Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Oszkár

701 bejegyzést írt és 2441 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bepisilt. Bilibe pisilt! Még mindig nem beszél. Beszél! Nobel-díjas leszel. Semmire nem viszed az életben. Ha azt mondja, ugorj a kútba, beleugrasz? Nem tudsz cipőt kötni? Biciklizni? Úszni? Ugróiskolázás megy már? Kelj fel, Jancsin mit nem értesz? Nehogy már két vállon hordod a hátizsákod. Ja hogy…..
Hozzáfűzés a cikkhez a bejegyzés végén!   Kevés ártalmasabb jelenség van a mai magyar médiában Puzsér Róbertnél. A kiváló verbális képességekkel megáldott megmondóember – társai segítségével – naponta megácsolja a tudatlanság és a rosszindulat akasztófáját, hogy aztán a „nekünk,…..
Horváth Oszkár 2021.06.23 15:51:39
Robi médiabevételei a töredéke a biztos bevételének, erről gondoskodott az elmúlt 10 évben saját jogon, és ennek köszönheti hogy nem eladó, nem kell finomkodnia, és azt mond, amit akar, se nem teszi kockára a megélhetését, se nem határozza meg. Jó lenne, ha több ember lenne ilyen helyzetben. Ami Havasit illeti, ő az én agymenésem, 2011 körül kellett végignézzem egy egész estés show-ját, és rettenetes kínokat éltem meg, amiért annyira internacionális és formailag hatásvadász, miközben populáris egyszerű akciófilm trailerzene. Ha az audiojungle-en rákeres bárki arra hogy Patriotic, akkor ilyeneket fog kapni, felemelő reklámzenécske.

Tisztában vagyok vele, hogy tömegek szeretik a Cirque du Soleilt, Michael Flatley-t, Yannit, az Experidance-t, meg bármelyiknél ki lehet adni az igényt, hogy na ha olyan ügyes vagy, csináld utána, mert mindegyik egy sok munkába került produkció, de egyszerűen olyan szinten nem közelít meg ennél ízlésesebb, tisztábban előadott, észjátszástól mentes és a szférákba vagy összetett gondolatokba repítő zeneműveket, hogy azokkal szemben tiszteletlenség volna erre azt mondani, hogy jó. Engem is megérintett Michael Flatley első ránézésre, vagy Yanni Akropolisz koncertje két évre, amikor 16 éves voltam, csak eltelt még 25 év, a helyén kell kezeljem. Övön alul hatásvadász minden elemében. Nagyon könnyen befogadható, minden fegyveréből tüzel, hogy a tömegből minél több érzelmet kifacsarjon. Teljesen világos, hogy mi szerethető benne, és az is, hogy saját produkció, még a kották is megjárták a kezemet a Havasi produkció közben. 1db Tavaszi szél Queen utóérzésre ácsingózás miatt gyerekkórust odavezényelni, hidraulikus tartószerkezeten Hooligans Andyt fejjel lefelé doboltatni, mindenféle zenebohóc hangszert előrántani japánból, kínából, indiából, de persze egyszerre. Épp csak egy kicsit jobb, mint Las Vegasban amit a Cirque produkciója közben a zenészek művelnek, az valami rettenetesen ízléstelen. Népszerűségre van optimalizálva, nem vállal egy olyan tétet, mint Björk, vagy Csajkovszkij vagy Prokofjev, hogy néhol disszonáns, félelmet keltő, vagy depresszív, és mélységet hordoz. Hanem úgy céloz, nagy felületre, mint a Modern Talking: ha kicsit jobb lenne, kevesebben hallgatnák; ha kicsit rosszabb lenne, szintén kevesebben hallgatnák.

Tökéletesen és vérprofin középszerű, és minden elemében a fogyaszthatóságra és a hallgathatóságra optimalizál. Érezzenek valamit, de nehogy valakit zavarjon. Rengeteg jót is el lehet mondani, csak az nem az én feladatom, hanem mondjuk a könyvelőéjé, meg a Tóthné Guiness Aranka közjegyzőé. Én nem megyek be abba az utcába, hogy ha Chopin, Hans Zimmer, Mendelssohn vagy Albinoni nem tölt meg egy stadiont, akkor rosszabbak, Havasi Balázs pedig jobb. És én is szeretek giccses, ízlésficamos zenéket, ilyen Chris Spheeris, aki egy pojáca, és olyan a zenéje mint egy túlsminkelt cirkuszi ünnepség, vagy Ennio Morricone, aki bár zseni, azért csak érezzük hogy az elektromos gitár + szájharmonika + operaének + pánsíp + dobszerkó + vonósok együtt az sportszerűtlenül sok eszköz a meggyőzésünkre.

