Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karnak

0 bejegyzést írt és 775 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg kedvelt turistalátványosság nem olyan a valóságban, mint amilyennek a képeslapokon vagy az Instagramra töltött fotókon tűnik. Túlzsúfoltak, drágák vagy egyszerűen nem autentikusak. Ezek közül válogattunk...
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
karnak 2014.05.21 22:54:00
@stoppos76: a tipikus amerikai sorozatok 10-12 reszesek per evad, a minisorozatok ennel kevesebb, 3- 6 reszesek.

12-14 -nel tobb reszes sorozatot keveset csinalnak, azok pedig klasszikusan szerializalt, ativelo szallal nem, vagy mondvacsinaltan rendelkezo sorozatok, klasszikusan heti nyomozos ncis szeruek, de ott nincs igazan jo otlet, csak franchise, illetve 20 percesek, de azok altalaban sitcomok.

szoval az amerikai sorozatokrol en block meresz ilyen kijelenteseket irni:)
Dübörög a pénzügyi rezsicsökkentés: hétfő este az Országgyűlés megszavazta az ingyenes készpénzfelvételt. Ennek értelmében 2014. február elsejétől minden hónapban két alkalommal, 150 ezer forint értékig dijmentesen vehetünk ki pénzt bármelyik bank ATM-jéből.…..
karnak 2013.11.12 16:57:35
@mr_x: ha magyar lakossági és vállalati szektor annyi betétet helyez el a bankban, hogy azzal a bank értelmezhető bevételt realizáljon.

mivel a nálunk jóval gazdagabb nyugati országokban a betétek aránya magas, ezért ott a betéteken keletkeznek olyan bevételek, margin, ami itt nincs, ezért az itteni bankok a hitelek és műveleti díjak oldaláról szerzik meg azt.
karnak 2013.11.12 17:10:26
@mézescsók: szerintem hogy ne láss vöröset kicsit úgy is lehet értelmezni, mint pl. egy biztosítást.

ott is-itt is azért fizetsz egy bizonyos összeget, hogy ha olyan van neadjisten, akkor használhasd, igénybe vehesd, ha így nézed akkor tényleg a mértékét és nem a jogosságát lehet/kell firtatni.

a banknak mint nagyüzemnek meg persze van fura működési költsége, ráadásul igen magas, millió helyre fizetnek, biztosítanak, és persze marketingelnek.

a számunkra fura, vagy hajmeresztő költségek olyan tevékenységekre mennek el, amik a háttérben vannak és amit az átlagember nem is gondol, de őrült magas költségszinten kell dolgozniuk a törvényi szabályozás miatt (is).
karnak 2013.11.12 17:27:56
@Ben Franklin: itt ezermilliárdos különbségekről beszélünk, nem tudom a bérek tekintetében milyen relevancia van, a bérek a működési költségek szempontjából .. ezt nem kommentálnám jobban.

értem azt, hogy azt a hasonlatod hoznád, hogy pl a tesco árúkészlete nem bevétel, hanem kiadás, és annak eladása a bevétel, azaz a betét önmaga csak generálja, megalapozza a bevételt, de a betét oldali bevételen is vannak műveleti költségek, mint ahogy hitel oldalon is, nem csak az történik, hogy elhelyezek xxx + y %-on egy összeget, és kamatokkal együtt felveszem akármikor, azért ez ennél jóval bonyolultabb, ráadásul ilyen mértékű különbségnél ezek már összességében alapvető különbségeket generálnak, épp a példa mutatja.

másrészt ha a saját betét állományod fedezi a kihelyezésekre fordítandó összeget, akkor nem kell puszban a banki piacon forrást szerezned drágábban, azaz több marad, ha egyszerűen próbálom megfogalmazni.

(azaz ha rossz számokkal és sarkítva, de te bankként BUBOR+2%-on hitelezel, akkor ha a betétre te BUBOR+0.5-öt fizetsz, és neked mint banknak BUBOR+1%-on adnak hitelt az anyavállalatok, akkor a 0.5% forrásköltség nagyon nem mindegy, ha a betéted fedezi akkor annyival beljebb vagy)
Naiv alkalmazottnak nem jött be a kasszázás a Penny Marketben, mert még vizelni is alig tudott kimenni, nemhogy enni/inni. Rugalmas munkaidő, nyilvános alázások, és még beválthatatlan kuponokat is kapott tőlük juttatásként: Saját tapasztalatimat szeretném megosztani Önökkel a…..
karnak 2013.11.06 01:16:24
@Butters77: seems legit az egesz:)

a dijmentes diplomaval ami mindenki szamara elerheto, az olvasoszerkesztoseggel amihez nem kell semmilyen vegzettseg, es foleg a hozzaallassal miszerint mindenki legyen diplomas vallakozo, de pl a kukat ne vigye el a haz elol senki, vagy a kozertben se kell elado, meg takarito se, mert ezek megoldodnak am maguktol.

