Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kacsa118

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Én nem a saját, hanem az apukám történetét szeretném megosztani veletek. Apukám felszolgáló, 50 éves, több mint 30 éve a szakmában. Üzletvezető-helyettesként dolgozott egy étteremben, ahol vezető váltás volt, mondanom sem kell vitték a saját slepjüket... (Az…..
kacsa118 2011.04.17 18:32:32
@manyuska: nem crew-s hajó volt... már sajnálja, hogy nem inkább oda ment... :(
kacsa118 2011.04.17 19:15:10
@manyuska: itt is többen gondolkodnak, hogy leszállnak, és csak azért húznak le még egy hónapot, hogy egyáltalán haza tudjanak jönni... és ugye az osztrák vagy a német így nem dolgozik. ennyit, és ennyiért... de lassan a magyar sem fog...
kacsa118 2011.04.18 14:41:07
@az igazi Sipi: nos, mint leírtam, apuci tudta, hogy kemény lesz... eddig sem volt gondja a 16-18 óra talpalással, ha utána legalább 6-8 órát aludhatott... 30 éve csinálja.
és nem alkalmatlan volt a feladatra, hanem azért van az embernek tűrőképessége is. és nem keresi meg egy főmérnök fizetését. leginkább egy itthoni jobban fizetett mérnökét, ha úgy tetszik... és azért az nem mindegy.
és nem, nem költöttem hozzá, meg lehet kérdezni az MS Bolero hajó dolgozóit...
A szellemi fejlődésben visszamaradt emberek is kaphatnak jogosítványt, ezt tapasztalhattuk már sok posztból, Eszter levele is ezt erősíti meg. Ha valaki tolja az autóját, akkor nyilván valami műszaki problémája van, igen nagy tuskóság emiatt beszólni. Ha valaki nem akar segíteni,…..
kacsa118 2011.01.16 18:17:27
@[mike]: hát barátom :D nem igazán voltam benyomva, a László kórházba igyekeztünk a lázas beteg apósommal, kissé pánikban, mert a körzeti orvos oda küldött minket. A vészvillogó működött, azt hiszem mindent megtettünk, hogy a lehető legkisebb fennakadást okozzuk, gyorsan hívtam egy taxit és ezután elkezdtük letolni az autót a hídról.
A múlt héten már egy reklámdilemma erejéig feszegettük azt a gyakorlatot, amivel a reklámok igyekszenek mágikus kifejezéseket, tudományosnak hangzó, kreált vagy éppen valós termékelőnyöket és exotikus, sokszor beazonosíthatatlan terméktulajdonságokat beleépíteni a reklámok…..
autózz! 100 000 forintos videó 2009.12.28 10:25:00
Nincs ezen nagyon mit szépíteni, Gyula jól megszívta. Piros lámpán tilos átmenni, a kamera jó szögben állt, videó ügyesen megvágva, a szerencsétlen baleknak meg mehet a zsíros, kövér csekk. Megpályázom én is a nyeremény blogpólót, bár inkább kihagytam volna a lehetőséget,…..
kacsa118 2009.12.28 13:09:38
@ruskyy: én is adok bele, ha megadjátok a címet! szerintem is rendezzünk gyűjtést, mert ekkora taplóságot még nem hallottam!
Nem tudom, hogy a Frötön által emlegetett jégtömb mennyire volt tömör, mert egy olyan igazi fagyottvíz tégla nagy sebességnél a szélvédőt is simán be tudná verni, a kicsit megolvadt és aztán újrafagyott hó ennél egy fokkal talán jobb, mert ha abból érkezik egy adag az…..
Tanácstalan levelét elolvasva teljesen filmszerűen jelentek meg a fejemben a történtek, mintha sűrű vágásokkal, villanásokkal elválasztva jönnének egymás után az egyes momentumok. Nyomasztó lehet visszagondolni is egy ilyen esetre... Leírom röviden mi történt, bár őszintén…..
kacsa118 2009.12.17 11:48:47
Rázott a hideg a post-tól...
Az egy dolog, hogy a skodás
f@sz és siet, de hogy gyerekek életét veszélyezteti... Az ilyet egy életre eltiltanám a vezetéstől (valószínűleg csak 1-2 évre fogják)!!!
