Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fekete_kápó

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.   Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy…..
Honnan jött a Nysa, a Trabant vagy éppen az ALEKO kifejezés, és melyik márka kapta a nevét az ókori Rómából?..
fekete_kápó 2021.04.20 08:34:24
A Kínai Népköztársaság megítélése rengeteget változott az utóbbi három hónapban. Bár a kezdetekben a bűnbak szerepét töltötték be, azóta sikerült egy 180 fokos csavart belevinniük a saját nemzetközi megítélésükbe és úgy látszik, hogy jelenleg ők diktálják a világnak a válság kezelésének mikéntjét.…..
Iskolából hazafelé biciklizve lesett a lánc kisfiam régi-új bicajáról. Régi, mert eleve használtan vettük és nagytesóé volt, és új, mert az övé most már. És VÁLTÓS. Ezzel a váltóval szórakozott nyilván, mikor is leesett a lánca. Mit is kell ilyenkor csinálni, hú, de régen volt… Felrémlett, hogy…..
„Nagy nehezen kiválaszt egy kajáldát, beülünk, minden megfelel hálisten, ötször lefotózza, amit kihoznak elé, magát is legalább ennyiszer. Feltolja fészre. Rám szól, hogy lájkoljam. Nem lájkolom. Ne őrüljünk meg teljesen” – humoros beszámoló egy nyaralásról egy igen összetett csajjal.   Ha…..
Ausztráliától Franciaországon és Észak-Afrikán át az Államokig. Ebben jártak a férfiak a kapitalista országokban...
  Kevés hamisabb frázissal találkozni. Az igazán pusztító az, hogy a hatalom, amely évszázadokon keresztül ágyútölteléknek használta az alattvalóit, minden esetben a hazafiasság szemfényvesztő propagandájával vigasztalta az életben maradtakat. Semmi sem mutatja meg jobban, hogy ez a hazugsággyár…..
Eltaknyolt rendszerváltás, eltaknyolt EU-csatlakozás. A mai reality show fényében, ami még mindig csak az első felvonásnál, a nemzeti szocialista néplélek megmutatkozásánál tart és vissza van a második, a nemzeti képességek gyengeségének teljes feltárulkozása egy jelentős gazdasági visszaesés és a…..
Tudományos körökben is vitatott kérdést boncolgatnék..   Amit általánosságban tudnak erről a „hétköznapi” emberek, az sajnos rendkívül kevés, így muszáj róla beszélni. A Terminátor filmek félelmei egyre közelebbivé válnak napjainkban az MI, azaz a Mesterséges Intelligencia fejlesztésével. A…..
Jól indult az elnöki posztért, aztán Botka megette reggelire. Megvolt az esélye, hogy karakteres MSZP-vezető legyen, de az esélyt eljátszotta. Belement az ellenzék szétverésébe, Gyurcsány nemtelen támadását is magára vállalta. Az MSZP sem lesz neki hálás érte, a demokraták közössége pedig végképp…..
Promenade Bözsi nénik országa 2017.05.06 20:19:25
A Bözsi nénik megrekedtek az 1950-es években. Nekik nem kell sajtószabadság, bőven elég az ingyenes szemét, amit a postaládába dobnak hetente egyszer, vagy a Piri nénivel közösen előfizetett megyei, vagy helyi wc-papír alapanyag. Annak jó, mert ugye víz nincs, az udvari budiba meg jóvanaz. A…..
fekete_kápó 2017.05.07 17:24:46
Fos
A makettezésnek nem szerettem volna helyet adni az általam tervezett kínálatban, azonban a mai napon a kezembe akadt néhány régi darab.Ezek egy részét még édesapám készített, míg a többit testvéremmel ragasztottuk készre. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a 70-es években még…..
