Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aGinger

1 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Audrey Ricci elvileg mindent megtesz gyerekeiért: tésztát főz nekik vacsorára, bepelenkázza őket és megengedi, hogy a saját tévéjükön nézzék a rajzfilmeket. A 66 éves floridai nő gyerekei azonban nem emberek, hanem két kapucinus majom. Cleo három, Lacey négy éves, és asztalnál…..
A napokban egy kedves olvasó egy levelet dobott a Képet Loptam blog virtuális postaládájába, melyben egy Facebook alkalmazás linkje lapult.A "Plusz egy tipp mára" nevű alkalmazás egy lopott képet használ, és a sors fintora, hogy a fotó az enyém.Íme a szemtelen alkalmazás…..
Socialstyrelsen kritiserar lång väntan för att föda dött barn 2009-10-16 Sok kórházban még arra is nagyon sokat kell várni, hogy az elhalt magzatokat megszülhessék a nők. A témát a Metro (újság) hozta fel hétfőn, annak az esetnek a kapcsán hogy egy páciensnek egy hetet kellett…..
Vastagbőr Biztos kell ez, anyuka? 2009.10.08 13:15:00
Egy csongrádi kislány, a 8 éves Csenge fitneszórára jár, lovagol, hegedülni tanul, nagykorában pedig állatorvos szeretne lenni. Addig viszont szépségversenyekre jár. Egyet már megnyert, és modellügynöksége szerint fényes karrier vár rá, igazi őstehetség, akinek vérében van a…..
Legelső sünink Gombóc, blogunk (és szülei) névadója, vasárnap délután saját döntése szerint (és Sünipapa gondatlan sétáltatása miatt) visszaköltözött szülőhelyére.Most már biztosan meglátogatta a régről ismerős helyeket és igazi vadászmezőkön csatangol…..
Sajókaza. Emlékszünk: "Dugó" és a hírhedt áramlopási ügy januárból. (Itt és itt és itt és itt) Most megint a figyelem középpontjába került ez a 3500 lakosú Borsod megyei település. Egy család: apa, anya és 6 gyerek. Aput meg anyut a bíróság 10 hónap letöltendő…..
aGinger 2009.09.11 13:40:27
@Marcellusca: Benne találtatik a cikkben, én is egyből nyugtatóért nyúltam...
aGinger 2009.09.11 14:06:07
@picur3ka: Mondom benne a cikkben:
"A családsegítő szolgálat segített felkészíteni a nagymamát a legkisebb, 6 hónapos gyermek ellátására, tápszereket is adtak a családnak, mondta Nagy János, Sajókaza jegyzője. Miután a szülőknek még arra sem volt pénzük, hogy a börtönbevonuláshoz előírt tisztasági csomagot megvegyék, az önkormányzat eseti segélyt adott."

Adózzunk eleget, mert ha vérszemet kapnak, minden ártatlanul megalázott elítélt követelni fogja... (*erős irónia, a közérthetőség végett)
Budapest, 2009. június 29., hétfő (MTI) - Beállt a közúti forgalom Budapesten hétfő délután; az összes főbb közlekedési útvonalon dugók alakultak ki - tájékoztatta a Fővinform az MTI-t. A belváros főbb útvonalain, a Váci, az Andrássy, a Kerepesi és a Rákóczi úton,…..
Alamy az egyik piacvezető úgynevezett hagyományos ügynökség, több mint 10 milliós képmennyiséget kínál eladásra. Ez a cég, sok kis fotóügynökséget és professzionális fotóst fog össze. Nem csak egyedi képek, hanem nagyon sok cd gyűjtemény megvásárlására van lehetőség.…..
aGinger 2009.06.23 10:26:52
Nnna...most jutottam addig, hogy kipróbálom, így jól elolvastam az oldalon mindent, amit felleltem. Először is, az ajánlott kamerák listája itt: www.alamy.com/contributors/stock-photography-rec-camera-list.asp
Látható, h már egy 10MPes k10d-vel is nekik lehet vágni. Elsőre én is félreértettem, de a lényeg az, hogy a tömörítetlen tiff file-nak kell minimum 45MB-nak lennie, de Te jpeg-et töltesz fel - a lényeg, h az nagyon jó minőségű legyen, és majd amikor ők átkonvertálják tiff-be, akkor ez a méret minimum meglegyen. Itt egy nagyon hasznos segítség annak, akit érdekel:
www.alamy.com/contributors/stock-photography-digital-cameras.asp
Ami pedig a kérdést illeti, hogy miért marad fenn...hát, sztem mire ide valaki bejuttat egy képet...jópár fokozattal magasabb minőségi elvárásaik vannak, ahogy láttam, mint egy "sima" microstock oldalnak.