Lehet fogni halat kézzel, lándzsával, pecával, hálóval, meg dinamittal. Mind érezzük azért, hogy ezek közül az egyik több csodálatra érdemes, mint a másik. Hálóval én is tudok, úgyhogy a hálósokat és a dinamitosokat nem csodálom, a pecásokat csak kicsit, a lándzsásokat és a kezeseket meg nagyon. Na így vagyok a zenével is, szerintem Havasi Balázs egy jól végzett iparosmunka és vállalkozás, a dinamitos kategóriában. Az én feladatom, hogy disszonanciát okozzak azokban, akiket képes az zavarni, hogy zenehallgatással és művelődéssel az akciófilmes szignáloktól az istentiszteletre méltó zenékig juthatnak. És bárki képes erre, meg kell hallgatni 40.000 zeneművet, és a valamire is fogékony ember nem fogja eltéveszteni többé, hogy ezek közül melyik volt a legjobb, a legrosszabb, és a leginkább középre helyezkedő. Én szobrászatból vagyok olyan fogalmatlan, hogy bármelyik felkapott művész könnyen emészthető formájával beérem, mert nem láttam 200-nál több szobrot életemben, és 5000-et kellett volna, hogy meg legyen formázva az ízlésem, meghasson a legcsodásabb, irtóztasson a legótvarosabbat, és sértsen a közepes. Utána nyilván tudnám, hogy mi a jó és a silány, és ettől még tetszhetne némelyik silány, és hányhatnék némelyik kiválótól. Mint ahogy nem tudok Wagnert meg Rachmaninovot hallgatni, vagy Góreckitől is levert a víz egyszer, és biztos vagyok benne hogy ezek az én ízlésem FÖLÖTTI érvényt hordoznak, nem alattit, ezekhez én vagyok a silány azt kész, de nem kezdem el Kocsis Zoltánt árulózni, hogy mekkora csicska, hogy nem ABBA-t játszik. A többség ízlése nem kifejezetten igényes, bántó lehet ezt hallani, de minket nem a tömeg lelkiállapota, hanem a legszebb alkotások alkotóinak nagysága kötelez. Ehhez pedig a gyengébbeket, de főleg a népszerűségben TÜNDÖKLŐ KÖZÉPSZERT meg kell nevezni. Ezért kapja a savat 50 dologból 49, hogy az az EGY, ami tényleg kiemelkedő, meg legyen tisztelve.
Horváth Oszkár 2021.06.23 21:20:18
Igen, ez jogos, de a befogadás biztos hogy magasztosabb a felhasználásnál, a templom meg a piacnál. Meg akkor ezek szerint mégis egy kalap alatt vannak, felhasználási célúak, ami a magazinnyomás a festészetnek. Nem fennséges, nem alja. Mérnökien közepes. Kikapcsolódni mennek, mint az akciófilmre, végül is miért ne legyen olyan a zene, mint a trailer alatt volt. Én azzal tudnék vitatkozni, hogy ezek mit VÁLLALTAK, mert sokkal több ájtatoskodást adnak elő, és szerintem nagyon is bejelentkeznek a mély zenék helyére, és tékozolják a figyelmet. Talán az újévi koncert előadóinak fején lehet őszintén látni azt, hogy jó most ide tényleg bohóckodni jöttünk, és ez nem komoly, ez egy gálaműsor, tudjuk hogy bebaszva lencsét fingva nézitek. Az összművészeti szótól is összerezzentem, de teljesen találóan alkalmazod erre, csak így meg még rosszabb. Én úgy alszom jól, ha minél többet hallják, hogy Havasira menni szerintem egy sokkal jobb minőségű alkotás befogadására szánható idő elpocsékolása. Egy műfaj meg attól, hogy klisés, vagy egyszerű, nem lesz az alja, a cigányzenénél is világos lehet sok embernek, hogy a Royal Studio szabadulási bulis aláfestése, vagy amikor Grófo a 8/A helyett az A8-ba ül be, az az egyik véglet, a Parno Graszt Zsotar vagy az Ando Drom Keren Chave meg a másik. Na csak figyelőzd a Puzsért és epszilon sugarú környezetét, nem baj ha a kritika is kritika tárgya, meg az se, ha ez valakinek nem tetszik. :)
Le mertem írni, hogy miért baj a jómodort a jószándékkal azonosítani. A tegnapi, blogra is kitett posztomat törölte a Facebook, a közösségi előírásokra hivatkozva. Nem először, és nyilván másokkal is előfordul. Tényleg ritkán van kedvem leírni, amit gondolok, elmondom a rádióban. De amikor…..
