Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Andor Márton

251 bejegyzést írt és 424 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
McCain szenátor nyilatkozatából, ahol Orbánt Putyinnal ágyba bújó neofasisztának nevezte, kiderült, hogy már az amerikai jobboldalt is a magyar, de legalábbis a nemzetközi baloldal pénzeli. 2008-ban Orbán Viktor még a legnagyobb elismerés hangján nyilatkozott a szenátorról, aki…..
Sárdobáló Három tény 2014.04.04 19:21:44
A "Kormányváltás" jelszó alatt futó tömörüléssel kapcsolatban nincs olyan vélemény, amely szerint ez a jelszó ne üres hazugság volna. Aki a "Kormányváltás"-ra szavaz, az tudja, hogy a kormányt ezek a pártok nem fogják leváltani. Az ilyen értelmű szavazatnak van értelme, de…..
Egy katolikus paptól hallottam ezt a nagyon bölcs mondást: "a szabadság nem csupán azt jelenti, hogy lehetőségünk van bármit megtenni, hanem azt, hogy képességünk is van a végtelen lehetőségekből kiválasztani a leghelyesebbet". A pap átugrott azon az apró bökkenőn, hogy ebből…..
Sárdobáló Alulról szerveződik 2013.03.27 11:00:00
Alulról szerveződik az egyetem. Tegnap két kiváló előadást egy kiváló vita követett az ELTE-n, és még csak nem is a kar, pláne nem az egész egyetem, csupán egy intézet szervezésében. A dolog kiváltó oka a hírhedt matricázós eset volt, mely mutatta, hogy a HÖK-ből kidobott…..
Horváth Andor Márton 2013.03.27 21:42:19
@Larry Silverstein: Megtörtént százszor? Nem emlékszem olyanra, hogy ilyen szintű kulturális eseményen olyan szinten kulturálatlan emberek jelentek volna meg, mint azok a "gárdisták".

Másrészt: a "magatokfajtának" (és itt nem származásbeli különbségre célzok) miért kell mindig pont Izraelt felhoznia példának? De jó, hozzuk fel. Izraelben a társadalom nem működik normálisan. Egy lassan évszázados fegyveres szembenállás, szinte folyamatos háborús helyzet van, aminek egész népek látják a kárát. Izrael polgárai is, de egyébként az ideiglenes Palesztina lakosai a leginkább - hiszen nekik nincs jól működő gazdaságuk, és a többi iszlám ország és kitaszítja őket, de semmiképp nem fogadná be a menekültjeiket. Ez nem egy normálisan működő társadalom.

Ennek megfelelően, György Péter véleménye alapján, helye van az izraeli egyetemeken is a politikáról, társadalomról való diskurzusnak. Jól látod.

Azt csak mellékesen teszem hozzá, hogy Izrael ettől még természetesen nem a bűnös állam, és kormánya sem a legnagyobb bűnös azon a környéken. Szíria, Líbia, Irán, Egyiptom - ezen országok éppen aktuális kormányai sokkal meredekebb dolgokat műveltek az utóbbi években, mint amiket egy ilyen Netanjahu-féle pocsék szélsőjobbos kormány álmodni merne.
Horváth Andor Márton 2013.03.27 23:09:46
@Larry Silverstein: Olyan élvezetes a blogolás, az ember mindig tanul valamit.

Létezik "zsidó gárda"? Másrészt - én a "Magyar Gárda" szervezetet mindig idézőjelesen használom. Ők használják ezt a szót, én a nemzetünk érdekeivel és értékeivel is ellentétesnek tartom őket, illetve a "gárda" szó elit jellegével is szembeállítom azt az ál-rendet, amit ők képviselnek.

Tegnap egyébként nem csak zsidók voltak jelen. Viszont bátran kijelenthetem: csak olyanok, akik büszkék magyarságukra. Ha elolvastad a cikket, láthatod, hogy a kutatások szerint a magyarországi lakosság 70%-a nem antiszemita. Márpedig a zsidók aránya (nehezen mérhető) tudtommal 1% alatt van. Tehát: a "Magyar Gárda" kulturálatlan, a tegnapi résztvevő közönség, azaz az a kétszáz egyetemi diák, oktató és egyéb _tapasztalatom szerint_ kulturált volt. Ha ott lettél volna, magad is meggyőződhettél volna erről.