Autós blog lévén leginkább autósok szoktak levelet küldeni mindenféle tapasztalatokkal, nyűgökkel, kérdésekkel. Gábor egészen más szemszögből látja a fővárosi közlekedést, gyakran közutálat tárgya, mert ő az, aki a nagy, lassú, kék izével folyton feltartja a forgalmat és…..
kacsa118 2009.12.10 10:48:00
@kolbászoszsömle: Neked alap, sajnos sokaknak nem. Amúgy azt ne felejtsük el, hogy nemhogy alpnak kellene lennie, hanem kötelesség is. Ugyanis lakott területen belül kötelező (lenne) kiengedni a buszt!

De sajnos itt még nem tartunk!

Amúgy zebránál előzéssel szerintem mindenki rendszeresen találkozik! Olyankor sokszor nekem van halálfélelmem, miközben fekszem a dudán... A gyalogosok viszont sokszor felkészültebbek, mint én, tudják mi jön... :(
Mindig is fontosnak tartottam a mozgásukban korlátozottak jogainak betartatását, soha nem gondoltam volna, hogy valaha egy kerekesszékest fogok lehülyézni, de ennek is eljött ma az ideje. Mocskos Kaviár vidám sztoriként élte meg amit alább olvashattok, én annyira nem tartom viccesnek,…..
autózz! Csavarkulcsot a pofádba! 2009.07.26 12:25:00
Igazi agyvérzésközeli történet következik, Frigyesmester feje a duplájára nőtt és színt váltott nemrégiben, amikor az ő autóját és az útépítő munkásokat is veszélyeztetve sietett el mellette mindenre és mindenkire nagy ívben szarva egy vadbarom. És bár Frigyesmester szarik…..
kacsa118 2009.07.26 15:37:31
@Frigyesmester: hogy mentek volna beléd, amikor állt a sor? ha nem indulsz el, márpedig, ahogy Marcelluska is írta nem idultál el, be szeretne menni eléd! én is azt hittem volna, hogy beengedsz! ezek után húztad igen csúnyán rá! látszik, hogy nem vagy vérprofi, mert ha azt gondolod, hogy ilyen esetben belédmennek...
Csviktor olyan levelet küldött, ami ha tényleg így van, akkor különösen örülök. Hülyék persze mindig is voltak és lesznek is autósok és bringások között egyaránt, de talán az egyre terjedő blogoknak is köszönhetően kezdenek az emberek felnőni ahhoz a tényhez, hogy sokan…..
Néhány nappal ezelőtt megkeresett Sevi, hogy volna neki egy honlapja, ahol térképen megjelenítve látható, hogy mikor és hol mérnek sebességet a rendőrök - egyelőre csak Budapesten - és mi benne lennék-e egy linkcserében. Az információ nem új, táblázatos formában a rendőrség…..
kacsa118 2009.07.11 07:58:59
@SilentSound: nem feltétlenül! pont a múltkor volt a rendőrség honlapján, hogy +5, amíg nem bírságolnak, efelett azok a határok amiket Te is leírtál helyszíni bírságot vonnak maguk után, és a felett megy a rendes bírság!
kacsa118 2009.07.11 10:51:27
@SilentSound:

"40 km/h sebességkorlátozásnál a sebességmérés alsó határa 44 km/h. Amennyiben a gépjármű vezetője a járművével a sebességmérő készülék szerint 44-58 km/h közötti sebességgel halad, és a rendőrség a sebességmérés alkalmával rögzíti a gyorshajtás tényét, akkor a jármű vezetőjével szemben helyszíni bírság kiszabására van lehetőség, illetve ellene szabálysértési eljárás kezdeményezhető, továbbá a gépjármű üzembentartója a rendőrség felhívására köteles közölni, hogy ki vezette a járművet"
tehát ilyenkor is fotóznak, csak kisebb a bírság! ez egy példa volt a rendőrség honlapján!
Egy szerencséje van Balázsnak, hogy nem hétköznap, csúcsidőben akart Budáról a belváros érintésével a Váci útra jutni, mert szegény azóta is ott ülne kiürült tankkal a Nemzeti Múzeum előtt, felvágott erekkel, összevérezve az üléskárpitot. Most hétvégén szombaton dolgom…..
