Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clandestino

3 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Együtt voltunk.. és együtt leszünk még remélem nagyon sokáig.. ..
Igen. Ma szembesültem veled. Egy nyomtatott fényképen. Létezel. Szívhangod van. Életet adtunk neked édesanyáddal. Belül nagyon örülök. Várom, hogy beszélgethessek veled. De ez még messze van. Nagyon messze. ..
Szaladok. Vagyis rohanok. Mert lemaradtam. Én nem kérdés, hogy inkább pozíció nélkül de tőkekockázat nélkül, mint pozíciót hajszolva felvéve. Mégis így vagyok. Nyitott pozíció: 10lot Buy S&P Rolling Daily Tőke: 4167EUR Pozíció érték: -370EUR Hétvégén megírom…..
A napokban kisebbfajta kommunikációs offenzívát tapasztalhattunk a kormánytól az adórendszer átalakítására vonatkozóan. A pénzügyi tranzakciós adóról már leírtuk a véleményünket ezen a linken. Most az új áfa javaslatot szeretném kicsit körbejárni. A javaslat lényege…..
Clandestino 2012.04.18 09:53:42
@Tahó Sandokan:

Ingatlan bérbeadási tevékenységnél a Bérbeaó álaszthatja, hogy a bérbeadási tevékenységét ÁFA-mentesen végzi.

Egyébként meg a posztíró beszűkült gondolatvilágát tükrözi ismét ez a remekmű. A benzinár ÁFA kulcsának növelése emelni fogja minden termék árát.
A hétvégi tömegjelenetek után kialakult kisebb hírvihar után mára sűrű piktogramozás jelent meg a Margit híd úttestjén. A Kerékpárosklub áldozatos szakmai munkájának és a BKK-val való együttműködésének gyümölcseként végre sűrűn és jól láthatóan jelölték ki a…..
Clandestino 2012.03.28 14:33:05
@Hemü: Biciklis vagyok, tudom miről beszélek. Lehet normálisan közlekedni a bickliúton. Az viszont csak hergeli az autósokat, mikor vki 5km/h sebességgel küzdi fel magát Pestről a Margithídon és miatta torlódik a sor...
Clandestino 2012.03.28 15:51:08
@Zsabor: Ott a bringások a kijelölt bicikliúton mennek..
A felszínes gondolkodók, de időnként a rutinosak is beleesnek abba a logikai hibába, hogy sémákban gondolkodnak. Bizonyos dolgokat hajlamosak vagyunk kész tényként, egyértelmű igazságként elfogadni csak azért mert sokan mondják, vagy sokszor mondják, vagy hitelesnek tűnő emberek…..
Péter is talált egy érdekes mondatot az OTP-s végtörlesztése igazolásán: "Bankunk nem felel azért az esetleges kárért, amely abból keletkezik, hogy a fentiekben közölt tartozás összege a jelen igazolás kiadását követően megváltozik." Ma került átutalásra 180Ft-os…..
Clandestino 2011.10.17 17:41:43
@Laciii:

Érdekes gondolatmenet, hogy azért mert nem támogatom ezt az egész eltörlesztési mizériát, ezért adócsaló lennék.

Az még inkább, hogy ezt az ajándékot adójóváírásnak értékeled. Vicces vagy.Ja nem. Inkább szánalmas.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Clandestino 2010.11.24 16:57:06
@majomkutya:

pont ez a dilemma... rövid távon kurva jól néz ki.. 7%-os költségvetési többlet.. aha.. de 25 év múlva +30%-os nyudgíjkifiztési kötelezettség... amire persze nem lesz pénz.. ergo vagy kurva kevés állami nyugdíj lesz... vagy semmi..
Belsőség A kút neve: Dezső 2010.11.21 08:45:00
Aki veteránautó felújításába kezd, annak többé nincs szüksége más szenvedélyre. Egy ilyen hobbi garantáltan száműzi a nőket, a piát, a kaszinót, a drogozást, a számítógép-függőséget az ember életéből. A tisztességes restaurálás tisztára nyalja a családi kasszát…..
Talán csak átmeneti állapot, és holnap visszatér a pokol, de ma olyan simán mentem végig a többnyire dugóba roskadó Pesti rakparton, mintha vasárnap délelőtt lett volna. Nem is ezen az oldalon szoktam haladni, általában Budáról nézek át a pesti állóképre, de ma a Margit híd…..
Olvasónk az alábbi levelet juttatta el az MKB Bank illetékeseinek:Az élettársammal 2007.11.30-án vettünk fel Önöktől jelzáloghitelt egy családi ház megvásárlásához, pótingatlan bevonásával CHF alapon. Az én hitelemet áthidalóra tették, mivel a lakást el szerettük volna…..
Clandestino 2010.11.11 14:02:38
@hitelkarosultak:

Rosszul látod. Olvass a sorok között!

