Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anonimama

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
Anonimama 2016.09.29 20:01:43
@Croma Soma: Ez egy kicsit egyoldalú így, mert amíg gyermekes anyuka gyes-en van, addig a gyermektelenek termelik meg a gyes-ét, családi pótlékot stb. Szóval a logikád alapján gyerekes anyuka meg ne akarjon CSOK-ot.
Gratis. Érdekem azonban fűződne a komolyan vételükhöz, csakúgy, mint az egész országnak. 1. Most, hogy OV-ről ismét kiderült, jól érzi magát a keleti rokonainál, sokkal jobban, mint Brüsszelben, elég lenne ezt, vagy a miniszterelnök legközelebbi önleleplezését csak minden…..
Tisztelt munkahelyi terror.   Évek óta olvasója vagyok a blognak, de nem gondoltam, hogy egyszer majd én is fogok ide írni. Aztán beütött majd egy éve krach és olyan magas szintű megalázásban volt részem amit még a leghalálosabb ellenségemnek sem kívánok. Most 1 év után…..
Anonimama 2015.02.04 15:42:38
@Advanced Flight: Nagyjából ugyanezt akartam leírni. Azzal kiegészítve, hogy számomra a poszter önsajnálata is visszataszító.
fecseg a mély Bíztam a Fideszben 2014.10.12 19:00:00
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy kulturálisan elég messze állok a Fidesztől. Ennek ellenére 2010-ben jóindulattal vegyes bizakodással tekintettem rájuk. Gondoltam, volt nyolc évük felkészülni a kormányzásra, rajta, lássuk! 2007 körül, mikor az ELTE-TáTK-n…..
Pedig nekünk volt meg elsőként. Egykoron a magyar konyha remekeként tartották számon. Mindhiába. Nem lett belőle hungarikum. Na, jó, ha egészen korrektek akarunk lenni, hozzánk is a törököktől került, viszont tőlünk indult hódító útjára. Csak valahol útközben elakadt. Az…..
7. Gondoltátok volna, hogy ez a ház csak 10 éve épült? Ez a kocsibehajtós kapu nagyon korrektül meg van csinálva - felteszem kívülről is illeszkedik a váci utcaképhez. Érdemes végignézni a többi helyiséget is.   6. Nem gyönyörű ez a boltozat? Olyan tipikus, sokszor…..
Anonimama 2014.05.31 19:01:33
@Zubreczki Dávid: A házimozi bizony egy szó... Sajnos az egybeírás és különírás területén hatalmas a káosz, ezért akit érdekel, ajánlom, hogy tanulmányozza A magyar helyesírás szabályait, konkrétan a 95. ponttól a 142. pontig.
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Anonimama 2014.04.09 11:50:03
@blogimanus: A FLUFFER Obersovszkyn besírtam...
Köszi!
Anonimama 2014.04.09 14:07:05
@Holle anyó: Nem hinném, hogy akinek fáj, mind abból akarna megélni. Szerintem minimális empátiával megérthető, hogy mi ezzel a baj, hogy mi a bajuk - ahogy mások traumái is, pl. Trianon vagy sorolhatnánk. A Szabadság téren szerintem a szovjet emlékműnek sincs semmi keresnivalója. Nyilván egyébként az is sokaknak fáj. Persze azt most nem aktuális lebontani, sőt, lehet, még egy Putyin-szobrot is felhúznak mellé.
Talán még soha nem láttam ennyire kiakadva Orbán Viktort. A parlamentben beszélt, s magából teljesen kikelve rángatózó arccal, önmagára láthatóan nagyon nehezen nyugalmat erőltetve adott hangot felháborodásának. Miért is?Mert az utcán tinédzserek tüntetnek a hatalma ellen? Mert…..
Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy a magyar társadalom valós, létező problémaként lássa a családon belüli erőszakot? Hány nőnek és gyermeknek kell még meghalnia ahhoz, hogy a konzervatív, keresztény és nemzeti értékeket hirdető hatalom átlépje a saját, és…..
Elcsenik, a mi eléjök akad, s ezt aztán keresetnek hívják… az én emberiségemnek pedig igen ellenére van, hogy a más zsebéből kivegyem s a magaméba tegyem: hiszen az már annyi volna, mint az igaztalanságot zsebre dugni. El kell őket hagynom s jobb szolgálatot keresnem;…..
Anonimama 2012.04.30 10:24:02
@ephudd: Szívemből szóltál.
Sade az első utalás után felszámolta budapestbankos devizaszámláját, amikor kiderült, hogy pénz fogadásáért is fizetnie kell. Máshol nem? A Budapest Bank szlogenje szerint ha elégedett vagyok, mondjam el másnak is, ha nem, akkor nekik...de ez olyan vicces, hogy muszáj mindenkivel…..
Nívó Hol a magyar paradicsom? 2012.02.25 22:26:00
Elküldött ma a párom a Tescoba, hogy vegyek a gyerekeknek (többek között) konzerv paradicsompürét, mert nagyon szeretik a paradicsomos húsgombócot. Szétnéztem a polcon, rengeteg féle volt: Leginkább fémdobozos vagy tetra pack csomagolásban, 150 és 380 forint között (500g-os…..
Anonimama 2012.02.26 11:33:19
@bogancs: Neked is igazad lehet, de a sok élőmunka felhasználásával kis mennyiségben előállított termék a magyar vásárlóerő számára megfizethetetlen lesz. Aki 47 ezer Ft-ból él, az nem fogja megvenni csak azért kétszer annyiért a magyar terméket, mert az jobb, hanem továbbra is az olcsóbbat fogja keresni.
  A friss Demokrata hosszú elemzésben foglalkozik Schmitt Pál kisdoktorijával. A Tarts ki, Elnök úr! címből sejthető, milyen következtetésre jut írásában Hernádi Zsuzsa, aki ekként foglalja össze megállapításait: „A Demokrata az ügy kirobbanása kapcsán azon…..
Anonimama 2012.02.02 11:17:00
@Terézágyú:

