből a konszenzusnak a látszatára se törekedve, a többpártrendszert kétpártrendszerré téve amiből persze egy tényleges egypártrendszert farag, csak a látszatot fenntartva. És így persze szólhat a kórus, hogy Gyurcsány, Gyurcsány! Ha éppen feltűnnek az ellenzéki pártok különbségei, akkor tessék ezek csak veszekedni tudnak, hogyan kormányoznának-féle demagógia, ha egyetértenek, na tessék mindenki gyurcsány kottájából játszik! Pedig valójában mindenki Orbán kottájából játszik, még Gyurcsány is, akár szándékosan teszi, akár nem.

"Ha Schiffer Becsületes Lúzer András lenne ott, rá még szívesen is szavaznék" Na, persze. Schiffertől teljesen távol áll a pápa komcsi gazemberezése, ez Bayer stílusa, és hadd ne sértsük meg Andrást azzal, hogy mérlegre tesszük Bayerrel, akinek nem gond bárkit mocskos szavakkal illetnie, aki kritizálja a Kormányt. De a lúzerezés, a "túl becsületes" jelző vajon mit mutat? Lehet "túl becsületesnek" lenni? Az ember vagy becsületes vagy nem, de hogy hátrányként szerencsétlen balfékként, lúzerkánt minősítsük azt aki "túl becsületes" az mindent elmond a posztolóról meg az általa favorizáltakról. Mégis mennyire kell nem becsületesnek lenni? Mi fér bele? Mennyi hazugság? mennyi félrevezetés? Mennyi lopás? A posztírónak úgy tűnik a fidesz propagálásával nem kevés, mert nagyon rossznak tartja a ballibeket, de tudjuk, hogy ilyen mértékű közvagyon magánosítás erkölcstelen módon talán soha nem volt az ország történetében. óriási szerencséjük, hogy mindezt egy konjunktúráló világgazdaságban, európai uniós pénzesőben tehették meg, úgy, hogy tudtak enni adni a bírkáknak is nemcsak nyírták őket. Valamikor kétmilliós Nokiás dobozról szóltak a hírek, ma Mészáros le se hajolna ennyiért. Az mszp-s lopásokat olyan ezzel összehasonlítani, mint a cigányok uborkalopását a maffia védelmi pénzszedésével. És hatalmas felzárkózási lehetőségtől fosztották meg az országot, hiába a sikerpropaganda, az uniós országok között rangsorunk nem nagyon változott, sőt inkább romlott, hiszen a románok, bolgárok sokkal inkább megközelítettek bennünket. A visegrádiak között sereghajtók vagyunk régóta. Pedig nem így indult. A 2000-es évek baloldali bénázásai lerántották az országot, de Orbánéknak minden esélyük megvolt arra, hogy ezt megoldva a harmadik kormányzásra már egy virágzó gazdaságot építsenek ki, amely a visegrádi élbolyban lehetne a stabil politikai háttérrel. Ehelyett a saját slepp gazdasági hatalmának bebetonozására használták fel elsősorban a hatalmat, Orbán pedig a személyes hatalmának minél nagyobb mértékű kiterjesztésére. Majdhogynem élet és halál ura, nem kérdés a fideszeseknél sem, hogy egyszemélyben dönt minden kicsit is fontos kérdésben. És akkor ott a lassan 500 milliárdos vagyon amit a nem túl becsületes blogoló is nyilván megmagyaráz az okosabb mint Zuckerberg-féle parasztvakításnak is gyenge nyílt szembeköpéssel. Valójában a keleti kényúri diktatúrákat példaképként tekintő hatalmat semmi sem szimbolizálja jobban, mint a ház melletti stadion. Normális országban ilyen nincs. Ha lenne se engedné egy kicsit is jóízlésű vezető, ha a talpnyalók ilyesmivel hozakodnának elő. Erre nincs magyarázat és nincsenek szavak.Nyilván azért nem talál rá Horger úr sem.
Bogyó 2 2021.03.14 12:33:13
És hát a magyarázat, hogy az ellenzék sem akarja az arányosabb választási rendszert, hiszen akkor összefogtak volna '14-ben és új törvényt alkotnak ha nyernek. Nem annyira gyengeelméjű a blogoló, hogy tudná, hogy ez nem így megy. Főleg '14-ben, amikor egy Jobbik egészen más irányt vitt, az Mszp és a Dk viszonya, szakításuk is jóval frissebb és terhesebb volt, és nyilván fel kellene fogni, hogy hiába gondolják a fideszesek így, de ettől ezek még nem egy párt, főleg nem voltak azok akkor. Közelébe sem jutottak annak, hogy egységes választójogi törvény-módosítást előre beharangozzanak, de ez nem jelenti azt, hogy azért, mert ez annyira tetszik nekik. Az ellenzék nem volt felkészülve ezekre az aljas húzásokra és nem volt, most se nagyon van közöttük egy igazán tehetséges gárda, aki mindezt kellő módon tudná kezelni. És igen, az is lehet, hogy beletörpdtek ebbe és nem is akarnak annyira változtatni, legfeljebb próbálkoznak, ki üljön Orbán székébe, s maguk is ugyanezt tennék. DE azért ez nem lesz így. Egyrészt azért, mert az ilyen propagandablogoknak is köszönhetően a Fidesz ismét nyerni fog és az ország tovább süllyed egy önkényúri rendszerbe a polgárai jelentős részének korrumpálásával. Ha valami csoda folytán mégis nyerne az ellenzék, a kétségtelenül meglévő gyakorlatlanság, ellentétek és a Fidesz kitartó aknamunkája miatt nem töltenék ki a cíklust és ismét Fidesz győzelem születne. Tehát arra, hogy itt Orbán 2022 és 2026 között soha ne legyen miniszterelnök, gyakorlatilag semmi esély, meg lehet nyugodni. Csak közben szétszakad az ország urakra és a szolgákra, mert mi nem tudunk mást elképzelni.
Egy kormánytól azt várja az ember, hogy a legjobbat tegye a polgáraival. Akkor is, ha a polgároknak fingjuk nincs, hogy mi a legjobb nekik, vagy nagyon megosztott a társadalom egy kérdésben. Vannak nehéz helyzetek, amikor sok szempont alapján mást és mást lehetne dönteni. És vannak tök egyértelmű…..
Bogyó 2 2021.03.05 20:47:22
@Sir Gombóc: Egész pontosan nem a szabadtéren, hanem az utcákon, a közterületeken, nyilvános helyeken, azaz a belterületen kell viselni maszkot és még ott sem mindenhol. A belterületi parkokban, erdőkben, arborétumokban szabadidős sporttevékenység esetén - s erre jó a séta is, csak ne ücsörgés legyen tömegesen - nem kel, külterületen meg sehol sem. Nyugodtan lehet túrázni maszk nélkül, csak ne másszunk egymás nyakára.
Bogyó 2 2021.03.05 20:47:36
@quercuserdész: Az a baj, hogy az állam ilyen elgyengítése konzerválja az ország lemaradottságát, de sajnos az ő hatalmukat is. Orbán inkább kakas egy szemétdomb tetején mint ellenzéki vezető egy demokráciában.
Bogyó 2 2021.03.05 20:47:59
@Larry Silverstein: Hagyjuk már a svéd stratégiát! Svédországot nem egy más szocializációjú, más földrajzi helyzetű, más gazdasági és kulturális alapokon nyugvó országgal érdemes elsőként összehasonlítani. Hanem pl. a szomszédaival. Svédország kb 10 milliós, Norvégia, Finnország együtt kb. ugyanannyi. Hasonló helyzetű országok, de csak Svédország kezelte egyedi módon a járványt. Az eredmény, Svédország 13 ezer halott, a másik két országban 1000 alatt van. Eléggé beszédes, de még mindig egy csomóan hivatkoznak a svéd stratégiára, amely egy kiváló egészségügy, magas gazdasági és kulturális fejlettség és viszonylag ritka lakosság és távolságtartóbb szokások mellett következett be. Ugyanezzel a stratégiával itthon 100 000 halott fölött járnánk.
Csütörtökön kezdődik egy EU csúcstalálkozó, ahol a mindenkit egyre inkább zavaró vakcinahiány mellett a vakcinaútlevél, az egyéni (kvázi turisztikai) beutazási korlátozások, illetve az azokkal kapcsolatos, de attól független karanténkötelezettségek is témák lesznek. A vakcinahiány főleg azért gond,…..
Bogyó 2 2021.02.27 20:21:12
@VT Man: mekkora hülyeség ez. Az nem is érdekes, hogy az EU azért nem engedélyezi a kínai vakcinát, mert az nem is kért engedélyezést? Lám az oroszok nagy nehezen beadták, el is indult az eljárás. Meg ugye nem ismerjük a pontos kínai dokumentációt. Szerinted ezek után az Eu-nak pl. minőség- és fogyasztóvédelmi ellenőrzést se kellene végeznie a kínai termékeknél, hanem bízzunk meg bennünk, hiszen jól tudjuk, hogy a kínai minőség az csúcs és amúgyis teljesen biztonságosan és hitelesen csinálnak mindent abban az országban. Vagy mégsem? Az EU nyilván megvizsgálja és engedélyezi azt amit engedélyezhet. Nem járult oda könyörögni a kínai vakcináért mint a magyarok, ez tény. Ettől lehet jó a kínai vakcina, csak kisebb a bizonyosság, mert valahogy senkinek se volt kétsége, hogy a magyar hatóságok engedélyezni fogják. Lehetett érezni, hogy próbálta volna nem engedélyezni, a sorok között olvasható volt, hogy a hatóságnak nem volt valódi döntési lehetősége. Pont ez a baj azokkal az országokkal, ahol minden döntés politikai szinten születik meg, s csak porhintésként hivatkoznak a szakemberekre meg a "konzultációkra." Egyesek szerint így is az oltással akarják irtani a népességet, na mi lenne ha elkezdenének oltani Európa-szerte a nem kellően dokumentált és az EU-hatóság által nem engedélyezett kínai vakcinával.
