Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zszimeis

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány napon belül kétszer is szerepelt Szlovénia a fontos hírek között. Az első hír hétfőn érkezett és ritka erős wtf élménnyel járt (legalább is nálam). Szlovénia barátságos hely, és rövidke tengerpartja miatt a magyaroknak általában nincs olyan mély benyomása róla,…..
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..
Hiába mondja Orbán Viktor a kereszténydemokratákról, hogy sorsuk a „szövetség vagy felmorzsolódás”, pláne hiába vádolja őket Kövér a siófoki kormányülésen kipattant abortusz vita után kispárti létből fakadó túlérzékenységgel, azért lassan kiderül, hogy…..
Sokan érzik úgy, hogy elítélik a médiatörvényt és a Fidesz más intézkedéseit, de a bukott baloldali elitet is. Minél többen lesznek azok, akik így gondolkodnak,  annál előbb jelenik majd meg egy olyan politikai erő, mely őket kívánja megszólítani. (Fotó: Huszti…..
Vajon tényleg komolyan gondolja a kormány, hogy minden jelentős ügyben ő fogja egyenként eldönteni, hogy ki fizet és ki nem? Lassan hozzászokik az ember, hogy a költségvetéssel kapcsolatos törvényjavaslatok minden egyeztetés nélkül, látszólag a semmiből bukkanak elő. Végülis…..
látens iszákos Érdekes adatok 2010.10.25 19:27:00
A statisztika világnapja régi, nosztalgikus emlékeket idézett fel bennem, a szokásos spéttel el is kezdtem böngészni a netet statisztikai idő- és mennyiségi sorok, táblázatok és egyéb ábrák után. Találtam egy rakat érdekes dolgot, és egy különleges…..
A Fidesz ahelyett, hogy megszabadulna a csúfosan megbukott polgármestertől, valamiért kiáll mellette. (Fotó: Mitter Balázs/szeretgom) Három dolgot biztosan megtudhattunk a tegnapi, Lázár Jánossal készült Magyar Nemzet-interjúból. Az első, hogy a Fidesz vezetősége végre…..
Ha ti így, akkor mi is így – ne csodálkozzunk, ha a megsarcolt cégek pontosan úgy fognak viselkedni az állammal és a fogyasztókkal szemben, ahogy az állam most velük. Ennek senki nem fog örülni. A Véleményvezér már a múlt héten kifejtette álláspontját a hétfő késő…..
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..
zszimeis 2010.10.14 15:13:24
Ami szerintem a legérdekesebb az egészben, az a láncokra kivetett 30 milliárd. Egyrész az összeg maga nem oszt nem szoroz, másrészt a sávozás és a százalékok úgy van kitalálva, hogy a nagy részét a Tesco, a Spar és az Auchan fogja befizetni, a CBA, a COOP és a többiek ugyanis széttagolt tulajdoni formában működnek, az egyes cégek nem érik el a 100 milliárd, de sokan még az 500 millió forgalmat sem. Erős a gyanú, hogy ez az adó inkább az előbbiek ellehetetlenítését szolgálja.

A nagy "szemét multizás" közepette azért tudni kell, hogy ezek a cégek több száz milliárdot fektettek itt be, ami még bőven nem térült meg. Pl.: egy hiper felépítése mérettől és helytől függően 1-4 milliárd forint. A Tesco teljes tavalyi profitja 9 milliárd. (a rá kivetett adó ennél több lesz). Ezek a cégek ezen felül know-howt és versenyt hoztak, ami egy évtizeden keresztül mérsékelte az áremelkedést.

Ezzel szemben, pl. a CBA ugyanazokkal a hatalmi fölényből származó eszközökkel operál a beszállítókkal szemben. A magyar láncok tulajdonosai ugyanolyan homályos módszerekkel privatizáltak (ld. ÁFÉSZek, Fűszért stb.), mint a pocskondiázott MAL. A széteprózott tulajdonosi szerkezet lehetővé teszi számukra a szürke működést, amit a multik nem engedhetnek meg maguknak. Viszont a tulajdonosok lelkes támogatói a Fidesznek.

Ez az egész történet nagyon büdös, és csodálkoznék rajta, ha az EU-n átmenne.
A kommunizmus történelemcsonkítása velünk él. Máig nem vizsgáltuk meg, ki az, aki az egész magyar történelem és kultúra, és ki az, aki egyedül csak a baloldal szempontjából fontos. Szőcs Géza valószínűleg nem is tudja, hogy annak a kezdeményezésnek a felkarolásával,…..
zszimeis 2010.09.27 20:18:06
Ez egy zavarbaejtő felvetés, nekem kicsit megtöri a Véleményvezér eddigi józanságát.

