Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Insider

4 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap elkezdjük a turnét. A weboldal fél lábon már szinte áll, na jó mondjuk azt, hogy ha ember lenne már kaphatna rehabilitációs hozzájárulást az államtól.  Teljes összhangban és egyetértésben megosztottuk magunk között nem létező javainkat és százalékosítottuk…..
A fű zöld, az Index 2, ahogy most olvasom a Twitteren és a Facebookon - mert ma reggel új Index.hu-ra ébredtünk. Illetve igazából nem is újra, hanem valami másra. Nem új, mert a cikkekben, szerkezetben, és lényegében a címlapban nem történt változás, és belül is maradt minden a…..
Onlinemarketing blog R.I.P. 2012.09.06 14:42:19
Nagyon szomorú... Egy régebbi személyes interjú vele »» ..
Mr.Insider 2012.09.07 16:23:31
Onlinemarketing blog Pollner 2011.08.31 13:56:29
Pécsi Feri, alias Pollner volt az egyik azon néhány ember közül, aki már akkor blogolt, amikor elkezdtem írni ezt a blogot. Nagyon sokat segített, biztatott, megismertetett emberekkel, sőt, az első megrendelőim egyike is az ő segítségével érkezett. Így nem állítom, hogy…..
Nos mi a közös Lady Gagában és Ashton Kutcher-ban? - mindketten szeretnek startupokba fektetni. Az elmúlt 2 hétben Lady Gaga megjelenése volt az egyik szenzáció a Szilícium Völgyben. Aztán a Twitter állítólag 40 M-ért megvette a Tweetdecket, ill. mindenki a Groupon számaitól ájult…..
Az INSIDER-ben már írtunk róla, hogy irdatlan összegekért cserélnek gazdát az egyes sztárfejlesztők a Szilícium völgyben. Talán a negyedév és minden idők legnagyobb csúcsa az volt, amikor a Google 35 millió dollárért (!) megvásárolt egy 5 hónapos startupot a Talkbin-t...…..
Május 17. hetében egy vacsi website, a GRUBwithus aratta le nálam a hét legizgalmasabb, Valley-beli startup-ja címet. A modell már ismerős, hiszen Párizsban a Marmite.com startup fődíjat nyert a 2010-es LeWeb döntőn. (Hohó ITT írtam anno róla) Most azonban a Szilícium völgyben…..
Április startup slágere a MILK nevű startup indulása volt a Szilícium völgyben! A MILK főnöke Kevin Rose, aki többek között a legendás web2-s Digg alapítója is. A tulajdonosok között pedig megtaláljuk a Twitter alapító és főnök, Evan Williams-t és a Hollywood-i színész…..
Ma a SuperSocial konferencián tartottam előadást a Twitterről, annak üzleti célú felhasználásáról - és persze arról, mi is ez a Twitter, hol tart most és mi várható. Íme a prezentációm:  .prezi-player { width: 500px; } .prezi-player-links { text-align: center; }A Twitter…..
Nem kell nagyon régre visszatekintenünk, hogy lássuk, a Microsoft továbbra sem képes egy erős vízió mentén megújítani önmagát. Inkább azt a taktikát választják, hogy bebetonozzák magukat a piac egyik-másik szegletébe. Vagyis tartós kibekkelésre játszanak.Emlékezzünk csak,…..
Onlinemarketing blog Rohan az idő 2011.04.21 22:40:00
A Facebook növekedési sebessége megdöbbentő. Biztos voltak hasonlóan növekvő szolgáltatások idehaza korábban is, de a Facebook az első, ahol több-kevésbé publikus adatokat láthatunk, gyorsan frissülve. Hiszen a Socialbakers.com-on akár napi szinten is nyomon követhetjük, éppen…..
Kódzaj SUU11 2011.03.09 13:17:00
Egy Szilícium völgy mai helyzetéről szóló -azóta előfizetői tartalommá vált- portfolio.hu cikken felbuzdulva elmentem az eseményre. Lássuk mit tanultam, de előtte mégegy beharangozó cikk és egy bejegyzés az általános műveltséghez a VC-kről. Bocs, de egy-két Wikipedia…..
Mr.Insider 2011.03.16 20:10:36
Némileg vegyes érzéseim vannak a mai StartUp Underground konferenciával kapcsolatban, pedig előtte nagyon lelkes voltam, nem véletlenül igyekeztem nemcsak egyszerű bloggerként, hanem a Portfolio.hu-t médiatámogatóként bevonva is segíteni a promócióban. A konferencia miatt majdnem egy…..
Az utóbbi évek egyik - nemzetközi porondon - legsikeresebb magyar webes vállalkozása idén meg akarja kétszerezni alkalmazottai számát. A budapesti székhelyű Prezi.com alig egy éve költözött, ám ismét útra kelnek. Most a Kirowski régi, Károly körúti irodájába vándorolnak. A 3…..
Mr.Insider 2011.02.11 12:11:38
@Szalonna: jó kérdés! series C-ig / felvásárlásig és amíg annak mondja magát :-))

