Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hepehupp

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én történetem kicsit más, mint az átlagos megcsalós sztorik. Huszonhárom éves vagyok, lány.Nos, 2005 márciusában jöttem össze egy nagyon kedves fiúval. Sokat adott a külsejére, jó megjelenésű, társasági, művelt, és mindemellett humoros emberként ismertem meg.Kapcsolatunk…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
 „Akarja-e Ön, hogy az Országgyűlés a büntető törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvényt akként módosítsa, hogy ne legyen büntethető az a személy, aki saját, illetőleg mások személyét, tulajdonát, testi épségét, életét fenyegető, veszélyeztető jogtalan…..
Hepehupp 2009.03.05 20:07:40
Az a probléma, hogy a többség szilárdan meg van győződve róla, hogy kizárólag a jogszabályokon, illetve a jogkövetkezményeken múlik minden. Holott a szabályok pusztán a társadalmi együttélés kereteit adják. Így szabályokról vitatkozni nagyjából annyit tesz, mint arról vitatkozni, hogy kizárólag a tejesdobozon található emblémából kiindulva melyik dobozban található tej a romlott. Pedig csak bele kellene szagolni a levegőbe. A romlott az, amelyik bűzlik. Mint ahogy ma már a magyar társadalom nagy része is. Így az, hogy milyen dobozba csomagoljuk: az nagyjából mindegy. A dobozról folytatott végeláthatatlan viták helyett esetleg arról kellene elkezdeni gondolkodni végre, hogy hogyan tudnánk előállítani jó minőségű tejet. Magunk magunknak. Aztán ha ez megvan: gyárthatunk akár rózsaszín dobozt is ezüst cirádákkal. Egyébként annyit tennék még hozzá az alapvitához, hogy meggyőződésem, hogy a jogos védelem szabályozása, illetve a mögötte húzódó jogi dogmatika úgy jó, ahogy van. Csak azt kellene látni végre, hogy ezt az országot nem a jogászok, és nem a jogászkodás fogja megváltani. Pláne nem a laikus. Majd akkor fogjuk megváltani magunkat, amikor már minden összeomlik körülöttünk, és nyakig állunk a törmelékben. És ez az idő már nincs messze. Az ezeréves történelmi tapasztalatok szerint ekkor majd öt percre magváltjuk magunkat, kiemelkedünk a törmelékből, hogy aztán fejest ugorhassunk a fekáliába. Bús magyar sors.
INGYENES BŰNÜGYI AMATŐR HANGJÁTÉK (35p.) Egy hivatásos bérgyilkost felkeres egy idegen és azzal fenyegeti, hogy lebuktatja, ha nem fizet neki. Bizonyítékul részletesen beszámol gyilkosságairól és állítja, hogy egy időgép van birtokában... Az egészet a kényelmesség…..
Hepehupp 2009.03.01 20:02:37
Szia, ill. sziasztok!

Meghallgattam a hangjátékot. Szerintem fantasztikus. Már maga az ötlet, a kezdeményezés is, hogy műkedvelő alapon hangjátékot készítetek.

Imádom a hangjátékokat. Már több százat (talán ezret is) végighallgattam, és valószínűleg én rendelkezem az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű gyűjteményével.

Ha megengedsz (ha megengedtek) néhány megjegyzést a hangjátékotokkal kapcsolatban:

1) A szöveget rendkívül jónak tartom; látszik, hogy rengeteget dolgoztatok vele. Csak így tovább, mert ez mindennek az alapja!

2) A hangeffektek is jók; viszont én bátrabban kezelném őket. Nem csak az egyes fejezetek elején (és végén, plusz egy-két helyen) alkalmaznám, hanem alaposan megtervezve mindenhol, ahol be lehet szúrni, és ahol nem tűnnek soknak. Egy-egy monológrészt nagyon fel tud dobni. A dialógoknál úgy általában annyira nem lankad az ember figyelme, de a monológoknál, a narrációnál néha be lehet dobni egy-egy rövidebb effektet ébrentartónak.

3) Látszik, hogy a művészi előadás igényével nyúltatok hozzá a szöveg előadásához. Viszont - és itt jön a kritika - a férfihang(ok) néha nagyon hadar(nak). Sokszor az az ember érzése, hogy olyan felolvasó(k)ról van szó, aki(k) túl akar(nak) lenni az egészen. Ezt nem szabad. Az előadást nagyon meg kell tervezni, többször el kell próbálni. Ugyanúgy, mint a színpadokon. Meggyőződésem, hogy egy hangjáték előadása még a színpadi előadásnál is több tervezettséget és próbát igényel, mert egy hangjáték csak és kizárólag a fül elismerését vívhatja ki, míg egy színpadi előadás egyaránt szól fülnek, szemnek és sokszor a többi érzékszervnek is.