Mind tudjuk és ismerjük ezt a jelenséget, de a hátterét annyira nem. Pedig nem is olyan komplikált a dolog...
Bogyó 2 2021.01.12 22:33:36
@Kicknick: "ha az emberek 99%-n keresztül megy a korona 3-10 nap alatt úgy hogy lehet észre sem veszi ,akkor mi a fasznak oltassa magát?? " nagyon egyszerű. Úgy, hogy ez a 99% hülyeség, nem igaz. Akiket én ismerek, hogy pozitívnak bizonyultak, azok közül minden harmadik-negyedik legalább szarul volt tőle napokon át. Volt aki kórházba került, volt aki hetekig nagyon gyenge, lázas volt, nehezen lélegzett, fájtak a végtagjai. Volt aki 4-5 napig volt rosszul. Messze nem egy százalék. Nyilván volt, aki nagyobb vész nélkül élte át. De egy három napos rosszullétet is miért nem éri meg egy oltással elkerülni? Pláne két heteset? És ugye, arról meg nem beszéltünk, hogy akkor nem is adod át annak aki veszélyeztetettebb, de még nem lett beoltva, vagy egyéb betegsége miatt nem lehet oltani, Mert ilyen is van. Terheseknek eleve nem adják be.
Bogyó 2 2021.01.12 22:40:10
@Quas!: Meg ugye, ez nem egy totál új kórokozó, ezért is volt esély hamarabb kifejleszteni. Ez a már évtizedek óta ismert vírusnak egy újabb változata. Covid-19, ugye a 2019-es év miatt. Nem a 0-ról kellett indulni és igen erre most pénzt, paripát, fegyvert nem sajnáltak, meg időt sem. És ez nagyon nem mindegy. Igen, hogy mit okoz 5 év múlva arra tapasztalat nincs, mert nem lehet. De a tudomány azért sok mindent tud kalkulálni. Nem mindent, ez is igaz, de egy csomó más kockázat is van az életben miért pont ezen kell hisztériázni? Egy csomó káros dolog van a levegőben, a vízben a táplálékunkban, a bennünket körbevevő tárgyakon, furcsa, hogy egyesek meg ettől nagyon tartanak, minden komoly megalapozottság nélkül.
Húsz ismert zenészt kérdeztünk meg arról, hogy beoltatja-e magát a koronavírus ellen. A téma érzékenységét jól jellemzi, hogy közülük csak nyolcan vállalták a válaszadást, és hatan adtak egyértelmű választ...
Bogyó 2 2021.01.12 22:09:43
@odamondó: Aztán miféle retorzió? Tele van a net oltásellenesekkel, aztán szerintem még senkit nem akasztottak fel még egy pénzbírságot sem tudnak az oltásfóbiások felmutatni. Aki ilyet állít annak fogalma sincs mi az igazi diktatúra. Amúgy meg azért az a "kötelező" válasz mert ez az értelmes és erkölcsös válasz. Kb. olyan, mint megkérdezni, hogy van-e értelme betegeket gyógyítani. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy bármi baj lenne az oltással, míg a Covid hatásaira számtalan. Hogy van kockázat? Tényleg? Az autóvezetésben is van, és eddig rosszabb is a halálozási arány, mégse hisztiznek miatta, de egyesek valahogy minden konkrét tudás és közvetlen tapasztalat nélkül nagyon tudják, hogy micsoda szörnyű dolog az oltás. Pedig jelenleg 11 kötelező védőoltást adnak a gyerekeknek és nem most rosszabb a gyerekhalandóság, hanem akkor volt rosszabb, amikor még nem volt oltás.
2020 december 26-án, szombaton, megérkezett Magyarországra az első, koronavírus elleni vakcinaszállítmány.A Pfizer ellenszere rendőri felvezetéssel, inkább propaganda célokat szolgáló felhajtással, katonai védelem biztosításával, miniszteri jelenléttel fűszerezve jelent meg a képernyőkön és az…..
Bogyó 2 2020.12.28 18:01:56
@padlogaz: Ki tudja, de ha Orbán államférfi volna nem populista mindig az aktuális legnépszerűbb állásponton lovagló - legyen az az ország érdekében álló vagy sem - politikus, akkor bizony beoltatná magát ahogy pl. az izraeli, az amerikai meg ki tudja melyik elnök. Egyrészt természetes, hogyha valakinek kiemelt testőri védelem jár, akkor egy vírussal szemben miért kellene kivárni a normál sorát? Mert ha ott nem fontos, hogy belehal-e a koronavírusba, ahogy Boris Johnson majdnem, akkor egyébként miért fontos? Akkor mondjon le a kiemelt védelemről sőt a védelemről egyáltalán. Merénylettől ne haljon meg, koronavírustól meghalhat? Ha tiszta következetes az álláspont, akkor vagy mindkettő vagy egyik sem. Nyilván az a normális, hogyha ő a miniszterelnök, akkor védjék kiemelten, de akkor ne csak egy merénylettől, hanem egy vírustól is, és minél előbb kapja meg a védőoltást. És nem utolsósorban fontos volna azért is, hogy példát mutasson, hogy ne adjon nagyobb terepet az oltáselleneseknek. Így azonban a demagóg - jaj de rendes, kivárja a sorát, pedig amúgy meg másban nem - magyarázat mellett, inkább gyávaságot sejtet az egész, a majd meglátjuk mi lesz ezzel az oltással, akkor talán én is - féle hozáállást, miközben amúgy meg úton-útfélen nyomják, hogy az oltás az igaz fegyver, hogy ezt a vírust "megöljük", ahogy szokta mondani a méltóságos úr a maga militáns észjárása szerint.
Bogyó 2 2020.12.28 18:02:22
@Bognár L: Szerintem amúgy nincs baj ezzel a félredőléssel. Egyszerűen azért teszi ezt az ember, hogy az oltó jobban rá tudjon tartani merőlegesen a karjára, ne kelljen neki annyira meggörnyednie, ha egyszer leült a páciens. Sokan ezért adnak inkább állva, ha nem nagyon van esély arra, hogy az oltott elájul.
Bogyó 2 2020.12.28 18:04:39
@Ekrü: Ha észrevetted volna, az EU az nem egy harmadik ország aki valamiért elnyomja a mi nagy függetlenségünket mint a Szovjetunió. A Szovjetunió idegen megszálló hatalomként katonákat állomásoztatott az országban. A Szovjetunió költségvetését nem vétózhatta meg Kádár János. Mert nem voltunk a része. Az EU-nak része vagyunk. Amit az EU ingyen ad, azt mi is fizetjük, akkor meg miért kellene ingyen adnia? Előbb gyűjtse be, aztán adja oda vagy mégis hogyan? Akkor meg az volna a baj.
Miféle marhaság az, hogy az EU is ráteszi a hasznát? Miért tenné rá? Még egyszer mondom, az EU mi vagyunk. magunknak tesszük rá vagy mégis hogy gondolod? Az Ez intézte a vakcina beszerzését, mert ha a gyártóval egy olyan szervezet tárgyal, amely akár az Eu polgárait figyelembe véve szorozva kettővel 1 milliárd vakcinát igényel, kissé előnyösebb pozícióban van, mint egy 20 millióra igényt tartó kis ország. Az EU ezért olcsóbban szerzi be, mint Orbán tudná bármikor, bár az egyszeri fideszes nyilván képes a legalapvetőbb közgazdasági törvényeket is felülírni Orbán szerintük meglévő zsenialitásával. De ha feltűnt volna a vakcinabeszerzés árát valahogy nem támadják az elég sokat ferdítő hazudozó kormánymédiában sem. Vajon miért bízták az Eu-ra a németek meg a franciák is? Ja, persze , mert hülyék, csak mi vagyunk helikopter.
Ügyesen lavírozott eddig Orbán Viktor a koronavírus-járvány diagramjainak hatalmas hullámai között. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindig azokat az adatokat rántotta elő, melyekkel legjobban tudta alátámasztani a kormány döntését. Most azonban ott tartunk, hogy már nincs olyan mutató, melyekre építve…..
Bogyó 2 2020.12.09 12:39:02
@VT Man: Összekevered a demokráciát az anarchiával. A járványügyi korlátozások miatt egy rendszer se válik diktatúrává, csak a legegoistább emberek fejében.
  Szép lassan csillapodni látszik a Szájer botrány. Nyílván lesz itt még újabb fellángolás, egyrészt, amikor előkerülnek majd a Brüsszel belvárosában is lépten-nyomon letelepített térfigyelő kamerák felvételei az ügyészségi vádemelési szakaszban, ill. a helyszínre érkező rendőrök hivatalos…..
Bogyó 2 2020.12.08 15:26:55
@6.Lenin: "Mindig ezen buknak a libernyákok. Bedumálják maguknak, hogy a 3 millió Fideszre szavazó bunkó, aztán lassan 12. éve csodálkoznak, és nem értenek semmit. "

Már miért ne értenék? Ez a magyarázatuk.