Ismét emlékeztetnék, hogy kik között élünk. Egyrészt a "Hujber-héten" (H-nap), amikor a MŰVÉSZ úrnak igazán elgurult a gyógyszer, és a falán, cikkben, majd két reggeli műsorban előadta, hogy Jézus nem halt meg, csak egy 10 éves fiúra ráejtettek egy keresztet, akkor a kapcsolódó rádióműsor után a…..
#519: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és problémamegoldó skillekben felvegyék a versenyt velünk. Mi viszont nagyon hülyének érezzük magunkat, ha rájuk…..
Horváth Oszkár 2015.08.13 11:55:10
A Világzenei színpad mindig is a Sziget ékkövének számított és bár az utóbbi években mintha picit mostohagyerekként lenne kezelve, idén is számos érdekes koncert várja az eklektikus…..
#517: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és…..
#516: 12 hülye állat sorozat! Valójában ezek közül egyik állat sem hülye, mert nem elvárás velük szemben, hogy a városi önálló életre való alkalmasságban, és problémamegoldó skillekben felvegyék a versenyt velünk. Mi viszont nagyon hülyének érezzük magunkat, ha rájuk…..
#512 Miután a "crap" angolul szart és szarást jelent, nem csoda, ha a Crapper WC-k gyártójának tulajdonítják az angol nyelveterületen élő szimpatikus, kedves emberek az öblítős WC feltalálását. A valóságban azonban maga a crap kifejezés sem szegény Thomas Crapper nevéből…..
Olyannyira létezik hatodik érzék, hogy bizonyos osztályozás szerint az embernek akár 20 különböző érzékelése is lehet. Az 5 eredeti érzékelést (látás, szaglás, ízlelés, tapintás és hallás) Arisztotelész írta le, ami vitatlatatlan, viszont kiegészíthető. Eszünkben…..
#504 Felmentünk, megnéztük. Nem látszik. Lejöttünk. Jay Apt űrsiklórepülős majdnem láthatatlannak nevezte 290km magasságból, az Apollo űrhajósai pedig a Holdról semmilyen ember-alkotta tárgyat nem tudtak megnevezni, pedig amúgy majd kibökte a szemüket, lásd a bejegyzés…..
Emlékeztek még, mire ment a buli a strandon 20 éve? Oké, nem egyszerű felidézni azonnal, de azt kell mondjam, egy pici utánajárás után, hogy 1995 egy baromi erős év volt nyári slágerek terén. Tarolt az eurodisco a Rednexszel vagy éppen a La Bouche-sal, hasított az r&b a TLC-vel…..
Napi Vagányság VentilátorHALÁL! 2015.06.05 08:30:00
#501 Dél-Koreában egy kicsit jobban paráznak a ventilátoroktól, mint mi attól, hogy a karácsonyfaizzó miatt ránkég a lakás. Mindezt egy tévhit miatt, valamint azért, mert a helyi Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség kiadott egy biztonsági közleményt, mely szerint érdemes…..
#493 Néhány érdekesség a zongoráról:  Alexandra bajor hercegnő tisztaságmániás volt, állandóan white partyra volt beöltözve, emellett azt képzelte, hogy gyermekkorában lenyelt egy üvegből készült versenyzongorát, és az azóta benne van. Mozart annyira kényszeres volt,…..
