Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CYR

181 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most utoljára megemlékezünk az évfordulóról, amelynek milliók köszönhetik, hogy olcsón repülhetnek, még többen, hogy nem dob ki a közös pénzből az ablakon milliárdokat az állam. Ma öt éve állt le a Malév, azóta szárnyal a forgalom a reptéren, mára pedig soha nem látott útvonalbőség alakult…..
A milliárdos nagyvállalkozó érdekeltségi körébe tartozó VT-Arriva, összesen 214 autóbuszt állít forgalomba Dél-Pest térségében. Szélesnek azonban van saját buszgyára, de most, immár harmadszor, is német gyártóktól vásárol. A BKK vállalkozójaként, a Széles Gábor…..
CYR 2014.11.18 08:56:07
@kristoof: "Menj te a hülyeségeiddel! Már rég nincs ilyen busz az angoloknál! :("

Csak egy példa (a sok közül): www.google.hu/search?q=bendy+buses+in+liverpool&oq=bendy+buses+in+liverpool&aqs=chrome.0.69i59.5508j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

Egyébként pedig Szélest én is utálom, és nyilván lehet kutyázni minden egyes lépésénél, de azt kellene észrevenni lassan, hogy az "újszülöttnek minden vicc új" korszakból már kinőttünk, tök fölösleges minden egyes Arrivás buszbeszerzésnél tátott szájjal csodálkozni, hogy sokszáz buszt miért nem magyar gyártótól vásárolnak.

Széles elsősorban üzletember, vagyis ha egy pályázatot MAN-ekkel meg Mercedesekkel lehet megnyerni, akkor nem fog csakazértis Ikarust írni bele, hiszen (ezen a téren) nem hülye, hát miért akarná direkt elbukni a pályázatot?

Az meg már számtalanszor bebizonyosodott, hogy mindemellett próbál (eléggé átlátszó módon) egy teljesen más ideológiát képviselni, mert a fél karját odaadná, ha valaki felkérné valamilyen politikai szerepre, de persze egyből kormánytagnak, nehogy ám küzdenie kelljen érte. És bár iszonyatosan mélyen vagyunk politikailag, ennyire azért még mindig nem, hogy ez megtörténjen.
A felkészült fapados júzer az utolsó bötűig elolvassa a szabályzatot, pöccre betartja a csomagok méret- és súlyhatárát, majd azt gondolja, őt már nem érhetik meglepetések. Sokan aztán mégis dobnak egy jókora hátast, amikor azon találják magukat, hogy épp a gondosan…..
CYR 2014.05.02 09:43:46
Három észrevétel, csak hogy kicsit kikerekítsük a képet:

1. a minap volt alkalmam röpködni Ryanairrel BUD és STN között. Úgy emlékszem, mindkét helyen ki volt függesztve, hogy az első 90 kézipoggyásznak van hely a fedélzeten, a többi leadandó. Szóval annyira azért nem önkényes az, hogy kitől veszik el, és kitől nem, és helyes az az észrevétel, hogy többnyire a sor végén állók járnak így. Az viszont nem igaz, hogy erről ne lehetne tudni előre, hiszen itt is olvasható, mindjárt az elején:
ryanair.com/hu/feltetelek/regulations-cabinbaggage/

2. Nagyon ügyesnek hangzik a magyaros megoldás a check-in címke eltávolításával, de a helyzet az, hogy a fedélzetről is a gép hasába parancsolhatják a csomagot, ha nem fér el. Erre mindkét repült irányomban volt példa.

3. És mielőtt valami übermumusnak kiáltanánk ki (megint) a Ryanairt, azt azért tegyük hozzá, hogy egyik irányban sem szívóztak a beszálláskor a felvitt kézipoggyászok méretével, pedig nagyon sok embernél szabad szemmel láthatóan is bőven méreten túli táskák és bőröndok voltak.