Nyilván ez nem igaz és sértő is, de az tény, hogy pl. én vidéken nem tudok olyan rádióadót hallgatni, ahol érdemi politizálás folyna, de ne a kormánypropagandát sugározná. Ahol érdemi viták vannak a politikai paletta minden álláspontjának bemutatásával, vagyis, ahol teljeskörűen lehetne tájékozódni. Egykor a közmédia ilyen volt. Volt pl- Horn-Orbán vita. Egyáltalán volt vita. A riporter vitatkozó interjút készített Orbánnal, de készített. És ugyanígy vitázott a másik párt politikusaival is. Ezt szoktuk meg, mert ez a normális, az igazságos, nem az amit az a túlsúlyos komcsi darál az arcunkba nap mint nap, természetesnek tartva, hogy ő egy pártot szolgál, sutba dobva a semlegességet, a tárgyilagosságot, meg Németh Balázs NER-kitartottként cukiskodik vagy éppen beolvas, hogy az tetsszen a Főnöknek.

A jobbára megyei napilapokat vagy Szabad Földet olvasó vidékiek, falusiak nagy része óhatatlanul a kormánypropagandát látja kizárólag. Erőteljesebb politizálás ami nem a kormányt dicsőíti kizárólag az ATV-én és az interneten van. A közmédia véletlenül se a közt, hanem a Fideszt szolgálja és ezt az az objektív tény bizonyítja, hogy az ellenzéki pártok vezetői 10 éve nem szerepelnek a köztévében, a közrádióban se nagyon már, max. az állellenzéki Mi Hazánk, meg Volner párt, a jelentéktelen Liberálisok vagy Szanyi. Egy ellenzéki miniszterelnök-jelölt, pl. 2014-ben Bajnai, nem volt meghíva a magyar televízióba se interjúra, se vitára, semmire. csak a lejáratás ment, egyáltalán milyen dolog az, hogy a köztévé riporterei egyértelműen nem egy kérdésben egy interjúnál, hanem felvezetésben, kommentárban álláspontot foglalnak el egy párt, bár inkább egy ember mellett, akinek a megszólalásait szemlesütve áhítattal lesik. Egy normális demokráciában ez elképzelhetetlen.

Ma már amikor arról értesülünk, miként vitázott egy vezető kormánypárti politikus valakivel, akkor már az BBC meg George Clooney, mert itthon már nem méltóztatik nekik leereszkedni egy saját véleményt akár kritikusan megfogalmazó riporterhez.

Szóval, ezek, meg nyilván a függőségben tartott klientúra. Ahhoz képest, hogy ez a helyzet és, hogy az ellenzék mennyire nincs a helyzet magaslatán - bár kétségkívül jóval nehezebb a helyzetük mint a nem tisztességes játékot játszó Orbánnak bármikor is volt ellenzékben - csoda, hogy az ország fele még mindig nem dőlt be.
De ez is kevés, hiszen láttuk, hogy a kevesebb szavazatot kapó kormányoldal a Parlamentben kétharmados többséget hoz össze az új szabályokkal. Hát ezért nyernek ezek a fiúk majdnem mindig. Elég a jól szervezett kisebbség is, hogy uralkodjanak a többségen és ellehetetlenítsék a politikai váltógazdálkodást, mert egyre többekkel van az elhitetve, hogy arra nincs is szükség, Orbán Viktor örökké. Bármerre megy, bárhova, bárkivel szemben. legyen az fodor Gábor, torgyán, Vona, Simicska, bármelyik ellenzéki párt, a baloldal, a liberálisok, az európai jobboldal, a 25 másik eu-s tagállam jobb- és baloldali kormányok együtt. Mindig Orbánnak van igaza, és ő nem a saját hatalma érdekében teszi, dehogyis. Hanem csakis a magyar emberek érdekében. És ezt ti elhiszitek. Ez a kritikus és autonóm gondolkodás teljes hiánya, azt nem is szeretik a Fideszben.
Bogyó 2 2020.12.08 16:00:08
@6.Lenin: Hú, Jeszi? Tudod kevés embert ismerek akit veszélyesebbnek tartok a nemzetre mint Bayert, de ő tud írni, van színvonala az írásainak, de Jeszi! Sajnos ő nagyon messze esett az almafától, egy tehetségtelen félproli, aki elment megélhetési véres szájú ifjúkomcsinak mert semmi mást nem tud színvonalasan csinálni. Apa elkényeztetett kisfia, aki valaha nagy hosszú hajú glamrockerként se zenélni, se műsort vezetni nem tudott igazán, de szeretett volna, aztán ebben megkeseredve beállt agitálni. De majd ránézek, ha már ennyit beszéltem róla.

nem akarom én neked meghatározni miről mit gondolj, ez a Fidesz sajátossága, hogy nem engedi érvényesülni a más nézeteket, hiszen ha azt tenné az egy libernyák elv.

(nem nevetséges ez is, hogy a Főnök elejtette a nyáron ezt a szót, azóta vadul már csak ezt ismételgetitek? Tényleg nincs egy kicsit se rossz érzésetek ettől a szolgalelkű attitűdtől? Ha Holnap Orbán Zuniót mond az EU-ra akkor az fog menni? Tényleg nem megy az autonóm gondolkodás?)

Annyiszor le lett írva mi a baj Szájerrel. A képmutatás, ami hozzájött ahhoz, hogy milyen rendszert építettek ki. Egy nézetű, egy világfelfogású, intoleráns, mindenféle kisebbségekkel szemben a gyűlölkodésre alapozó és egy feudális, a társadalmi mobilitást fékező, a poltikai váltógazdálkodást megakadályozó autokrata rendszert. Orbán személyi kultuszát. Miközben a saját személyes életében meg nagyon is igényli a liberális világ által nyújtott lehetőségeket. Hogy papol, erkölcscsőszködik, közben magára nézve azokat nem tartja kötelezőnek. Hogy nem mutat példát, mint ez ország vezetésében fontos szerepet játszó politikus.
Nem érdekel, hogy meleg, ha nem vesz részt egy olyan politikai irányzat képviseletében, amely melegellenes. De így eléggé érdekes. Nem érdekel, hogy orgiázik, kábítózik, ha nem egy az országot is képviselő politikus. De így igen. És ő csak a kilátszó láncszem. Ugye, több Balaton, kevesebb Adria, aztán láthattuk ott is a példamutatást a yachtokon, amelyen nem pont Siófok és Keszthely között mentek. Vajon tényleg bennünk van a baj, ha ezekkel problémáink vannak?

Bidenről mi a véleményem? nem sok minden, mert nem tudom, nem ismerem ezeket az ügyeket. Nem tudom mennyire lejáratások ezek, mennyire igazak. De ez elsősorban az amerikaiak dolga. Attól még a Trump nem volt komolyan vehető, s ezt a mai napig bizonyítja a hisztivel. Vajon AL Gore miért nem csinálta ezt? H- Clinton miért nem tette ezt, pedig 3 millióval több szavazatot kapott. De elfogadta, hogy az államok többségében mégsem őt választották. Bident majd meglátjuk, ha pedofil, bizonyítsák rá, ítéljék el.

Polanski ügyét én is felháborítónak tartom. Ott túl sok minden szól ellene
Igen, én így vagyok ezzel. nem aszerint nézem, hogy éppen milyen párthoz tartozik, vagy milyen ideológiát vall, bár Polanski politikai nézeteiről fogalmam sincs.
Láthatjuk, hogy az életstílus ezt nem zárja ki, mert se Trump, se Boris Johnson, se Berlusconi nem mondható liberálisnak, de meglehetősen tudják élvezni az élet örömeit a törvénytelenségek határán egyensúlyozva. Sok liberális nézeteket valló ember puritán őskonzervatív életet él ehhez képest. Vagy a megboldogult Jörg Haider. Hozzájuk csatlakozott most Szájer nem keveset bedobva a közösbe.
Bogyó 2 2020.12.08 16:13:10
@6.Lenin: "Jelenleg én is vidéken élek, és ami érdekel ahhoz hozzáférek, tv-ken, neten."

