Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harisnyáspippi

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szamárpad Nem olvasunk! 2010.03.03 13:00:00
A magyarok 60 százaléka egyetlen könyvet sem olvas el egy év alatt. Meglepő adat, még akkor is, ha a digitális nemzedék fejlődésével kapcsolatban oly sokszor emlegetett vízió a nyomatott termékek fokozatos leépítése. Ami persze nem egyenértékű az olvasás eltűnésével, de…..
Rendben van, hogy valamiből kevés darab készült és valami rendkívül exkluzív, és még sokat is fizetünk érte, na de hogy egy sör többe kerüljön, mint 100 ezer forint?!   1.Tutankhamen Ale – 105.000 HUF   Ahogy a neve is elárulja, ez a sör az ókori Egyiptomhoz…..
harisnyáspippi 2010.02.22 23:34:57
@Béla... Kovács Béla (felrázva és nem keverve!): akkor a Duvelt írd le helyesen :) És ha már belga sör, javallom a Westmallet, különösen a Trippelt. Szerintem jobb, mint a Duvel és a Leffe.
harisnyáspippi 2010.02.22 23:38:47
@harisnyáspippi: na a Tripelt meg én írtam rosszul :S
Bosszantó és zavarbaejtő dologra hívja fel Salix a figyelmünket. A tanító néni néha helyesírási és szövegalkotási problémákkal kűzd, levélírónk pedig tanácstalan a megoldást illetően.Kedves Ellenőrző, Apró ügy nagyon, lehet az is, hogy túldimenzionálom - akkor majd jól…..
harisnyáspippi 2010.02.03 18:35:05
@Zita"tanító néni": senki nem várja el, hogy egy tanító hibátlan ember legyen. Azt sem, hogy deriválni tudjon, vagy a generatív grammatikával tisztában legyen. A helyesírás viszont a minimum.
Sajnos van képem arról, kik járnak tanítóképzőbe. Tisztelet a kivételnek.
Egyetemen sem sem mindig jobb a helyzet. Negyedéves koromban az egyik évfolyamtársamnak egy csoportnyi ember + a tanár nem tudta megmagyarázni, hogy a varázsló nem egy összetett szó. Állította, hogy az, és nem tágított. Jelenleg magyart tanít, középiskolában...
Amikor tíz évvel ezelőtt útjára indult a holland Big Brother, senki nem gondolta volna, hogy 2009-ben még mindig beszédtéma lesz belőle a német irodaházakban vagy Sam autószerelő-műhelyében, Bumfuck városában, valahol Ohio közepén. Pedig így van, ha tetszik, ha nem, az Endemol…..
harisnyáspippi 2009.10.05 18:49:55
@endike: nem az van odaírva, hogy nem is magyar, akinek nem jut eszébe...
Esküdni mertem volna, hogy a KFT-nek volt egy hasonló (itt: azonos) című száma, de sehol nem bukkanok rá, még csak hasonlóra sem, na mindegy. Ha esetleg valaki tud segíteni, hogy honnan idéztem, az királycsávó. (frissítés: Szigi.-nek köszönjük szépen: a Z'zi labor…..
Korai posztomon felbátorodva Afromagyar bloggerína is összegyűjtött egy csokornyi modorosságot a külföldi élet mindennapjairól, amolyan Testbeszéd-stílusban. Vannak helyzetek, amikor az ember lányának nincs más választása, mint modorosnak lenni. De mire is…..
harisnyáspippi 2009.07.06 12:42:39
@Mitya Ivanov: van kulonbseg a ketto kozott.
Mielott idejottem, szinte csak hollandot hallottam, es alig ertettem a flamandot. Mostanaban a holland furcsa, ertem, de kozben szornyulkodok, hogy de rusnya. Sokkal inkabb torokbol beszelnek a hollandok. A nyelvtani kulonbseg elenyeszo, a szokincsbeliek sem tul nagyok. A flamand viszont szep dallamos, a hollandrol ez a legkevesbe sem mondhato el.
Eszeveszetten robog tovább a júniusi modorexpressz, ma - immáron a hétvégére készülvén - pár sziporkázó partimeghívást fogunk a Nagyérdemű elé tárni. Cs. egyetemi levelezőlistán bukkant az alábbi betűnyalábra (a neveket megváltoztattam, lehet, hogy másodszorra…..
harisnyáspippi 2009.06.26 11:16:09
@Balance Of Power: Nekem is az a tapasztalatom, hogy a belgak nem tul baratkozosak, meg egymassal se.
harisnyáspippi 2009.06.26 11:53:32
@Balance Of Power: hat itt semmi, nem is tudom, hogy tudnak ezek itt elni....
Ahogy ígértük, folytatódik az Olvasói rovat. A mai, irodalomhoz szorosan kapcsolódó esszét G. PhD sokat sejtető nevű kollegánktól kaptuk. Nem is szaporítjuk tovább a szót: Tisztelt Kolléga úr! Ha jól láttam, néhány ízben már felmerült a modoros irodalom, ezen is belül a…..
Azt hiszem a levélíró az Élet és irodalomnak akarta küldeni a levelet, mert megszaladt a szépirodalom. De jó kedvem van, olvassátok, és mielőtt rákezdene a duzzogó kórus, van egy csomó nem szépirodalmi alkotás a postánkban, de ezt dobta a Nagy Kockás ma nektek.Egy éve mégMég…..
Szőrmebunda? Télen? Selyemharisnya? A külföldi ösztöndíj miatt elválás általában bukó, igaz, nem mindig.   Ez egy történet, ami két olyan emberről szól akiknek látszólag semmi keresnivalójuk nem volt egymás mellett. (én, lány akkor 21; ő M. fiú, 22) Azóta…..
harisnyáspippi 2008.12.11 14:08:04
 A távkapcsolat, ugye. De van szerelem, ráadásul még nincs lefutva semmi, még akármi is lehet. Innen loptuk. sziasztok kedves szakítósok, igazából egyenlőre nem is szakítottunk, csak nem vagyunk egy kontinensen bizonytalan ideig. nem hosszú az egész történetem, és…..
Távkapcsolat. Csak ennyit mondok. Innen loptuk Sziasztok! Szeretném megosztani veletek egy gyönyörű és legalább annyira fájdalmas nyári élményemet. Én (lány 18) Ő fiú legyen csak J. 22. A történethez hozzátartozik annyi, hogy másfél évig kapcsolatban voltam de ebből az…..
Szegénység blog 100 Ft zsebpénz 2008.10.20 11:00:00
Mire elég a napi 100 Ft költőpénz? Nővéreméknél fogok kapni reggelit és vacsorát. Én rendszerint nem reggelizem, tehát ha reggel készítek egy szendvicset, akkor azt elpakolom, és ebédidőben megeszem. A 100 Ft-ot elsősorban váratlan kiadásokra szánom, meg arra, hogy ne pisiljenek…..