Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ulrik

48 bejegyzést írt és 474 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régebben már vettem részt néhány terepfutóverseny rendezésében. Nem volt különösebb engedélyre szükség, csak le kellett jelenteni az erdőtársaságnak, hogy lesz ilyen megmozdulás. A erdőtársaság ezzel nem is foglalkozott, válasz sem érkezett tőlük. Viszont ha városban…..
A tegnapi bosszankodás folytatása: tripla metróhosszabbítás. Csak a bosszankodás szőtte álomkép... A négyes metró eredetileg Buda déli részéről indult volna Rákospalotára, nagyjából a mai hetes végállomás felé. A Keletitől északra történő első és második…..
Igen jöhetnek a megjegyzések: te perverz állat! Az igazat megvallva ezzel nem mondana senki semmi újat, mert ezt már hallottam futás kapcsán egyszer-kétszer, pl. amikor 2013 telén néha futva mentem haza munka után.Arra azért kíváncsi lennék, hogy az a volt munkatársam, aki ezt…..
ulrik 2015.01.25 10:53:51
Futóblog Lefutod a metrót? 2014.09.20 21:12:07
– – – TRENDING VIRAL – – – Tudom, népszerű panasz, hogy a BKV lassú, és gondolom Londonban sincs ez másképp. Két angol futó, Noel Carroll és James Heptonstall ezt azzal illusztrálta, hogy egyikük bekamerázva lefutotta a metrót két állomás között. A megállók…..
Vendégposzt! A lentieket a Futóblog barátja, Jókuti "Világevő" András írta a maratoni élményeiről, illetve egy jótékonysági játékról. Minden kiderül, csak olvassátok. J. - - - Megírtam két éve az első maratonom sztoriját ide a Futóblogra, ami nagy örömömre kedves…..
OK, a kedvcsináló nyitókép béna paintbrushos, de a tartalom a lényeg. Csináltam egy szubjektív gyűjtést az elmúlt hónapok cikkeiből. Klikkeljetek! Vannak köztül komolyak, érdekfeszítők, de abszurdak, viccesek, esetlenek vagy csak hangzatos lufik is. Hogyan lesznek satnyából…..
ulrik 2014.07.29 22:05:52
@őze bálint: nem ette meg, szerintem nem volt már ereje a tempóváltáshoz. Az első cselnél úgy tűnik többedszer megnézve, hogy szinte már mellé ért és előzné. Egyfajta kiszorításnak tűnik, ettől egy pillanatra kizökkent, nem is tudott hirtelen visszazárkózni. Utána is a felüljáró alatt mintha a szélárnyékot kereste volna, de akkor már késő volt.
ulrik 2014.07.29 22:44:52
@őze bálint: mitől lenne vicc? :)
nemaze.blog.hu/2014/07/14/szelarnyek_taktika_vagy_sunyulas

Magamhoz képest jól ment. Nem volt eltévedés. Jól memorizáltuk az útvonalat :)
"TILOS a futóknak futás közben, időbüntetés terhe mellett (10 perc) bármilyen zene vagy egyéb lejátszót egyidőben mindkét fülükbe dugva hallgatni, használni." Ezt a brilliáns mondatot sikerült kiküldenie emailben a BSI-nek a hétvégi K&H mozdulj! maraton- és…..
ulrik 2014.06.15 06:57:19
@Mikrobi: Nem. Ennyit lehet egyáltalán rendezni Budapesten, ezeknél a keretszámoknál nem engedélyeznek többet. (és elsősorban nem létszámfüggő a kiírás, hanem alapvetően a helyszín dönti el, hogy I. vagy II. kategóriás). És nem, ezek nem ingyenesek, ezen 6 + 9 verseny után fizetni kell a közterülethasználati díjat. De azzal egyetértek, hogy ki kellene tudni ezt simán gazdálkodni egy több helyet használó területre vonatkozóan is. Azt is látni kell ugyanakkor, hogy nem pusztán a pénz dönti el, hogy mekkora helyet kívánnak igénybe venni. Ráadásul, ha kisebb a hely, de adott útszakaszt hosszabb ideig zárnak le (a mezőny többszöri elhaladása miatt), az végeredményben hasonló nagyságú összeget eredményezne. Egyszerűen nem ad minden útra engedélyt a főváros.