ők a series "A"-nál vannak, tudtommal tavaly jutottak túl a seed fázison

ennek az eredménye az irodabővülés is

hamarosan jön a startup underground konf (suu), ott ezek a témák (- bocs, nonprofit "X" volt)
A Nokia mától fő smartphone stratégiáját a Windows Phone 7-re alapozza. A két cég szoros együttműködésben, közös fejlesztéssel próbál az iOS és az Android nyomába eredni - ezt jelentette be a két CEO. A Nokia tehát feladja smartphone platformépítési startégiáját, és…..
Mr.Insider 2011.02.11 10:14:22
Az iwiw-et az internettel foglalkozó környezetem temeti. Az iwiw mára nem hype-os, halott cucc, felejtős, ennyi volt, kapu becsuk, ágyő, viszlát, és kösz a halakat. Az iwiw helyett itt a Facebook, az a király, az a cool, az a jó, az kell nekünk, az a divat.Amúgy az iwiw köszöni…..
Történelmi pillanat a blogon: az elmúlt hét legfontosabb webes hacacáréja a párizsi LeWeb konferencia volt, ahol a maroknyi magyar résztvevő egyikeként Miskolczy Csaba, a Blogter vezetője is ott volt, és a DotKom első külső szerzőjeként élménybeszámolót is írt. Az alábbiakban…..
Mr.Insider 2010.12.12 20:00:03
@Kow: ez a 2000 euro a nemzetközi valóság, szinte minden nagy tech-konf ennyibe kerül. Persze a színvonal is olyan: lásd Techcrunchos műsorvezetők, rengeteg odautaztatott amerikai előadó - utóbbiak szállodáját, díját gondolom fizetni kell vmiből. Ingyen fogadás, rengeteg workshop.

Ránézésre a konf. 2 nap alatt kb. 300-400 millió Ft-os budgettel mehetett. Itthon egy konf-on egymással koccingatunk, kint pedig az élvonal mondja el mi történik a Sziliciumban és a világban. Ja és mindez állami támogatás nélkül, piaci alapon.
Az elmúlt fél évben már világos volt, hogy legkésőbb idén télre megelőzi hazai pályán a Facebook az iWiW-et. A Google Trends és az Alexa szerint ez be is következett idén novemberben. Persze azért azt is tegyük hozzá, hogy az iWiW becsülettel állta a rohamot a legutóbbi…..
Mr.Insider 2010.12.11 15:17:08
@darthwalk: a FB jelenlegi értéke 60 mrd dollár, ezt a heti LeWeb-en az egyik tulajdonos mondta és a szaksajtó is oda teszi. Egy éve még 6 mrd volt...

Az iWiW számára az első lépés a közösségi hype megteremtése lenne, majd másodikként felhőbe kellene mennie és ezen keresztül tudnák megalapozni a biz-app-ok megjelenését. Én ezt anno többször javasoltam nekik.

Ha az iWiW-en belül tanulmányoznák a nagyszolgáltatások hátterét, látnák, h így van minden sikeres nagy site-nál. Anno a Yahoo is ezzel a lépéssel tudta magát visszahozni (részben). A Facebook indulásától így működik. Nem véletlen, h akár havonta / kéthavonta képes a trendek alapján funkciót váltani. Enélkül már nem versenyképes senki, pláne nem vele szemben.

Tehát az alapoknál kellene kezdeni és akkor a Yahoo modell alapján legalább vissza lehetne térni. Én nagyon drukkolok nekik régóta!
Egyik ismerősöm, aki kisebb szakportált üzemeltet, elmesélte, hogy az idei bevételei radikálisan alacsonyabbak, mint a tavalyiak, miközben az oldal látogatottsága jelentősen nem változott. A korábban már említett online marketinges konferencián is kiderült, a portálok féltik a…..