Én is vidéken élek és én is hozzáférek sok mindenhez. De nem mi vagyunk a többség. A legtöbb ember nem ír ilyen fórumokba, nem olvas blogokat, nem néz utána a dolgoknak részletesen, pláne nem külföldi forrásoknak. Azt nézi és egyre inkább azt hiszi el, amit az arcába tolnak. Nem annyira tudatos, sokszor a mindennapi létküzdelem meg is akadályozza ebben idő hiányában. és pont ezért csinálják ezt. ezért nincs vita, ezért nincs pártsemleges vagy legalább arra törekvő közmédia.

Éppen ezért én sokra tartom a vitákat, mert nagyobb az esély a hazugságok, a félremagyarázások, a propaganda lelepleződésére. Ha nem így volna, akkor nem tették volna azt a közmédiával amit. A Youtube-ról számtalan közmédiás híradást, riportot, interjút lehet előkaparni azokból az időkből vezető fideszesekkel, amikor még ellenzékben voltak. Az elmúlt 10 évből az ellenzékiekről ilyet nem találni. Ez az orwelli módszer. S ugyanezért szűntek meg a viták.
Annak idején a Zuschlag-botrányról részletesen beszámolt a közmédia is. Ma számtalan ügyről csak akkor került be valami a közmédiába, ha a más médiumokbban már akkorává vált a hírértéke, hogy kellett rá reagálniuk. Pl Lázár, Rogán ügyeit anno nem lehetett hallani, de a nyári yachtozásokról sem esett szó. 15-20 éve elképzelhetetlen lett volna, hogy egy közmédiás műsorvezető illetve egy egész országos csatorna stábja (TV2 lásd Marsi Anikó) kijelentse, hogy "Én Orbán Viktorra szavazok." Mégcsak nem is a Fideszre. Tényleg nem érthető, hogy ez miért botrányos? Ki csinált ilyet 20 éve?
Az egyetlen jó, amit Bayer Zsoltról el lehet mondani, hogy őszinte. Nincs kétségem afelől, hogy amiket mond, azt valóban úgy is gondolja. Az esetek 99 százalékában ez talán hasznos a Fidesznek, hiszen kell egy nagydumás szélsőséges, akivel meg tudnak fogni néhány tíz, vagy rossz esetben százezer…..
Bogyó 2 2020.12.06 20:07:14
@blaubner: "ha igen, akkor miért bayert jelentik fel"

Bűnpártolás miatt. Persze, nem fog megállni és magam se érzem, hogy ilyesmiért el kellene ítélni. Az rendben van, hogy felháborító, hogy erről ilyen lazán beszél, de kriminalizálni nem kellene.
Valószínűleg ezt a két hölgy is tudja, inkább a hadjárat,a figyelemfelhívás, a sok sérelem miatti visszavágás a cél.
Bogyó 2 2020.12.06 20:07:24
@chrisred: Pontosan. Nagyon jóindulatú magyarázat, hogy neki milyen fontos volt a konzervatív családfelfogás. És 1990-ben hogyan gondolkodott erről a liberális Fideszben? Ő is hirtelen 1993-ban a melegsége ellenére is megvilágosodott és a konzervatív családeszményt - ami két éve még nem volt program meg értékrend sem - vallotta meg, az egész pártvezetéssel -Kövér, Áder, Orbán, Deutsch és a többi - együtt.
Nem, véletlenül sem az összeomló MDF helyén megjelenő konzervatív pártlukat és a hatalom megragadásának lehetőségét látták meg, nem, dehogyis.
Talán az óvodában beveszik.
Egyszerűen a hatalmi és karrierambíciók miatt szembement a korábbi értékrendjével, volt az a pénzügyi lehetőség. Ugyan az a Fidesz még messze nem hangoztatott ilyen szélsőséges, a konzervatív értékeken már erősen túlnyúló radikális intoleráns elveket, de haladt ő is ezzel az Orbán vezette vonattal.Nem szállt le, lehullott a köpenye, ezért kilökték.
Bogyó 2 2020.12.06 20:07:26
@nemecsekerno_007: De attól még egyesek szemét nyilván felnyithatja. Értem, hogy te egy végtelenül korrupt és erkölcstelen rendszert a végtelenségig képes vagy támogatni, de nincs ezzel mindenki így.

Persze, nyilván nyerhet a Fidesz egy ilyen autokratikusan átalakított rendszerben. Ilyen médiával, ilyen választási rendszerrel, az egyébként szakmai és pártsemlegességet igényló pozíciókba ültetett pártkatonákkal, az állami szervek pártpolitikai célokra történő felhasználásával, a legkiszolgáltatottabb rétegek és a slepp lekenyerezésével és az ellenzék szervezetlensége és középszerűsége miatt. De az országnak már nagyon nem volna érdeke ugyanabba a feudális hatalmi rendszerbe beleragadnia. Mert egyre kevesebben hiszik el, hogy a 25 Eu tagállam keletiek és nyugatiak egyaránt mind hülye csak a lengyelek és mi vagyunk helikopter.
A mai napon átlépte Magyarországon a 4000 főt a koronavírus járvány halottainak a száma. Ez a szomorú adat sajnos alkalmat ad rá, hogy végezzünk egy aktuális számvetést a járvány során elhangzott néhány korábbi kijelentéssel. Ezek közül is az egyik legmegosztóbb, Svédország járványkezelésének nyári,…..
Bogyó 2 2020.11.25 22:53:32
@hunyadi_janos_112: Eddig 21-szer lett beírva. MIÉRT?????
Bogyó 2 2020.11.25 23:03:22
@hunyadi_janos_113: Tehét neked az a küldetésed, hogy ellehetetlenítsd a kommunikációt?

És ez miért jobb mint a hülyék vitája?
Semmivel. Ez csak duma, valójában a Fidesz legjobb hasznos hülyéjeként tevékenykedsz mindenhol vagy csak játszod az ellenzékit és pont az érdemleges vita ellehetetlenítése a célod.
Hiszen attól, hogy egy értelmes vitatkozik egy hülyével, attól még az értelmes érvei elgondolkodtatnak sok olyan olvasót is, akik nem menthetetlenek.

De ezzel ezt az esélyt is elveszed, gyakorlatilag a te felfogásod alapján az összes médiumot is be kellene tiltani, hiszen hülyeségeket beszélnek az egyik ezért a másik azért. De attól tartok szó nincs erről. Egy álellenzéki dumával ölöd meg az eszmecseréket, mert ugye a kussolásból sosem lesz szólásszabadság. Vajon mennyit fizethet Rogán ezért a trollkodásért?
Lassan, ahogy közeledünk 2022 felé, egyre inkább kezdik kimutatni az ellenzéki pártok, hogy mégis hogy szeretnék elképzelni ezt a nagy együttműködést. A Momentum már jelezte, hogy milyen gondolatai vannak, és most Ungár Péter is kijött, hogy mit gondol az LMP a jövőről...
Bogyó 2 2020.09.28 21:33:19
@Wildhunt: Te tudod rosszul.
1989. évi XXXIV. tv. 2.§ (4) bekezdés : (4) A szavazásban akadályozott az, akinek nincs állandó vagy ideiglenes lakóhelye Magyarországon.

Ez volt hatályban 2005-ig, de utána is még valahol így volt, most ezt nem kutattam ki, mert a Fidesz által elfogadott 2011-es törvény záró rendelkezéseiben is (24.§ (3) bek.) benne van, hogy a következő általános választásokig még a lakóhelyhez kötött a választás. Ha pl. időközi volna.

