Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dinigon

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van két ország, Magyarország és Ukrajna, amelyet jelenlegi diktátoruk kelet felé, Orosszország felé, Putyin ölébe akar tolni, és el Európától, el az EU-tól. Van egy ország, Magyarország, ahol nemsokára választások lesznek, és ahol eme választásoknak talán ez lesz a…..
Gyakran még középhaladó szinten levő nyelvtanulók is habozva felelnek arra a kérdésre, hogy Do you speak English? Esetleg némi önmarcangolás után kimondják, hogy yes, de hozzáteszik, hogy a little. Vagy elkezdenek kertelni, hogy igen, de nyáron nem volt angolóra, ezért sokat…..
dinigon 2010.07.31 00:34:59
Csúnya magyarsággal: Akarni elmagyarázni és akarni megérteni.
Jól elboldogulok munkám során az angollal, pedig a szókincsem csapnivaló és túl akarom (akartam) bonyolítani a dolgokat. Mivel legritkább esetben beszélek angollal, a telefon végén mindig akcentus van, legfeljebb jobb nyelvtudással. Ha elérsz egy szintet egy nyelvben, onnan jó ha szépen beszélsz, mert azért csak azt szeret(né)i minden nép hallani, hogy idegenként is milyen szépen beszéled a nyelvét, de nem a legfontosabb.
Az én helyzetem egy másik nyelvvel, az orosszal érdekes, mivel félig orosz vagyok. Namost hiába beszéltem én hamarabb oroszul mint magyarul, egy idő után mikor bekerültem oviba, bölcsibe, suliba és édesanyám is megtanult végre magyarul rendesen (ma már majdnem akcentus nélkül beszél), nem beszéltem csak magyarul. Kivéve havi kétszer tíz perc nagyival telefonon. Ugyan nekem tanítottak még oroszt, de szinte automatikus 5-ös voltam. Nem felejtettem el, de rettenetes nyelvtannal és nagyon durva akcentussal beszéltem. Aztán gondoltam egyet, nyelvvizsga-felkészítésre mentem egy tanárnőhöz és ő helyrepofozta a nyelvtanomat. Elkerültem dolgozni egy szín oroszokkal teli céghez, és reggeltől estig csak oroszul nyomtuk. 2 hónap múlva, mikor a kollégám felhívott és elkezdtünk beszélni, nem tudott hova tenni, azt hitte más vette fel, úgy kiegyenesedett a kiejtésem. Ott nyomtam 1 évig és úgy rendbe jött a kiejtésem, hogy oroszok, ukránok mindig kérdezik, hogy mikor költöztem át, meg honnan. Állítólag úgy beszélek mint egy moszkvai csak szleng nélkül. Ez volt tíz éve és azóta is tartom.

Soha az életben nem voltam Oroszországban (sajnos), Ukrajnában is csak Kárpátalján.
Viszont észrevettem, hogy részegen kijön az akcentusom.
Üdv. Néma Bob vagyok, és ezzel a poszttal szeretném felkészíteni/támaszt adni férfitársaimnak, akiknek még nem volt része az inváziós sereg támadásában.   Május végén, június elején újra kinyitnak a strandok: a mindenféle korú és származású fürdőzők serege…..
dinigon 2010.06.18 11:26:01
@lárvalányhaj: + rakodás közben elhajítanak minden eszközt amikor ott a sziesztaidő. Szieszta után meg mindig más dolguk akad.
„Ami a szexet illeti… valahogy megjátszotta magát: mintha valamilyen szerepet alakítana” – következő mesélőnknek a tegnapi poszt kapcsán jutott eszébe saját kalandja. Nem merül el a rejtélyes női pszichében, pusztán levonja a rá vonatkozó következtetést.…..
dinigon 2010.05.14 23:27:48
A képen látható Alyona Osmanovát -aki szerintem teljesen normálisan, egészségesen néz ki- ugyanis így szerződtette a Ford modellügynökség 'dundi' divíziója, a Ford+.Van pár indulatos mondat a tarsolyomban arról, hogy ha ő már plus size, akkor a normális testtömegindex…..
Fura ez, kérem szépen, az oroszoknál valamiért működik az, ami nálunk nem, azaz fognak egy amerikai sorozatot, megveszik a remake-jogait, átültetik helyi viszonyokra, helyi szereplőkkel, és nem lesz kínos, mint a Bándiék Budapesten vagy mi a hátam, tetszik tudni, a Rém rendes magyar…..
dinigon 2010.04.10 18:36:54
@Рихард: Még jó hogy végigolvastam a kommenteket, leírtad nagyjából amit én is akartam.
A 9. rota egy óriási film - megvettem DVD-n direkt -, de megannyi egyéb filmet is lehet említeni - Brat, stb.
Ami az itthoni vetítéseket illeti a Pétervári banditák - asszem így fordították - volt a Dunán az első "újkori" orosz sorozat. Személyes kedvencem a Krot volt.
Azért jellemzően ezek a nagyon jól megcsinált sorozatok, filmek. Maffia elleni harc, csecsenföldi háború, másidik vh, Afganisztán.
Az első érthető, a többire pedig az emberek büszkeséggel, nosztalgiával, és szomorúsággal néznek. Mindez pedig azért van, mert arrafelé eszméletlen nagy a katonaság respektje, tisztelete. Meg hát az "orosz lélek".
Na de vissza a témához: Ezek is jól fognak sikerülni valszeg, de ha nem, majd más. Van ilyen is.