ha a sztorid igaz az meg rosszabb mintha nem, mert akkor nagy baj van az emberek fejeben es az oktatassal, es 2. keruleti jogaszkent mondom mielott leprolizol feleslegesen, bar egyaltalan nem erdekel mit gondolsz, ne faraszd magad, inkabb talalj ki jobb sztorit, vagy valami.
Nem csak Simicska Lajos cégének megy jól az állami tendereken való pályázgatás: a Duna Aszfalt személyében szeptemberben kihívója akadt a Közgépnek, bár a vezető pozíció még nincs veszélyben. Create infographics Az építőipari közbeszerzésről általában a Közgép…..
karnak 2013.10.04 03:27:10
@monddazigazatmar: nem sok ilyen dolog van, azok egeszen speci tortenetek, es elenyeszo reszei egy beruhazas eseteben, ahol a klasszikus melyepito munkak es az alapanyagok viszik el a nagy reszt.

ket dolog: azert van a magyar aszfalt, betonut es hasonlo korabbi elso koros ceg a kozgep alatt (es sok mas ceg alatt is - amellett h persze ok is nyernek - mert a kozgep infrastrukturajaban es mas modon alkalmatlan ilyen volumenben epiteni.
elhozni viszont azt hoz el amit akar, ergo ha kivalaszt valamit akkor ott esetleg konzorciumi partnerkent mellette lehet lenni, nyilvan a teljes epitoipart nem tudja lefedni, nem is akarja, hiszen nem minden utepites, csatornazas jo munka.

a gond tovabbra is az, hogy a kurucok elhozzak a jo munkakat, ok elrakjak a kis par mrd reszt, amit nem szegyellnek, es alatta meg a strabag a valos magyar kis- kozepvallalkozasokkal megszervezi es elvegzi a dolgot, de az mar egy erosen lefolozott dolog, a magyar munkaero, a magyar vallalkozok az arhaboruban meg tonkrementek es mennek , termeszetesen a kivalasztottaktol eltekintve.

ergo a nagy kep az, hogy hiaba nyer most magyar vallalkozas , finanszirozasa meg ugy szinte semmilye nincs hozza, mar ilyen volumenben, es a valos kivitelezok meg kevesebbet kapnak. attol en magyar emberkent nem vagyok boldogabb h valaki extra hasznot tesz zsebre ha magyar nagyvallalkozo is, ugy h azt csinal az adott iparagban amit akar, valos kenye -kedve szerint.

duna aszfalt meg evek ota pepitaban ugyanez , ami nem nagy (10 mrd feletti) projekt, hanem inkabb helyi (onkormanyzati) ott azt hoz el amit akar, kozgep kicsiben.

gyakorlatilag mindket dolog arrol szol hogy az eu- s forrasok (merthogy ez mind eu-s penz) hogy csorog abszolut iranyitottan valakik zsebebe, verseny nelkul.

ez jobb oldalon nem szur szemet, nagy boldogsag szokott lenni, mintha az a par szaz milliard nem szamitana, mert ez ugye magyar vallalkozas.
a legjobb erv pedig max h bezzeg a colas meg a hidepito meg a strabag a szocik alatt ugyanezt csinalta, de valahogy ettol en meg ugyanugy nem vagyok boldog, ez nem legitimalja a lopast, es nem erv csak ujjal mutogatas, raadasul az volt h emiatt lettek ok levaltva 8 ev utan ami persze nem igaz , de akkor is nevetseges.
Ha egy állásra sokan, akár több százan is jelentkeznek, akkor nem valószínű, hogy csak egyetlen ember felel meg a tömegből. Mégis, csak egyet választhatunk, és szakmai alapon kell dönteni, egyre szűkíteni a kört. Néhány lehetőséget bemutatnék, ebből talán látható az…..
karnak 2013.09.11 03:21:43
@jobangel: megerositeni tudom, ketszer is volt olyan pozicio amit nem tudtam magamnak elhozni, igy 10 ev tavlatabol:

