Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. pretender

1 bejegyzést írt és 887 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindennapjaim Rólam. 2019.06.27 23:59:00
Sok olvasóm tudom, hogy igazán az érdekli, hogy velem konkrétan mi van, hogy nézek most ki, mekkora a súlyom, híztam, vagy fogytam-e, hogyan élem meg a napjaim, stb. Az étvégyam, mint az évek alatt, ha akartam sem változott, így van ez a mai napig. Rengeteget eszem, válogatás…..
dr. pretender 2024.01.16 19:39:34
A fenntarthatóság logikája nemcsak olyan új megoldásokat diktál, mint amilyeneket hétköznap zöldnek gondolunk, sőt, elsősorban nem (nagyon) új megoldásokban kell gondolkodnunk, hanem pont azon, hogy a régi eszközeinket, a régi lehetőségeinket, a régi vagyonunkat hogyan tudjuk a lehető legkisebb…..
2016 óta próbálom elérni, hogy kerüljenek kiszélesítésre a járdák és  épüljenek utavárók az 5-ös busz Mexikói úti és Erzsébet királyné úti szakaszán. Próbákoztam tehát már Tarlós idejében, egy informális körrel a Karácsony féle fBKK-val és most Zugló önkormányzatánál. Mindhiába. Hogy miért van…..
dr. pretender 2022.11.30 18:08:51
@Terézágyú: vagy inkább egy normális, széles járda/bicikliút, mivel már a másik oldalon is a parkoló autók között kell kommandózni :S
A nyaralási főszezon elejéhez igazítva éles rajtot vett az uniós digitális Covid-igazolvány, amely az Európán belüli utazást hivatott megkönnyíteni. Hosszas előkészítő munka után Magyarországon is kiváltható. Sok félreértés és tévhit kapcsolódik a használatához – ezeknek néztünk most utána, és…..
♦ Áll a bál Nagykovácsiban. Valaki becsatornázta ezt a balhét a Telexhez, akik gyorsan rittyentettek is belőle egy korrekt cikket, és ezzel gyakorlatilag ledobták a nyilvánosság atombombáját a falura.  Még a cikk megjelenése előtt elindított, a beruházás megakadályozására indított petíciót azóta (a…..
dr. pretender 2021.05.19 15:48:36
@Rodney_2: Ez a strabagozás nagyon népszerű, de elég nagy tévedésben van, aki azt hiszi, hogy most nem nyer a Strabag. Korábban (ellenzékben) nagyon támadta a Fidesz, aztán valahogy csak az lett a vége, hogy a NER-be szépen beépültek, az infrastrukturális fejlesztések 14-15%-át viszik (értékben), és a felcsúti fociakadémia szponzora lett a cég (LOL). Miről beszélünk??
via GIPHY Nagyon rövid poszt. Ultrarövid. És 18 éven felülieknek szól...
dr. pretender 2020.11.05 11:41:11
@A kiló nem százat jelent.: ne haragudj, de a maszk mitől lenne "koszos textildarab"? Egyrészt ugye ott vannak a sebészi maszkok, másrészt a textilmaszk magas hőfokon mosható, fertőtleníthető, vasalható. Ha van pár db, akkor nyilván napi szinten tudod mosni-fertőtleníteni, én pl. akkor is cserélem, ha csak 10 percet volt rajtam a boltban. (+Megfordítva a kérdést, aki netán valóban egy koszos textildarabot használ maszkként, attól amúgy milyen egyéb óvintézkedés várható el??)

@poszt: én ezt is a nagyon elbaszott kormányzati kommunikáció egyik balfogásának látom. Most már nyomatják a maszkviselést zárt térben (amikor Orbán látványosan a videók elején veszi le a maszkot a fejéről, édes istenem :DDD), azt sugallva, mintha ezzel minden meg lenne oldva, miközben inkább azt kellene nyomatni, hogy egyébként rohadtul ne menj sehova, ahova nem muszáj, ne menj tömegbe, zsúfolt helyre stb és CSAK HA NAGYON MUSZÁJ, akkor menj, de maszkban...
dr. pretender 2020.11.05 19:22:57
@Billy Hill: oké, szerintem erről akkor van értelem beszélgetni, ha nem "érzésre" érvek hangzanak el :D
Nem, véletlenül sem akartam járványbloggernek felcsapni, jó lenne sok másról írni, de nem lehet. A magyar járványkezelés a friss enyhe korlátozások után is annyira irracionális és cinikus, hogy még mindig inkább kérdéseket vet fel.  Nagyon röviden összefoglalva. Most megszépül az első hullám és még…..
