Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hátrányos helyzetű kaviár

0 bejegyzést írt és 1650 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO a közép-kelet európai régióban is bemutatta az Aranyélet című sorozatát, a sajtóban megjelent írások alapján úgy tűnik, hogy a szomszédos országokban is megszólította az embereket az ügyeskedő Miklósi család története. A horvát kritikában az olvasható, hogy az Aranyélet első ránézésre a…..
Hát, ha ez a játék tényleg ilyen hülyén működik, akkor azzal nem szerez nagy rajongótábort a Borsodi.  Tisztelt Tékozló Homár! Az alábbi levelem küldtem a Borsodi részére, amiben minden részletet leírtam az esettel kapcsolatban: Tisztelt Borsodi! A hétvégén a…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.22 16:48:48
@Terézágyú: Bocsi, de tévedsz. Csak abban az esetben érvényes a kupon, ha a magyar csapat legalább 5 góllal győz.
Különben is, ki a tököm issza meg azt a lóhúgy Bordosit? Még fesztiválsörnek is szar.
Varánusz Orbán Viktor azt üzeni 2016.06.20 08:01:05
Orbán Viktorban megfagyott a vér mikor elmagyarázta neki valaki, a Brexit arról szól, a britek gondolhatják úgy: "van élet az Unión kívül is". A vak is láthatja, tenni kell valamit, kéne valahogy szólni nekik, hogy nahelló, azért gondolkodjanak már picit!!!!! Mivel a kopaszokat kiküldeni…..
A Való Világ legutóbbi szériájának legostobábbnak tűnő versenyzője (pedig elég nagy volt a konkurencia, ugye) a tévéműsortól megkapta a neki járó 15 percet, de élni nem nagyon tudott vele. Pár fotózás, reklámkampány, vidéki hakni belefért a dologba, de utána elfogyott a lé, és valamihez kezdeni…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.18 20:54:18
@Lady Scarlett: De témában vagy .. :P
A számok nem hazudnak olvasónk szerint. Meglátjuk, mit mond a gyártó. Üdvözlöm!  A képen szereplő termék (Iglo - Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsa 450g) nettó súlya nem 450g, mint ahogyan az a csomagoláson is fel van tüntetve. Valójában kiolvasztás után alig több mint 273g...
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.16 19:20:04
@atpijkamo113: Ja, pláne, ha majdnem a fele jég. Rohadt sok értelme van.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.16 19:49:04
@nyakira: Nézd, én ehhez fáradt vagyok ilyenkor, amikor már a Homárra jövök. Tudom, hova akarod kivezetni, ismerem a sablonokat, de rohadtul nem érdekel. Ha olyan kedvemben vagyok, akkor az Origo turbómagyar trolljait hajszolom a hisztériáig. Rendszerint sikerrel. A Homáron ezt nincs kedvem játszani. Úgyhogy, itt velem ezt nem fogod, jég és cement ide, vagy oda.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.16 20:36:13
@Tomasz_a_gozmozdony: Mna, igen, ez némileg indokolja ;).
De a fagyasztott hagymakockákat semmi sem! :DDD És valakikk tutira veszik, mert gyártják, megrendelik, árulják!
Július 11-én, este kilenckor új filmcsatornával bővül a TV2 Csoport portfóliója. A Mozi+ a PRO4 helyén teljesen megújult tartalommal és tévépremierekkel várja a nézőket. A csatornán a filmek hétköznap esténként fixen, 19 és 21 órakor kezdődnek, az indulás hetében ráadásul a kilenckor kezdődő filmek…..
  Tóth Gabi maradt meg csak az előző gárdából, azaz bejött a Blikk tippje a mentorokat illetően. A harmadik évadát kezdő énekesnő mellett Puskás Peti, Márta Alex, azaz ByAlex és Gáspár Laci mondja majd meg a frankót az énekeseknek hamarosan. Érdekes helyzet, a mentorok közül mindenkit valamilyen…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.08 23:34:50
@Bluemotion: Hát nem az, aki megnézi ezt a kutyakomediát, az tuti! :D
Mi van, az összes a haverod, vagy csak az Alex gyerek? :DDD Te, ezeknek még bőven mentorra lenne szükségük, ha valóban vinni akarják valamire is a zenei életben, és 70 évesen egy olyan zenei múltra akarnak majd visszatekinteni, mint például Presser.