egy italforgalmazo vilagcegnel 4 nyelv tudasa volt kikotve valamilyen regionalis ar vezeto poziciohoz. (kozepvezeto szint volt egyebkent), konkretan angol+ szlovak+cseh es roman nyelvek felsofoku/targyalasi szinten, emelett plusz nyelvek elonyt jelentettek. persze jog es vagy kozgaz stb.
raadasul volt vonalam a ceghez, a hr-essel beszeltem h sok mindenben megfelelek, de ebben nem, ez mennyire nezheto el, jelentkezzem-e ha igy is van ertelme?
azt mondta a hr-es h felevente meghirdetik az allast, mert a felsobb vezetes szerint ezt egy ember tudhatja. beszeltunk osszegekrol is, az meg nevetseges volt az elvarasokhoz kepest, azt is tudta, mondta h ket eve nem talalnak embert, hiszen nincs ilyen ember, aki ennyit tud az meg reg 5-6x ennyit keres de nem tudja meggyozni oket, leirta, javasolt, beszelt de hajthatatlanok.

masik ilyen is fura mod ez a regionalis ar szakerto volt, csak banki szektorban, ott jog ES kizgazd veguettseget vartak el, megpedig olyan elo jogismerettel, ami a cseh+szlovak+magyar+roman+lengyel (!) jog elo ismeretet jelentette.
na most ezt ugye az adott nyelv nelkul nem igazan lehetseges..ott szemelyes interjun voltam, igazabol 3-4 ember munkajat vontak ossze, mert kitalaltak h az egy magasabb fizetessel milyen jo. a hr-es tudta, a szakmai vezeto tudta, a tortenet uaz volt, egy eve kerestek, neki interjuztatni kellett, ment az ideje, stb.
azon nevetgeltunk harmasban az interjun h ha valaki ezt a tudast hozza akkor valamilyen nemzetkozi ugyedi irodanal, vagy annak partnerekent 8-10 szeres osszeget konnyeden szabadon megkeresne.
hosszabban mar nem irnam meg filozofalnek h a hr-es vagy szakmai vezetok mennyire hibasak ebben, de ez volt.

masik pelda amit szoktak emliteni h a tanacsadoknal sima szondazas van.
Valamelyik nap eszembe ötlött, hogy basszus, egyre nagyobb az elmaradásom 2013-as filmek terén, ideje tömbösíteni! Jöjjön három film az idei évből! Az egyiket láthattuk moziban, a másodikat itthon csak DVD/BD-n adták ki, míg a harmadik (egyelőre) elkerülte hazánkat. 1.…..
Itt is Közgép, ott is Közgép, de még amott is! A csapból is a Közgép folyik, miközben a gazdasági zseninek kikiáltott Simicskát legalább annyira lehetetlen elszakítani az állami megrendelésektől, mint szopó kisbabát az édesanyja mellétől. Sokak számára talán…..
karnak 2013.06.27 19:28:36
@Távmunka blog: vegyes vannak eszközei, de ebben ugyanolyan mint a tobbi fovallalkozó, nagy reszben alvallalkozók végzik a munkát.
(ez nem baj, mert a felelősség pl a fovallalkozoe, nala landol a penz, de ha a 4 korben valaki elbassza a szalagkorlatot es nem atadhato az ut, akkor neki kell megoldania)

normal esetben gyakorlatilag a szerepe a sajat szervezete, a beszallitok szervezese, a forrasok biztositasa, es ilyesmik, idealis esetben kapavagast sem vegez.

az van, hogy a kozgep korabban is dolgozott pl fideszes onkormanyzatoknal, akkor is milliardos bevetele volt (régebben 10-15), de ott aktivan is dolgozott, ezert volt epitesi tevekenysege...jelenleg mar ez teljesen elhalt, de nem is lehet nagyon maskent, a sajat teljesitmenyt ilyen volumenben nem lehet realizalni.
karnak 2013.06.27 19:33:15
@J.László: mindig erosodik, itt semmi nem szamit.
most kell fizetni a tankonyvet? nem baj. emelik az ilyenolyan adot? nem baj. femgas jeloli a benzint valahogy valamennyiert? prsze nem baj.

minden egyes nap van valami olyan tortenet ami mondjuk 2007-ben orszagos tuntetes es nepszavazas tema lett volna oriasi botranyokkal, nem unalmas a musor, csak elmentek a nezok, maradtak itt azok akik vallasi fanatikusan vedik hogy minden szarabb, minden osszeomlik, mindenert tobbet fizetnek de onigazolast talalnak az eu fantomharcban meg hogy elmultnyolcev.
karnak 2013.06.27 19:36:15
@J.László: ha lenne minimalis ertelem a szavazokban, akkor egyertelmuen ugy kellene lennie es nem karorvenkedhetnel itt, vagy orulnel annak hogy a biztos szavazoknal vezet boven a nagy párt, de az emberek kb 75%-a azt mondja h minden rosszabb, es ugy szamol hogy rosszabb is lesz (es ezek jelentos resze a fideszre szavaz, ami vicc).