György Pétert nem kell szeretni ahhoz, hogy igazat adjunk neki. Amint szintén a cikkben említem, tegnap nem tudtam megállni egy oldalvágást, és hivatkoztam a cikket, amelyben Tatár György nevetségessé teszi a tudományos munkáját. Én magam is feltettem neki zavarba ejtő kérdést egy pódiumbeszélgetésen, ahol orbitális marhaságot mondott. De tegnap igaza volt.

Azt mondod, nem érdekel Irán vagy Egyiptom? Akkor Izrael politikája se érdekeljen, mert ahhoz bizony ezeknek az államoknak vaskosan közük van. A magyarországi zsidókról nem tudom, miért teszel ilyen kijelentést. Én csak rendkívül mérsékelten vagyok zsidó származású, életemben kb. kétszer jártam zsinagógában, és soha nem péntek este, mégis sértésnek és személyeskedésnek veszem utolsó bekezdésedet. Miért nincs értem bocsánat? Miért veszel engem egy kalap alá olyanokkal, akiket meg sem nevezel, és akikkel talán soha nem is találkoztam? Kikről beszélsz mégis? Engem akartál megsérteni a dédszüleim miatt, vagy kicsodát?

És melyik határon túli magyarról beszélsz? Arról, akinek én szerveztem anyanyelvi tábort már diákkoromban, vagy arról, akinek kettős állampolgárságáról támogató írást írtam ezen a blogon 2010-ben?

Van fekete és van fehér. Én az általad említett dolgokban nem vagyok fekete, pedig van zsidó származásom. Te viszont feketének tituláltál a zsidó származásom miatt. Ettől én nem lettem feketébb, te viszont igen.
Horváth Andor Márton 2013.03.27 23:52:56
@Larry Silverstein: Örülök, hogy sikerült meggyőznöm az értelmességemről - felebaráti szeretetből örülök.

"a nemzetetekkel ellentétes érdekű, igy igaz" - én tréfából szoktam mondogatni, hogy vannak francia nemzeti érzelmeim, de ez csak kultúrpoénkodás. Valójában egyetlen nemzeti identitásom van, a magyar. Ennek fényében értelmezd a saját állításodat.

A kutatásokról: Kovács András nagyon értelmesen magyarázta el, milyen fajtái vannak az antiszemitizmusnak. Azt hiszem, választ adott volna a te kérdésedre is, hogy kit nevezzünk annak. Én a tágabb értelemben vett antiszemitizmus statisztikáját használtam, és még így is 70% _nem_ antiszemita. Tehát a mérések szerint - és meggyőző volt a statisztikák szakszerűsége - az ország 70%-a nem utálja "a zsidót", vagy az ország 70%-át nem utálják "a zsidók". Egyik esetben a Jobbik kisebbségben van, a másik esetben pedig "a zsidók" nem utálják Magyarországot. Szerintem mindkét állítás igaz.

Sok szempontból egy kalap alá tartozom GyörgyPéterrel vagy Hellerrel. És pontosan akkora a zsidó identitásom, amekkora zsidóellenességgel éppen szembesülök. Nem ezt az egy-kalap-alá-vevést nehezményeztem. Te nem definiáltad pontosan azt a csoportot, "akikért nincs bocsánat". Nekem mindegy, mi a véleményed GyP-ről vagy Hellerről, de a fajgyűlölet kényes terület, úgyhogy hacsak nem az öncélú (intellektuális) rombolás a célod, érdemes pontosan fogalmazni.

Ugyanis nem, senkivel szemben nem baj, hogy zsidó a származása. Lehetnek zsidó bűnözők, de őket bűnözőségük szempontjából nem zsidó származásuk, hanem bűnöző voltuk köti össze. Részben keresztény neveltetésem mondatja velem, hogy a zsidóságot a bűnözőséggel összemosni - bűn, az igazi, bibliai értelemben. Ezért mondom, hogy kényes a téma, könnyű figyelmetlenül bűnbe esni - bár a bűnbeesésnek ez általános tulajdonsága.