És ez akkor is így van, ha világi haverod mind négy, és most helyettük érzed sértve magad :PPP
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.09 09:47:09
@commentes nikk: Ahham, és te úgy gondolod, hogy tinik százezrei a szombat estőiket a képernyőre tapadva töltik majd erre a négy bohócra várva? Szerintem, nagyon tévedsz, és a szerkesztők is, ha tényleg a 15-18 éveseket célozták meg. Mondjuk, ezt a zsürit más korosztály nem is veszi komolyan.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.09 09:53:34
@Bergyilkos Bohoc: Ne húzd fel magad, egyiknek sincs létjogosultsága sem zsüriként, sem mentorként. Attól még lehetnek okésak előadóként, de egyelőre csak aként. Ha majd olyan 15 év múlva is a pályán lesznek még, akkor már alapjuk és tapasztalatuk is lesz, hogy mentorként komolyan vehetőek legyenek, Egyelőre azonban még nekik is szükségük lenne mentorokra.
Power Couples címmel új műsort indítana az RTL, írja a Bors mai száma, hozzátéve, hogy ez a világ egyik legsikeresebb vetélkedője, majd megjegyzik, hogy a formátuma (párok küzdenek egymás ellen), tulajdonképpen ugyanaz, mint a TV2 Drágém, add az életed! című műsoráé, és hát milyen fura, hogy az RTL…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.08 13:06:04
@gyokkkettto: De pontosan ez a probléma. Ha valakinek annyi esze sincs, hogy magától ne nézze, akkor így járt. Mit akarsz? Cenzúrát, hétfői adásszünettel? Hamarabb kellett volna születned, hogy teljes egészében kiélvezhesd azt a korszakot. Te is így jártál. :P
Mellesleg, a legutolsó ilyen magyarosított reality, amit megnéztem a BB1 és a VV1 volt. Akkor újdonság volt, de a kaptafa hamar előjött, így már csak olvasok róluk, és röhögök.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.08 13:51:34
@gyokkkettto: Kevesebb Kill Bill, több IRL.
Sokáig úgy volt, hogy Sookie, azaz Melissa McCarthy nem fog szerepelni az új Szívek szállodája sorozatban, mert azt állította, hogy őt egyáltalán nem is hívták. Ami azért volt furcsa, mert elég meghatározó szereplője volt a sorozatnak, itt ismerték meg a nézők. Igaz, azóta sokkal nagyobb karriert…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.08 12:44:44
@Jazo: Hm, nem is tudom, szerintem okésan zárták le a Rory-vonalat, újságíró lett belőle, elment a kampánystábba tudósítani, és ezzel mintegy lezárult a középsulis- egyetemista korszaka, amit az évadok alatt figyelemmel kísérhettünk. Innen már a felnőtt-élet jön. Az meg már teljesen más tészta. Gondolom, ez lesz a remake-ben (a színésznő, ha jól olvastam pár napja éppen gyereket szült).
"Amíg az emberi tényező jelen van, mindig adódhatnak tévedések". Ez nem egy Coelho alapvetés, hanem egy csempebolt képviselőjének a magyarázkodása, melyet egy panaszosnak vezetett elő, és tulajdonképpen nincs is baj vele, hiszen egyrészt igazat mond, másrészt azt még olvasónk sem állítja, hogy…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 20:24:44
@tejfölbiztosítás: Héééé, ha most megkéred a kezem, akkor kiröhöglek ... csúnyán ám! :P
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 20:26:42
@tejfölbiztosítás: Ja, mellesleg a térképeket is tudom ám már értelmezni .... pont fordítva kell, mint ahogy az logikus lenne. :P
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 22:41:44
@GiaMarie: Meséld csak el nekem, hogy egészen pontosan kinek is fizetnek a cégek a Face-s ingyen reklámoldalukért?
Ja merthogy senkinek.
Te majom, te.
Reméljük Tiboréknál nem dúlta fel nagyon a családi békét az agyonnyomott tablet ügye. Levélírónk csalódottsága tök érthető, hogy jogászkodásának van-e valami értelme, azt pedig megpróbáljuk megtudni. Vásároltam 2015.11.08 -án egy LENOVO típusú tabletet a Westendben található MediaMarkt-ban.…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 17:49:09
@anitám83: Hm, melyik amazon? A de., azaz a német? Vagy az uk., az angol? Mert nem mindegy. Ugynis az angol képes rátenni egy lapáttal a magyarországi megrendelésekre. Csak ezért kérdeztem.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 18:38:26
@anitám83: Khm, melyik futárcég volt?