ez a két szám szerintem árulkodó, jellemzi azt aminek te itt annyira orulsz: szar az embereknek de a fidesznek jo.. te meg ennek orulsz.
Sok olyan kérdés érkezik hozzám, amikor az önéletrajz bizonytalan pontjairól kell eldönteni, beírjuk-e vagy sem az álláspályázati anyagba. A hozzám fordulók bizonytalanul leírják, hogy pl. szakmunkásként végzett, de már van egy olyan OKJ-s végzettsége, amivel irodai munkát…..
karnak 2013.05.29 03:42:32
@Netszamuráj:

hat ez micsoda vicces comment... de ne aggodj, en is ugy tudom, hogy a humor a gyenge emberek fegyvere!
Mark Burnett és Roma Downey nevére aligha jönnek izgalomba milliók, holott a brit házaspár összvagyona közel 300 millió font. Ezzel a leggazdagabb brit tévések és filmesek listájának élén állnak, megelőzve mások között Michael Douglast és Catherine Zeta-Jonest. A Sunday…..
karnak 2013.04.15 03:49:29
@strucc007: 225 m £.
nem ismerem a forrast hogy itt csak parokrol van-e szo azert nem szerepel.
       Aki esetleg nem tudná, a Magyar Hírlap gyakornokaiból toborzott rezsimbarát Tutiblog nem találta elég csinosnak Kim Lane Scheppelét, a Princeton University professzorát. Mielőtt az Olvasó felháborodna a nullponti energiával szélhámoskodó Széles Gábor…..
karnak 2013.04.13 02:13:52
@Kelly Pinkham: az ilyen idiotak tenyleg azt gondoljak hogy teljes eu parlamentet, bizottsagot, usa-t, imf-et, gazdasagi szamujsagirokat, befektetoket,... akarkit egy 10 millios erosen szar helyzetben levo, gazdasagilag gyakorlatilag jelentektelen orszag 15%-os tamogatottsagu partja befolyasol? komolyan?
karnak 2013.04.13 02:56:20
@Kelly Pinkham: es ...ugyanekkor a fidesz elveiben meg liberalis part volt mint az szdsz csak epp nulla befolyassal barmire, mikiegerekkel., teszem hozza nem nagyon emlekszem h adernek, orbannak es kovernek gondja lettek volna az alkotmannyal akkor.

mindel tobbet irsz annak rosszabb latni h teged latnak bennunk kint, es szetrohad az orszag amiben elek miattatok, miattunk.
JobAngel Szépen felmondani 2013.04.10 09:00:00
Olvasói témajavaslat alapján szedtem össze pár tudnivalót a felmondásról. Mert a munkavállalói felmondásra tekinthetünk úgy is, mint a sikeres álláskeresés egyik lépésére. Ezt is lehet úgy csinálni, hogy a jövődre pozitívan hasson, és úgy is, hogy komoly problémákat…..
karnak 2013.04.11 01:01:58
@fidesz = népirtó csőcselék: mert hat minden helyzet egyforma, minden ceg es minden vezeto egyforma...

azaz mindig a legjobb verzio meg se probalni egyezetetni, mindig a legjobb mindenkit elkuldeni az anyjaba. ez biztosan igy van, hasznos tanacs!
karnak 2013.04.11 13:36:43
@fidesz = népirtó csőcselék: nem feltétlenül. vannak azért olyan munkakörök és olyan cégek, ahol egyszerűen nem az a váltás oka, hogy a jelenlegi helyen minden szr.

.. egyszeruen a masik ajanlat jobb, jobban tunik, de lehet hogy rizikosabb hosszu tavon. (pl mas a termek, vagy magasabb a fizetes ha minden osszejon, de ha nem, akkor nem, stb)
JobAngel Kincskereső közvetítők 2013.04.08 07:00:00
Mint már egyszer saját történetemen keresztül bemutattam, a toborzók, közvetítők érdemi segítséget tudnak nyújtani az álláskeresőknek az álláskeresés folyamatában. Az álláskeresők oldaláról egy toborzó, közvetítő cégről legtöbb esetben csak annyi látszik, hogy kapott…..
karnak 2013.04.09 19:25:27
# kommentek:

azt azért látni kell, hogy az alkalmas és jó jelentkezők (gondolom 2-10 fő):
- elég gyorsan (2-4 nap max) visszajelzést kapnak és új körre időpontot; akinek nem szólnak vissza (ha közvetítő, akkor valszeg valami profession/monster/cvonline hirdetés, ergo cca 100-400 ember) az esetek 99%-ában nem kap visszajelzést, ergo a vissza nem jelzés a visszajelzés, ennyi. lehet morgolódni, de vélhetően a cégnek a visszajelzés 333 embernek nemleges válasszal (esetleg arra miért nem kérdéssel, plusz válasszal, stb) ráfordítás, idő, költség, munkaóra, egyebek. ez a mai piaci helyzetben nincs benne a megbízó által fizetett díjban nincs benne.