"Éppen erről van szó :) Jól tudták ők akkor is, hogy marhára gyenge ez az anyag, és hogy nem smitt műve, mert nem úgy néz ő ki, mint aki tudna írni egy 2xx oldalas önálló dolgozatot - de jó képet vágtak hozzá, egyik se merte mondani, hogy "meztelen a király", függtek is smittől bizonyos szempontból stb. stb.
Ez van, gyávák voltak. Ebben az országban óriási a személyes függőség."

Egyetértek... melyik bíráló merte volna kivágni a MOB elnökét plágium miatt? Jó pofát vágtak hozzá. Akkor még nem sejthették, hogy egyszer majd a köztársasági elnökségig viszi...
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
Praxis Koponyatörés a kórházban 2012.01.23 08:35:00
2011. április 26.-án 83 éves édesanyámat légzésszervi panaszokkal beutalták az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet XIV. Tüdőbelosztályára (B. épület II. emelet).Mire mi odaértünk orvossal már nem tudtunk beszélni, mert ebben a kórházban nincs minden osztályon…..
Anonimama 2012.01.24 10:59:24
@karcsibácsi: Konkrétan valóban nem mondta, de mivel a hozzászólásom erről szólt, a válaszban pedig megkaptam, hogy sületlenségeket beszélek, ezt a következtetést vontam le.
Anonimama 2012.01.24 11:02:58
@qbr: Én egyfelől szintén a kommunikációt ostorozom, azaz - függetlenül a fáradtságtól, stb. - nem dörgölöm a beteg, vagy jelen esetben a hozzátartozója orra alá, hogy keveset keresek, másfelől azért az is kiderült, hogy a munkavégzés színvonala is hagyott kívánnivalót maga után. És a pozitív példák is mutatják, hogy nem minden csak pénzkérdés.
Anonimama 2012.01.24 11:13:11
@karcsibácsi: Jó pihenést!
Meglehet a szépsége annak, ha az ember a Dubai Marina egy felhőkarcolójának tetején él. A tenger kék vizének látványára ébredni és a város esti fényeit látva zárni a napot olyan kiváltság, ami csak az extrém burzsujoknak jár. A 45 szintes, 179 méter magas Trident Grand…..
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
Anonimama 2012.01.21 13:00:16
@irreverzibilista: Általános tapasztalatról beszéltem, ezt figyeltem meg.

Mellesleg Részedről nem túl rokonszenves megnyilvánulás, hogy egy ismeretlennel egyből bazmegelsz, csak azért, mert a Tiédtől eltérő véleményt fogalmazott meg... Úgy látszik Te is azok közé tartozol, akikkel nem lehet értelmes vitát folytatni, mert azonnal bazmegelni kezdesz.
Budapest Budapest-rövidfilmek: meghosszabbították a pályázati határidőt! (kék) Életveszélyes a Nyugati tornya, forgalomkorlátozás lesz (index) Ezt a kerékpárutat mégis hogy gondolták a Belvárosban?* (belváros) Támogatják az új kelenföldi városközpontot (prae)…..
Anonimama 2012.01.07 18:51:56
@Venyigeszu: "Esetleg úgy, hogy egy kerékpáros ne megállás nélkül. lendületből menjen át egy kereszteződésen. ( Bár ez az úttesten haladva, tilos jelzésnél, nem nagyon okoz nekik gondot.)"