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 18:44:12
@anitám83: Csak mert ha a DHL (vagy mittomén, mi a megfelelő klónja a magyar rendszerben), akkor szivacs van, sosem rendelek meg velük a német Amazontól semmit sem, mert megbízhatatlan, idióta bagázs. Sosem szállítanak ki címre, mindig csak lebaxxák a csomagot a gyűjtőpontra, és csak az értesítőt dobják be, de olyan megfogalmazásban, mintha még te tennél szívességet nekik. Írtam már pár észrevételt az Amazonnak ez ügyben. Dögöljönek meg, szerintem.
via GIPHY Sokan tartják úgy, hogy egy pasik között zajló nézeteltérés soha nem képes  még csak megközelíteni sem durvaságban azt, amikor csajok közt tör ki a háború. Amihez egyeseknek még csak ellenfél se nagyon kell. Az alábbi sztori Dorka nevű szereplője például pont ilyennek tűnik. Az általa…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 12:12:43
@atpijkamo107: Pontosan. Ezt magyaráztam annak a süket "Dorkának" is. De ahhoz is túl hülye, hogy felfogja.
Az Újpesti Rakpart 1-3-ban szervezik az ilyen bulájokat, ami egy építészeti rémálom, és agyon van hanyagolva. És a szerencsétlen idiótája azt hiszi, hogy nem derül ki a valódi neve, csak mert egy kamu fácsés profillal villog. Már a 13. kerületi önkormányzat nyilvános adataiból is megvan a név és a cím.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 13:08:42
@atpijkamo107: Nem dobom, mert valamivel több a tisztesség bennem, mint "Dorkában". Ha megtenném, semmiben sem különböznék tőle.
Neked is, mint bárki másnak kb. 2 percébe kerül kideríteni, kik a valódi személyek a történet mögött.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.06.06 13:30:30
@atpijkamo107: Az kb. ugyanaz lenne, nem gondolod? :D
De rohadt egyszerű, utánanézel, hogy milyen sufnicégnek adott engedélyt a 13. kerületi önkormányzat május végén bolhapiacra, az Újpesti Rakpart 1-3 szám alá, utána meg már Hawaii! :DDDD
Bizarr pletykát hallottunk ma reggel: a TV2-nél elégedetlenek a Tények riportereinek öltözködésével, és ezt tartják a nézettségcsökkenés egyik fő okának. Ezt hallva az ember nem tudja, hogy sírjon vagy nevessen, de inkább sírva röhög, mert ha a tévénél tényleg azt hiszik, hogy egy jobban szabott…..
Orbán a napokban válságtanácskozást hívott össze, megismerve az első negyedéves GDP adatot, amely az utolsó helyre volt elég Európában. Mielőtt továbbmegyek a gondolatmenetben, kérem az olvasót, álljon meg egy pillanatra, és gondolkozzon el, milyen minőségű kormányzás folyhat ebben az országban, ha…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.29 13:09:07
@zipe moha: Nem ismersz. Így tévedsz, természetesen. Feltételezel és támadsz. Csak azért, mert nem értettem veled egyet.
Nem lehet veled könnyű együtt élni. Nem is igen akad, aki megteszi, ugye? Ezért vagy ilyen frusztrált?
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.29 13:16:10
@zipe moha: Egen, mindjárt gondoltam. Ezért hiányos az alapműveltséged.
Mellesleg, soha nem voltam trágár veled, gte mégis ezzel vádoltál. Tudod, a rágalmazás nem szép dolog, és az ilyen embereket én nagyon mélyen megvetem.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.29 13:17:30
@zipe moha: Persze, hogy az, de te kezdted a személyeskedést. Szóval, ezt egyedül magadnak róhatod fel.
Teljesen érthetetlen, miért van betojva a teljes magyar kormányzat a Sátántól Soros Györgytől, a rejtőzködő magyar milliárdosok egyikétől, hiszen a palinak alig van annyi pénze, hogy a leggazdagabb magyarok 100-as listájára valahogy felférjen. Hatmilliárd forint, ennyi pénze van csak, ebből…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.26 11:06:28
@fidesz maszop dk együtt egykutya: Magyar Nemzet meg Pesti Srácok, mint független, hiteles hírforrás. Ahham.