Horváth Oszkár 2015.05.29 19:31:23
@teszt123456789: :))) -> "Mint amikor késztetést éreztek, hogy befejezzétek azt a sort, hogy". :D
Napi Vagányság A Bastille rabjai 2015.05.29 19:05:27
#498 Bár bizonyára megihlette a mi forradalmárainkat is az esemény, és elugrottak Táncsicsért, érdemes megemlékezni, hogy 1789. július 14-én a Bastille "ostroma" közben összesen 7 fogoly tartózkodott az épületben. Négy váltóhamisító, két totál elmebeteg, és egy szexuális…..
#496 Első blikkre mennyi értelme van annak, ha énekelünk, vagy fütyülünk egy sötét utcán? A SZÖRNY, vagy gyilkos, rabló, megijed? Vagy azt gondolja, hogy "fúúú, nem támadok, mert ketten is jönnek: az egyik, amelyik MEGY, meg a másik, aki énekel!". Hasonlóan, ha éjjel…..
Az alap kezdeményezés nem rossz és mindenképpen érthető. A profitorientált berendezkedés (azaz a profit maximalizálása és a költségek minimalizálása) egyik eredménye, hogy szabályozás nélkül a termékek egyre silányabbak de egyre drágábbak, valamint a munkaerőpiac (de rosszul…..
#489 Érdekes adottságokra versenyt kiírni, bár mindig elmondják, hogy "rengeteget készülnek", de ha bármelyikünk 4x annyit készülne, akkor se nyerne semmit. A Guinness rekordok könyve sem számol be arról, hogy milyen éles verseny volt a "világ legmagasabb törpéje" cím…..
Hanem hogy van. És hogy ha nincsen tettlegességbe és szexbe csomagolva, fel sem ismerjük. Vizsgálatot indít a TV2 az Éden Hotel ügyében - az egyik női szereplőt játékostársa agresszív szexuális közeledésével és verbális kommunikációjával méltatlan, megalázó helyzetbe…..
#484 Meleg a kutyám? Vagy csak jó neki? Miért áll a faszuk szarás közben, kérdezik megannyi nyelven, fórumon értetlenül. A rosszabbja tényleg attól fél, hogy "homoszexuális" (így mondja) a kutyája. Jó, az tényleg szörnyű lenne, ha egyik nap arra mész haza, hogy tollboában…..
#49 Dániában és Norvégiában sajátos jogi szövegezésben szabályozz(t)ák az állatokkal létesített szexet, ugyanis csak azt tiltják, ami az állatnak szenvedést okoz. És hát… nem önsanyargatásból kúrják szét a díszpárnát. Persze van, aki azt gondolja magáról, hogy jó az…..
#480 Létezik egy sport. Képzeljük el a Különben dühbe jövünknek azt a jelenetét, amikor vitatkoznak, hogy miben döntsék el a homokfutó járgány sorsát, és mindenki azt javasolja, amiben ő a jobb. Vagy mondjuk Gazdálkodj okosanozunk, de javasoljuk, hogy a szerencsekártyák helyett…..
#476 A Damaraland turkáló nem egy új kilósruha-bolt, hanem a turkálófélék családjába tartozó rágcsáló. Angolul "vakond-patkány", amely tulajdonképpen a munkaköri leírása neki.  De nem is ezért érdekes, hanem az, hogy MENNYI ESÉLY VAN ARRA, hogy egyazon állat neve a volt…..
#472 Rajneesh Chandra Mohan Jain, egyéb nevén Bhagwan Shree Rajneesh, vagyis közismerten Osho az oravecznórai bölcsességek egyik valóban eredeti, életet adó, gyermeknevetés hangon csörgedező forrása. Bár mára kultusza néhány könyve, és leginkább giccses JPG-kre pakolt idézetei…..
Nagy a bizonytalanság a nemzetközi sajtóban, hisz oly régen történt, hogy John Maloof 29, 30, 32 éves ingatlanügynök, az Észak-Chicagoi Történelmi Társaság elnöke, 2007-ben árverésre ment, ahol megvett egy csomó negatívot, hátha talál képeket az egyik városrészről készülő könyvéhez. Nem talált.…..
Horváth Oszkár 2015.03.27 12:25:05