És még annyi a poszthoz: akibe szorult némi sportszerűség, nem indul el úgy egy FUTÓversenyen, hogy már eleve szabályt kíván szegni. Függetlenül attól, hogy a szabállyal egyetért-e vagy van-e esetleg a szabálynak értelme.
Futóblog Alles Walzer! 2014.01.31 11:59:29
Mivel mindig jöttek a panaszok kommentben, hogy mi értelme szenvedős maraton beszámolókat írni, minek felkészületlenül elindulni. Úgyhogy gondoltam, elébe megyek a kritikának, és a bécsi maratonra edzéstervet fogok követni. Most, hogy ezt le is írom, abba sem hagyhatom majd…..
Sok-sok évvel ezelőtt, amikor még Érden laktam és Budapest belvárosában dolgoztam, igazi kihívást jelentett a futás közbeiktatása. Egy aznapi futást már előtte való nap meg kellett terveznem. Az alapvető problémát az jelentette, hogy ha elmegyek dolgozni és utána futni akarok…..
Futóblog Három. Harminc. 2013.10.21 10:24:19
Pár hete, amikor elképzeltem tíz évvel idősebb önmagamat, Ultrabalaton teljesítést, Spartathlont, UTMB-t, 6-12-24 órás versenyeket, és csak a Futókarma tudja mennyi mindent láttam lelki szemeim előtt. Úgy kellett volna magamat megerőszakolni, hogy ne öt, hanem tíz évet írjak.…..
ulrik 2013.10.21 11:20:27
A maraton nem mindenkinek presztizs-kérdés, nem feltétlenül az időeredményről és másoknak való villogásról szól. Nagyon széles a motivációs skála.

Lehet többféle motivációt is látni benne párhuzamosan vagy időben változik ez.

Nálam is kettős a dolog. Van egy futáshoz markánsan köthető "sportszakmai" cél: mondjuk egyszer 4 órán belül megcsinálni. Mármint ez lenne nekem A futás.

Ehhez nyilván keményen kell(ene) edzeni. Hajt efelé is a vérem, de tudom, a jelenlegi életembe most nem tudom beépíteni.

Másrészről (és talán pont a fizikális felkészületlenségem miatt) olyan szinten tud kizsigerelni ez a táv, hogy testileg és szellemileg is nagyon mélyre kerülök. Fáj, kínoz. Ez nyilván nem jó, nem vágyom magára a fájdalomra, de az utána jövő euforikus újjáéledésre igen. Ha a maraton nem lenne kihívás, minden bizonnyal hosszabb távokat keresnék, hogy ezt a katarzist megkapjam. Még úgy is, hogy tök utolsóként, szintidőn túl érjek célba. Nem, marhára nem vagyok rá büszke, nem kiabálom bele a világba. Sokan meg tudnák csinálni. Sokan ennél sokkal jobban meg is csinálják. De nekem ezek az órák adják a megtisztulást. Számomra egyfajta "spirituális utazás" ez. Én így futom ki magamból a hétköznapok bajait és így töltöm fel magam a következő hetekre, hónapokra.

Természetesen megértem azokat, akik számára az időeredmény jelenti a minőséget és csak bizonyos, kellően jó időeredmény reális esélyével vágnak csak bele.