Na, elmlész te a fenében kis fidesznyik.
"A 45%-os csomagveszteség miatt le kellett mondanom a Netflix szolgáltatást, napközben az internetes bankolás csak a jó isten segítségével működik, illetve az online játék/hangalapú csevegés egyáltalán nem, vagy kritikán alul működik." - és most mindenki küldjön egy erősen támogató gondolatot Márk…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.24 20:51:13
@FDToth: És csak Telekom van ott, ahol laksz?
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.24 21:18:38
@atpijkamo102: Na jó, de ha más szolgáltató nem repül rá arra a drótra, akkor a mezei user nem sok mindent tehet. Legfeljebb eléri az illetékes szerveknél, hogy megdasszák a céget pár százezerre, esetleg millióra. Még ezt is röhögve kifizetik, mert óccóbb, mint fejleszteni a rendszert. Azt csak akkor lépik meg, ha betódul a konkurencia a területre. Vagy ha kétnaponta dasszák meg őket pár százezerre. Tekintettel viszont a magyarországi fogyasztói morálra, ez kevésbé valószínű. Ugyanis az átlag magyar fogyasztó végtelenül idióta, és legfeljebb a Homáron puffog.
Van, hogy eleve vert helyzetben van a user a földrajzi helyzete miatt.
Az elmúlt évek gasztroforradalmához kapcsolódóan generációváltás is zajlik a hazai vendéglátós szakmában. Ennek kapcsán egyre inkább úgy tűnik, hogy a minőségi, igényes, kézműves és dizájn szavak mentén alapított új egységek általában fiatal, gyakran más szakmában már sikeres tulajdonosainak nemcsak…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.24 15:56:23
@Manyecs: Nayaps, nekem is van pár üzlet a no-go listámon, ahova legfeljebb akkor teszem be a lábam, ha az éhhalál szélétől 1 mm-re állok. Hasonlók miatt. Igaz, nálam már ott bukik, hogy ha nem köszön vissza (mi az, hogy előre? hát mégis mit képzelek!), azzal a lendülettel fordultam is ki.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.24 21:00:31
@szegedhangaági: Feltehetően hasonló, ha nem ugyanaz a kialakítása a helynek Szegeden is, mint Budapesten. A látványkonyha nem azt jelenti, hogy a vendégtől fél méternyire készülnek a cuccok. Legyen az süti, vagy grillezett hús.
Ha mégis, oda érdemes kihívni a NÉBIH-t.
Szóval, egy kutya, pláne egy zsebkutya rohadtul nem jelent semmilyen egészségügyi kockázatot ilyen szempontból. Mivel egy ember, ebben az esetben sokkal nagyobb kockázatot jelentene egészségügyileg. Ahol rá tudsz köhögni a már elkészült vagy még készülőben levő ételekre, oda hívd ki a NÉBIH-t a saját érdekedben.
Én a vonatjegy kifejezés hallatán még kígyózó sorra és alig látható betűkkel nyomott, kunkorodó fecnire assszociálok, szóval már az otthoni nyomtatás lehetőségét is óriási hujjogással köszöntöttem most, hogy megtudtam, hogy létezik, de olvasónk témában összegyűjtött kérdései ezzel együtt is inkább…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.24 14:32:38
@Eudocimus Ruber: Hogy mi???? Azért akarta megbüntetni őket a kaller, mert többet fizettek a jegyért, mint amennyit felhasználtak a szolgáltatásban? Ez nem lehet komoly! Az a kaller vagy részeg volt, vagy éppen borravalóra gyűjtött, hogy az lehessen.
Mellesleg a MÁV személyzetének igen komoly gond, mondjuk jai vannak a csatlakozási jegyekkel. Ilyen például, ha Budapestről nem Münchenbe mennél, hanem mondjuk Augsburg. A saját honlapjuk szerint erre lehetőséged is van, a München Spezial jeggyel 29 euróért, és plusz 9 euróért válthatsz csatlakozási menetjegyet Augsburgig. Ez szépen le is van írva a honlapon.
Viszont ez IRL úgy néz ki, hogy:
" -Jó napot kívánok! Június 23.-ára szeretnék egy menetjegyet Augsburgra, a 7.40-es railjetre. Csak oda.
-Ööööö .... Augsburgbaaa?