Nekem a posztíróról és az általa megfogalmazott kérésről van véleményem.

Szabadságot a szellem akaratának! Polgártársak! Mondjunk vélemény mindenről!
Clandestino 2010.11.11 14:22:42
@Cyr:

Köszönöm a javaslatot.

A kéréssel kapcsolatos véleményem fent megfogalmaztam.

Polgártársak! Ismerjük meg egymás problémáit! ismerjük meg egymást! És dúdoljuk együtt: "We are the World!"
Clandestino 2010.11.11 14:51:39
@draga73:

Kedves Posztíró!

Azok közül, akik itt véleményt fognak mondani 0,01% tehát gyakorlatilag senki sem ismeri az MKB belső szabályzatait, de feltételezem, hogy még a termékstruktúráját sem.

A véleményem a kéréseddel kapcsolatban fenntartom. Egyedi kérést fogalmaztál meg a Bank irányába. Én arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy egyedi kérések teljesítésére a normál banküzem mellett nincs lehetőség. Standardizált működési modellek vannak.

Azon lehet vitatkozni, hogy ezek mennyiben szolgálják az egyedi ügyféligényeket, de szétesne minden, ha nem lennének egységes eljársok és mindenkire vonatkozó szabályok. Jelen esetben termékek és eljárások.

A véleménylakotás szabadságát pedig nem vitathatod el senkitől.

További szép napot.
Olvasónk szeretne megegyezni bankjával, de úgy tűnik, a pénzintézetet ez hidegen hagyja.Az utóbbi időben egyre többet olvasok a hitelintézetek egyoldalú hozzáállásáról. Ezeknél nem tudom eldönteni, hogy melyik múlik a Bank vagy az Ügyfél hozzáállásán.Történetem 2010.…..
Clandestino 2010.11.01 10:21:36
@Vevi: Helló Miss Idealism!

Hallo! Hallo! Van benn valaki?

"Ráadásul a munkáltatók nagy része becsületes vállalkozó, vagy cég, akik járulékokat, adót fizetnek a tevékenységük után... a bankok meg csak a profitot "

Te meg miről beszélsz???? Azokról a vállalkozókról aki a 900 ezer fős minimálbérest foglalkoztatják, és zsebbe fizetik a plusszt, hogy ne kelljen járulékokat fizetni utána???

és ezek a minimálbéres emberek miatt fogják államosítani az önkéntes nyugdíjpénztási számlámat..

Vevi. Ébredj fel..

Szép gondolatokat írtál a pénz hatalmáról. Lehet válaztani. Vedd ki a pénzed a szemét bhankoból és tüzeld el. Megoldódik a morális problémád.
Clandestino 2010.11.01 10:36:01
@Vevi:

"bankok meg csak a profitot halmozzák, bocsánat extraprofitot és mélyen fel vannak háborodva, ha bevezetik mondjuk az extraprofit adót:) "

A legalapvetőbb gazdasági összefüggések ismerete hiányában valóban lehet ilyen dolgokat írni.

Akkor kezdjük..

1. Minden gazdasági vállalkozás indításának alapvető elem, hogy profitot termeljen. (most nem kell belekapaszkodni a non-profit cégekbe, azok egy külön speciális spektrumot képviselnek.)

2. Ha nincs profit, akkor elfogy a befektetett tőke és csődbe megy a cég, kirúgják a zembereket és lehet menni tüntetni, meg segélyért.

Tehát nemcsak pénzügyi cégek, hanem minden cég a profitért és a profitból működik.

Annyira demagóg az extraprofitos szöveged, meg kell kérdeznem.

Milyen összeg számít extraprofitnak nálad? Mihez viszonyítanád?

Rajta. A szerkesztőségben várjuk a megoldásokat.
Clandestino 2010.11.01 12:18:39
@Vevi:

VIKTOR! VIKTOR! aztán lássalak az első sorban csápolni. akkor is mikor hirtelen azt mondja majd 4 év múlva, hogy bocsi, de a megszűntetetem az egyéni számlákat az állami nyugdíjrendszerben. Mert mostz ugye ezt igérgetni.