Másképp látjuk a dolgokat és ez így van rendjén :)
Komolyan kezd az az érzésem lenni, hogy a maratoni futásnak semmi köze nincs edzéshez, felkészültséghez, lényegében semmihez – kivéve a szerencsét. Az egész olyan, mint a rulett.  Két hete Karva és Lábatlan között nagy nehezen sikerült kb. négy óra alatt futnom a távot.…..
TComment Legyen ingyenes a BKV! 2013.07.24 06:45:00
Nem a következő kampány egyik kispártjának demagóg lózungja ez, hanem egy valós lehetőség. Máshol már meglépték. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ulrik blogja Zabszem... (01.28.) 2013.06.24 10:00:00
Hajónapló, 22. nap (2013.01.28.) Ma is voltam fogorvosnál délután. De a gondolataim már a holnapon jártak egész nap. Eddig igyekeztem elhessegetni a gondolatokat, nem akartam stresszelni magam. De most már... Reggel korán kelek, fél 8-ra már bent kell lennem. Dél körül műtenek.…..
Hajónapló, 21. nap (2013.01.27.) Még (már csak) 18 hét van a kitűzött célig. Sok dolog változott. A mérleg nyelve ugyan nem sokat változott az elmúlt három hétben, de picit azért megindultak a dolgok lefelé. 2-3 kg-nál járok. Bár ez nem sok, cseppet sem csüggedek, mert érzem…..
Ulrik blogja Kondi (01.16.) 2013.06.12 10:00:00
Hajónapló, 10. nap (2013.01.16.) Mókásnak érzem magam a konditeremben. Bohóckodok a 3-4 kg-os súlyzókkal, tologatom-huzogatom esetlenül a 15-20 kg-okat a gépekkel. No, azért van ám bennem önbecsülés is. Amikor végzek, a súlyt mindig átállítom 50-60 kg környékére és úgy…..
Hajónapló, 9. nap (2013.01.15.) Túl az első héten. Még nyilván könnyű a dolog. Lángol a tűz, úgy érzem, nincs aki megállítson. Ez nyilván csak mérhetetlen kitartással mehet. Jó lenne hetente 1-2 kg-t fogyni legalább az elején, hogy legyen sikerélmény, ami életben tarthatná…..
Ulrik blogja Sirály (01.14.) 2013.06.10 10:00:00
Hajónapló, 8. nap (2013.01.14.) Mára volt időpontom a fogorvoshoz. Egy már nem menthető fog kihúzása várt rám. Ez is egy régi "adósságom" már magammal szemben. Egyike azon dolgaimnak, amiket igyekeztem a szőnyeg alá söpörni. Hátha így majd elmúlik. No igen, majd magától…..
Hajónapló, 7. nap (2013.01.13.) Megnéztük ma az Én, József Attila című musicalt. Már többször végighallgattam korábban, de most élőben is volt rá lehetőségünk. Már többször úgy éreztem, hogy olyan, mintha az én gondolataimat vetette volna papírra. Mintha az én életem is…..
Ulrik blogja Ropi (01.12.) 2013.06.08 10:00:00
Hajónapló, 6. nap (2013.01.12.) Ez egy pihenős nap. Vagyis annak indult, de egy kis munka közbejött. Este vétkeztem kicsit: ropi és burgonyaszirom volt a film közben. Nem nagyon ettem napközben. Mondanám, hogy belefért, de ez nem túl jó. Igyekszem szigorú lenni magammal, de hagyni…..
Hajónapló, 5. nap (2013.01.11.) Ma este BÉF. Immár szervezőjeként és úgy, hogy most sem tudok futni rajta. Frusztráló érzés, de hát ez van :( Tartom a húsmentes étrendet. Tej, tojás, hal ilyesmi belefér talán. Amikor ránézek egy húsos ételre, megkívánom. De annyira azért…..
Hajónapló, 4. nap (2013.01.10.) Hmmm, kicsit félve mentem ma be a kórházba, ugyanis az urológia volt soron. Elvileg sima, egyszerű vizsgálat... Ahogy várakoztam, felmerült bennem, hogy talán - ha már itt vagyok - célszerű lenne a prosztatavizsgálaton is túlesni. De hamar…..
Hajónapló, 3. nap (2013.01.09.) Megnézett a specialista is. Nagyon kedvesen és részletesen elmagyarázta a mandula szerepét és az állapotom. 80% eséllyel kihat a szervezetemre a gyulladás, azaz máshol is gondot okoz: szív, vese, ízületek, izmok. A vér útján bárhová kitelepülhet.…..
Ulrik blogja Kopp... (01.08.) 2013.06.04 10:00:00
Hajónapló - 2. nap (2013.01.08.) Úszást terveztem reggelre, de hirtelen jött még tegnap az infó Bélától: mára kaptunk időpontot a Sportkórházban. Hátha megtaláljuk a talpi gyulladás okát. Ott megkaptam a listát: labor, urulógia, gégészet, fogászat. Millióan voltak, ezért…..