-Igen, a 60-as railjetre Münchening egy Spezial jegyet kérnék, és egy 9 eurós csatlakozási jegyet Augsburgig.
-Ööö, hááát megnézem.
-Köszönöm, a honlapjukon szerepel, hogy a Spezial Münchenig erre a vonatra 29 euró, és válthatok Augsburgig 9 eurós csatlakozási menetjegyet.
-Tééééényleg?
Minium 6-7, de leginkább 10 perc halálos csönd, miközben molyol valamit a számítógépén. Majd:
-Jééé tényleg, lehetséges! Várjon, mindjárt kitöltöm."
Minimum 3-4 perc még míg valóban kitölti.
És akkor még hamar szabadultál és problémamentesen.
Mondom, én, automata, 2 perc alatt megvan a jegy.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.24 16:21:10
@Hiero88: Azért a történeti hűség kedvéért megjegyzem, hogy nem mindegyik pénztáros ennyire fogalmatlan, de hogy 5-ből 3, az is tuti. És jellemzően ezek a kevésbé hozzáértők a turista-szezon elején bukkanak fel a nemzetközi pénztárakban. Szerintem ilyenkor van az, hogy az állandó személyzet kevés, meg el is mennek ugye nyári szabadságra ők is, és ekkor előkaparják a belföldi pénztáraktól a nélkülözhetőeket (vagy Terikét, a takarítót), akiknek természetesen fogalmuk sincs a rendszerről.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.24 17:42:22
@Hiero88: Na, ezért kellenének jegyautomaták nemzetközi viszonylatra is. Meg úgy általában minden egyes nyomorult állomásra.
De hát a MÁV-ról beszélünk, az állami kifizetőhelyről, ami belekövesedett a múlt századba, annak is a legközepébe.
Fekete csütörtök, mondják a tegnapi napról a sorozatvilágban, és valahol joggal, hiszen abban az évben, amiben soha nem látott mennyiségű új tartalom került/kerül képernyőre (350 felett), egy délután alatt a network tévék 14 sorozatot adtak át az örökkévalóságnak, ami azért elég kemény. Az ABC-nél…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.13 21:07:44
@pamut: Áh, csak nem. Az nagyon amatőr dolog volna.

@Neoprimitív: Én nem is valami hatalmas, színfalak mögötti botrányról beszélek, de hogy történt valami kettejük között (nem elsősorban szexre gondolok) úgy az 5. évad környékén, az tuti. És nem csak sima "unom-már-a-pofádat-nézni" dolog. Nehéz ezt megmagyarázni, mert semmi konkrétum, de hogy a 8.-ik évadra odáig fajult, hogy SK már inkább nincs ott, mint igen, az megint tuti. Hogy is mondjam, más a megírt szerepe, mint a testbeszéde, enerváltan játszik, amolyan tudjuk már le, és legyen vége a forgatási napnak - stílusban.
Ez a sorozat a két karakter közötti izgalmas, erotikus feszültségre épült, és az abból adódó helyzetekre. SK játékáról meg az ordít, hogy "ha-közelebb-jösz-hozzám-hátba-verlek".
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.13 22:18:03
@Neoprimitív:
Őszintén szólva, én menetközben nem nagyon olvasgattam, hogy ki miket nyilatkozgatott, csak amikor az első hírek felröppentek a kaszáról, akkor olvastam utána, hogy mi-is-van-most-akkor?
Még a 6.-ik évadban is rendben volt, fogjuk rá, nagy jóindulattal. Aztán már a 7.-ikben kezdett eléggé feltűnni, hogy valami történt, és ezek ketten nem igazán lennének egy légtérben önszántukból.
Mondjuk, az egész sorozatra gondoltam, nemcsak a 8. évadra ;). De tény, hogy 10 percnél tovább nem nagyon vannak együtt egy-egy epizódban a 8.-ikban. És még így is feltűnik, hogy rohadtul nem megy a közös meló.
Pedig profik. Állítólag. Szóval ...
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.14 11:00:38
@Before: Nem nézői ötlet volt, pár hete még így gondolták a producerek és írók lezárni a Castle-t , egy csonka 12-13 epizódos, 9.-ik félévaddal. Úgy látszik, azóta meggondolták magukat.