1

Bár nem olvastam mostanában történelem tankönyvet, ezért nem tudom megítélni az állításokat, de szerintm azt el kell fogadni, hogy a kultútra mindig kicsit balra fog hajlani, egyszerűen azért mert a művelői a Felvilágosodás szellemi gyökereiből táplálkoznak, ami a megértést hangsúlyozza az előítélettel szemben, ami viszont a konzervativizmus alapvetése (ld. Edmund Burke). ilyen értelemben lehetetlen elválasztani a baloldali magyar történeémet "A Magyar Történelemtől".

2

A Marxizmus továbbá nem zárult le Marxszal, volt még Frankfurti iskola, Jörgen Habermaas stb. Még hozzátenném, hogy azért mert valaki egyetért a kizsákmányolással, még lehet marxista, és azt is, hogy egy friss felmérés szerint a magyarok ötvenvalahány százaléka nem ért egyet azzal, hogy a piac határozza meg a fizetéseket! Szerintem ők fogékonyak lesznek a kizsákmányolás elméletére, akármennyi Márait nyomatsz nekik.

3

El kellene választani a fejekben (legalább az itt irogatók fejében) Magyarország politikai történetét és a szociológiai történetét. A mai magyar népesség nem a felsőbb osztályok leszármazotta, a "polgárosodása" a Kádár rendszerben történt. Az, hogy nincs sok közvetlen tapasztalatunk az önerőből megvalósított sikerről, a tudos életről, a felelősségről, innen jön.

Alapvetően szimpatikus a felvetés, de a kultúrharcos vonatkozások miatt nagyon óvatos lennék.
Létrejött egy értékrendszer, melyet a Fidesz és az LMP természetes módon vall. Még az MSZP és a Jobbik egy része is látványosan próbál hozzá igazodni. (Fotó: Huszti István/Index) Orbán Viktor szerint a 2010-es választással Magyarországon megszületett egy "nagy…..
Véleményvezér A Fidesz két arca 2010.07.06 08:00:00
A Fidesz csúnyábbik arca újra és újra előbukkan. Támogatóik jelentős részének azonban nagyon büdös a “Kádár népének kádári politikát!”-logika. Tegnap össztűz zúdult a Fideszre a “Nemzeti Együttműködésről” szóló politikai nyilatkozat, valamint…..
zszimeis 2010.07.06 16:46:13
Orbán alapvetően nem hisz az autonóm középosztályban, gyanúsak neki, nem lát bennük elég szavazatot , ezért a paternalisztikus és szélsőjobb elhajlások. Ott nagyobb potenciált lát és jobban megfelel a magyar társadalomról alkotott elképzeléseinek.

A jobbik megjelénese előtt a képlet az volt, hogy a FIDESZ elidegenítette magától a (jobb szó híján) nyugatos elitet, cserébe begyüjtött a szélsőjobb szavazatokat. A nyugatos elitnek ezért csak a ballib oldal maradt.

A ballib oldal azonban egyre vállalhatatlanabb lett a középosztály számára, a FIDESZ pedig tett gesztusokat feléjük. Ezáltal egy részük a Fideszre, egy részük az LMP-re, egy részük pedig senkire sem szavazott legutóbb.

Ezt a törékeny szintézist azonban máris felborították a médiatörvénnyel, a nyilatkozattal, az ÁSZ kinevezéssel stb. Meggyőződésem, hogy a középosztály azon része, aki egyetért a FIDESZ gazdasági törekvéseivel, talán még a társadalompolitikai törekvések egy részével is, a paternalisztikus kommunikáció és a nyílt hatalmi politika miatt aktívan hangot fog adni ellenérzéseink.

Még nincsenek meg azok a politikai erők, akik mőgé ez a réteg fel tud sorakozni, de ez csak idő kérdése. Orbán azt gondolja, hogy ezen ellenzői nem képeznek jelentős választói réteget, és ez igaz is, viszont szellemi erőt képviselnek, ami sok szavazatot tud mozgatni, mint történt 4 és 8 éve.

Amíg a FIDESZ nem tudja ezt a réteget tertósan pacifikálni, vagy maga mellé állítani, soha nem lesz hosszútávú stabilitás és centrális erőtér.
Más Tészta Aglio e olio 2010.06.01 09:12:00
Ez a tésztarecept talán valóban a legegyszerűbb mind közül, mégsem készítjük túlzottan gyakran, főképp azért, mert nem élünk Olaszországban. A fokhagymás-olajos spagetti a ’cucina rustica’, az olasz konyha vidékies, parasztos tagozatának a főhőse. A hagyományosan…..
Most őszintén, meglep valakit, hogy Jakab bácsi levelesládájában még mindig akadnak remek félrefordítások a Top Gearből?Gondoltam egy merészet hát, és hogy ne aprózzuk el a dolgot, ma három beküldés is kikerül ezügyben, összesen két posztban, 1+2-es elosztásban.P. beküldése…..