Én is imádom, amikor azt látom, hogy biciklisek úgy mennek ki az utcára, hogy halvány gőzük sincs a kresz-ről... Kedvencem, amikor a biciklin ülve ráhajtanak a zebrára... szóval a fenti talán nem is olyan rossz ötlet... :)))
A metró már akkor is ezt mondta be, amikor a tábla szerint még a Ferenc körút megállóhoz érkezünk: Corvin-negyed. A napokban az átmatricázás is megvolt a szerelvényekben. Nemrég arra jártam (dekantálót kerestem a Corvin áruházban plázában az otthoni borvacsoránkhoz), a…..
Anonimama 2011.07.09 20:25:25
@bence cica: Én is épp ezt akartam mondani... :))))) A szezon és a fazon...
Rájöttem! Gyurcsány Ferenc 2011.03.15 11:21:00
Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor két jó kiállású politikus. Régóta méregetik egymást, régóta vitatkoznak, és valljuk be, sokszor nehéz eldönteni, melyiküknek is lehet valójában igaza. De míg Gyurcsány Ferencet még miniszterelnök korában is gyakran kaphattuk füllentésen,…..
Anonimama 2011.03.16 01:21:26
@waszabi: Ebben van valami... erre írtam, hogy a fejekben is rendet kell tenni. Egy holland ismerősömmel beszélgettünk az adózásról, aki egy közepes vállalkozás tulajdonosa, és ezt mondta: "hogyan várjam el, hogy színvonalas és ingyenes oktatás, jó utak, stb. legyenek, ha nem fizetek adót?". Azt hiszem, erről a hozzáállásról példát vehetnénk. Amikor itt a nagy nemzeti összefogásról beszélnek, mindig hiányolom, hogy arról soha nincs szó, hogy ez valahol ott kezdődik, hogy nem csalok adót. És most nyugodtan nevezzetek idealistának vagy naivnak.
Anonimama 2011.03.16 01:39:27
@potyus: Zuschlag voltaképpen egy szerencsétlen balf...sz, egy balek, akit a párttársai jól átvágtak. Nyilván túl kicsi volt, így éppen tökéletes arra, hogy rajta elverjék a port, s úgy csináljanak, mintha történt volna igazságszolgáltatás, miközben a nagyok tényleg röhögnek a markukba. Én néha még sajnálom is ezt a szegény hülyegyerek Zuschlagot.
Anonimama 2011.03.16 12:26:31
@l.x.: Nyilván azt, hogy sajnálom, én is ironikusan értettem, mert hát tényleg iszonyú balekség, hogy miközben sajnos rajta kívül még jónéhány gengsztert rács mögé lehetne csukni, ők szabadon mászkálnak és jól szórakoznak rajta. Ráadásul szegény szerencsétlen bizonyára bízott a gengsztertársaiban, és hogy pofára ejtették... és sajnos, ahogy írtam is, ez is egyfajta kirakatper: demonstrálják, hogy azért mégis van ejnye-bejnye, pedig igazából nincs is. És ez az igazi probléma! Meg az, hogy a jelenlegi kormánytól sem várhatjuk ennek a megoldását. Egyszerűen csak Zuschlag helyett mások fognak ott ülni, ahol az 50 milliókat osztogatják.
A kamionok előzési tilalmát a legkorlátoltabb, legostobább döntésnek tartom. És ami még rosszabb: ezzel gyakorlatilag az országutak, lakott területek közlekedésbiztonságát rontják. Hogy miért? Kommentelje az azonos című írásunkat és ennek ellenvéleményét!..
Anonimama 2011.03.16 08:17:01
@misi107: Nem mondtam, hogy nyugodtan megtehet bármit, csak ha fröcsögünk, esetleg nem árt legalább egyetlen pillanatra átgondolnunk a másik helyzetét. Mellesleg ha végigolvastad a kommenteket, láthattad, hogy feljebb épp azon szörnyülködtem, hogy milyen kiskaput találtak a kamionosok az előzés megoldására, amitől engem a hideg ráz.
Anonimama 2011.03.16 08:18:44
@mehemed: Úgy tűnik, nem ment át az irónia... nem baj, én elhúztam dolgozni. Sziasztok!
Anonimama 2011.03.16 10:26:26
@Deszkás: Mondjuk azért, mert a jelen körülmények között (pl. itt kevés helyen van 3 sávos rész az autópályán, mint ahogy mondjuk Németországban, ahol ez az egész nem probléma) nem biztos, hogy totális tiltás a megoldás, mert ki fogják játszani, és nem feltétlenül azért, mert a szabályt kijátszani izgalmas, hanem azért, mert a kamion időre megy. Sokkal inkább valami értelmes kompromisszum kellett volna, pl. talán Dövan írta, hogy a kamionok előzésnél gyorsíthassanak fel 100-ra. Az autópálya mindenkié, és mindenkinek más érdekei vannak, ezt kölcsönösen szem előtt kellene tartani, és nem csak azon hőbörögni, hogy "a szemét kamionosok miatt 2 perccel később érek oda". Az sem megoldás, hogy tereljük mellékutakra - elég csak visszagondolni azokra az időkre, mikor sok faluban az utca túloldalára sem tudtak átmenni az emberek a kamionforgalom miatt. Egyszerűen valami olyan kompromisszum kellene, ami valahol mindenkinek jó, és akkor a kamionosok sem a leállósávon előznének.