Pedig megvehette volna, ha idejében találkozik a fenti árverési hirdetménnyel, melyben majdnem 27 hektoliter lejárt szavatosságú rosét hirdettek meg múlt hónap végén Zalában. Vajon elkelt? És mi lett a sorsa? Hogy ez fogyasztóvédelmileg mennyire oké, azt megkérdeztük. Sziasztok! Lelkes figyelője…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.06 23:10:24
@The Crazy One: És ez így ment minden nap, mint a nyuszika és a szex az erdőszélen :)))
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.07 18:56:00
@atpijkamo119: Ez jó lesz?
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.07 18:57:22
@GiaMarie: Különben honnan tudták volna, hogy romlott? Naugye ...
A lakásfelújításban az a jó, hogy a kosz, zaj, mocsok és káosz után egy vadiúj lakás/lakrész lesz a jutalmunk. NEKÜNK. A szomszédnak viszont csak a kosz, zaj, mocsok és káosz jut. Lerendezhetnénk ugyan a témát azzal, hogy "hát istenem, a felújítás zajjal jár", de ne tegyük. Ha szeretnél továbbra…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.06 22:50:13
@enpera: Diktaqtúra, te majom? azt sem tudod, mit jelent ez a szó.
ja, most törványbe van foglalva a szabdrablás, amből szépen leesik neked is. Értem én ... :P
Job-Center Rés a pajzson 2016.05.04 14:45:36
Nem egy olyan önéletrajzzal találkoztam már, amelyben foghíjakra bukkantam. Vagy az iskolák sorrendisége, folytonossága, vagy a munkahely váltások közötti kieső időintervallumok szúrtak szemet. Mert ezek a zökkenők – sajnos – általában feltűnnek a toborzással, kiválasztással foglalkozó HR-esek…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.06 20:57:28
@jobcenter: Persze, nem kíváncsi, de azért minden másodpercéről tudni akarsz ...
Azzal mihez kezdesz, ha valaki évekig mondjuk, titkár volt, aztán gondolt egyet, és átképezte magát szakácsnak, majd a képzés befejezése után szakácsnak jelentkezett? És mondjuk, 46 éves (példa, lehetne, 37 is), szóval van még jó negyedszázada a mubnkaerőpiacon.
Mennyre releváns, hogy titkárként dolgozott 10-15 évig, amikor szakács melóra jelentkezik? Naaa?
Az a baj veled is, meg a többi tipikus HR-s létformával, hogy azt képzelik, egy ember aktív élete során csak egyetlen szakterületen akar dolgozni. És, ha talál egy hét szünetet, már Holmesnak kpzeli magát.
Nem tudom, miket tanítanak nektek a képzéseiteken, de rohadtul nem vagytok képben az élettel. Már a való élettel.
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.06 21:23:19
@jobcenter: Egy haverom járta meg így, Magyarországon. Az ő példája volt. Életkorban 37 és 46 között, tehát a még negyedszázados aktív munkaerőpiaci jelenlét is igaz.
Elkövette azt a hibát, hogy egyrészt Magyarországon jelentkezett állásra, másrészt meg egy hotellánchoz, mert úgy gondolta, kezdőként talán nem bírna el még egy séf és másik szakács mellett sem egy tipikus vendéglő konyhájával. 1-2 év egy nagyobb konyhán, jó lenne. Mna, ott is volt ilyen tagtoborzó, HR-s vagy nevezd, aminek akarod, szóval olyan forma, mint te, csak nem mérnök területen.
A jelentkezéskor megemlítette, hogy mikor és hol végezte el a képzést, és azt megelőzően, milyen területen dolgozott. Ja, és kifejezetten kezdő, betanított szakács melóra jelentkezett.
666-féle idiótábbnál idiótább kérdést kapott, gyakorlatilag felnőtt élete minden hetéről beszámoltatták. És persze, az idióta kollégád nem állta meg, hogy ne fűzzön egy "szellemes" megjegyzést az életkorához is. Mert ugye emberekkel dolgoztok, és fő az empátia! :PPP
Annyira kibukott a végére, hogy azt mondta, a franc, aki ezeknél a barmoknál akar dolgozni. Igaz, én is mondtam neki, hogy inkább jöjjön ki, jobban jár, mindenféle szempontból. 2 hét alatt kapott jungkoch melót egy hotelláncnál, bentlakással. Igaz, nem Magyarországon.