A válaszaim részletességéből láthatod, hogy én is tisztelem az értelmes kommenteket. De az a véleményem, hogy súlyos logikai ugrások során vállalhatatlan állításokra jutsz. Lehet ezeket visszagörgetni, de egyáltalán nem tűnsz fanatikusnak, úgyhogy érdemesebb talán feltenni a kérdést: pontosan kikkel van bajunk? Melyik személyekkel? - és akkor kiderül, hogy igen, _valakik_ eljátszották a politika becsületét és Magyarország gazdaságát a demokráciánk első huszonpár évében. De ezeknek a _valakiknek_ nem közös a származásuk. Ennél rosszabb és bonyolultabb az összefüggés közöttük.
Sárdobáló Gyáva magyarok 2013.03.26 11:45:00
Sajnos nem lehet ezt kétségbe vonni. Ezek a matricázók bizony valószínűleg magyarok voltak. Pedig nem lehetünk büszkék rájuk. Ők maguk sem lehettek túl büszkék. Akik egy nyolcvanhárom éves öreg tanárnőtől megijednek, azok nem komoly nácik. Vajon Te, kedves Olvasó, kikkel…..
Sárdobáló Következmények 2013.03.18 07:00:00
Balog Zoltán megbánta, hogy átadta Szaniszló Ferencnek a díját. Védekezésül azt hozta fel, hogy nem ismerte Szaniszló múltját. Mi ennél a blognál jobbára amatőr módon foglalkozunk csupán politikával, mégis szerkesztőségi sörözéseinken évek óta visszatérő elem, hogy…..
Sárdobáló 12.12.12 12:12 2012.12.12 12:12:00
Ilyen se lesz még jó nyolcvannyolc évig: a dátumkijelzős órán mindenütt ugyanaz a szám szerepel. És még csak nem is kell keresgélni, hogy honnan lehet leolvasni az órát: az összes számlap ugyanazt mutatja. Boldog Tizenkettőt!..
Sárdobáló Pártbetiltás 2012.11.28 07:00:00
A Demokratikus Koalíció tegnap szép, kerek közleményt adott ki Gyöngyösi Márton ügye kapcsán (a teljes közlemény itt, az idézet kiemelései tőlem): Betelt a pohár. A Demokratikus Koalíció nevében ma Molnár Csaba ügyvezető alelnök az alábbi kezdeményezést tette a zsidókat…..
Horváth Andor Márton 2012.11.28 10:21:14
@mandras: Lehet, hogy a betiltás hasznos, de GyM tényleg a véleményét mondta. A Jobbik-képviselők elképesztő dolgokat szoktak mondani, de vajon elkövettek komoly jogsértést? Egy párt betiltásához a legsúlyosabb jogsértések kellenek. Németországban a szólásszabadság korlátozásának régi hagyományai vannak, például a holokauszttagadással kapcsolatos szájkosár-törvény igencsak működik.

Azt hiszem, hogy én a szólásszabadság csorbulásától jobban tartok, mint a nácik előretörésétől.

És szerintem TGM nem ért egyet Gyurcsánnyal az újnyilasok megítélésében. A Gyurcsány-kormány igencsak megengedő volt az újnyilasokkal és szimpatizánsaikkal szemben. Pásztor Albert például egy nap alatt került vissza a helyére, miután egy amolyan igazi lebensraumosat mondott a cigányokról. A rendőrség váltotta le, és a belügyminiszteri kérésre lefolytatott vizsgálat helyezte vissza tisztébe.

Tehát Gyurcsánnyal az a problémám, hogy hiába lóbál most egy táblát - vagy lóbált bármikor bármilyen táblát - valójában nem tartom elkötelezett demokratának és antinácinak. A személyes érdekeit messze fontosabbnak tartotta, mint a nácik visszaszorítását.

Teljesen egyetértek veled abban, hogy az ellenfelet nem szabad feltétlenül ellenségnek tekinteni. De Gyurcsány nem ellenfél - pláne barátjának, Bajnai Gordonnak nem ellenfele. Én eléggé nem bírom az LMP-t mostanában, meg korábban sem bírtam a kommunista elemeket benne, de mégis együtt tüntettem velük például az Alkotmánybíróság előtt. Vagy 2008-ban, amikor alapvetően elítéltem a Fidesz politikáját, a grúziai háború ellen tüntettem a Fidelitas-szal az orosz nagykövetség előtt. Lehet, hogy nem jól fogalmaztam, és biztos, hogy hosszan, de szerintem Gyurcsánnyal valami nagyon nem stimmel a tüntetéseken. Talán a színtiszta politikai cél, talán az átlátszóan nem őszinte vélemény.
Horváth Andor Márton 2012.11.28 13:14:19
@k trout: A köztörvényes bűnözőkkel kapcsolatban egyetértünk. A párizsi békeszerződésnek ezen pontját nem ismertem, tudsz hivatkozást, szöveghelyet adni hozzá? Ez esetben ugyanis megvolna mégiscsak a jogi alap a Jobbik betiltására.