Legalábbis annak a Citroen tulajdonosnak mindenképpen, aki a nagy sietség közepette szakított arra időt, hogy ráfékezgessen Ferenc autójára, miközben ő épp egyben szerette volna hazajuttatni az új csempéit. A példa ismét megerősíti, hogy nem csak nagyon olcsó és nagyon drága…..
aGinger 2009.06.22 16:50:13
@TH: Jogos...akkor az utánfutó végére. :)
Úgy tűnik, ahogy melegszik az idő egyre inkább hülyülnek meg az emberek. Bár ez csak egy gyenge lábakon álló indok, hogy miért történik ennyi baleset, nem beszélve  a veszélyes majdnem helyzetekről. Gábor terhes feleségével az oldalán találkozott egy teherautóssal, aki…..
(ez egy dühödt írás lesz, nem muszáj elolvasni, de nekem ki kell írnom magamból) Ez a feljelentősdi itt egy nagy közös társasjáték. Sajnos mi is rákényszerülünk, hogy beszálljunk. A sok feljelentésre, ami miatt ilyen-olyan vizsgálatok indulnak (Socialstyrelsen,…..
Mostanában szokássá vált, hogy másodpercekkel azután vesszük föl a fonalat, ahol az előző rész lerakta, most Starbuck épp hogy beért Roslin kabinjába, hogy fegyverrel fenyegesse, Adamáék máris küldik le a katonákat. Kara mérges, amiért az elnök nem bízik meg benne, és átadja…..
Ha jól emlékszem, volt egy régi fantasy film, amiben egy izmos szőke bácsi bőrszerkóban járkál a történelem utáni időszakban, mindenféle hőstettet követ el, és két ilyen aranyos kis... mije is van? Nyest? Borz...? Kommentben lehet felvilágosítani. A film címéért pluszpont…..
aGinger 2009.02.14 15:04:19
Nagyobban itt :) :
www.flickr.com/photos/aginger/3267516114/
Amúgy jó arcok nagyon, egy időben én is gondolkodtam egy ilyen dögön, de annyi törődést igényelnek...
Pszichiátria svéd módra Miért? 2009.01.28 21:09:00
Ma egy éve annak, hogy rá(be)kattantam a blogírásra. Nyomon követhető szépen hogyan csökkent a kezdeti lelkesedésem, ahogy egyre jobban  beleláttam a svéd rendszerbe. Igen hamis az a pozitív kép a svéd egészségügyi ellátásról, ahogyan azt otthonról láttuk és…..
aGinger 2009.01.29 19:14:37
Felkerültek az első fellépők az akár hazai fesztiválnak is mondható, pont az osztrák-magyar határvonalon elterülő Novarock honlapjára, amely szerint a fesztivál főzenekara a Metallica lesz. Ez amúgy csak hab a tortán, mert a metálrajongók még az olyan csapatoknak is…..
autózz! Lustaság és szmog 2009.01.12 13:01:00
Tegnap már ugyan ejtettünk szót a szmogriadóról autós szemszögből nézve. Mivel nagyon aktuális témáról van szó ami ráadásul az újdonság erejével hat a magyar autósokra, sokan ki is fejtettétek a véleményeteket. Olvasói levelek is érkeztek a témában, amelyek közül Donor…..
aGinger 2009.01.12 15:17:02
@közlekedési bűnöző:
nem a 30%al magasabb fizetésért, hanem a munkalehetőségért! Itt van. Otthon nincs. Vízfejű ország.
aGinger 2009.01.12 15:28:23
@Darren79:
Én ugyan nem bánom, ha hülyének tartasz, nyugtat a tudat, hogy van a blogon pár ember, aki érti, mit akartam kihozni ebből. Amúgy nem számolgatom a nitrogén-kibocsátást a busz mögött, de ha fekete füst gomolyog belőle tele korommal, mert olajat éget, az gondolom szálló porrá válik előbb-utóbb.
Egyébként olvass feljebb, magyaráztam már a bizonyítványt :)
aGinger 2009.01.12 15:49:09
@Darren79:
Megértem a Te álláspontodat is, és ha tehetem, lerakom az autóm (belvárosba sose vinném be pl), szelektíven gyűjtöm a hulladékot, nem fűtöm 25 fokra a lakást, stb. Tudom, nem mindenki gondolkodik így. Én hajlandó lennék engedményt tenni a környezetmért ez esetben is, ha REÁLIS alternatíva lenne - úgy mint parkolóhely, tiszta, biztonságos (!!) tömegközlekedés. Amíg részeg fickók kirángatják a könyvet a kezemből a metrón, és csövesek kunyiznak tőlem aprót összesz*rva a buszon, addig köszönöm, inkább autóval fuvarozom a családom, és így teszek valamit az egészségükért/testi épségükért. És ültetek fát meg tag vagyok a WWFben.