+1 Most láttam először a hirdetményt, szóval új dolog lehet, hogy STN-en a Ryan is bevezette, hogy az engedélyezett kézipoggyászon felül egy bevásárlószatyor is felmehet a fedélzetre a duty-free-ben vásárolt cuccokkal.
Két fiatal hegedűművésznek sikerült kimaxolnia az egyik legidegesítőbb (és szerencsére lecsengő) ingatlanközvetítői "eposzi jelzőt": a "kis ékszerdobozt". Egy olyan, mindössze 12 négyzetméteres szobából alakítottak ki lakást, ahol eredetileg áram sem…..
A kilencedik adással egyelőre elköszönő Vudersőn és Zuperszexi szerkesztői úgy lehettek a tegnap este adásba kerülő átmenetileg utolsó kiadással, mint egyszeri turista a las vegasi kaszinóban eljátszott kajapénzzel, most már dobjuk utána az utolsó húszdollárost is, nem…..
A Hülye Járások Minisztériumában ez a péntek nem olyan volt mint a többi. Ezen a pénteken dolgozni kellett. Gyorsan be is pötyögte a szolgálati Nokia 3210-esbe, hogy "Segítünk! Sál, sapka, kesztyű! Belügyminisztérium”, aztán hátradőlt a székben. Légrugó, gázliftes…..
CYR 2013.03.17 11:15:42
@whale: Ja, nyugodtan menjél bele a szakmai részébe, ha nem okoz nagy lelki törést. :)
CYR 2013.03.17 14:54:57
@whale: Pajtás, nem akarlak bántani, de megint le vagy maradva, de legalább még ködösítesz is. Feljebb pont azt hangsúlyoztam, hogy (szemben egy jó messze történt statikus történéssel) most egy folyamatosan haladó történetről kellett volna beszámolni, ami annál inkább indokolta volna a NEM óránkénti ötperces tudósítást, hanem folyamatosat. Nekem azért nem fizetnek, hogy az MTVA-t megtanítsam híradózni, de annyi tippet adok, hogy hasonló helyzetben (sarkítsunk) egy CNN-nek sem lenne kamerája rögtön a hókuapc közepén - viszont 10 percen belül lenne 50 telefonszámuk olyan emberektől, akik ott ülnek a hó közepén, és be tudnak számolni a történésekről. Azt mondod, kollégák is ott ültek, és felhívtátok őket, nagyon klassz, milyen kreatív... Na de voltak ott mások is, nem csak kollégák, hanem potenciális interjúalanyok. Hogynemondjam, az ott ragadt kollégák akár még kamerás mobillal komplett haváriaanyagokat is csinálhattak volna. Mondjuk az is igaz, hogy nálatok működik az öncenzúra, gondolom senki nem mert volna felvenni egy olyan anyagot a mobiljával, amiben a hóban elakadt arcok a kurva közútkezelőt szidják...
Ott meg csúsztatsz, hogy nekem irreálisozol az "amit itt többen elvárnak" címén - én nem vártam el, hogy helyszínen ott legyetek (pedig még ott is voltatok, azt mondod), csak hogy a hivatásotoknak megfelelően dolgozzatok. Ezt vártam hiába, és ezt sajnálom mind szakmailag, mind adófizetőként.
CYR 2013.03.17 15:23:11
@kovacsistvan98: A lényegben egyetértünk, de ha figyeltél, nem is azonos szinten, és nem is ilyen tárgyú összehasonlításban említettem a cnn-t.
Orbán diagnózisa pontos, a válasza rossz. Magyarországon vásárlóerő-paritáson minden drága, ezen pedig logikusan csak a fizetések emelésével lehet segíteni. Az épülő gazdasági modell viszont az olcsó munkaerővel kíván versenyezni.Vásárlóerő-paritáson az EU-ban…..
CYR 2013.03.17 10:30:09
@csárlszbrunzol: Szerintem egyről beszélünk. :)
CYR 2013.03.17 11:19:46
@csárlszbrunzol: Világos, egyetértek. Nem is én nevezem béremelésnek, a posztban nevezik ennek. Ellenben egy valós "kötelező" (?) béremelésnél ugyanaz történne, mint most a minimálbérrel: a járulékok odacsapnak a munkáltatóknak, és azzal meg mire megyünk?
CYR 2013.03.17 11:22:15
@csárlszbrunzol: "egyről beszélünk" abban a tekintetben, hogy MOST konkrétan a kvázi-béremelés (ami nem az, mert szja, és amúgy is pont annál nem hozott változást, akinél életminőségben számítana a pluszjövedelem) hatását kioltotta néhány egyéb körülmény.
Publius Ki épít itt diktatúrát? 2013.01.18 09:40:21
Az elmúlt 22 év legnagyobb (nyilvánosságra került..) botránya van kibontakozóban, amennyiben igaznak bizonyulnak a Heti Válasz értesülései Portik Tamás és Laborc Sándor találkozóiról. Az információik szerint ugyanis ezek célja az volt, hogy - Szilvásy György akkori…..
Furcsa listát hozott nyilvánosságra több brit napilap is, azt állítva, hogy a világ legjobban kereső stand-up-komikusa egy Michael McIntyre nevű angol férfi. McIntyre legutóbbi turnéja 21 millió fontot termelt (7,5 milliárd forintot), ami azért meglepő egy kicsit, mert McIntyre nem…..
Akkora siker volt a köztévé tavalyi dalversenye, amin gondos munkával megkeresték, melyik zenekar tudja legjobban leégetni saját magát és az országot a bakui hepajon (amit nem mellesleg értelmes ország NEM vesz komolyan) hogy idén is nekilátnak. Sőt, olyan nagyszabású versenyt…..
A fotót a Budapest Szobrai osztotta meg az Urbanista Facebook oldalán, kösz! ..
Szinte nincs is olyan társasház, ahol ne lenne egy alkesz, aki ellehetetleníti a javítási/felújítási munkálatokat. Benedekéknél például 5 hónapja nem tudnak bejutni egy lakásba, hogy megállítsák a csőtörést, ami miatt az egész bejárat úszik: A Tisztelt Olvasók…..
CYR 2012.11.23 11:24:06
Gyerekek, nem akarok bántani senkit, de százötvenvalahány komment alatt azért már eljuthattatok volna a Ttv-ig (ahogy nem értem, hogy azt a közös képviselő miért nem ismeri):