Azt ugyan nem tudom, hogy a Jobbik fasiszta-e, de hogy náci, arról meggyőződtem:
sardobalo.blog.hu/2010/03/16/baratom_ezek_egyszeruen_nacik

Köszönöm az információt, várom a hivatkozást!
Horváth Andor Márton 2012.11.28 14:22:39
@mandras: 1. Elnézést, tényleg rosszul emlékeztem. Draskovics a vizsgálatot kezdeményezte, amelynek eredménye az volt, hogy Pásztor nem követett el jogsértést. De erről ő nem tehetett. Valamiért fordítva emlékeztem: azt hittem, hogy a rendőrfőkapitány váltotta le Pásztort, és erre válaszul indította Draskovics a vizsgálatot.

És valóban hajlamos vagyok az MSZP hibáit Gyurcsány számlájára írni. Tudom persze, hogy ő akart volna reformokat, csak az MSZP nem engedte. De akkor ő inkább választotta a miniszterelnökséget, mint az elvei mellett való kiállást. Most persze mehet szembe az MSZP-vel, de ezúttal nemigen volt vesztenivalója a kiválással és szembefordulással.

Belátom, jobban meg kell alapoznom, hogy miért tartom Gyurcsányt teljesen hiteltelennek, és miért nem tartom a szándékát őszintének. Amennyiben ebben a - most már csak vegyük úgy - megérzésemben tévednék, természetesen marhaság volna, hogy a DK ne pattogjon. Akkor pattogjon csak, ahogy jól esik.

Az MSZP-t messze jobban utálom a DK-nál, például azért, amit a rasszizmus-politikájáról írtál. Az, hogy Ujhelyi tegnapi akcióját mennyire jónak tartottam, mutatja, hogy egyetértek veled abban, hogy hiába ellenfél, ebben a kérdésben egyetértek vele, és örülök neki.

2. Náci-fasiszta: Kálmán Lacinak általában minden szava gyöngy, élvezet olvasni. Retorikai okokból fogalmaztam félreérthetően. Természetesnek találtam, hogy ha a fasizmus betiltási ok lehet, akkor a nácizmus pláne. Én is pontosan úgy használom ezeket a kifejezéseket, mint KL. A fentebb hivatkozott írásomban - hajh, akkor még napi 5-10 ezer olvasónk is tudott lenni! - az NSDAP cselekvési tervéhez hasonlítottam a Jobbik programját. Természetes, hogy ha valakire, akkor Vona Gáborra ráillik minden rossz, amit a fasisztákról el lehet mondani.

Én általában azért nem szeretem a "fasizmus" kifejezés használatát, mert többnyire eufemizmusként használják nácikra. Utóbbi durvább, nehezebben védhető, ha valakiről ilyet mondunk, de van egy pont, amitől kezdve használni kell. Kár, hogy természetesen ez a kifejezés is messzemenően inflálódott sokkal korábban, mint hogy a Jobbik idáig fejlődött volna.

Azért nem lepett meg engem GyM felszólalása, mert két évvel ezelőtt ilyennek könyveltem el az egész bandát.

Úgyhogy köszönöm, amiket írtál!
"A párt szerint Magyarországnak nem a Jobbiktól, hanem a cionista Izraeltől, valamint az azt itthonról is kiszolgálóktól kell félnie." A Jobbik, miközben Gyöngyösi Márton tegnapi igen cifra zsidózása miatt kért bocsánatot, elég rosszul magyarázkodott. Bár célja szerint a…..
Nem igaz, hogy ez volt a legrosszabb húzásuk. A választási regisztráció bevezetése éppen olyan, mint a Fidesz néhány korábbi húzása. Az öncélú hatalomvadászat és szimbolikára korlátozódó reformok közepette néha-néha felbukkannak helyes elvek, melyeket a kormány…..
A Telegraph tavasszal írta meg: Izrael állítólag megkapja a vadonatúj amerikai bunkerrobbantó bombát, ha még a következő évig ad időt Iránnak a meghátrálásra és az atomprogram nyilvánossá tételére. Amerikai elnökválasztási szempontból már jövőre van. Az új egyiptomi kormány még annyira sem törődik…..
Horváth Andor Márton 2012.11.23 09:00:32
@tobias2: Azt hiszem, a pontos adat úgy van, hogy 13 millió zsidó van, és vagy 150 zsidó Nobel-díjas, és 300 millió arab, 9,5 Nobel-díjra, de abból az a fél is egy zsidóval volt közösen (Yitzhak Rabinnal) :)