Magyarul, nem szavazhatott az aki állampolgár, de nem lakik itt. Figyelni kellett volna, hogy a Fidesz milyen óvatosan adagolta ezt be a magyar társadalomnak, hiszen tudták, tudják, hogy pl. egy népszavazáson ez elbukna. Azóta találták ki ezt a nincs kétféle állampolgárság stb. féle dumát.
Bogyó 2 2020.09.28 21:38:01
@Wildhunt: Ja, a jelenlegi gyarmatok, amelyek valahol a brit állam részei, legyen az bármilyen laza szál, de van jogi kötelék. Nem pl. az USA lakói. Erdély szintén nem része a magyar államnak jogilag semmilyen módon. Sajnálhatjuk, de ettől még ez a tény, és ezen a kettős állampolgárság kábítószere sem változtat.
Bogyó 2 2020.09.28 21:46:18
@Wildhunt: Nekem vannak Erdélyben jó ismerőseim akik azt mondták, hogy ők nem érzik korrektnek, hogy beleszóljanak, csak mi se szóljunk bele az ő ügyeikbe. Fel voltak háborodva, amikor a néppártos jelöltek mellett kampányolt a Fidesz az RMDSZ ellen. Aztán a Fidesz belátta, hogy erővel nem megy, akkor megveszi az RMDSZ-t kilóra. Ez be is jött, azóta az ismerőseim is szimpatizálni kezdtek a fidesszel, bár érzik a helyzet fonákságát, de a pénz nagy úr és tényleg sokat kapnak, fel is vették az állampolgárságot, ez van. De ettől még az ő RMDSZ-es képviseletük a román Parlamentben sokkal fontosabb, mint a Fidesz ügye. Az ő mindennapi életüket a román Parlament határozza meg.
Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajlik, a civil kurázsi és a hatalmi arrogancia csatája. Az esélyek természetesen nem egyenlők, hiszen a hatalmas médiagépezettel rendelkező Orbán-kormány nincs kényszerhelyzetben akkor sem, ha a hallgatók ellenállása és a tanárok jelentős részének…..
Bogyó 2 2020.09.08 20:03:51
@birkamenet: Persze, ne vezessen intézményt 70+-osan. Úgy csak minisztériumot szabad.
Bogyó 2 2020.09.08 20:23:13
@Hasdrubal: Na, igen, a Ceu. Azt ki is hagytam. Milyen érdekes, Népszabadság, CEU, Index, Hírtv-visszafoglalás, RTL pofabefogás, Heti hetes "elfáradása" ATV elbulvárosodás, Klubrádió frekvencia megszűnés, 168 óra, ezek mind tulajdonosi döntések, semmi köze hozzá Orbánéknak. De valahogy az origo, meg a pesti srácok nem szűnik meg, Bayernak már külön showja van, pont a kormányt nem körbenyaldosó dolgok szűnnek csak meg, de a hívek harsogják, hogy ilyen a piac. Hát persze...Olyan kamuduma mint a legnagyobb médiumok mind ellenzékiek. Ja, azaz, ha te 180 cm-es vagy és rád támad tíz 175 centis, akkor semmi félnivalód, hiszen te vagy a legnagyobb. Lásd a Népszava meg a megyei napilapok esetét.
Bogyó 2 2020.09.08 20:33:06
@MAXVAL bircaman közíró: Nem volt Soros párt. Vagy szerinted Orbán mindig tanácsot kért Sorostól, hogy hogyan csináljon valami rosszat a kisembereknek, de aztán feltámadt benne a lelkiismeret? Te sem hiszed el ezeket a hülyeségeket, akkor miért jó hülyíteni ilyesmivel a többieket? A Fidesz és személy szerint Orbán taktikát, elveket, gerincet váltott a hatalomra kerülés érdekében. Még a fideszesek zöme is tudja ezt és nem hisz ilyen dajkamesékben, hogy a gonosz vagy megtévedt országrontókból felvilágosult, hős királyfikká váltak a kisemberek érdekében. Inkább fordítva volt, sokkal tüöbb illuzió, naív országjavító elképzelés volt az 1990-es Fideszben, mint a mai pocakos, begyepesedett dzsentri elvtársakban, akik nem tudtak Kádár köpönyegéből kibújni. Bár az Horthy, meg Tisza Kálmán köpönyege is. A hatalom és a pénz motiválta őket, nem a magasztos elvek, s mindezt az elmúlt tíz év igazolta pecsétként a Mészáros vagyonnal.
frissítés!     Miniszterelnök Úr szerencsére nem csupán katonás rendszeretetéről, hanem igazmondásáról is híres. A "Több Balaton, kevesebb Adria" elv jegyében így mindössze 6 napot töltött Hvar - régebben költők pennájával is megénekelt - szigetén (rosszakarói szerint pucolni kellett vissza a…..
Bogyó 2 2020.08.28 10:30:31
@ZX: Ez pontosan így van. Teljesen világos számukra is mi a helyzet, csak védik a jelenlegi uralkodó elitet a másikkal szemben, ki tudja miért, "szent" meggyőződésből vagy vakságból. S ilyenkor jön a ballibsizés meg a többi hülyeség hiszen számukra csak ez a két világ létezik, Orbán ezt sikeresen elhitette velük. Miközben én azért tudom magamról, hogy a megélhetési ellenzéi véresszájú DK-s bagázst ugyanúgy a francba kívánom, mint az új-feudális Döbrögiket. És a még kormányra nem került többi párt sem meggyőző egyáltalán. És ezzel sokan vannak még így. De most ezek vannak hatalmon és akarnak berendezkedni élethossziglanra, amit az ilyen firkászok nagy lelkesen támogatnak, de az ország megérdemelné a többpártrendszert, a változó hatalmi elitet.
Bogyó 2 2020.08.28 11:21:57
@nemecsekerno_007: Értem. Tehát naivitás minimum gyanúsnak találni amit Szíjjártó művel egy a fidesz alatt milliárdos állami megrendeléseket kapó ember luxusyachtján, ugyanakkor nem naivitás azt gondolni, hogy ez teljesen rendben van, ha egyszer a külügyminiszter úr azt mondja. Miért is kérdőjeleznék ezt meg? Jó neked, hogy te így átlátsz a szitán! Te aztán tudod mi a dörgés, nemecsek! :-)
Bogyó 2 2020.08.28 11:24:14
@ulpius66: Sose fogod érteni, ha nem akarod.A részletek, állami megrendelések nagy mértéke, hatalmas értékű luxusyacht, ha volnál szíves ezekre is koncentrálni, akkor menni fog.
A kempingezésnek legalább százéves hagyománya van Európában. Kezdetben a módosabbak választották ezt az utazási formát, később inkább az olcsóbb megoldást keresők körében lett népszerű. Mára a kempingezés mintha reneszánszát élné Európában, a kép pedig teljesen vegyes: a legolcsóbb és legegyszerűbb…..
Bogyó 2 2020.08.27 10:16:52
De nézzük részleteiben.
1. Csóróság. Mi például valóban azért IS választjuk néha mert olcsóbb, de csak ez kevés volna, ha sok a hátránya. Néha kombináltuk is másféle szállással, van amikor meg mi is hotelben, panzióban stb. szálltunk meg. De a kempingekben általában sosem a legalja, csóró népekkel szoktunk találkozni. Németország tele van kempingekkel, és óriási a belföldiek aránya, nem engedhetnék meg maguknak a jobb szállást? A Bodeni-tó mellett kempingeztünk egyszer, csak mi voltunk külföldiek. A mediterrán régióban is a legtöbb kempingező nyugat-európai vagy leruccanó helyi. Kelet-Európa nincs tele kempingekkel, Hollandia meg nagyon is.

2.Sátorállítás. Egy kétszemélyes sátrat egyedül felállítok 10-15 perc alatt, - ez egyébként akkora összehajtva mint egy csukott esernyő - de van a családnak egy olyan sátra, ami 6 személyes és teljesen fel tudok állni benne a közel 180 centimmel. 3 ember egy szűk félóra alatt felállítja.Esőben talán 3-4 alkalommal tettük, de pl. Görögországban nyáron sosem esik, összesen már több mint egy hónapot voltam sátorban Görögországban, miközben részt vettem repülős, hoteles úton is, össze tudom hasonlítani.

3. A napi sátorállítás akkor játszik, ha naponta váltogatod a szálláshelyet. Na, ez apartmannál, szállodánál se kellemes, ugyanúgy kell cuccolgatni, pakolni,csak éppen sátorállítás nincs. Ezeket a szállásokat előre le kell foglalni és szigorúan tartani a menetrendet vagy betlizni mindennap, hogy lesz-e szállás. Aznap keresve ez eléggé bizonytalan tud lenni egyes időszakokban egyes helyeken. A kempingekben szinte mindig van hely, jóval nagyobb szabadság.

4.Főzőcske a sátorban. Ez nem a kempingezés velejárója, amikor tényleg az olcsóság miatt volt ez nekünk,talán akkor főztünk utoljára ott. A sátorból indulva is beengednek az étterembe! :-)

5. Gumimatrac. Kedves MC, a mai gumimatracok már nem eresztenek le egy éjszaka alatt, ha nem a gagyit veszed. Kb.3-4 naponta kell belefújni egy kis többletet kézipumpával kb. 2 percig. Egyébként meg a szivargyújtóról elektromos pumpával fújjuk fel pár perc alatt őket. De van aki szivacsot visz magának, ha van rá helye.

6. Közös mosdó. Hát igen, ez valóban nem jó dolog,ez az egyik ami nálunk is felmerül gyakran hátrányként. De vannak nagyon jó színvonalú kempingek, még Magyarországon is, és az ember egy utazásnál, étteremben, benzinkúton, plázában stb. amúgy is rákényszerül az ilyesmire. Még sosem volt más problémánk azon túl, hogy néha nyilván belefutottunk mi is nem kellemes helyekbe. De a kempingezésben az a jó, hogy ilyenkor sokkal könnyebb továbbállni, mint egy hétre lefoglalt apartmanból. A kempingnél jellemzően nem foglalunk előre.