20. § (1) A tulajdonostárs köteles:
a) fenntartani a külön tulajdonában álló lakást,
b)14 lehetővé tenni és tűrni, hogy a külön tulajdonú lakásába a közösség megbízottja a közös tulajdonban álló épületrészekkel, berendezésekkel összefüggésben a szükséges ellenőrzés, a rendkívüli káresemény vagy veszélyhelyzet fennállása miatt a lakáson belül szükséges hibaelhárítás, valamint a fenntartási munkák elvégzése céljából arra alkalmas időben bejuthasson a tulajdonostárs, illetőleg a bentlakó szükségtelen háborítása nélkül,
c)15 a szükséges intézkedést megtenni ahhoz, hogy a vele együtt lakó személy, valamint az, akinek lakása használatát átengedte, betartsa a b) pont és a 16. § rendelkezéseit,
d) a lakásában tervezett építkezésről értesíteni a közös képviselőt vagy az intézőbizottság elnökét.
(2) A közösség köteles megtéríteni az (1) bekezdés c) pontja szerinti beavatkozással okozott kárt.

Én egykori közös képviselőként úgy csinálnám, hogy írni egy üzenetet a delikvensnek, hogy "holnapután jövünk hibaelhárítani, tessék beengedni, oldja meg, hogy otthon van, mert sürgős" két tanúval jegyzőkönyvet venni fel arról, hogy a papírt bedobtam a postaládájába, a megjelölt időpontban szintén tanúkkal odamenni, csengetni, aztán rendőrt hívni azzal, hogy segítségre van szükségetek életveszély elhárításához (hivatkozni nekik is a Ttv-re), és a rendőr jelenlétében felbúrni az ajtót, és csinálni amit kell.