De valójában ez nem érv. Valójában én semmi pénzt nem kapok sajnos az írásért. Tudtommal semmilyen konkrét adat nincsen az izraeli atom-arzenálról, de biztos, hogy nem lehet nagyon jelentős mennyiségű, ugyanis az feltűnő lenne (hatalmas silók, rakétahordozó járművek stb). A vegyifegyverekről ne is beszéljünk.

Az újságok valóban nem írnak meg mindent, de ez nem jelenti azt, hogy minden, amit nem írnak meg, igaz.
Horváth Andor Márton 2012.11.23 10:39:49
"Con Storm" az alábbi levelet küldte nekem. Rengeteg ponton nem értek egyet vele, és az első mondattól fogva rémesen keveri a jogi fogalmakat, de természetesen továbbítom az üzenetét.

---

Mivel jogellenesen korlátozva van a véleménynyilvánítási jogom, egy magánterületen működő közterület jellegű szolgáltatásban, így levélként írom le a véleményem!

1., Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata! Minden önrendelkezésében korlátozott népnek, joga van fegyverrel kiharcolnia a szabadságát... A terrort foganatosító népnek meg nincs joga a terrort sem fenntartani...
2., A hadi állapotot Izrael kezdeményezte, hadüzenet nélkül, éjszaka, orvul, olyan államok és nemzetek ellen, akik segítettek a függetlenségét kivívni, főleg a palesztinok Anglia ellenében!
3., Minden államnak és népnek joga van a fegyverkereskedéshez, a nemzetközileg be nem tiltott fegyverek kivételével...
4., A valóság elfedése, és szándékos károkozás, főleg ha információról van szó a nemzetek közt, kémkedésnek minősül!

Izraeli szempontból hazaárulásnak, ha izraelita barátnak feltüntetve teszik ezt! Ugyanis:

a., A NATO térség elhasználta energia és nyersanyag forrásait, így hanyatlás következik, egy háború ezt csak felgyorsítaná...
b., Egy fejletlen hadsereg ellen, fejlett módszerekkel harcolni, igen költséges dolog... úgy számoltam kb 30 billió forintba került eddig a konfliktus a gázai övezettel, míg a palesztinoknak kb. 50 millió forintba...
c., Iránnak 40 éve van plutónium technológiája, nem értem miért az urándúsításra koncentrálnak, amikor azt 5%-os, vagy természetes dúsulású urándioxiddal is meg lehet oldani?! És csak két év kell hozzá... Úgy tudom, Izrael is ezzel a módszerrel gyárt atomot...
d., Az arab vezetéseknek sajnos nincs lehetősége mást mondani, mint Izrael elpusztítását, az évtizedek alatt kialakult hír aurosol hatás miatt... az emberekben nyomot hagyott, beleívódott a rossz kép... el sem tudják az ellentettjét képzelni... Így minden Izrael párti megbukna... Ördögi kör... kilépni nem lehet belőle... ha visszaakarod fogni az arabjaidat, hogy ne kerüljenek hatalomra olyanok, akik egyből belemennének Izrael elleni háborúba, uszítanod kell Izrael ellen... egyre mélyebb gyűlöletet eredményezve, de pillanatnyi békét és időt nyerve...

Ennek nincs megoldása... a Szent Írásokban az áll, hogy Izraelt csak munkával lehet felépíteni... Igazat szólt... most is bekövetkezett a számtalan megtörtént példa.. A Jeruzsálemi Királyságnak is a fegyverek okozta gyűlölet vetett véget...