6. Üvöltöző szomszédok. Ez is előfordulhat egy szállodai szobában is, de igen, egy sátornál ez nyilván zavaróbb. Ez egyéni érzékenység kérdése is, engem is volt, hogy zavartak ilyenek, de volt amikor a bulizó görögök mellett vígan aludtunk, mert egyenletes volt a zaj.Az ember itt átmehet sokszor a kemping másik végébe, vagy ahogy fentebb mondtam, továbbállhat. De a kempinges múltam 80-90%-ában nem volt ilyen bajunk.

7. Meleg van a sátorban. Igen, nappal. De ki a franc van nappal a sátorban? Én nem azért szoktam utazni, hogy a sátorban töltsem a napot, meg nem is egy légkondis szobában. Árnyékba téve a sátrat ugyanaz a hő mint másutt, mert ugye nem a szobában csücsülünk amúgysem. Ugyanakkor éjszakára kiváló a klíma. Még Dél-Görögországban is kellemesen hűvös van ilyenkor és azt nem egy ki tudja mikor és hogyan tisztított légkondícionálónak köszönhetjük. Apartmanban volt amikor a meleg miatt nem tudtunk aludni, akkoriban még nem volt alap a légkondi, de olyan is előfordult, hogy büdös jött belőle, inkább kikapcsoltuk.Éjszaka inkább a hidegre kell felkészülni, Erdélyben volt, hogy 9 fok volt éjszaka augusztusban és a sátorban ez gyorsan érezhető. De kicsit felöltözve, betakarózva teljesen jó volt ez is. Vannak akik Skandináviában is sátraznak, ott is tudnak lenni hideg reggelek nyáron is. De ez huszadrangú probléma, megoldható.

8. Szúnyogok. A mai legolcsóbb sátrak is szúnyoghálósak. Valójában ha az ember nem nyitogatja a hálófülkét, szúnyogbiztosabb, mint egy szoba, ahol kellően szúnyogos helynél szinte lehetetlen elkerülni, hogy ne legyen bent is néhány. A hálófülkét minek nyitogatnánk napközben? Melegebb napokon én itthon is néha szeretek kint sátrazni, pl. csillaghullásos éjszakákon, és erre meglehetősen sok a szúnyog. De a fülkében nincs. Érdekes nézve a csillagokat hallgatni, ahogy döngicsélnek körülöttünk, de nem jutnak be.:-)

Szóval, de, a sátrazásnak igenis van létjogosultsága. Megtehetnénk, hogy nélkülözzük, de vannak egyéb előnyei is, amihez jól jön az olcsóbb ár, de nem ez az igazi motiváció. És azt látom, pont a germán nyelvű korántsem szegény országokban gondolkodnak leginkább így, nem Ukrajnában vagy Oroszországban, szóval, ez nem a csóróságról szól, mégha néha jó is, hogy olcsóbb. Ezt csak a "keletiek" gondolják így.
Bogyó 2 2020.08.27 11:05:03
@midnight coder: Nem az erdő szélén hanem kempingekben sátraznak az emberek. A vadkempingezés Amerikában dívik. Németországban olyan kempingek vannak, ahol mosógép, szárítógép is rendelkezésre áll, étterem, bolt, sőt animátorok által vezérelt foglalkozás nem egy kempingben nálunk is van. nagyobb az esély a közösség szervezésre, ismerkedésre. Vannak nemzetközi ellenőrök által értékelt kempingek, amelyek garantálnak egy alapvető minőséget. Itthon pl. a nagyatádi kemping volt számunkra az egyik legjobb élmény, de Horvátországban is voltunk már egy olyan csodálatosan szép fekvésű nyugodt szép és tiszta kempingben, amit azóta is emlegetünk. Amerikában meg olyan kempingek vannak, hogy teljesen vadas, vagy pedig beállnak a lakóautóval és abban van mindenük, így nincs közös vizesblokk se, csak leürítőhely, víz, áram. Egy alkalommal végigsátraztuk egész Görögországot Szalonikitől a Pelloponnészoszig. Persze olcsóbban jöttünk ki, mint szállodában, de kb. 3 naponta útra keltünk összesen 6 helyen voltunk, végiglátogatukk szinte az összes nevezetességet A Meteóráktól Athénen át a delfi jósdáig. Más meg lemegy egy hétre Sartira egy apartmanba. Szerintem nekünk többe került. Ilyen alapon nemcsak az a csóró, aki kempingbe megy, hanem az is, aki nem nyaral két hétnél többet és azt is egy helyen feküdve a napon. Márpedig a legtöbb ember még két hetet sem nyaral. De ettől még nem nevezném csórónak, csak nem gazdagnak. Tavaly egy körutazásos nyaralásnál két magyarországi kempingben voltunk , meg három apartmanban összesen két hétig. De közben kétszer voltunk színházban, ki tudja, hány várban, múzeumban, Gyulától a Nyírségen át Miskolcig. Kb félmilkóba fájt. Akkor ez most csóróság, mert pl. Gyomaendrődön a kempingben voltunk az út elején? Szerintem nem, hanem egyszerűen másra helyezzük a hangsúlyt. Egyébként egyszer egy görög LIDL-ben egy magyar fickó próbált bennünket meggyőzni, hogy máskor menjünk apartmanba, mert hogy az sem sokkal drágább és igaza is volt. De mi nem így gondolkodunk. Nincs kizárva az apartman sem, van amikor az lehet a jobb, de a kempingezésben is van továbbra is sok minden, amit szeretünk.Akinek 3 hét nyaralásnál is mindegy, hogy hotelben alszik-e és hány csillagosban az már nem a csóróság-nem csóróság kérdése. Az igazi csóró el sem indul, vagy ha igen egy helyen dekkol a sátorban pár napig. Mi inkább szívesebben költjük belépőkre, helyi ételekre, élményekre a pénzt, mert ez meg nyilván nem igaz, hogy nem számít a pénz. Szóval, inkább 3 hét sátorban, mint egy hét szállodában.
Bogyó 2 2020.08.27 11:24:45
@midnight coder: A kétszemélyes sátor igen, kicsi, de mi alvásra használjuk, nem másra, ezért ez előny. Családdal persze jobb a nagy bizonyos szempontból, de nekem egyáltalán nem macera, ezek nem olyanok mint a régi csehszlovákok. Csak legyen aki fogja elöl, hátul, hogy ne dőljön be, amikor felállítom, meg ne legyen nagyon kemény, köves a talaj. Persze, hogy vannak szar kempingek, de az internet révén már lehet tájékozódni,értékelések, nemzetközi hálózatok. pl. a Castrum hálózat kempingjei mindig garantálnak egy alapvető minőséget, ami elfogadható. Persze ez is szubjektív. A betonlapos lukas megoldás a Balkánon valóban előfordul, de ma már lehet tájékozódni mely kempingek "európaibbak."