Szerintem a rendőrségnél adták fel túl hamar. Ilyen ügyem mondjuk nem volt, de olyan esetben csont nélkül ki lehetett hívni rendőrt, hogy a lakás tulajdonosa nem engedte a bérlőnek, hogy a kirúgása után visszamenjen a tulajdonáért, miközben már de facto nem volt tartozása a tulajdonos felé. Itt most arról van szó, hogy alkeszék nem engedik hozzáférni a társasházat a saját tulajdonához.
Az első két elődöntő után Itt A Nagy Éjszaka (ahogy azt az idei máltai delikvens is süvölti a versenydalában: diszizdönájt), a minket kínzó egyik kérdés, hogy mire jut a Compact Disco, a másik meg, hogy tényleg a mezítlábas-koránkelős svéd Loreen viszi-e el a prímet.…..
CYR 2012.05.29 20:25:28
@Max val Birca: Télleg inkább úgy néz ki, nekem is feltűnt. Lehet, hogy a svéd pizsamásra mondták, hogy marokkói? az még stimmelhet is... Más: az ukrán a legcsúnyább? Szóval UDMURT nagyikat szúrnád, mi? :)

@Schnaps, az ifjabb: egészen meglepett, milyen sok helyen szerepel a világháló szótáraiban egy l-lel. És legalább annyiban kettővel.

@Balt: A rendező (tavalyi győztes) nem MOST jutott be, hanem egy ideje már a mindenkori előző évi nyertesnek biztos helye van a fináléban.
CYR 2012.05.29 21:00:57
@Puller István: Én Günter Grass-szal és Rejtő Jenővel vagyok e kérdésben, te grétsylászló.
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
CYR 2012.05.27 14:51:16
@Hertelendi: Sandy Show-ra senki sem emlékszik, akkor már inkább Katherina and the Waves: Walkin' On Sunshine.
CYR 2012.05.27 15:18:52
@Hertelendi: Na nem azért, de Tom Jones-nak sem volt azért tucatnyi igazán ismert száma. Lehet, hogy nem 3-4, hanem 6-8, de több nem. Egyébként hirtelen megzavarodtam, hogy ugyanarról az Engelbert Humperdinck-ről beszélünk-e: aki lerúgja a Beatlest a toplista éléről, és évente 200 koncertet adott, azt tutira csak "tolták" és a kutya se vette a lemezeit, évi 200 estét pedig magányosan töltött üres koncerttermekben... :)
CYR 2012.05.27 15:49:01
@Hertelendi: Oké, értelek. Meggyőződésed, hogy Humperdincket tolták, a közönség azt sem tudta, hogy kicsoda, és ebben a hitedben a közönség hozzá való viszonyulását rögzítő tények sem zavarnak meg. Tényleg ne beszélgessünk.
Itt a második elődöntő, a három házigazda még mindig nem tette túl magát azon, hogy egyikük sem beszél franciául, továbbra is lelkendeznek egymás mondataiért, egészen addig, amíg bele nem csapnak a mára rendelt fellépők. (A második elődöntő fotóit nem rakták fel…..
Ahhoz képest, hogy Budapesten a népakarat megtestesítői az utóbbi években bürokratikus kifogásokkal próbálják megakadályozni a büszkeségnapi felvonulást, Magyarországon tavaly óta érezhetően központilag hájpolják a szubkultúra másik népünnepélyét, az eurovíziós giccs-…..
CYR 2012.05.23 21:58:21
@fénycsepp: Micsoda infó, kösz! Siegel valószínűleg úgy járt, mint Vágó István: valaha piacképes volt.

@Max val Birca: Sejtettem én, hogy van erre magyarázat, ezért szúrtam be oda, hogy "földrajzilag" (mert ugye Európa határának a Kaukázust szokjuk emlegetni, ők meg annak a déli oldalát nézik). És azt is sejtettem, hogy neked valami több közöd van a régióhoz, nem sokan emlegetik Magyarországon Bakinak Bakut (ami természetesen nem baki, vágom). Köszönöm a kiegészítést.

@Aszteroida-bányász metal énekes: Magunk között: bele se nézz a hogyvolt blog krimis összefoglalóiba. Állítólag azokat sem rendőrök vagy sorozatgyilkosok írják. A megoldás kulcsa az, hogy a műsorélményről beszélgetünk, nem a tartalmának a szakmai kérdéseiről. Bizonyára nem pontos zeneileg a leírásom, de ha az lenne, akkor sem értenék többen, nem igaz?