- ha nem alkalmas az illető, akkor hiába kérdez, hogy hogy áll, legtöbbször nem kap valós választ (hacsak nem volt szimpatikus az interjun mas okbol), hiszen velhetoen a neki adott infok mar nem tartoznak ra.

- szoban, telefonon nem szokas elmondani, hogy sajna nem ő. az esetek egy részében felesleges körökbe torkollik, "miért", anyázás, stb. ez nincs benne az időkeretben és mivel a nem az nem, ezért elkerülik ezt a helyzetet. ez sztem érthető. emailben van amelyik cég jelez, sablonlevéllel, aki tényleg keres, annak azt sem jó olvasni.

- a szakmaiság sokszor gond, ez sajna igaz, de megint nem erről szól a poszt.

- sajnos az ügyfél szűrés nem mindig tortenik meg, plane igy valsagos idoben, mostani peldak, hogy a cegek a megbeszelthez kepest mar mast mondanak a 2. koron, a vegso ajanlat pedig egy 3. verzio. ez zavaro, persze lehet egyeztetni a ceggel, de akar a tanacsado ceggel is, hogy o mit gondol, de sajnos ezt vagy kevesen engedhetik meg, vagy ugy gondoljak hogy kevesen engedhetik meg, szerintem akit kivalasztanak (ha normalis munkarol beszelunk persze) abba fektettek annyi energiat, hogy lebeszelheto ha a konstrukcio romlik.
karnak 2013.04.09 19:31:32
@Bartush: ha ilyen van akkor mindenkeppen te tanacsold neki hogy hogy legyen (pl xy-nal mar kitoltottel tesztet, beszelj vele, hogy mi a helyzet es hogy adja at wz-nek a tesztet, vagy ilyesmi, epp ismerosommel tortent 2 hete ilyen. meglett a teszt, minden megoldodott nem kellett 2x kitolteni, raadasul annal 2. korre is ment, ergo jok voltak a tapasztalatok a masik interjuztatoval).

sokszor sajnos tapasztalatlanok az ott dolgozok, ha nem abszolut rutin a dolog, nem a megszokott metodus van..

ilyenkor az o kezuket kell fogni, vagy segiteni oket a helyes utra talalni. ugye ok is emberek, akar butak, akar tapasztalatlan fiatalok is lehetnek, csak a munkajuk miatt az elvaras veluk szemben olyan mint egy igazi fejvadasszal szemben, pedig nincs igy. (ok sem keresnek milliokat es nem 20 eves mindetlatott emberek)
A cikk vendégboggerünk, Ingorion munkája. A cliffhangernek, vagyis függővégnek, wtf-nak, az olyan történésnek, amely után órákig, jobb(?) esetben napokig, hetekig céltalanul kóválygunk az emberek között, minden médiumban – filmekben, sorozatokban, regényekben és…..
karnak 2013.04.09 04:40:54
@JeszKar: mer' a lost pl nem:)
Piackonform – egy jelentés nélküli szó karrierje „Meglepő”, hogy piackonform módon él jegybanki eszközeivel Matolcsy, harsogja az Index. Elsőre persze értem  az unos-unt zsurnaliszta véleményvezérkedést. Matolcsytól legalábbis a Téli Palota ostromát várta volna az…..
Szemünk láttára bontakozik ki a nagybetűs Mesterterv - Matolcsy immáron jegybankelnökként tereli gazdaságpolitikánkat a "sógor, koma, jóbarát" rendszer, az ad hoc jellegű beruházási boom és a kínai modell felé. Az elnök szerint a nemzeti banknak három fő célt kell követnie,…..
karnak 2013.04.05 17:33:22
@politikus-omm: kurvára nem, miért tenné, ha nem teszik kötelezővé, magyarázd már el, mert mint 20 éve pénzügyi szektorban dolgozó biztos hülye vagyok.
karnak 2013.04.05 17:39:34
@politikus-omm: @Doctor Klauße:
mint írtam nem kötelező, hacsak az állami tulajdon miatt nem kötelező.

