Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tutajos

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóim! Mióta megírtam ezt a posztot, már eléggé sok dolog megváltozott az alább leírtak közül, ezért ezt a posztot kicsit átdolgozva és naprakészre hozva ezen a linken olvashatjátok el!   Mostanában sűrűn megfordulok a fővároshoz közeli Pilis és Visegrádi-hegység turistaútjain és…..
Tutajos 2021.10.07 19:21:52
@horvabe: Megpróbáltam letölteni az újat, de az áruház nem kínál új verziót, csak a jelenlegi megnyitását. Valamit elbénázok?
Tutajos 2021.10.08 10:08:56
@horvabe: A kérdésekre sajnos nem tudok válaszolni, mert amikor megvettem a mostani telefont, szinte az első dolgom volt a Locust (pro) és a térképeket telepíteni. A nyomvonal rögzítés pedig hónapok után került elő.
De: ahogy javasoltad, töröltem az appot és újra telepítettem. Ezek - és az útvonal rögzítés bekapcsolása - után fel, s alá járkáltam a lakásomban. Csodák csodája, volt csiganyál. Azóta voltam az utcán, ott is működött. Az újratelepítés még utolsó lehetőségként sem nagyon jutott volna eszembe (hiszen nem Windowsról van szó :-) ), így a segítségedért többszörösen is hálás vagyok.
Üdv!
Tutajos 2021.10.08 13:19:51
@horvabe: Köszönöm szépen, hasonló jókat neked is!
Szeptemberrel beköszöntött az ősz, a legtöbben visszatértek már szabadságukról, vége a forróságnak, a fesztiváloknak, a vízparton döglésnek, a munkamániások sem egyedül ülnek már az irodában. A nyár a legeseménydúsabb évszak fotós szempontból, nagy részetek ilyenkor…..
Ötven képes válogatás a tavalyi év legjobb indás munkáiból. Ködös Toszkánától a repülő ninja-macskáig, bögölymakrótól a fényvillamosig - itt van az Indafotó krémje, 2012-ből. Az első négy fotó azonos pontszámot kapott a zsűritől, ezek szerintünk az év legjobb…..
Elgondolkodtatok már azon, melyek a legtipikusabb családnevek az egyes európai országokban? Mi igen. Lássuk, mire jutottunk. Magyarországon a „Nagy” családnév már régóta őrzi vezető helyét (a Kovácsok, Tóthok, Szabók és Horváthok előtt). A magyar top 5 jól mutatja az…..
Tutajos 2012.11.23 18:13:48
@Ronald: Nem értelek...
A cikk elején hivatkozott link egy táblázatra mutat, melyben gyakoriságuk sorrendjében mutatja az első száz magyar nevet.
Ebből is, de a cikk szövegéből is pontosan kiderül, melyik a 4. helyezett magyar név.
addict Mit rejtenek a márkanevek? 2011.11.24 09:30:00
Egy átlagembert naponta több ezer reklámüzenet ér, melyek mindegyikében ott van a cég neve, szlogenje és emblematikus logója. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontosak ezek a nyelvi és vizuális kifejezőeszközök a márkaismertség szempontjából. De vajon azt is tudjuk, hogy honnan…..
Tutajos 2011.11.29 16:04:19
@Barci: Mielőtt érdemben válaszolnék, megpróbálok lesüllyedni a szintedre.
Elkezdem a merülést...
Tutajos 2011.12.02 13:35:25
@vadd: Ne sajnálj olyan nagyon!
Tanultam néhány idegen nyelvet, többek között az olaszt is. Ismereteim nem a Wikipédiáról származnak, hanem egyebek mellett olasz anyanyelvű ismerőseimtől.
Most nagyon megsérült a lelkem, azzal a tudattal kell tovább élni az életemet, hogy néhány ide írogató ember nem ért velem egyet. nem tudom, hogy fogom elcipelni ezt a terhet...
Ezzel ezt a valóban meddő vitát(?) a magam részéről befejeztem.
Távozom, további megszólításokra így reagálni sem tudok.
További kellemes mocskolódást kívánok mindnyájatoknak!
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!       Korábban több alkalommal…..
Tutajos 2011.11.20 17:14:10
@Dr.laikus PhD: Nem hiszem el! Komolyan rendjén valónak találod, hogy az az ember, aki végigtapogat, még a nevét sem árulja el?! Tudod, nálunk, emberek között van egy szokás: akkor is megmondom a nevem, ha névjegyet nyújtok át valakinek, aki mellesleg ugyanúgy (vagy még jobban) tud olvasni, mint én. Pedig a névjegyre rá van írva minden.
Ezek után tényleg nem várok semmit, semmiféle orvostól... Agyam eldobja a szíjat...
Tutajos 2011.11.20 17:17:55
@ReignOfdark: A kazánfűtő emlegetése korántsem a kazánfűtő-társadalom ellen szólt, csak ez jutott először eszembe, aki nem orvos.