Aki a sorozatokra kíváncsi annak gugliba következőt: смотреть онлайн "eredeti cím"

Nem árt egy kicsi orosz tudás, de könnyen megtalálható bármi.
dinigon 2010.04.11 13:52:07
@sixx: Megnéztem a DVD-n, dobozon rajta van, hogy van angol felirat, de a korongon nem leltem.
Ha lesz egy kis időm, lehet nekiugrom a fordításnak, ha már egyik kedvenc filmem.

Egy lakott bolygó: Próbáltam volna megfogalmazni, de egyetértek az alábbi bejegyzéssel - bocs hogy más blogjából idézek:
asanisimasa.blog.hu/2009/10/09/egy_lakott_bolygo_inhabited_island_2008_2009
Van az ISS-en egy japán, akinek úgy jár a keze a fényképezőgépen, hogy azt turista honfitársai is megirigyelnék, ráadásul tolja ki az egészet a twitpic-re. Így látta például az északi fényt:   Ezeken nagyon jól látható, milyen hosszú expozícióra van szükség,…..
dinigon 2010.04.08 16:53:59
@Linkovic Csumoszky:

Köszi, de tisztában vagyok mindazzal amit írtál. Kb. a 80-as évek közepe óta bújom az űrhajózással kapcsolatos magyar, de elsősorban orosz nyelvű cikkeket, stb-t. De azért aranyos vagy a felvilágosításért :D
Ja és nagy mázlid van, hogy végül a csajod is kiolvadt Link, mert egyedül szar lett volna a jelenkor.
TradeMark beszámolója után pedig folytassuk csurosandraséval.   A szalagavató Bakta Lóránt Szakközépiskola és Gimnázium, 12. c. osztály Minden ember életében eljön a szalagavató pillanata. Mindenki erről álmodik, a megtörténtéig. Utána tilos róla beszélni. Most mégis…..
 A bejegyzés aktualitását az adja hogy napra pontosan 1 hónap van még a választások első fordulójáig. Mielőtt  írásomba belekezdenék fontos kifejteni egy tényt: én mindenkit arra buzdítok hogy menjen el szavazni és érvényes szavazatot adjon le arra a pártra…..
A skót sörök hagyományosan erősen malátaízűek, hiszen a maláta a whiskyhez amúgy is jó minőségben és nagy mennyiségben rendelkezésre állt, a komlót viszont importálni kellett, a skótok meg ugye nem egy pazarló népség. Erre utal az is, hogy a sörök erősségét nem fokokban…..
A címben szereplő kérdést Balage tette fel úgy általában az autósoknak, miután megelégelte, hogy rengeteg olyan autó jön vele szembe mostanában, amelyiknek csak a fél lámpája világít. Sokan "megoldják" a problémát a ködfényszóró bekapcsolásával és ezzel le is…..
Ha van nehezebb feladat, mint kiválasztani a világbajnokságok történetének 10 legjobb csapatát, az a 10 legjobb meccs összeállítása. A gond csak az, hogy ilyesmit nem lehet csapatmunkaként összerakni, mert - bár az első öt helyezettben jobbára mindenki egyetértett - a listáinknak…..