Bicikliutakról most nem is tennék említést, mert nemigen van miről, ugye.
(Egyébként amennyit adózom - nem csak a jármű után -, még tán jogaim is lehetnének, de ezt már tényleg csak zárójelben.)
Kivételesen nem beküldött levelet kaptok ezúttal, mert képbe került egy nagyon aktuális téma. Ugyanis mai napon először, délelőtt 11 órától elrendelték a korlátozásokkal járó szmogriadót Budapesten, mivel igen szar a levegő, beszorult a mocsok, száll a por.további részletek:…..
aGinger 2009.01.11 14:16:29
Na akkor ide is beszemetelem a gondolataim erről, mert ezen habzok reggel óta...előre is bocs a hosszú kommentért:
- hétfőre ígértem, hogy terhes barátnőmet befuvarozom a munkahelyre, hogy influenzajárvány kezdetén ne a tömegközlekedésen kelljen mindenféle fertőzést összeszednie – persze páratlan rendszámú autóm van – hívjunk hozzá mentőt esetleg? (taxit, peeersze)
- ha már a tömegközlekedést kellene használnom, talán elfogadhatná a BKV a gépkocsim forgalmi engedélyét, mivel: fizetem a súlyadót, a kötelezőt (az ÁFÁt, jövedéki adót a benzinben)…vagy ezekből a kötelező kiadásokból levonja talán a biztosító és az állam azoknak a napoknak a számát, amikor nem használhatom a gépjárművet??!!!
- van olyan paragrafus az alkotmányban, amely meggátol abban, hogy gyakoroljam a tulajdonjogomat? És ezt büntetni is lehet? Vagy ezt felülírhatja egy szimpla önkormányzati rendelet? Ha igen, valaki világítson rá esetleg…az autó az enyém, nem a banké, és épp eleget fizetek utána, hogy használhassam…nem véletlen! Ha jól tudom, a tulajdonjog gyakorlása az alapvető alkotmányos jogok egyike..!
- valaki megvizsgálta már, hogy a 15-20 éves BKV buszok mennyivel több port és nitrogént termelnek, mint egy (húsz!) normálisan beállított motorral bíró autó? (erre máshol már írták, hogy de az dízel, és ne lovagoljak ezen...de sztem a korom akkor is korom, és pöfékelnek rendesen)
- lesz arról vajon felvétel a neten, ahogy hétfőn reggel a rendőr kiszállítja a Jocó-1 rendszámú BMWből a vállalkozó úriembert? (demagóg vagyok tudom, de tuti nem).
- aki mondjuk aalvóvárosból jár(na) fel dolgozni, az vajon a város határában hova parkolja le az autóját biztonságosan?
Megtörtént az, amit már réges-régen meg kellett volna lépni, de nem volt rá törvényi felhatalmazás. Egy 2008. októberi rendelet ugyanis beletette a szállópor értékét is a hatályos rendeletbe, így ha két egymást követő napon az értéke meghaladja a 100…..
Egy fejvadász blogja B.Ú.É.K 2009.01.09 23:54:40
Késve ugyan, de törve nem, kívánok minden kedves erre tévedő olvasónak egy nagyon sikeres, nagyon boldog Új Évet!Elnézést kérek a posztok elmaradozásáért, újévi fogadalmam a blog kapcsán a rendszeresebb posztolás. Szeretnék én is több olvasói levelet megjelentetni, több…..
aGinger 2009.01.10 10:24:48
Saját bőrömön és persze nyitott szemmel járva máshol is, pl. a karrieroldalak hirdetéseinek jelentős megcsappanásán is látni, hogy a munkaerőpiac beállni látszik - létszám felvétel nem igazán lesz, és aki mozdulna, az is inkább kivár, és tartja a biztos helyét, ezáltal a…..
Egy kicsit magas...Nagy lépés egy sünnek...Ez is megvan mégsincs este.....
Star Wars rajongók, lehet jönni csodálkozni! Kis Hoth bolygó, természetesen Legóból (már amennyiben egy 1,5 x 3 méteres szcéna kicsi):[via The Brothers Brick]..
aGinger 2008.12.20 14:28:41
Csodálatos az Indavideó vezérvideója, berakjuk ide is, hátha még nem látta mindenki. Szabadon látni ennyi delfint igazán lenyűgöző, úgyhogy most egy emberként irigyeljük a hajókirándulás résztvevőit. ..