4) A női (leány hang) rendkívül jó. Ő komolyabban beleéli magát a szerepbe, és tényleg játszik, A hangjával is, ahogy kell.

5) A tanácsom: Nem kell sietni! Nem a végére kell koncentrálni, hanem stream-ként kell felfogni az egészet, és az éppen aktuális kis szövegrészlet minél tökéletesebb hangi megjelenítésére kell koncentrálni. Aki az internet másik oldalán hallgat titeket: az ráér. Ráér élvezni az előadást. Nem kell hadarni! Minden egyes szót meg kell rágni, minden szótag helyét, minden hangsúlyt meg kell találni. Nem szabad elharapni, elhadarni a szavak, mondatok végét!

És akkor tökéletes lesz.

Személyemben pedig az egyik legfőbb támogatótokat tisztelhetitek; és csak annyit mondok: csak így tovább, mert ez első amatőr hangjátéknak nagyon is jó volt, bárki bármit is mond!

De azért ne üljetek a babérjaitokon, mert még rengeteget kell csiszolni a beszédtechnikán, az előadáson!

Meggyőződésem, hogy ha elég szorgalmasak vagytok: ebből egy-két év alatt akár egy profi hangjátékműhely is kialakulhat.

Ügyesek vagytok! Nagyrabecsülésem!
Hepehupp 2009.03.02 07:56:51
@freddyD:

Innen kiindulva találtam rá az oldalra:

www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=6155463

Időről-időre hangoskönyveket, hangjátékokat keresgélek nmeghatározott helyeken (torrent-oldalakon, vagy éppen a pirateclub.hu-n is) és ekkor vettem észre az általad nyitott topikot.
Az egykori televíziós műsorvezető nemsokára betölti 72 életévét. A televízióval másfél évtizede szakított. Másik szenvedélye, a jégkorongozás öröknek tűnik. Hetente kétszer edz a mai napig. Hosszú szünet után nálunk képernyőre kerül Egri János.Egri Jánost a…..
Hepehupp 2008.10.19 11:22:47
Ahogy nézem ezt a csodálatos riportot Egri Jánossal, a következő kifejezések jutnak eszembe:

Intelligencia, bölcsesség, emberség, önmérséklet, humor, kedvesség.

És fiatalság. Mert elég nézni a mozgását a jégen és a jég mellett; s az ember nem is hiszi el, hogy már 72 éves.

Egri János egy nemzeti kincs. Szándékosan nem írtam le a "volt" szót.
Minden szava aranyat ér.

Villáminterjút ad a jégpálya mellett, csak úgy mellékesen. Erőlködés nélkül, mosolyogva is minden szava átgondolt; s mond spontán bölcsességeket egy olyan korban, ahol az ember nap mint nap lát bemagolt szövegeket dadogva visszaböfögő úgynevezett "tévés személyiségeket". Akik igazából azt sem tudják, hogy miről is beszélnek.

Ezek a kedvenceim a riportból:

"Mitől celeb az, aki egyszer a fejére ejtette a villanyvasalót?"

"Tulajdonképpen élem a nyugodt életet, és nem nagyon bántam meg, hogy eljöttem a televíziótól. Mert azóta csodálatos mélységeket hódítanak meg, és abban már nem biztos, hogy benne kell lenni."

Az ember örül, hogy jó egészségben látja azt, aki emberi habitusa és munkája alapján a legjobban megérdemli a boldog és hosszú életet.

És az embernek sírni volna kedve, mert pontosan tudja, hogy manapság tízezer ember közül talán ha egy Egri János akad.

Boldog, tevékeny nyugdíjas éveket kívánok Egri úrnak; és szeretném, ha tudná, hogy igazi példaképnek tartom családtagjaimmal együtt.

És ahogy a korábbi hozzászólásokat olvasom: látom, hogy kivétel nélkül mások is így vannak vele. És ez az embert kellemes érzéssel tölti el, mert ha másokban még ennyire megvan az értékek felismerésének képessége: akkor talán még nincs minden veszve.

Nagyon szépen köszönjük, Egri úr!