Mi aztán nem vagyunk az a napozós fajta. És mi is kerüljük a déli napot. Az ember ilyenkor ebédelhet, várost nézhet, templomokban, kastélyokban lehet, vagy üldögélhet bárhol az árnyékban, nemcsak a szállodai szoba lehet alternatíva, de a sátor is állhat árnyékban, persze ez nem mindig jön össze. A francia kempingekben sok igazán a lakóautós, lakókocsis. De a németeknél, beneluxoknál a sátras is sok. Sok nagy sátrat lehet kapni szerte Európában és azokat nem a hátizsákos egyetemisták veszik. Szubjektív dolog ki mit érez hátránynak, előnynek, mire helyezi a hangsúlyt, de egyelőre még élő dolog a sátras kempingezés Európában és szerintem ez így is lesz még egy ideig.
5 tévhit, ami miatt az öngondoskodást önzőségnek érzed   Minél nagyobb nyomás alatt élünk, annál inkább szükségünk van arra, hogy időnként töltőre tegyük önmagunkat. Sokan mégis nehezen veszik rá magukat, hogy (rendszeresen) tegyenek valamit önmagukért. Számos kifogást gyártanak, hogy miért is…..
Bogyó 2 2020.08.25 23:04:23
Te jó ég! Ilyen marhaságokat már rég olvastam arról, hogy mi jellemezte a Kádár-korszak mindennapjait, azaz a 80-as évek végéig születettek gyerekkorát, szüleinek életét. A Kádár-korszakban a 70-es évektől az embereknek inkább több idejük volt mint manapság, s egyáltalán nem szorultak rá, hogy azért horgásszanak, vadásszanak, mert ki kellett egészíteni az élelmezést. Még, hogy nem volt jelen egy szülő a gyerek ballagásán, meg nem volt otthon karácsonykor. Senkit nem ismerek akinek a szülei ne lehettek volna otthon karácsonykor, ha nem olyan volt a munkája, ami miatt ma sem, pl. orvos, benzinkutas stb., pedig én ekkor voltam gyerek. A Rákosi-korszakban talán. de a 80-as években vagy pláne egy akkor születettnél??? A boltok amúgy a kádári világban vasárnap zárva voltak, manapság meg sokan dolgoznak ilyenekben is, emiatt is több idő volt.. Az élelmiszer kisebb választékú volt, kevesebb jó minőségű, kevés külföldi termék, de az éhenhaláshoz képest bő volt a választék és sokkal olcsóbb az átlagfizetéshez képest, ugyanúgy hobbiból horgásztunk mint manapság. Sokkal olcsóbb volt a könyv is és sokkal többet vettünk, nyilván nem volt net, azért is. De hogy ne lett volna ideje olvasnia egy átlagembernek? Akkor ki olvasta az olcsó könyvtár, a delfin meg a hasonló sorozatokat, ki vette meg a Búvár zsebkönyveket, rengeteg Jókai, Mikszáth, Fekete István stb. regény volt az otthonokban de ekkoriban volt sztár Szilvási Lajos, Berkes András, Moldova stb. és őket nem a gyerekek és nem is az értelmiség olvasta elsősorban, Moldovát talán igen. De a legnagyobb hülyeség, hogy több generáció élt együtt. A 80-as években??? Akkor kik laktak a panelekben, amelyeket a 60-as évektől húztak fel szerte az országban? Beköltöztek az idős nagymamák és nagypapák faluról a felnőtt gyerekeikhez az 50 négyzetméteres másfélszobákba? Nem, a többgenerációs együttélés jellemzően elkezdett megszűnni már az ötvenes években, pl a Dunaújváros, stb új iparvárosok kiépülésével, ahol az új munkáscsaládoknak új lakások épültek. De a panelek adtak nagy lökést, sokan költöztek be a városi munkahelyek miatt ezekbe, ekkoriban lettek tanácsi lakások, a tanácsoknál lakásosztályok működtek. A 80-as évekre gyakorlatilag megszűnt a többgenerációs együttélés a régi polgári nagy házakban, nagy lakásokban maradt ilyesmi, de az volt a kivétel, a falvakban is rengeteg új házat építettek, az ún. Kádár-kockákba is önálló fiatal családok költöztek szülők nélkül. Nyilván nem értjük ide azt, amikor a lebetegedő szülőt a gyermek magához veszi, de ez ma is létező dolog. A mi szüleink a 40-es években születtek, a 60-as évekre felnőtt , házas emberekké váltak, a 60-as, 70-es években születtek a gyerekeik, azaz mi. Legtöbbjük 30 éves korára már teljesen külön élt a szüleitől a saját lakásában, házában, az én szüleim is, és ez volt a jellemző. A 80-as években született gyerekek a 90-es években nőttek fel meg a 2000-es években, ők is többgenerációs családban éltek jellemzően? Ez meg már totál abszurdum.Elhiszem, hogy egy mai huszonévesnek a kommunista korszak egy maszlag, de ordító volt a különbség a Rákosi-korszak és a 80-as évek életviszonyai között, de a meghatározás szerint még a 90-es éveket is idevehetjük meg a 2000-eseket. Nem tudom a blogíró mikor született, de biztos, hogy nem az Y generáció tagja, ha ilyeneket ír. De akkor nem ártana művelődni, mielőtt valaki észt oszt.
2017-ben még másodikok voltunk, az Eurobarometer legújabb felmérése szerint viszont mostanra a magyarok a leginkább hajlandóak elfogadni a korrupciót az Európai Unió polgárai közül. A friss európai felmérés a Transparency International Magyarország egyidőben bemutatott jelentésével hasonló…..
Bogyó 2 2020.06.16 19:05:29
@nemecsekerno_007: "Rúgóztok itt Mészároson évek óta, pedig az aprópénz az évi 1000 Mrd Ft-hoz képest amit a szent európai érték a szabad munkaerő-áramlás okoz."

Mi van?????? Te látod amit írsz??? Azt, hogy valaki 100 évre visszamenőleg a talán legnagyobb magyarországi vagyont közép-ázsiai módon harácsolja össze 8-9 év alatt a mi pénzünkből a túlárazott beszerzésekből valójában a törvények kijátszásával azzal hasonlítod össze, hogy az ország egyes polgárai a jobb megélhetés és életminőség miatt kimegy dolgozni külföldre? Szerinted jókedvükből teszik? Mégis mit kellene tenni? Röghöz kötni őket mint a jobbágyokat? Nem az a baj, hogy már nem fér el a döbrögik hasa a kanapén, hanem az, hogy még van szabad költözködés a jobbágyoknak? Kapjál már az agyadhoz!

Mellesleg kedves fideszkéd 10 éve kormányoz, tegyen ellene, börtönözze be a lakosságot, hogy neki szolgáljanak, mert akkor milyen jó lesz nekünk. Ja, de persze az uniós támogatás azért jó, ha belecsorog a zsebeikbe. Mellesleg nem jelentéktelen pénz folyik befelé is az országba abból, amit kint keresnek, rengetegen abból építkeztek, indítottak vállalkozást, vagy csak időnként küldenek haza. Nyilván van aki meg nem. Senki nem menne el, ha itt is keresnének annyit, minden terror-riogatás, meg haldokló nyugatos komcsi vízió felfestés ellenére, most ez a legújabb, hogy szegény költségvetés ezért nem tud teljesíteni? Komolyan azt akarod mondani, ha betiltanák a külföldi munkavállalást akkor milyen jól menne az országnak? Valójában az új földesuraknak menne jól, a tömegek minimálbéren tengődnének, hiszen nem volna választási lehetőségük, de mivel ott nincs szabad európai munkavállalás az orosz, meg a posztszovjet munkavállalók biztos azért élnek olyan boldogan és magas színvonalon a saját országukban,, és mindenki őket irigyli, oda vágyik a fél világ. Ja, mégsem. Hihetetlen ez a szolgaság, hogy a magyar újkori történelem legnagyobb korrupciós bizniszét így lehet mosdatni és bagatellizálni, de egyszer majd elmúlinak ezek az idők is, ha lesz szabadság, akkor ezt elrettentő példaként fogják a történelemkönyvekben tanítani. Szegény Széchenyi a saját pénzét adta oda közcélra, amivel az akkori kor természetes viszonyai között rendelkezett, nem abból, amit a haverság révén és a törvények ellenében. szerzett. Nem kicsit akadna ki.
Bogyó 2 2020.06.16 19:29:56
@Nem leszünk gyarmat !: Szerintem ez a legviccesebb a mai hozzászólások közül. A gyurcsányi lopások nagyjából a Józsi bácsi uborkáját lerabló falusi hordákhoz hasonlíthatóak, amikor a helyi vezetők nem tudtak rendet tartani. Ezért új vezetőket akartak, de 2010-ben jó autókkal, elegánsan és higiénikusan, jól szervezetten megérkezett a maffia a választási irodába, nyertek és már védelmi pénzt szednek, természetesen mindenkitől, Nemcsak attól, akinek uborkája van. Józsi bácsinak odaadják az aprót, aki ezért hálásan tölti ki a nemzeti konzultációs ívet, hiszen most már nem viszik el az uborkáját. Azt se bánja, hogy már nem kell önkormányzatot meg polgármestert választani, hanem odateszik a jó embert, aki féken tartja a csúnya tolvajokat. A maffia rendet tart, külföldről is kap pénzt a nyugdíjasotthon felújítására. Józsi bácsi fia persze néha kekeckedik, mert ő szeretné , hogy a falusiak döntsék el mi legyen a faluban, szeretne üzletet nyitni, de nem lehet, mert a maffia helyi vezetőjének már van ilyen és újra meg nem ad engedélyt a hivatal, mert ott is a helyi maffiatag a vezető. Azt ajánlják, hogy menjen el a boltba takarítani, esetleg raktárosnak, ne akarjon többet. Józsi bácsi nem érti mi a fia baja, hiszen ennél sose volt jobb, meg hát milyen jó biztos állás volna az takarítani az uraságnál. De Józsi bácsi fia tartja magát annyira okosnak mint a helyi maffiózó, csak tisztességesnek is, ezért fájó szívvel, de inkább elmegy Hollandiába és siratja a megrekedő hazáját. Józsi bácsi pedig nem érti miért kellett elmennie, hiszen egészen szép a nyugdíj is, az uborka is megmarad, végre valaki rendet tart. Kell ennél több?
Bogyó 2 2020.06.16 19:44:32
@MAXVAL bircaman közíró: "Mert a korrupció narratíva alapvetően egy liberális mese."

Te kitűnő példája vagy annak, hogy milyen emberekből állhat egy orwelli világ végrehajtó apparátusa. Egyetlen egy paranoia fényében látsz és láttatsz mindent, s a teljesen nyilvánvalóról is állítod, hogy nem az.
Igen, Mészáros Lőrinc teljesen törvényesen, a törvényes elveknek megfelelően, etikusan szerezte a vagyonát, politikai kapcsolat ebben semmi szerepet nem játszott. Semmi különleges nincs abban, hogy valaki 8 év alatt nagyobb vagyont tud így, kizárólag állami forrásokból felhalmozni, mint a világ leghíresebb popsztárjai vagy focistái évtizedek alatt. És mindig is Kelet-ázsiával álltunk háborúban.