"Menjenek a francba az összes velük egyetértővel!"

Te teljesen zavart vagy. Voltak olyan rendszerek ahol egyet nem értőket elküldték vhova. Nem szeretnék ismát ilyenben élni.
Az vitathatatlan, hogy az utcák egy fokkal jobban néznek ki, ha a buszmegállók díszburkolatot kapnak. A kövezés célja azonban általában nem az esztétikai nyereség volt, hanem az, hogy az útburkolat ne menjen tönkre olyan gyorsan a buszok okozta frekventált terhelés miatt. A műkő…..
Ez általában az a hiba, amire lehet készülni. Mert többnyire extra zajjal jár, mellesleg meg szól előre a kipufogós, a futóműves, még a szomszéd fekete macskája is leszokik átmenetileg arról, hogy befeküdjön a kocsink alá, mert még ő is érzi – baj lesz ebből. Le fog szakadni…..
Clandestino 2010.05.11 13:34:29
@Csikós Zsolt:
Én nem mondom meg neked, hogy mit csinálj. Elmondtam a véleményem. Ennyi.
Ha ez a stílus tetszik itt a népnek akkor ez van.
Bunkóság az IKEÁ-tól, hogy a pénztárnál senki sem segített G.-nek a nehéz bútorelemek lepakolásában, vagy ez vevői hiszti, és az áruháztól nem várható el ilyesmi? G. persze erősen nehezményezi, hogy a konyhabútor elemeit neki és a 13 éves lányának kellett volna lepakolniuk,…..
Clandestino 2010.04.07 08:42:35
@romesz:

"ugy vannak az araik kalkulalva, hogy a bumburnyak penztelen balfaszok megtudjak venni azt"

erre a hozzáaszólásra nem az általad használt alpári stílusban válaszolok.

IKEA-ban is vannak jó bútorok, és azért megbélyegezni vkit mert ott vásárol, igazán bölcs dolog.

Biztosan a választott új hazádban is ennyire PC vagy. Gratulálok.
Történelmi pillanat, ezért volt minden: az idegölő szervezés, a sok átvirrasztott éjszaka és a kínlódás, a hideg, fagy, véreres szem. Pénz cserélt gazdát, kulcsok csörrentek. De megvan. 13:02-kor került bele az akku, amit vittek, mivel a sajátja lemerült. A belseje csodás, az autó önmagában is…..
Nem, nem unjuk még a Battlestar Galactica-fanvideók bemutatását, egyrészt azért, mert kurvára hiányzik a sorozat, másrészt meg aki képes négy évadot úgy öszevágni négy percben, hogy a végeredményben minden epizódból szerepel egy-egy jelenet, és még a ritmusa is stimmel, az…..
Clandestino 2009.06.02 19:34:23
Az autósok vérét szívó rendszerek, azaz gyakorlatilag a világ nagyobbik része ellen küzdő Emberibb Parkolásért Mozgalom kedvezményesen megvásárolt egy Intrum Justitia elleni jogerős követelést, amit most felszámolási eljárásban szeretnének behajtani. Muhaha: Az Emberibb…..
Clandestino 2009.02.05 10:44:40
@elfmage:

For the recod.

Most valami nagyon furcsát mondok.

Igen, befizetek mindent. Az én
pénzemből élősködnek azok akik nem fizetnek hanem hangosan röhögnek. Amit megtehetnek.. mások az értékrendek.

P&L
Clandestino 2009.02.05 10:54:03
@CBF:

gúny az szép eszköz. thx a hozzászólást.
Clandestino 2009.02.05 11:08:30
@Dextro:

nem tisztem, hogy barkit vagy barmilyen ceget vedjek. dolgoztam behajtasi terulten, penzintezetnel.

van tapasztalat a kesedelmesen vagy az egyatalan nem fizetokkel kapcsolatban.

a parkolasi rendszer szar, es ezt tetezi a szar nyilvantartasi rednszeruk..

a koveteleskezelo/ vasarlo (eltero fogalmak) probal varat epiteni a szarbol. ha nem lenne ilyen iparag, akkor ez csak a nem fizetosok taborat batoritana, hogy barmi megteheto kovetkezmenyek nelkul.