Zuglóban a Herminamezei részen augusztus elsejével vezetik be a legújabb, harmadik zónában a fizetőparkolást. Csakhogy két nappal a kitűzött dátum előtt a zónába eső utcák felében még fel sincsenek festve a parkolóhelyek. A Gyarmat utca Columbus utca sarka. Parkolóóra van, felfestés kb. a zónához…..
Az olvasóink már kívülről fújják, hogy a jelenleg zajló koronavírus-járvány az elsők között vágta földhöz, sőt, nullázta le az élőzenét. A kötelező távolságtartás bevezetése mellett teljesen ellehetetlenültek a koncertek, fesztiválok, illetve minden olyan esemény, ahol sok ember gyűlik össze egy…..
dr. pretender 2020.04.18 19:07:25
@feketehun: nekem most nagyjából 80 e forintom áll jegyekben, egyébként már hónapok óta. Azért ennyit semmiképpen nem hagynék "ajiba" olyan cégeknél, mint pl a Live Nation. Egyébként ez is megér egy misét, hogy újabban miért van ez az idióta rendszer, hogy egy-egy jobb koncertre szinte egy évvel előre meg kell venned a jegyet.
  egyetlen egy nap adják a makói moziban majd a Két pápát, és félő, hogy épp akkor nem érek rákeresgéltem a neten a film után, legalább egy előzetest, és véletlenül odatévedt az ujjam, ahol le volt töltve az egész film, hihetetlenigaz , hogy már éjszaka volt, de hajnalig fent maradtam, egyrészt…..
A zuglói önkormányzat birtokában lévő lassan elfelejtett üdülőnkbe még képviselőként sem könnyű bejutni. Így volt ez a Papcsák korszakban és így van ma is.  A polgármesterről és a jegyzőről  tavasz óta válasz nélkül pattantak le a szemlét kérő képviselői leveleim. Végül tegnapelőtt a főmérnököt…..
Magyar kreativitás kimaxolása dölux: pár nappal azután, hogy be kellett szüntetnie az utasok szisztematikus lerablását a Wizz Air budapesti földi kiszolgálójának, a Malév GH megtalálta a megoldást a kieső bevételek pótlására: a telefonokra pdf-ben letöltött beszállókártyát nem fogadja el, 30 euróra…..
dr. pretender 2019.08.03 23:09:04
@Online Távmunkás: Azért volt minden tele, mert nagyon divatos lett a "wellnessezés", ráadásul gyakorlatilag az összes cafeteriát kivégezték a SZÉP kártyán kívül, amit ugye mire tudsz elkölteni: belföldi szállásra.
Itt az ideje, hogy a nyaralás is felsorakozzon azok közé a dolgok közé, amikre zöld tudatossággal gondolsz, és ami azt illeti, nem is csak gondolsz, hanem úgy is cselekszel. Íme, négy különféle nyaralás és szempont, amit jó, ha figyelembe veszel, amikor a pihenésedet tervezed. Lehet, hogy úgy…..
dr. pretender 2019.07.01 10:26:55
@Dr.Evet: esetleg kommetelés előtt értelmezd is, amit olvastál, azaz: "a repülős utazásokat nem kell elhagyni, de korlátozd évi egy-két alkalomra". Ráadásul nyilván nem is azzal van a legnagyobb probléma, amikor a család elmegy évente 1-szer vagy 2-szer egy hosszabb útra, hanem az évi sokszor 2-3 napos hosszúhétvégékkel meg city breakekkel, amik nagyon divatosak mostanában. Sőt, sokan akár egynapos "kiruccanásra" is elrepülnek. Érdekes ez a cinizmus is, mármint hogy itt pont amellett érvelnek, hogy vigyázzunk már a földre, hogy majd a kisfiadnak később is legyen mit megnéznie meg esetleg az ő gyerekének is. Iszonyatosan gáz ezen gúnyolódni.
