Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pseudoo

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel Stöki megint halálra dolgozza magát Las Vegasban, újabb lehetőség nyílt arra, hogy a heti retró szokásos témavezetését kicsit megtörve kutakodjunk a közös emlékezetünkben. Mert abban biztos vagyok, hogy az alábbi néhány videó mindenkinek beleégett az agyába, aki annak…..
Kedves Modor Úr!A fesztiválszezon újabb lendületet ad a sokak(?) által fontosnak tartott ügynek, a könnyűdrogok legalizációjának vs. a tiltás szigorításának. Számomra a probléma a “leszarom, van ennél fontosabb is” kategóriába tartozik. Tehát nem kívánok állást…..
pseudoo 2011.08.12 14:22:49
Még múlt héten kaptam egy személyes felhívást, hogy nézzek utána néhány bérkommentelőnek, vagyis ahogy mostanában pontosabb, fake usernek. A dolog alapja a Kreatívban és a Kreatív Online-on megjelent cikk volt arról, hogy a korábban fórumokban és blogokban tanyázó…..
IDDQD Csak az a szép zöld gyep 2011.07.10 09:20:00
A brit tudósok valószínűleg Hollandiába helyezték át a székhelyüket, mivel a Culture néven futó, az orvosi cannabis használatáról értekező webmagazin egyik cikkében ezúttal arról merengtek, hogy milyen hatást gyakorol a marihuána és a videojáték az Alzheimer-kórosok…..
pseudoo 2011.07.11 15:19:00
@nomac: I'm feeling ya there bro' :D
Két héte tartották meg az LA Screeningset, azaz azt a szakmai bemutatót, amin a gyártó stúdiók az USA-n kívüli vevők elé tárták portékájukat, hogy azok a pilotok láttán válogathassanak közülük. Ezek az eseményen természetesen a Tv2 és az RTL is képviseltette magát, ez azon…..
IDDQD E3, nulladik nap 2011.06.07 11:46:00
Az utóbbi évek divatjának megfelelően már a show megnyitása előtt külön kis konferenciát tartott az összes nagyobb cég, amin bemutatták, mit lehet majd másnaptól megint megnézni élőben. Önkényes, és jó hosszú válogatás jön friss trailerekből és ingame mozikból, aztán…..
Nézem ezt a kampányt meg az összes többi szánalmas reklámot, próbálkozást: "Itthon otthon van", "Jöjjön a Balatonra", "Élvezze velünk a magyar tengert" - nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Magyar Túrizmus Zrt? Itt is valaki megint jól járt.…..
Oké, csak egy PlayStation Portable-t, na de akkor is, mennyire kell betegnek lenni ahhoz, hogy valaki tempurabundába forgassa a PSP-jét és forró olajban kisüsse? Csak mert a lenti videón pontosan ez történik, egy srác PSP-tempurát csinál, aztán kicsit meg is rágcsálja, miközben az…..
Március elsején indul Kínában az a figyelőprogram, aminek keretében a szülők keményebben foghatják játékfüggő gyereküket. Az online addikció nagy probléma az országban, a kínai társadalomtudományi akadémia becslése szerint 33 millió játék- és netfüggő nagy az országban.…..
pseudoo 2011.02.07 13:46:46
Elmesélek nektek egy történetet ami szerintem remekül kapcsolódik a posthoz. Pár éve egy nagyon kedves barátnőm diplomázott magyar szakon és eléggé szokatlan témából írta a szakdolgozatát (pontosabban egy csontig rágott témából, ám egészen új megközelítésben)
A hölgyike a Harry Potter jelenség sikerét vizsgálta, de pszichológiai és szociológiai szempontból, a kutatásba több végzett pszichológust is bevont. A vizsgálati eredmény szerint a HP könyvek nem azért lettek marha sikeresek, mert annyival olvasmányosabbak lennének egy teszem azt Mosó Masa mosodájától, hanem abban, hogy állítólag Rowling tudatosan törekedett arra, hogy a mai bitagyú gyerekeknek (akik iszonyatos információtömeget kapnak az arcukba nap mint nap) is érdekes legyen. Ezt úgy érte el, hogy szinte minden bekezdésben van valami új info, action, történés, és emiatt hasonló hatásokat kelt az agyban mint egy interaktív videojáték. Ezért unják a gyerekek (és már mi, huszon-harmicéves kockák is) pl. Jókai Mórt, akinél 20 oldalakon keresztül NEM TÖRTÉNIK SEMMI sem. :D

Szerintem a dolog kulcsa az lenne, ha a mai tudományok felülvizsgálnák a klasszikus pszichológiai és pedagógiai módszereket és ehhez az igencsak megváltozott pszichéjű és igényű gyerekseregre "optimalizálnák" a mai tartalmakat, legyen az internet, tankönyv, akármi.

