Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Datolya

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Aki hülye, haljon meg 2010.09.01 07:30:00
-Már megint azok a kurva törlesztők, meddig szopathat még minket a bankárkaszt? -Ezt ugattam a múltkor is. Tartott valaki stukkert a fejetekhez, hogy írjátok alá azt a  rohadt papiruszt? Az erős forintra játszottatok-spekuláltatok, elbasztátok, ígyjárás tipikus esete. Nem tudom…..
Úgy tűnik, választ kapunk egy hónapok óta minket kínzó kérdésre: vajh mire fogja költeni a nyakába szakadt állami milliárdokat a Duna Televízó? Megmondjuk: kurvákra. Na nem úgy, hogy rendelnek belőlük párat a igazgatói irodába, hogy az üvegasztalra kiszórt kokóban…..
Hoze Programajánló 2010.01.27 06:42:00
Hétvégi kezitcsókolomÁllítom, nincs is unalmasabb hónap a januárnál. Ez az 'év hétfője' hónap - napról napra hétfői feelinggel kb, egy unalmatos állóvíz, ami nem szól soha semmiről: a karácsony meg szilveszter már ugye lement, arra nincs készülni, a tavasz meg még…..
Hoze Anyádat - rovat 2010.01.24 12:46:00
Megszűnt az Imeem.comKérdezés nélkül szüntette be tevékenységét az Imeem.com oldal, mely lényegében zene-videó tárolóként működött - az isten háta mögött. Ó, nem kérdezzük meg véletlen sem a felhasználóktól, egyet ért e vele - aki ott tárolta a…..
Hoze Publi Ciszta 2010.01.20 23:05:00
Hogyan legyél darker?Pete olvasó javallotta privátban, ugyan ejtsek már szót egy kis 'how to be' jelleggel arról, hogyan 'keletkezik' egy emberből darker.  Elvégre senki sem platformba születik, hadi-sminkbe, és abszcint se folyik  a köldökzsinoron át bele. Nem is…..
Datolya 2010.01.21 21:04:01
Minden tisztelettel a jól megírt cikk összetételével kapcsolatban, had toldjam hozzá a saját magam dark/goth élményeit. :)
Mi a dark alapja, mi az első lépés? Nekem az volt, hogy rájöttem, hogy sok dolog, ami érdekel, ezzel a kategóriával van megjelölve. Gondolok itt miszticizmusra, legendákra, adott irodalmi és zenei művekre, ruhákra, viselkedésmódokra (hangosan vinnyogás a diszkóban vs. Blackmore's Night andalgás); erdő és természet szeretetére stb.
Mi ez a dark életérzés? Nagyfokú érzékenység a világ igazságtalanságai iránt (legyen akár az társadalmi kitaszítottság, meg-nem-értettség vagy éhezés, erőszak); a társadalom és a benne elfoglalt helyem kritikus szemlélete, etc.
Hogy éri meg egy darker a kritikákat? Én szarul. Nem volt jó érzés, mikor vadidegenek lerockerkurváztak. Nagyon nem volt jó. Ez is csak tápot ad annak a haragnak, szomorúságnak, ami az emberben a konvenciókkal szemben érez.
Dark művészet: Nekem főleg irodalom, gót elődők (Poe) és kortárs sötétel apelláló gondolkodók (Gaiman). Modern kori eszközök közül -> Lehet, hogy mára snassz fogalommá vált, de 6 éve még nem volt ciki figyelni pl. a DeviantArt-ot. :D A zene pedig egyértelműen fontos szerepet tölt be nálam, a jó ötletek, érzelmek, gondolatok bevonzották a jó dallamokat, klasszikus és metál elemekkel - a dark zene a legremekebb! :D
Hogy nézzek ki: Hétköznap fekete szoknya/nadrág, régen együtteses pólóval, manapság fölsővel (ami lehet színes is :D a lila és a sötétbordó is szín :D); hétvégén puccos "gumidark" megjelenés. Nálam igenis fontos, hogy elkülönítsem a hétköznapi viseletet az alkalmitól. Nem flangálok (és régen se tettem) folyton csipkében, mert megbecsülöm azt, amikor alkalmam van (koncert, tali) viselni ezeket a darabokat. De ez csak az én véleményem :) Csipkefodrok, fűző, fekete kesztyű - ezek a holmik, mivel nem koptatom őket, tartósak, van olyan darabom, ami 5 éve készült és még vígan merek benne mutatkozni :D
Idolok: Gaiman :D Doran :D Kilpatrick :D Burton :D
Kapcsolat: felsült próbálkozások az LD50-nel, néhány darkos haverságból induló őszinte baráti kapcsolat megmaradt.