nem bukik rá senki mert nem éri meg a 2% és pont.

másrészt azért nem az mnb csinálja mert a bukott hitelt a bank nyeli be, és mindig van bukott hitel.

egyebkent van allami bank, mfb, finansziroz az mv zrt is, csak nincs apparatusuk erre.
nem sokat tudsz arrol hogy hogy mukodik egy bank, gondolom szerinted csak bemegy az ember, kitolt ket papirt, es kap penzt a semmire? persze.

egyébként van ilyen program évek óta, csak nem 2% hanem 8 ahogy írtam, ott az állam 4%-on ad forrást, egy csomó pénzt ki is nyomtak, de aki nem kap hitelt nem azért nem kap mert drága, hanem mert nem hitelképes.
karnak 2013.04.05 17:44:23
@politikus-omm:

te tenyleg sem olvasni sem tudsz sem nem ertesz hozza, de nagyot mondani meg okoskodni az megy bmeg.

az mnb null közeli kockazatot vallal, ez a lenyege.

a hitelt meg ugyanugy a kerbank adja, o donti el, kinek, ki tudja visszafizetni, kinek eleg jo a fedezete, stb. ha rosszul dont es buko a hitel, akkor az mnb-nek a toket meg vissza kell fizetnie.
Viszonylag sűrűn kapok a fenti kérdéssel, rosszabb esetben állítással e-maileket, Facebook megosztásokat. Döntő többségüket el szoktam intézni annyival, hogy marhaság, de ez a minapi gyöngyszem akkora állatorvosi ló, hogy - a blog szokásos témájától eltérően - megéri kicsit…..
karnak 2013.04.04 04:32:46
@Nagykamat Bank: egyertelmu hogy a torlesztes egyben elismeres. ha nem igy lenne akkor milyen jogcimen torlesztene, mire fel utalgat, vagy nem keri vissza az altala elutalt osszeget?

ez az egyik leghulyebb erv amit hallottam.

miert kell jogaszkodni ha vki nem ert hozza?
karnak 2013.04.04 04:38:37
@AXERMIX Pertársaság: semennyiben. ha letezo meghatalmazott letezo meghatalmazottjarok van szo, a szerzodes semmissegetol ez rendkivul messze all, ez egy adat a szerzodesben ami igazabol semmit sem befolyasol, es valoszinuleg elegge egyedi vagy ritka eset.
Brooke Shields New York egyik legdivatosabb negyedében, a Hamptonsban talált magának új otthont. Nem is akármilyet, hiszen az 1920-as években épült ház minden igényt kielégít – és még jól is néz ki. A hat háló-, valamint hat teljes és két fél fürdőszobás ház a New…..
karnak 2013.04.02 04:51:46
@igi1: izlesek, de ha mar ilyen konkretan csak az lehet amit irtal:

- miert nem jo a kek, mitol lenne a barna-bezs-stb melle egy barna/bordo/voros valami jo?
valami fokuszpont kell, pont ezert van ott az a babakek (telefonon kb az)

- ugyanez a barna szekekkel, miert is hiba? nem mondom hogy tokeletes minden, de a barna szekek teljesen jok, nagyon mas szint nem is lehetne, ha az is a feher kornyeken lenne elveszne, ha valami vadabb akkor nem ebbe a hazba valo lenne. teljesen jol megtori a teret ott ahol kell.

ezek is tenyek mert ezt meg en jelentem ki, es nyilvan a kinti lakberendezok idiotak lehetnek csak..
karnak 2013.04.02 16:06:03
@Egri János, kvíznagymester:

az hogy ostobaságot hordanak itt össze, nem azt jelenti, hogy a kioktatásra, meg a lehülyézésre jogosítana fel...

az tényleg jó hogy felhívod a figyelmet, vagy megosztod a tudásod, de ha ők veszik a fáradtságot hogy blogot írjanak, akkor talán az olvasó is veheti, hogy ne küldje el őket a faszba, szerintem lehet ezt normálisan közölni, tehát nem a hiba kijavításával van gondom, hanem a közlés módjával.

persze szabadság van, lehet mondani bármit bárhogy, de nem látom hogy attól nagyobb ember lennél, mert idiótázol egy kommentben, pláne ha igazad van.

másik komment, ízlések: épp hogy nem vitatkoztam, a kommentelő úgy írta le a véleményét egy bútor színéről, mintha valami dogma lenne az amit ő gondol, de legalább is a belsőépítészet alapszabályát szegték volna meg egy kék kanapéval.

erre próbáltam rávilágítani... attól mert ő leírja hogy pl. szar a barna szék, még nem lesz tény (szemben az acre kérdéssel), pláne ha nincs is igazán igaza.

arra igyekeztem felhívni a figyelmet, hogy ha én leírom hogy "de" akkor az egy másik tény? ha két tény van, akkor az nem tény, mert azok makacs dolgok, azok vélemények, ép ez volt a lényeg.