Ma aki azt mondja egész Izraelt át kell telepíteni Ausztráliába vagy az USÁ-ba.. sajnos az a hazájához hű... és nem az elárulója.. mert szemmel láthatólag nincs más megoldás...
Horváth Andor Márton 2012.11.24 02:22:39
@ottomoll: Az Aranysasban pár hónapja megjelent cikk alapján eléggé valószínűnek tartom, hogy a légi utántöltést Irak fölött oldanák meg. Iraknak ez ugyan nem tetszene, de mivel nincs légiereje vagy komoly légvédelme, nemigen tudna mit tenni ellene.

A nagy hatótávolságú iráni rakétákkal szemben meg ez lehet a megoldás:
en.wikipedia.org/wiki/David%27s_Sling
Sárdobáló Öngyilkos terrorizmus 2012.09.13 18:00:00
Meggyilkolták a líbiai USA-nagykövetet, most éppen Jemenben támadják a nagykövetséget, Berlinben már akkora a feszültség, hogy valami büdös boríték miatt kiürítették a diplomáciai kirendeltség épületét. Vajon mi lehet a tüntetők célja? Tóta W szociáldarwinizmussal…..
Sárdobáló Szabadalom? 2012.07.12 07:45:00
A Tech-rovat ismét nagyot dobbantott. Elárulja, hogy az Apple olyan technológiára nyújtott be szabadalmi kérvényt, amelyet előtte már sokan mások megvalósítottak. A GPS-alapú riasztóalkalmazásról van szó. A cikk felveti, hogy mostantól az Apple szabadalmi alapon fogja tudni…..
Sárdobáló Kiberterror 2012.04.17 07:00:00
Update: az Anonymous a hétvégén megtámadta a brit MI6 és az amerikai CIA titkosszolgálat honlapját.Hanula Zsolt remek kis interjút rittyentett az egyik Anonymous-taggal. Az illető azt állítja: az ő tevékenységük, kormányzati és céges oldalak feltörése, megváltoztatása,…..
...azt is meg lehet érteni. Kertész Imrének minden oka megvan, hogy ne szeresse. Magyarország több emberéletre elegendő szenvedést okozott neki a vészkorszaktól a Kádár-korszakig. Talán ezért vádolja Magyarországot azzal, hogy soha nem dolgozta fel Auschwitzot, s hogy rendszeresen a…..
Fülke Vérszomj 2012.02.10 09:00:00
Ebben a percben kezdődik Geréb Ágnes ítéletének kihirdetése. A magasan képzett szülész-nőgyógyász-szülésznő-bába-pszichológus, aki több ezer szülést vezetett le évtizedek során, talán börtönben fogja leélni a következő két évet. A vádpontok között olyan eljárás is…..
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/a_koztarsasag_napja ..
Fülke Új választási rendszer 2. 2012.01.16 07:00:00
A cikk egy vitasorozat része. Az alapötlet ennél a posztnál született, a sorozat első írása pedig itt olvasható.Az Alaptörvény definíciója szerint sarkalatos törvény az, amelyhez a jelenlevő képviselők kétharmadának szavazata szükséges; tehát a BLORÓKA egyik javaslata, hogy a…..
Fülke A mi elnökünk! 2012.01.11 18:45:00
Nem csak a németeknek van ám Lügenbaronjuk! Őnekik egy nemes, egy igazi zu Guttenberg kellett a plágiumbotrányhoz, nekünk viszont a plebejus elnökünk megadja, ami jár. A tökéletes bűntényt. Ha másolni kell, másolj igazán! Nem ám félszívvel, itt-ott belejavítgatva,…..
Fülke Na gyertek! 2012.01.10 20:30:00
A Fidesz szeretne erőt demonstrálni. Szeretné az utcára vinni az embereket. Tegye! Meg szeretném nézni, kik azok, akik annyira elégedettek a kormánypolitikával, amennyire az ellenzék elégedetlen. Nekünk, akiknek nem tetszik, most könnyű. Ellenzékben őrjöngeni nem nagy tudomány.…..
Fülke Ezt a csatát megnyerték. 2012.01.08 07:00:00
Aki figyeli a magyar politikát, annak számára semmi nem lenne olyan lényeges információ, mint hogy milyen forrás szivárogtatta ki az Indexnek az amerikai kormány kívánságát, hogy Magyarország irányítását szakértői kormány vegye át. A diplomáciai üzenetváltás során a…..
Fülke Tarlós és a melegek ismét 2012.01.02 15:00:00
Ha egy politikus annyira homofób, mint Tarlós István, adott esetben még az általa annyira nem kedvelt melegek által elkövetett hibákat sem veszi észre. Itt van például ez a melegolimpia, a EuroGames. Tarlós pikánsnak szánt megjegyzése szerint, mivel itt csak LGBTQ, szóval…..
Horváth Andor Márton 2012.01.03 11:30:13
@flea: De a NOB támogatja a melegolimpiát, ergo a veszély talán mégsem lehet akkora-akkora. Sőt, megtehetné a NOB azt is, hogy mondjuk azon csapatok országainak, amelyekben van egy pár meleg játékos, kiterjesztett jogokat vagy egyéb kedvezményeket biztosít.
(Felméréstől függően a lakosság kb. 1-6%-ának vagy többnek lehet homoszexuális vagy biszexuális identitása, tehát ilyesmi adatok alapján lehetne megszabni ezt a kvótát.)