Remélem valaki ezt si elolvassa, és meglátja, hogy milyen eltérések merülhetnek fel a statisztika és az esettanulmány között :D
Datolya 2010.01.21 21:06:05
@JonathanKain: Bólogatok és egyetértek a világlenézés-mentes művészeti és stílusbeli véleményeddel (Steampunk) :)
Hoze Szeksz 2010.01.10 01:32:00
A magyar pornós mentálPornó nagyhatalom vagyunk, ki kell mondani. Magyarországra jut a legtöbb 1 főre eső pornószínésznő, a mi pornószínészeink nyerik meg állandóan a nemzetközi pornós díjakat, illetve a mi rendezőink az aranyászok (Kovi bácsi évek óta tartja is). +18-as…..
Datolya 2010.01.10 13:52:39
Datolya 2010.01.10 18:37:13
@_Princess_: Azért vannak, akik a sok nőt megjárt férfiakat is lenézik, szvsz azok is ugyanúgy megérdemlik a megvetést. Viszont a férfi "kiélésének" (fujj, de hülye szó, bah, csak hirtelen nem jut eszembe egy magasabb regsizterbeli megfelelője) nagyobb tradíciója van, ahogy Hoze is írta, hiszen a férfiak jogai régebb óta élnek - ameddig a nőket csak gyerekszülésre (királynak legyen utódja) és cselédnek tartották, nem nagyon lehetett csodálkozni, hogy eladó a testük. Szomorú volt már akkor is, de legalább nem büszkélkedtek vele, s pláne nem önként és dalolva vállalták.
Két csodálatos film a náci zombikról!Biza! Elképesztő, hány bőrt tudnak még lehúzni a gonosz nácik témában. Már mindenféle fiktív baromságot láthattunk, legutóbb például Quentin Tarantino rendezett egy nagy náci-irtós filmet, olyan sztárokkal mint Brad Pitt, stb, ahol…..
Datolya 2009.12.17 10:59:48
@Ysengrin: Láttad a Becstelen briganty-kat amúgy? merthogy igenis amerikai katonák vannak benne, akik - nem mellesleg - zsidók is. Annyiban igazad van, hogy nem kizárólag amerikaiak, egy német is van köztük. Ill. később az angol kémkatona, de ő csak addig, amíg nem rendeles meggondolatlanul söröket...
Hoze Blog 2009.12.13 18:21:00
Elhatárolódás a csövesektőlValamiért az összes tarhás-csöves - kiváltként a punkfélék - azthiszik, hogy a magunkfajta (dark) az egyfajta szimpatizáns-kollaboráns az ő "stílusukkal", ezáltal majd bizonyára szívesebben és előszeretettel adunk aprót nekik. Ezerszer…..
A mai téma azt gondolom, nem szorul túl részletes magyarázatra, elég, ha megtekintjük a poszthoz mellékelt ábrát. Hangsúlyozom, nem azt állítom, hogy az alábbi képen szereplő közéleti személyiségek buták, csupán azt kívánom érzékeltetni, hogy a szemüveg a…..
Hoze Vélemény 2009.10.27 09:43:00
Káros e az Msn / Skype? Úgy 6-7 éve már, hogy megjelentek a neten ezek a bizonyos privát chat programok, mint MSN, és Skype, ahol az ember pár perc regisztrálás után ingyen chatelhet az általa felvett partnerével (barátaival). Jó megoldás, ingyen kommunikálni, tény. Az "én…..