Nagydarab is, taxis is volt, akivel K. G. megismerkedett tavasszal, ez már önmagában is baljós összetétel, meg ugye amúgy is ritka, hogy egy ilyen találkozásnak pozitív vége legyen, ezúttal nem is lett. Nem friss történet,de azóta már történt egy meghallgatás is, ezt és ennek a…..
kacsa118 2009.07.07 16:35:52
@kpetya: de! ha jön onnan valaki, és van táblád, akkor bizony kell! ha pedig benézel, és látod, hogy jön valaki...
kacsa118 2009.07.07 16:43:52
@kpetya: ok! akkor ne add meg neki, de ha van annyira marha hogy pl. szembe megy az egyirányúba, akkor nem gondolom, hogy meg fog állni neked, csak azért, mert nem kell elsőbbséget adnod! hajrá!
autózz! Nem vagyok agresszor 2009.06.23 12:09:00
A zsúfolt városi közlekedés egyenes következménye, hogy nem mindig tudunk besolrolni oda ahova szeretnénk, így indönként szükség van egy kicsivel tolakodóbb stílusra, ha célba szeretnénk érni. Persze rá vagyunk utalva közlekedő társaink jóinidulatára is. Azuth tapasztalatai…..
autózz! Nagy pofájú kisautósok 2009.05.07 10:28:00
Attila egy újabb fajt fedezett fel az autós társadalomban. Eddig főként a nagy autósok nagyon bunkó akciói voltak terítéken, ám ezúttal pedig a kis autó, nagy pofa elv látszik érvényesülni, ráadásul nem egyedi esetről van szó. Azt kellett észrevennem az elmúlt napokban, hogy…..
kacsa118 2009.05.10 07:27:42
@Don Blasius: Bocs, benéztem, azt hittem a nagyszombatról a bécsire akar balra menni! mert bár nem lehet, azért szokták!
amúgy ebben a kereszteződésben elég sok vicces dolgot szoktam látni!
Roppantul felelősségteljes életet élő apukával hozta össze a sors Tamást és a történet többi szereplőjét, akik együttes odafigyelése és gyors reakcióideje előzte csak meg a tömegbalesetet. Ma egy suzuki akart engem összetörni, a köztünk lévő motorost pedig megölni. A…..
Már azt hittem, hogy a korábbi balhék és lebuktatások után a benzinkutak kasszásai behúzták fülüket-farkukat és nem is gondolnak már arra, hogy lehúzzák a gyanútlan autóst, hisz már tavaly ősz eleje óta nem kaptunk ilyesmiről levelet. VSz most mégis a témában kényszerült…..
kacsa118 2009.03.14 16:28:09
@ezmivolt: azért járok oda, mert ez esik útba. sajnos! ott megyek el minden este, nincsenek sokan, szóval kényelmes. nekem amúgy ez volt az első ilyen eset. adok nekik még egy esélyt, hátha tényleg véletlen volt. tudom ez kicsit naív szöveg! ez van!
autózz! Minek ide riasztó?! 2009.03.06 08:04:00
Már pont azt hittem, hogy egyik kedvenc gyermekkori sorozatom csodaautója rég egy roncstemetőben rohad, vagy babkonzerv formájában reinkarnálódott, de aztán KITT küldött egy levelet, mi több, fotózott is egy érdekeset. A rövidke írás alapján bele sem merek gondolni, hogy szegény…..
autózz! Mondd a rendőrnek! 2008.10.16 14:41:00
Levente kis sztorijának főszereplője híven tükrözi azt a mentalitást, amit oly gyakorta szidunk különböző posztokban. Ilyenkor leginkább tehetetlenül elszenvedjük a történéseket és rendőrért imádkozunk. Egy friss tegnapi élmény: mellékelt kép szerinti úton, én általában…..
Folytatjuk Richelieu három felvonásos autós szociológiai gyűjteményének második részével. Akik rendszeresen olvasnak minket, már megismerkedhettek az első fejezettel. Ezúttal az irányjelző használatának vagy éppen nem használatának problematikáját vesézzük ki. Nos,…..
autózz! Dudálni ész nélkül 2008.10.11 11:02:00
Hargita alábbi kis irományában a bosszantó dudálási szokásokról elmélkedik, hiszen erősen érintett a témában, tekintve, hogy a kereszteződés ahol ez rendszeresen előfordul pontosan az erkélye alatt található. Tőlünk csak azt kérdezi: miért? Egy ideje lelkes olvasója vagyok a…..