és nem vagyok valami egérlelkű valaki, csak néha jó lenne ha valakinek van ismerete valamiről nem hülyefaszozna és tudálékoskodna, de tényleg.
karnak 2013.04.03 04:08:51
@Egri János, kvíznagymester: nezd igazad van mindenben, ha mar foglalkoznak a temaval tudniuk kellene, egy ilyen hulyeseg sokat art mert masok meg nem tudjak es igy lesz a quarterbackbol hatved, mindent ertek en, de hat itt megiscsak emberek masok puszta szorakoztatasaert sztem ingyen faradoznak, na, csak ez volt a lenyeg, ha ezert penzt kapna valaki jogos lenne.
A témajavaslatot és ezt a linket egy olvasóm küldte nemrég. A linkelt cikk szépen összegyűjtötte az álláskeresők legégetőbb kérdéseit, át is vette minden komolyabb portál. Választ viszont nem adott a felvetett problémákra, ahogy ez oly’ gyakran megesik ilyen cikkek esetén.…..
karnak 2013.03.21 01:10:01
@karnak: kieg: nem csak a penz kellett hanem a valamit teves is, mert h segitettem ismerosoknek alkalmankent penzugyi / jogi kerdesekben, megirtam szivessegbol egy-egy kozbeszerzest, stbstb annyira lenullazott agyilag hogy a barmit csinalni is jobb volt.

es nem azt mondom egy szoval sem h ettol en valami nagy ember vagyok vagy masnak is ezt kene tennie, csak egy pelda egy adott helyzetre amit jol ismerek.

egy normalis vilagban nem kene bufeznie az ismeroseidnek, meg nekem sem kellett volna tengeni-lengeni tulkepzettseg miatt egy evig.
karnak 2013.03.21 15:37:11
@levendulabandi: ismerősnek volt büféje, ő persze tudta, de a többiek nem, a volt beosztottam meg gazdaségi igazgató lett vhol, ő meg segített a masik helyen, ugyanaz a helyzet.

ha kellett volna, természetesen hazudok.:)

a mostani alap cv-m is olyan, hogy ki van hagyva belőle x dolog (felügyelőbizottsági tagság régebben, egy ügyvezetői (stróman, irreleváns) pozíció, stb).
senkit sem érdekel, túl sok, ha olyan helyre mennék, amire úgy általában cv-vel lehet jelentkezni.
karnak 2013.03.21 18:25:59
@levendulabandi: de ahogy irtam, a mostani sem tartalmaz mindent, illetve ha olyan helyre jelentkeznék mint ezek, vagy egy mekibe, akkor egyértelműen hazudnek.
Azt tapasztalom, hogy az álláspályázati anyag összeállításakor motivációs levél okozza a legnagyobb gondot az álláskeresőknek. Találnak ezernyi sablont a neten, használják is. Így lesz mindenki csapatjátékos, problémamegoldó, jó kommunikációs készségű, önállóan…..
karnak 2013.03.13 04:31:27
@jobangel:
eleg egyoldaluan irsz ami persze ertheto.

az ellenerzeseknek azert szamos oka van:
az allaskeresok sablonokbol epitkeznek, lozungok vannak mind az onletrajzukban mind a motleveleikben.. azt hiszem ha vegignezi valaki a keresleti oldalt, nem kell 10 perc hogy lassa a hirdetesek ugyanilyenek.
az ajanlat.. versenykepes fizetes, fiatalos csapat/akarmilyen munkakonyezet.
a feladat a portfolioba tartozo
ugyfelekkel kapcsolattartas, akvizicio, stbstb, ha nem ugyanaz a szoveg szorol-szora, mar felkapom a fejem.

jo lenne azt hinni hogy az ezzel foglalkozo emberek nem gondoljak azt h bar a palyazo tunjon ki es legyen kulonleges, basszon qr kodot (ami egy vicc, talan jopoga volt 2 eve bizonyos szakmaknal) a cv-jere, motlevelre, de neki nem kell, o kopipesztezhet a vilag elott, es hogy o az ugyfelet/ceget kepviseli ez elfelejtodik, az persze lehet sablon.