Valójában te komoly bűnöket követsz el ez ellen a nemzet ellen igyekezve sötétségben tartani a fejeket.
Deborah Feldman (1986) a világ közepén, New Yorkban, egyszersmind teljes izolációban, a metropolisz Williamsburg nevű városrészében nőtt fel. Brooklynnak ezt a negyedét csak az East River és 2-3 kilométer választja el a lüktető Manhattantől. A 200.000 lakó fele ultraortodox zsidó. Párhuzamos…..
Bogyó 2 2020.04.09 08:28:55
@gyalogbaka: Ez marhaság. Trianonnál nem volt esély nagyin másra. Pl. Észak-erdélyre. Székelyföldre, a Csallóközre semmi. A románok a vasútvonalakat kapták határként az Arad-Szatmárnémeti vonalon, Csehszlovákiánál ragaszkodtak a Dunához. Ezen az se változtatott volna ha Horthy már Károlyi előtt átveszi a hatalmat és ha soha nem lett volna Tanácsköztársaság. Ugye, a kedves kormányzó úr se szállt szembe a románokkal, nem picsázta el őket véletlenül sem. Fura, de pont a Tanácsköztársaság sereg és hadvezetése ért el egyedül katonai sikereket a ránk támadó szomszédok ellen, miután véget ért az I. világháború. Ez nyilván nem volt jó pont Trianonban, lehet, hogy ezért még rosszabbul jártunk pár falut illetően, de a lényegen nem változtatott volna semmit, ha nem így van. A franciák a kisantant pártján álltak, s lehetett volna rosszabb is, volt itt horvát-szlovák korridorról szó, Pécs Jugoszláviához kerüléséről, Miskolc, Salgótarján Csehszlovákiához kerüléséről, román határról a Tiszánál.
Bogyó 2 2020.04.09 08:31:35
@Örömhernyó: "De Trianonnak már akkor megágyaztak, amikor magyar nemzet még nem is volt. A török kiűzése után behívták, beengedték az oláh, szerb, tót parasztokat a Felvidékre, az Alföldre, Erdélybe, aztán ezek már nem integrálódtak soha a kialakuló magyar nemzetbe. Mert a birtokosoknak munkaerő kellett, mindegy, hogy az magyar vagy szlovák volt. A magyarok nem nagyon szólhattak bele, hogy a Habsburg-hű uraik a szomszédjukba egy román falut telepítettek. Aztán 150-200 évvel később ezek a nemzetiségiek inkább az újonnan létrejött nemzetállamaikat választották, Magyarország ellen fogtak fegyvert."

Pontosan.
Bogyó 2 2020.04.09 08:33:28
@tökmind1niknév: Jó, de a szerző nem haszid. Nem minden zsidónál tabu a piros.
    Időnként érdemes beleolvasni régi idők híreibe. A múlt nagy igazságokra tanít minket.  2009-ben influenza világjárvány tört ki, az ún. H1N1 altípus egy sertésekből eredő, agresszív mutációja okozta. Mexikóból indult év elején, 2009 júniusában nyilvánították pandémiának. Az áldozatok 80…..
Bogyó 2 2020.04.06 09:01:15
@ulpius66: "CSAK A TÉNYEK KEDVÉÉRT: EDDIG ORBÁN ÉS A MAGYAR KORMÁNY KEZELTE EURÓPÁBAN LEGJOBBAN A JÁRVÁNYT!"

Ezt mégis milyen kimutatásból szedted vagy csak a vágyálmaid egyike? AZ országban nem lehet kapni szájmaszkokat,kézfertőtlenítőt, miközben másutt kötelezővé teszik, mert van. Az iskolai oktatás csak a tanárok a szülők és a gyerekek hozzáállása miatt működik úgy ahogy, a kormányzat alig-alig tett valamit az ügyben. Péntek reggel nem zárjuk be az iskolákat este igen. A polgik csak a fideszhadsereg felügyelete mellett dönthetnek, estére mégse. A tesztelések kifejezetten alacsony szintűek, ezért sok a rejtett fertőzött, akik későn kerülnek a látókörbe, ha bekerülnek egyáltalán, s ez segíti a terjedést. A fertőzöttek számához képest a halálesetek száma kifejezetten magas. Nem mondom, kurva nehéz hiba nélkül dolgozni és persze vannak jó intézkedések is, de hogy a legjobban kezelte a járványt? Mitől jobb mint Szlovákia, Bulgária, vagy Dánia járványkezelése áruld már el!

"AZ önkormányzati dolgozók bérét meg csökkentse minimum 50%-al, úgy ahogy ezt a környező országokban is teszik!" Ez megint micsoda? Akkor először magukon példát mutatnak? Pl Semjénen meg a többi ingyenélőn? Hónapok óta cikkeznek arról, hogy az emberek sorra állnak fel a közszférás hivatalnoki állásokból, nincs elég ember, a középfokúak szinte mind minimálbéren dolgoznak, max. a nagyvárosokban nem. Ezt még a felére igaz? A falvak önkormányzatai szinte teljesen kiürültek, alapvető feladataikat nem látják el a sorozatos elvonások miatt, mert pénzt csak megpántlikázott pályázatokkal és benyalással lehet szerezni, most a kevés adóból is elvesznek. Közben persze az önkorik lássák el a karanténba vonulók, az idős személyek ellátását,csinálják a védekezést helyi szinten, de szerinted LEGALÁBB 50%-kal kell csökkenteni a fizetésüket. Esetleg az ápolónőkét meg az orvosokét nem kéne? Vagy a tanároét, hiszen úgyis otthon vannak, nem? A rendőrökét? Úgy sincsenek annyian az utcán? A katonákat nem kellene kirúgni mind? Hiszen nincs háború! Vannak még ilyen jó javaslataid az állam összedöntéséhez? Melyik országban csökkentették egyébként felére a fizetéseket, írd már meg, nagyon kíváncsi vagyok!
Bogyó 2 2020.04.06 09:04:03
@Measurer: Nálunk azért nem kötelező a szájmaszk, mert Orbán kezeli legjobban a járványt, ahogy megtudtuk itt. Én azért meg merném kockáztatni, hogy Türkmenisztánban azért még Orbánnál is jobbak, de igen szorosan a másodikok vagyunk.
Bogyó 2 2020.04.06 09:24:36
@Dread Naughty: Igen, ez az Eu olyan jó volna ha összedőlne. Hiszen 10 milliós országként sokkal jobban tudunk bármiféle érdeket érvényesíteni Kínával, az oroszokkal, Japánnal, vagy az amerikaiakkal szemben, hiszen nem a mindenkori biz. elnök hanem Orbán vezet bennünket a tárgyalásokon, s ez felülírja azt, hogy valaki 10 millió vagy 500 millió nevében beszél.Ezek a törökök, albánok, szerbek stb. is mind hülyék, hogy be akarnak lépni, amikor mennyivel jobban élnek mint mi, a hollandoknál, dánoknál meg pláne. Ott a legrosszabb.Nagyon bízunk benne, hogy ismét megszűnik a szabadkereskedelem, nem lesz itt csak szabadon átutazgatás, hanem szép tömött sorokban várnak majd a buszok a bécsi utaknál a határon, természetesen vámoellenőrzéssel, Erdélybe igyekezve se bohóckodjunk itt a személyikkel, gyűjtsük csak ismét a pecséteket az útlevelekbe. Kár volt ezért a sok EU-s támogatásért is amit kaptunk, hiszen sokkal többet fizetünk be, ezt minden kocsmában tudják, látszik is, hogy mennyivel jobban éltünk egy luxemburgihoz vagy egy svédhez képest a kilencvenes években a Kádár-rendszerben meg különösen. Egyébként is a magyarság már nem tudja elviselni ezt a nyugati kulturális nyomulást, nem vagyunk mi kíváncsiak az amerikai filmekre, az egész angolszász pop- és rockzene okádnivaló, mi a kínai filmművészetre vagyunk vevők - különösen a az egyéni szabadság feleslegessége témakörében - és a Türk Tanács tagjainak rockzenéjét kívánjuk hallgatni, óh, azok az üzbég metálbandák! Ráadásul az EU és jogelődei területén, amióta csak létrejöttek, nem volt háború. Olyan szégyenteljes 70 éves időszakasz ez, amilyen még soha nem volt korábban, semmi izgalom, mennyivel jobb férfiasan egymásnak feszülni, most meg csak a Reál Madrid-Barcelona összecsapáson izgulhatunk, de persze ezs em igaz, hiszen mi a felkelő nap felé fordulva a Mahacskala sportkulturáján kívánunk edződni, távol a nyugati fertőtől. Mi vérségi és nem területi alapon kell, hogy összefogjunk s ez ügyben a világos út számunkra csakis kazah, kirgiz, üzbég testvéreinkkel együtt lehetséges, ha Allah is úgy akarja!