Amúgy, ha a kazánfűtő keveredik oda az ágyamhoz, róla biztosan tudnám, kicsoda, hiszen valahogy így kezdene kapcsolatba lépni velem: "Jó napot kívánok! Kovács Péter kazánfűtó vagyok...."
 mer hiányzik a múlt idők jele. István írja vagy inkább Sándor:Örömmel jelentem, hogy megtaláltam Budapesten a Barátok közt...
Tutajos 2011.11.11 09:31:23
"Meglehetősen hosszú időbe telik, míg hazánkban a szocializmus és a kapitalizmus között az ideológia terén eldől a harc: melyik győz. Ennek oka az, hogy még hosszú ideig fenn fog maradni országunkban a burzsoázia és a régi társadalomból származó értelmiség befolyása,…..
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
Tutajos 2011.04.14 10:04:52
@qtics: Igen, én is emlékszem, hogy Semjén arra bíztatta a polgárokat, hogy ha azt akarják, hogy a gyerekük az első szexuális élményüket egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzanak az SZDSZ-re.
Viszont elfelejtette hozzátenni, hogy ha azt akarják, hogy ez a bácsi reverendát viseljen, a KDMP-re szavazzanak.
Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr…..
Tutajos 2011.04.11 15:46:01
@Réka ‎: "vicces ez az LMP, a fürj és a rétihéja mióta énekesmadár? :D"

Amióta létezik a biológiában (elég régóta) a madaraknak többek között az az osztályozása, hogy azok a fajok, melyek a hangszálaikkal képezik a hangot, énekes madarak (pl. széncinke, varjú(!), rétihéja(!)), amelyek másképp, azok nem (pl. gólya).
Tutajos 2011.04.11 15:55:58
@fokabacsi: Járt az, csak esti tagozatra.:-))
A Fidesz megalapításának 23. évfordulója alkalmat ad egy kis visszaemlékezésre. Mélázzunk el egy cseppet a múlton, és egyúttal szedjük tendenciózus, önkényes és a szövegkörnyezetéből kiragadott csokorba az alapító pártelnök, Orbán Viktor tiszteletet parancsolóan…..
Proszektúra Szellem a palackból 2011.01.07 10:27:00
Olvasgatom a mai magyar sajtót, mit is ír, hogyan is számol be arról a nagyszerű történelmi eseményről, miszerint az év első felében Magyarország adja az EU soros elnökségét. A Népszabadság fura hasonlatot engedett meg magának. „Ahelyett, hogy udvariasan megtapsolt…..
w Elnöki pornó 2011.01.03 06:45:00
A köztársasági elnöknek, komolyabb jogosítványok híján, egy feladata van tulajdonképpen: hogy legyen rendes ember. Tudjon viselkedni, látsszon tisztességesnek, és ha van is pártkötődése, legalább úriemberségből ne mutogassa úton-útfélen.   Igazán nem kérnek tőle sokat.…..
Már megint nem tartom egy ígéretemet: a szaknyelvek ekézését jövő héten folytatom (ha esmég közbe nem jön valami). Most ugyanis új év van, és ha újév, akkor újévi beszéd, amit hagyományosan a köztársasági elnök tart. Tudjuk: nem akármilyen köztársasági elnökünk van,…..
Tutajos 2011.01.01 16:44:13
@HRes: Annak, hogy a szóban forgó értelemben az áldd két d betűvel, a kedvvel két v betűvel írandó, nem kell "utána nézni". Mindkettőt az általános iskola harmadik, negyedik osztályában tanítják, és ezt a tudást mindenkitől elvárják, aki magyar nyelvű iskolában eljutott legalább az alsó tagozat elvégzéséig. Hogy nem mindenki tesz eleget ezen elvárásnak? Az már más kérdés.
biztonságos? Megint Hazudsz Bazmeg 2010.12.28 09:24:00
Jean Asselborn tegnapi nyilatkozata szerint nem a magán-véleményét  hangoztatta karácsony előtt a médiatörvénnyel kapcsolatban, hanem a luxemburgi kormány nevében beszélt.Bár a magyar emberek értelmesebbje tudta jól, hogy így van, azért nem árt ezzel a ténnyel szembesíteni a…..
Tutajos 2010.12.28 13:03:20
@almas: Jesszus! Te komolyan hiszed, hogy a cikkíró a bolsevik, és nem OV a követőivel együtt?!
Varánusz Rés a pajzson 2010.10.28 08:00:00
Pártunk és kormányunk izomból alkotmányozik. Izomból, persze, nagyjából a harmadikos technika órák színvonalát idézve: Jancsika az osztálycsibész vagdossa apróra ami a keze ügyébe kerül, a többiek meg a technokol szagától nekivadulva tapaszgatják egymásra a fecniket:-…..
Tutajos 2010.10.28 12:28:57
@Té a nevem a...:
Valóban többször előfordulhatott, hogy a KNDP másképpen szavazott, mint a Fidesz. Ez az 1990-0994-es ciklusban lehetett, amikor a KNDP kormánypárt volt, a Fidesz pedig - az SZDSZ soros szövettségeseként - liberális ellenzék.
Sokat fordult a világ (és a köpönyeg) azóta...