Vannak úgynevezett értékeket közvetítő műsorok, és most nem azokra gondolunk, amiket a kinyúlt garbónyakba motyogó professzorok néznek hajnal kettőkor a köztévén, hanem mondjuk a XXI. századra, vagy az On the Spotra, és vannak olyanok, amik szimplán csak szórakoztatni akarnak,…..
fekete_kápó 2012.12.07 16:56:05
fekete_kápó 2012.12.07 19:47:43
@klondike: Jó tudom...., de öreganyám az MTZt is zetornak nevezte. A kombáj az kombáj vót
IndiaPass Haza Indiába - BUD-DOH 2012.06.04 08:47:00
1 nap híján 1 évvel a kiköltözésünk után újra elindultunk Indiába. Az út kissé hosszúra nyúlik, de meglepően elviselhető a katari reptér "vendégszeretete" miatt. De kezdjük a legelején. Dohában való 21 órás tartózkodásunk 17 órájában kezdem írni eme sorokat,…..
w In memoriam dr. D. S. K. 2011.05.17 06:00:00
Mielőtt a nyugati civilizáció erkölcsi összeomlását készpénznek vennénk, érdemes Dominique Strauss-Kahn esetét egészében vizsgálni. Ugyanis pont az ellenkezőjét bizonyítja. D. S. K. lehet, hogy molesztálta a szobalányt, de még nem biztos. Mivel van rá esély, hogy igen, D. S.…..
fekete_kápó 2011.05.17 12:15:31
Valószínűleg az érelmeszesedés első tünete, ha valaki olyanokat kezd el mondani, mint az "ezek a mai fiatalok..." vagy a "felgyorsult világunkban..." és még lehetne sorolni. Ezeket érdekes lenne egyenként is szétszedni (a mai fiatalokat a mai idősebbek nevelték…..
 A néhai SzDSz-t a jobboldali véleményformálók hosszú éveken keresztül azzal vádolták, hogy csekély támogatottságuk ellenére a kormányzati tevékenységet és kommunikációt nagyban meghatározták. Pepitában ugyanez történik ma, amikor a KDNP politikusai köszönnek vissza…..
Ma délelőtt 11 órakor nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor. Radikális adócsökkentést nem ígért, viszont az adórendszer átalakítását megígérte, sőt januártól jöhet a családi adózás. Az adózáson kívül fontos eleme lesz a kormány kezdeti politikájának az…..
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
Köpköd a tévémaci Rabszolgasors 2010.01.23 20:27:00
Amikor az utóbbi hónapokban újra elkezdték pörgetni ezt a brazil sorozatot, belenéztem. Kíváncsi voltam, hogy tényleg annyira rossz-e, mint emlékszem, és tényleg, az.De nem vagyok álszent, azért én is néztem sokat belőle annak idején. Fejből nyilván nem tudnám, de a neten…..
A sorozat tele van olyan jelenetekkel, melyeknek semmi köze az egész részhez (az epic, Peter vs Chciken a másik nagy kedvencem), de talán ez közölük a legdurvább, és a leghosszabb. ..
fekete_kápó 2009.12.24 15:52:56
@sTormy:
erre mondtam, hogy számoljátok meg melyik felet hányszor fikázzák. Szerintem egyértelmű, vagyis durván elfogultak az alkotók. Ha a vatikán csináltatna egy ugyanilyen rajzfilmet ellenkező tartalommal, rögtön lenne sivítás mindenhol.
Hangsúlyozom szerintem is ellenállhatatlanul vicces, de kritikával nézem.
Ugyanez mondható el a Borat ról és Sasha Baron Cohen más filmjeiről is. Csak az még sokkal szájbarágósabb.
Na ezzel magamra haragítottam a Borat hívőket is.
Szóval én csak szóltam mást nem szeretnék mondani. Kérem kapcsolja ki.
fekete_kápó 2009.12.24 16:04:02
@pocak:
És képzeld nekem milyen jó hogy együtt vagyok 24 órát magammal de persze egyikünk se olyan surmó hogy nekiállnánk személyeskedni meg lecsapni a magaslabdákat.
Mondom, csak ennyit akartam hogy akaratlanul is eszetekbe jusson amit mondtam és miközben nézitek számoljatok.
Részemről a megtiszteltetés:)
fekete_kápó 2009.12.25 13:58:10
@pocak:
Ezek szerint hányat számoltatok meg? 3-at?
Akármit mondasz a keresztényeket fikázni irónia amit paraszt aki nem ért, zsidót fikázni meg csak zsidónak szabad, különben jönnek az ilyen ultralib kozmopolita "szerencsétlenek" (ha má suttyóskodásra adod a fejed) mint a te meg a tefélék és sipákolnak a létező összes helyen hogy húú itt vannak a nácik a spájzbán.