@towlenghap: @Szandeeekahh: Mea maxima culpa, a vak is láthatja, hogy ez udmurt népi rokolya... A döntőnél majd nyilvánosan hamut szórok.
CYR 2012.05.24 08:32:39
@Intizar: Az udmurtkérdést már letudtuk, de a finn vonallal együtt te is olyan részletekkel jössz, aminek semmi köze a műsor milyenségéhez. Ezen a kommentekben tőlem aztán nyugodtan rághatod a gittet, de nem keltetted fel az érdeklődésem, hogy hiányozna a posztból. Szvsz az ESC nem arról szól, hogy egymás nemzethalálán zokogjanak az udmurtok, a magyarok és a finnországi svédek.
CYR 2012.05.24 16:02:21
@Aszteroida-bányász metal énekes: Te meg vagy húzatva... Mi a bánatos kandisznóért kellene az embernek tévénézés előtt felkészülnie a kiválasztott tévéműsorból? Basszus, kezdem azt hinni, hogy ünneplőbe öltözöl tévézéshez, és udvariasan válaszolsz is a doboznak, ha megkérdezik a Barátok közt szünetében, hogy kivel feküdt le Gizi: Bélával vagy Jenővel...
Az évad utolsó részét hogyvoltozzuk, és mivel szó sincs róla sehol, hogy lenne második szezon, így jó közelítéssel kimondhatjuk, hogy míg a Pan Am légitársaságként több évtizedet, tévésorozatként csak egyetlen, eléggé kínos évet élt meg. Utolsó emlékezés: Vöröske a…..
Az ABC is rendbetette a dolgokat az Upfronts előtt, és elkaszálta az alig nézett CBGGCB-t, Pan Am-et és Missinget, és sajnos megerősítették, hogy a The River sem folytatódik - utóbbi iránt a Netflix mutatott halvány érdeklődést egy hónapja. A Cougar Town sem folytatódik az ABC-n,…..
Emlékezzünk: Szőke Kapitány korábban összefeküdt a Pan Am alelnökének nőjével (aka Courvoisier), az afférról Tepsihomlok beszámolt a fejesnek, hogy a saját seggét mentse, Címlaplány erősen barátkozni kezdett a fényképezőgéppel és a Life magazin fotósával, Vöröske Nikó…..
Eddig: Vöröskét a CIA előléptetné futárból ügynökké, a csapathoz csapódott Dzsordzs, aki Légiisten a Pan Amnél és emellett csempész, Szőke Kapitány Bridzsittel dugott, de Franciskát szereti, Címlaplány ledobta a textilt egy fotósnak, Első Tiszt pozitív kimenetelű…..
Emlékeztetőül: Vöröskét meghazugságvizsgálózták ügynöki munkaköréből kifolyólag, Első Tiszt már az eljegyzést tervezgeti Múltbéli Barnával, Tepsihomlok egy republikánus honatyával enyeleg, Szőke Kapitány két nőt helyezett vízszintbe: az érte visszatérő Bridzsitet…..
CYR 2012.04.30 16:45:30
@Ann1294: Télleg. Vatevör.
CYR 2012.05.02 21:57:58
@Valandil: Kösz. A neten mindkét írásmódja fellelhető, nem csak magyarul, nem csak typózva.

@Haloperidol: @Ann1294: Bocs gyerekek. Az index-címlap bosszúja ez, merthogy aki az 1x01-től olvassa, annak nem mondtam újat, ugyanezek a nevek működnek a kezdetektől fogva.

Mondjuk nem akarok a lelkébe gázolni annak, akinek ez a sorozat az ultimate kedvence, de közeledve az első széria végéhez, azért meg merném kockáztatni, hogy az eddigi történetfejtés alapján eléggé kaszagyanús a dolog...
Eddig: Tepsi megpocsíkoltatta magát egy atompárti republikánus képviselővel, Bridzsit visszautasította Szőke Kapitány egy életre szóló pocsíkolási ajánlatát, Első Tiszt egy múltjabeli nőt pocsíkolt Címlaplány helyett, Franciska alig hiszi SZK-nak, hogy ő lenne élete…..