ha normalis vilagban elnenk, akkor mindket feltol elvaras lehetne ez, de ez kettos merce.

megegyszer ismetlem, a hr-esnek dolga lenne, hogy a JO jeloltek figyelmet felkeltse, a poziciot erdekesse tegye, mint amennyire ezt elvarja. hat nem itt tartunk.

masik dolog hogy igen, vissza lehet kerdezni, de 90%-ban marketing asszisztensnek nevezik azt az asszisztenst/titkarnot akinek majd dolga lesz a facebook frissitese, esetleg a weboldalra kepek kirakasa.
ilyen pozicioban nevetseges a "mi a marketing" kerdes, semmire nem jo, csak megalazni a jelentkezot, mikor mar eleve tudja a hr-es (mivel ez a dolga) hogy nem ot keresi.

a hr-esek altalaban a szakma szegyenei, nagyon sok interjun vagyok tul, a 10%-ot sem eri el azok aranya, akiket szakembernek nevezek ezen a teruleten.

en tobb interjun alltam mar fel, mert ha en nem sablonbol dolgozom, akkor a "hr-es" egy felsovezeto kereseskor az elozo ugyvezetoi poziciom kapcsan ne azt kerdezze meg, hogy mi volt a kedvencem abban a munkakorben, mit szerettem csinalni. (ezt miutan elmondtam neki h tulajdonosa/ugyvezetoje voltam egy 15 fos, villamossagi nagykereskedo cegnek). ez komoly, ettol ert hozza? ettol valaszt ki engem, mit szerettem csinalni?

biztos leszurte h visszakerdeztem erre, hogy ez komoly kerdes-e; es a valasza "akkor azt irom hogy nem tudja megfogalmazni", erre en felalltam, de ez csak egy pelda.

azt gondolom h a fentiek miatt nagyon sok ellenerzes van, aminek egy jo resze megalapozott.

az is igaz hogy az emberek nem ertik a hr szakma lenyeget, valoban, ezek az interjuk nem szakmai kivalasztasi korok, de azokat is ki kellene valasztani akik kivalasztanak, es ez egyelore itthon abszolut nem igy megy.
(teszem hozza en magam evtizeden at nagyon sokszor interjuztattam is)

szoval amig a hr-es valojaban a sajat teruleten nem szakember, es nem tesz semmi olyat amit elvarna a jelentkezotol, addig ez nehez ugy.

.. es keretik nem valami ellenseges tamado kommentnek felfogni a dolgot, emiatt en szomoru vagyok, mert sok hr-es, sot fejvadasz ismerosom van, akik felsovezeto-kivalasztasban dolgoznak, 2-3 nyelven a relevans szakmarol tudnak beszelni a jelentkezokkel, illetve olyan szakmai reszletekbe is bele tudnak kerdezni ami szamit.
a hr-es tehat nem attol jo hr-es, hogy sablonokban gondolkozik, egydimenzios, de elvarja hogy az asztal masik oldalan csoda tortenjen, ez valami tevedes.

a motlevel kapcsan: ha nem hallanam surun h a 400 beerkezoet ugy sem olvassak el mert nincs ra ido, akkor ennek lenne ertelme.
nem lenne ordogi kor, mert akkor nem egy kotelezo szar lenne ugy ahogy leirtad - sablon, semmitmondo; igy meg sajnos ertelmetlen.
(erre is van nehativ peldam, regebben egeszen konkret iparagi tapasztalatokat irtam le, erdekessegeket amik kapcsolodnak a munkahoz, a hirdeto ceghez es hozzam (dolgoztam veluk/nekik, amit irtak mint feladatok mit-hogy, stbstb) az interjun kiderult h persze el se olvastak, es meg azt se mondta a kollega h elnezest de keves volt az ido, egyszeruen csak baszott ra.

idealis lenne ha amit irsz mukodne.
karnak 2013.03.13 04:45:01
@Mrs. Jackman: ezt irtam jobangelnek is, de ha egy konzervativ ceg masik hirdetesbol kopipesztezi a pozicio leirasat, versenykepes fizetes bullshittel, akkor egy 35-ik majmot fog kapni a tobbi koze, amit annyira motival a ceg mint forditva.
elvileg itt az egymasra talalas lenne a cel, de olyat meg alig lattam.
(pl a szuper munkatarsat kereso cegnek le lehetne irni a hirdetesben hogy a mot levelben fejtse ki ezt es ezt, de sosem veszi senki a faradtsagot hogy a sajat elvarasait megfogalmazza, pedig idot sporolna, illetve jobb szuresre adna modot.)