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
dr. pretender 2019.05.13 12:16:48
@drover(fanyul társa): azért ne túlozzunk, itt lakom a nagy lajos-róna kereszteződésnél, simán lehet ablakot nyitni, persze vannak hangos gépek, de az uzsoki miatti állandó szirénázás sokkal zavaróbb (és a mentőhelikopter is sokkal hangosabb, ami rendszeresen jön-megy). btw a "kerület prominensei" közül a polgármester is pont ugyanitt lakik "a repülők alatt".
A zuglói képviselő-testület tanácsnokainak minden évben beszámolót kell írniuk előző évi munkájukról, melyről a testület szavaz. Zugló önkormányzata jelenleg kilenc tanácsnokkal dolgozik: Bihary Zoltán vállalkozásfejlesztési, Bitskey Bence kulturális, Erdős Dóra ifjúsági, Felkai Tamás testvérvárosi…..
Fél évig tartó nyüglődés után a Wizz Air végre kikukázza az eddigi kaotikus poggyászkezelési rendszerét, megalkotta ugyanis a tökéletes és átlátható csomagszabályt - konkrétan lenyúlta a Ryanair nemrég bejelentett rendszerét. Igaz, némi balkáni fűszerezéssel. Lényeg: visszatértek ahhoz, hogy már a…..
dr. pretender 2018.10.11 16:57:53
@Ligu: Van, külön pult van a priority-seknek.
A zebra populáció  a kritikus szint alá csökkent az egész fővárosban, Zugló 17 négyzetkilométeres rezervátumában már csak elvétve találunk egy-egy életképes egyedet. Immár több mint fél éve, 2017. novemberében írásban kértem a Budapest Közút Kft-t, a főváros közútjaiért felelős céget, hogy Zugló…..
dr. pretender 2018.08.01 18:43:58
@dr. vuvuzelafan: ha jól látom, ezek lámpás kereszteződések, ahol a felfestésnek/táblának amúgy sincs túl nagy jelentősége. Szerintem ilyen helyre nem is tesznek táblát, bár ebben most nem vagyok biztos. A jól látható felfestés a lámpa nélküli zebráknál fontosabb. De ott meg jelez a tábla, szóval autósként nincs legitim kifogás.
Ha nem működik a lámpa, a gyalogosnak akkor is elsőbbsége van a kanyarodó kocsikkal szemben, függetlenül a felfestéstől.
Amúgy a Róna-Mogyoródi kereszteződésben inkább az a veszélyes, hogy ha az Uzsoki felől jössz autóval a Rónán és jobbra kanyarodsz a Mogyoródira, akkor nem igazán látható a Mogyoródin szemből jövő és a kocsi elé a zebrára kivágódó gyors biciklis.
dr. pretender 2018.08.03 00:08:39
@dr. vuvuzelafan: Szerintem amit írsz, álprobléma, ezek nem annyira forgalmas helyek, hogy éjjel, villogó/kikapcsolt lámpánál ne lehessen megoldani a biztonságos átjutást. Úgy nem lépek le egy kocsi elé, hogy ne tudjon megállni (ezt nem is értem, hiszen akkor se lépek le féktávon belül az úttestre, ha zebra van). Persze jobb lenne, ha normálisan fel lenne festve.
dr. pretender 2018.08.23 13:14:00
@OkoskaTo:rp: na igen, ez a kanyarodós egy érdekes kérdés.
Az utóbbi időben elég sűrűn felbukkan az Offspring Magyarországon, legutóbb tavaly játszottak a Fezenen. De ha havonta lennének nálunk, akkor is kötelező lenne minden találkozó. Tegnap a Tüskecsarnokban lestük meg őket, 7 pontban összeírtuk a tapasztalatainak...
