Regisztráció Blogot indítok
Adatok
durbincsnéni

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vannak dolgok, amelyekről hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy világmegváltó újdonságok, menők és trendik,  pedig mások jó ideje a legnagyobb természetességgel csinálják. Ilyen mondjuk a kerékpározás. Budapesten csatákat kell vívni egy-egy biciklitárolóért, pedig egykor ott…..
durbincsnéni 2012.06.25 13:13:25
@apt-get install: az a balkáni mentalitás, hogy ha elvárod az államtól vagy az önkormányzattól, hogy a házad előtt rendbe tegye a területet akkor is, ha nincs rá kerete. és ha évek óta szar a helyzet, akkor puffogsz, meg telefonálgatsz, meg feljelentesz, meg jogállam

ahol viszont civil aktivitás van, ott az ember vesz egy kapát, ásót stb. és szépen megcsinálja a területet. kivel árt ezzel szerinted?

mert használni nagyon sok mindenkinek használ vele...
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
durbincsnéni 2012.06.20 08:45:18
@Grabbe: de annak is van kerítése, amit éjszakára bezárnak... ez a lényeg
[Fotó: www.thefirstpost.co.uk] Mint azt az Index is megírta, svájci villájában van házi őrizetben Roman Polanski. A 4,5 millió dolláros óvadék, na meg a lábára szerelt jeladó valószínűleg elveszi a kedvét a szökéstől, de a First Post szerzője eljátszott a gondolattal, mégis…..
Az Árkádban van egy bolthely, amely már elég régóta le volt fóliázva valami "Itt új divatbolt nyílik" szöveggel, ami elsőre talán kamunak tűnhet, de úgy látszik nem volt az. Most ugyanis lecserélték egy újra, amelyen már ott szerepel, hogy munkaerőt keresnek a…..
Mi? Panyi Zsuzsi üvegékszerei. Hol? Rododendron, 1075 Budapest, Madách I. út 3. Milyen? Ilyen...
durbincsnéni 2009.06.29 21:54:19
Bp 5 boltot nyit Budapesten a dán Pandora (nol) Kislányoknak papírcsákó helyett (gyt) Bikinimustra árakkal és lelőhelyekkel (femina) Style riders (cycle) Leszbikus csókkal árulják a hordható női divatot (velvet) Tunikák (ilf) Nem Bp Tanga oldalpánt nélkül! (f…..
Mi? Reserved cuccok (ing, pulóver, sort, kabát, póló stb.) outlet áron (lásd alant) Mikor? június 14-ig (vasárnapig) minden nap 10:00 - 20:00 Hol? XIII. ker., Frangepán utca 72. (Reitter Ferenc sarkán) Milyen? Pár kép és részletes árlista alant Férfi övek 500 Ft Férfi Női…..
Vigyázó szemetek New Yorkra vessétek! - mondhatnánk, de a képeket nézegetve ez most éppen nem lenne politikailag korrekt kifejezés (nagyításért katt!). Igen a férfiszoknyának már volt pár éve egy kis virágkora nálunk is a nyári fesztiválszezonban, meg ugye divatbamutatókon is…..
A jövőheti Stylewalker-re készülve az a gondolatom támadt, jó lenne egy kis ízelítőt nyújtani a tisztelt nagyérdeműnek a programban részt vevő üzletek kínálatáról. Elsőként Szép Szidónia ruháinak gondoltam utánanézni a Szidonia Szep Showroom weboldalán, ahol…..
Bp Jellemezze Labancz Lilla miniruháját! (velvet) Divatos biciklisták - "Pazar megjelenés" (mancs) A zseb, ami sok mindent elronthat (borsa) Náray tervezi az eurovíziós csapat ruháit (híradó) Megjött a nyár is (os) Viseld úgy a farmered, mint a pasid! (vanity)…..
durbincsnéni 2009.04.17 18:24:30
Nem nagyon szoktunk Donna Karan típusú divattervezőkkel foglalkozni, most is csak az a mentségünk, hogy az egyetlen budapesti napilapban, a Metropolban van vele interjú. Meg persze az, hogy "érdekes" dolgokat mond - amivel jelen esetben azt próbáltuk finoman megfogalmazni, hogy…..
Mit tegyen az ember, ha csöpögő esőben vagy épp verőfényes decemberben szeretne egy kis adventi hangulatot érezni Budapest utcáin - másfél liter szegfűszeges forralt bor elfogyasztása nélkül. Természetesen ott a hibátlan Vörösmarty tér és környéke, na de van még valami ebben…..
durbincsnéni 2008.12.10 07:33:56
Annyira szerettem volna egy celebet fotózni valamelyik házfalon, hogy estére teljesen elzsibbadt a nyakam a sok felfelebámulástól, de sajnos nem találtam csak ezt. Tudom én kérem, hogy birkanyírás folyik ezen a remek Révész-Kollár házon a Vörösmarty téren. Az olló is ott van. Na…..
- Ajánlhatom esetleg erre az üres falszakaszra ezt a bézsárnyalatú palmettastukkót? - Nem is tudom... Én inkább valami Váncsa István-szerűségre gondoltam... Lehet hogy így került helyére az a szép dombormű, amelyet Kambekk, a városjáró bloggere fotózott és levelet is küldött…..
A legtöbb budapesti nyilvános vécé köré már McDonald'sot építettek, amelyekbe a járókelő kénytelen (ahogy a költő mondja) "bűntudatát rosszul leplezve arcán" beosonni pisilni. Ha igaz, amit a Greenfo ír (egy tényleg mutatós, a képen is látható nyilvános illemhely…..
Magyar Cipősdoboz-pláza épül a Bosnyák téren? (ingatlanmag)Megújult a Rádió Bródy utcai épülete (városképp) A Rózsadombon nincs a válság (archilink) /→urbanista/ Rakpartraszállás (hg) /→urbanista/ Mélygarázs a Múzeumkert alatt (ingatlanmag) Te is…..
Mélyen tisztelt Hölgyeink és Uraink! Új sorozatot indítunk az Urbanistán, ezúttal érdekes irodákról. Olyanokról, amelyek valamilyen szempontból különlegesek: nagyok, kicsik, furcsák, díszesek, nagyon régiek, nagyon modernek, elegánsak, minimalisták vagy épp egy bazi nagy cethal…..