Ja, és mellesleg, amikor már egy hete itt volt kint, akkor hívták fel attól a magyarországi hotellánctól, hogy oké, mehet egy próbanapra. Próbanapra????? WTF???? Ja, hogy ingyen melós kellett volna :P
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.06 22:23:59
@jobcenter: Ismered a mondást, az ingről meg a tulajdonjogról? Hát alkalmazd ...
Az, hogy ti speciel milyen területen működtök, az egy dolog. A szakmád általános megítélése meg a béka segge alatt van, nem alaptalanul.
Látom, személységtesztetek azért nektek is van :P Grafológus is rendelkezésre áll? Horoszkópkészítő? Tenéyrjós?
Hát, ez az .... személyiségteszt :DDDDD
Süt a nap, csicseregnek a madarak, jön a hétvége, minek ezt a szép napot elrontani egyből valami hervasztó sztorival. Helyette itt egy egyszerűségében lenyűgöző poszta arról, hogy néha igenis működnek a dolgok nálunk is. Köszi BKK! Tisztelt BKK Ügyintéző! Tegnap este, munkából hazafelé, a buszon…..
Elfogtunk egy levelet, amihez egy pfd is járt, benne a Nemzeti védjegybejelentés adatbázisának "tv2 média csoport" kifejezésre és a 2016.04.25 - 2016.05.03 időszakra vonatkozó lekérésekkel, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a tavaly télen már kábelportfólióbővülést ígérő TV2 úgy tűnik, elég fura…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.06 19:15:57
Klasszikus Összeomlás feeling, ezúttal mekis burger helyett thai wok kivitelben. Kedves Homár! Aki szereti a thai konyhát az vigyázzon a Thai Wok étteremmel! ( Budapest, Királyi Pál u. 13a, 1053). Nagyon szerettem ide járni, szerintem elég autentikus konyhájuk volt...így múlt időben. Lehet, hogy…..
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.04 21:50:46
@Dikusz: Merthogy valóban nem igazán van. Kb. annyira, mint neked vérségi ágon, a harmadunokatestvéred lányának a bérmakeresztanyjához.
Amiért meg egyenízűnek érzed, az nem a véletlen műve, hanem a na-glutamát, amivel Kelet-Európában telepakolják a cuccaikat (érdekes, az osztrák, német, svájci, holland, francia -itt kóstoltam még ázsiai konyhát- mentesek tőle).
Ha előkelőbben szeretnéd, akkor az umami ...
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.05 01:11:55
@Dikusz: Azt jelent ...
Annyira nem kell megijedni tőle azonban, mert jelen van a természetben is, bátran nevezheted természetes aromának is, ahogyan az élelmiszeripar teszi is.
Te meg természetes formájában leginkább a paradicsomban találkozhatsz vele.
Persze, ahhoz paradicsom-mérgezést kell kapnod, hogy olyan mennyiséget megegyél belőle, amennyit egy átlagos hazai "szecsuáni csirke" adag tartalmaz bármelyik random kínai 600-forint-a-menü kifőzdében. Miatta érzed ugyanolyan ízűnek az összes "kínai" kifőzdét, még akkor is ha thai vagy indiai jellegű kajákat főznek. Teleba..ák umamival. Mintha mindenbe vegetát tennél a húslevestől a paprikás csirkén át a somlói galuska tortabevonó szószáig-só helyett.
Hát ilyen ez. Alkalmazkodtak ....

'Ja, mellesleg a Marmite-ről hallottam, sőt láttam is különböző élelmiszeripari láncok polcain Londonban, de ugyanúgy nem vettem meg, mint otthon a Vegetát/Delikátot, vagy Németországban a hasonló würzsauce-ket
Hátrányos helyzetű kaviár 2016.05.05 01:24:15
@Dikusz: Ja, és mellesleg nekem viszonylag "könnyű" dolgom van ilyen szempontból, ugyanis rohadtul nem képes a szervezetem feldolgozni az umamit. A sima kínai kifőzdékbe már be sem megyek, 5 méterrel előtte megmondom, hogy ott kínai van, a szag alapján. Az éttermekben meg külön kell egyeztetnem, hogy vagy a budiban lesz egy privát helyem, amíg ott vagyok, vagy umami-mentesen főznek nekem.
Néha még a paradicsomtól is megbolondul a szervezetem, ezért soha nem is kérek mondjuk egy hambiba vagy dürümbe paradicsomot, mert nem tudom, mikor zavarodok meg annyira tőle, hogy felül vagy alul visszaköszönjön.