Mindig is kíváncsi voltam, hogy mennyire biztonságos Kínából webshopon keresztül rendelni. Hallottam hihetetlenül nagy átverésekről és alig 1 hét alatt megérkező csomagokról is. Épp konyhai kütyük iránt érdeklődtünk, és itthon horribilis áron vannak a pár száz forint önköltségű Kínából importált…..
 A magyar nép meghatározó része megerősítette, hogy nem akar köztársaságban élni, továbbá legitimálta a Moszkva és Peking irányába tett fordulatot. Győztünk – jelentette ki Orbán Viktor április 8-án, nem sokkal éjfél előtt, miután hosszú órák érthetetlen várakozása után – ami a számítógépes…..
dr. pretender 2018.04.09 12:06:58
@Gaspen: szerencse, hogy orbán sosem nézi le a "népét". a tovább már nem is egyszerűsíthető, fájdalmasan primitív üzenetek, a szavazás előtt lóhalálában kihordott tízezres erzsébetek, a "boldog karácsonyt", az olyan teljesen vállalhatatlan arcok, mint rogán vagy rezsiszilárd pozícióban tartása stb. stb. ezekben igazán semmi lenézés nincs, én is így érzem :)))))))
Régóta mondogatjuk, hogy ha minden rendben megy, a Wizz szolgáltatása általában teljesen rendben van, ha viszont probléma merül fel, az utas készülhet a legrosszabbra. Itt egy újabb történet, amiben a légitársaság hozzáállása egészen érthetetlen és nem túlzás, hogy visszataszító.  Íme a pórul járt…..
dr. pretender 2018.03.03 20:22:26
Az egyik védőoltás-ellenes szervezet a minap kirakta a Facebook oldalára a következő kimutatást az amerikai szamárköhögéses esetekről: És még kommentárt is kapunk hozzá: A CDC (USA ÁNTSZ-e) felmérése szerint ötször nagyobb esélye van elkapni a szamárköhögést annak, aki be van oltva ellene,…..
dr. pretender 2018.03.03 16:30:46
@Karinthy-paradoxon: Szerintem ez a táblázat önmagában semmit nem mond arról, hogy "gazdaságos-e" ezt az oltást bevezetni, hiszen semmiféle költségadatot nem tartalmaz.
Egyik extremitásból a másikba sikerül esnie a Ryanairnek. Mi sem akartunk elhinni, hogy lényegében üresen reptetik fedélzeti csomagtartókat, de valóban ez a helyzet.  Meglepődtünk, amikor első tapasztalatainkkal ellentétes utasélmények is érkeztek kommentben, de a legutóbbi két ryanaires utunk…..
dr. pretender 2018.02.16 16:16:03
@Szelid sunmalac: igazán köszönöm a magvas hozzászólást, remélem ettől most egy kicsit jobban érzed magad ;) azt sajnos még mindig nem értem, miért akkora probléma, hogy betartatják az előre közölt feltételeket, de hátha majd valaki felvilágosít.
dr. pretender 2018.02.16 18:10:45
@Kard: Nézd, nem őket akarom védeni, én is "átlag" utas vagyok, nem repülök gyakran, de pont ezért figyelek oda, hogy akkor mit is veszek és mennyiért. El kell olvasni, hogy miért fizetsz, és akkor nem áll elő ilyen helyzet, mint amit írsz. Muszáj odafigyelni.
dr. pretender 2018.02.16 20:28:20
@Kard: A honlapon teljesen egyértelműen le van írva minden, nincs eldugva, nem kell utána nyomozni. Kb 2 perc elolvasni és értelmezni. Szerintem ez korrekt.
A 21. században, Európában a jobb állapotú betegek mosdatják a társaikat, hogy ne egye meg őket a piszok, és ne kapjanak el további fertőzéseket. Akármennyire hihetetlen, ez a magyar valóság, a saját szememmel láttam. Tisztelt Praxis!   Tavaly ősszel kórházba kerültem,…..
dr. pretender 2018.01.19 20:28:18
@Nincs közöttünk csicska: szerinted mennyire valid egy világgazdasági válsággal sújtott időszakot összevetni egy másikkal, ami a válságnak köszönhetően kellően alacsony bázisról indul?