Ez az állami szintű fenyítés szerintem eléggé rosszul is elsülhet.
Már többen beküldtétek, hogy láttátok a könyvesboltban a Pixelhősök című könyvet, amit egy régi motoros játékújságíró, Beregi Tamás írt. Természetesen mi is láttuk, sőt már javában bújjuk az 50 évnyi játéktörténelmet felölelő könyvet, hamarosan írok róla egy…..
Nehéz eldönteni, hogy a "cifra" vagy a "falmelléki" jelző fejezi-e ki pontosabban ez a bankos sztorit. Az egész úgy indult, hogy a GVH három ügyben elmeszelte a bankot, amelyik egyoldalúan kiszúrt a lakáshiteleseivel, amennyiben ultimátumszerűen és indokolatlanul…..
IDDQD Játékbuzi-e vagy? 2010.09.06 13:14:00
Üdvözöljük a cím alapján idekattintó homofóbokat és melegjogi aktivistákat! Köszönjük szépen a plusz egy oldalletöltést, egyébként nincs itt semmi látnivaló, nem melegekről lesz szó. Hanem pécébuzikról, konzolbuzikról, és még egy csomó hasonló állatfajtáról,…..
pseudoo 2010.09.06 17:03:38
Bulvármocsokban fetrengő, visszataszítóan kattintásvadász rovatunkban ma a csöcs metafizikai jelentőségét és a marketingben megjelenő hatalmát vizsgáljuk szigorúan tudományos alapon, úgy emberileg mint szakmailag. Szóval Sophitia Alexandra minden idők legkirályabb (jó, ezen ne…..
IDDQD 20 év pécés játékban 2010.07.06 16:14:52
Az interneten jártunkban-keltünkben akadtunk bele az Ismeretlen Szerző képébe, ami 1990-től máig foglalja össze a pécés játékvilágban történteket. Lehet persze vitatkozni azon, hogy X vagy vagy Y cím érdemtelenül került bele a válogatásba, és helyettük Z-nek lenne ott a helye…..
Nyári uborkaszezonra mi mással készülhetnénk, mint csöcsökkel, meg kockahasakkal, lista formájában, szavazással egybekötve, mert kell az input is ugye. A mai lista a televíziózás utóbbi évtizedének legdögösebb keménycsajait veszi számba, tessék megszavazni, ki miért a legjobb,…..
Mindig elgondolkoztató, hogy míg a konzervatívok, liberálisok, baloldaliak egész jól megférnek más országok konzervatívjaival, liberálisaival, baloldalijaival addig két azonos nézeten lévő széljobbos mennyire gyűlőli egymást. Az is jellemző, hogy a szlovák szélsőségesek…..
pseudoo 2010.05.23 19:57:14
@kis csibe: Egy normálisabb országban már börtönben ülnél gyűlöletkeltésért. 2010-ben ilyen szintű kommenteket irkálni több, mint szánalmas. Mi több, személyes preferenciáid objektív érvként való tálalása nem túl profi vitamódszerekre vall. :) De vergődjetek csak szélsőjobbosok, még pár év és visszasüllyedtek nyomorult kis 1-2%-os támogatottságotokba.
  ..
pseudoo 2010.05.18 23:55:07
@Modor Tibi: Végre egy kolléga aki velősen, mégis hathatósan megmondta a frankót! Akinek Tibi érvelése kevés lenne, azoknak annyit mondanék, hogy azért helyes mindkét verzió mert a Yod dropping ebben az esetben optional. XDDDD (Ezt csak neked Tibor >;) )
agci Visszaút 2009.05.04 15:01:00
Hát szép jó napot mindenkinek, gondoltam megírom a visszautam történetét, nem mintha annyira izgi lenne...Tegnap reggel fél 7 fele meg is érkezett Sántosra a buszos cég feje, mert hogy ő vitt el Hőgyészig(námbör ván falunév) ahol átszálltam a rendes buszra, akik elhoztak egészen…..
agci Cocktailweek 2009.02.28 23:55:00
Azt tartottam bizony, koktélhetet, na jó nem vittem túlzásba, csak megadtam a módját:) De nem kell félni az itteni árak eléggé vissztartanak attól, hogy egynél többet megihassak, ha sikerül kifogni a Happy Hourt, ami mindenhol változó, 4-5 euroért megússza az ember, különben…..
agci csakúgy 2009.02.16 20:58:00
hát nagyon nincs mit mesélnem, igazából SEMMIT NINCS MESÉLNEM, mert semmi sem történt velem, de gondoltam megírom, hogy minden ok. hátha valaki izgulna értem:D(ne Ági, ennyire ne legyél ego).A helyzet az, hogy jövő héten(elméletileg jövő héten) elhúz mindenki innen, és egyedül…..