Amúgy a hozzászólásod első fele nagyon lényeges pontra tapint rá. Valójában ha ma egy átlag-ország sportolója nem vállalhatja nyíltan szexuális orientációját, akkor visszavonulásakor miért ne vállalhatná? Olyankor kell jó nagy sajtótájékoztatókat tartani, és ott bejelenteni. Vagy megnyerni az olimpiai aranyat, és bejelenteni. Nem hiszem, hogy ha valaki már nyert egy aranyat, annak a karrierje derékba törne egy ilyen coming-outtól.
Horváth Andor Márton 2012.01.05 14:41:19
@flea: Oké, nincs átgondolva. De abból, hogy az én kósza ötleteim nem oldják meg a helyzetet, nem következik, hogy a külön olimpia szervezése megoldja.

bm613-nak a szavaiban is mély igazság rejlik: először is nem kellene talán olyan országokat olimpiára engedni, ahol nem tartják be az emberi jogokat - és én ezek közé értem a szabad szexuális identitást és irányultságot is.
Fülke A felvilágosult tüntető 2012.01.04 07:00:00
Olvasd a Sárdobálót is!Én sose voltam proteszt-szavazó. Sosem kizárólag valaki/valami ellen, hanem mindig egyben valakire/valamire szavaztam. Nem egyszerűen leváltani (elzavarni?) vagy épp megőrizni (bebetonozni?) akartam a kormányt, hanem módosítani. A választásokon látható…..
Horváth Andor Márton 2012.01.05 13:30:59
@Vörös BLORóka: És mit csinálunk, ha az utóbbi nyer?
Horváth Andor Márton 2012.01.05 13:47:00
@Vörös BLORóka: És akkor a normális törvények megszavazásához a jelenlévő képviselők 50%-ának szavazata kellene, a sarkalatos törvényekhez pedig a parlament 2/3-a. De ha pl. a parlament csak félig van megtöltve, akkor ez teljes egyetértés mellett sem jöhetne létre. Illetve létrejöhetne: mondjuk a jelenlevő képviselők 2/3-ának szavazatával lehetne népszavazásra bocsátani a sarkalatos törvények megváltoztatását. Remek! Az X-párt, amelynek üresen maradnak a helyei! Így gondolod?
Horváth Andor Márton 2012.01.05 13:53:27
@Vörös BLORóka: De ez remek ötlet! Ha nem lenne közismert a zsenialitásod, azt mondanám, ez már biztosan eszébe jutott valakinek! De kinek? Utána kell nézni. Illetve kellene, ha nem lenne közismert a zsenialitásod.
Hát igen, utáljuk az új alaptörvényt. Tüntetni kell ellene. Aztán a tüntetéseken sok minden elhangzik. De azért nem kellene mindent készpénznek venni. Nem tudom, ki tudósítja a ZDF gyerekhíradóját, de maga a műsor is elég hátborzongató. Egyáltalán, egy részben állami…..
Horváth Andor Márton 2012.01.05 10:24:58
@Wolff: Pardon, s hogy ne foglalkozzunk ezzel a problémával? Dehogy ne! Tüntetni kell. Azzal kell foglalkozni, ami az igazi probléma. Hogy a tüntetésről az állami tévé elképesztően csorbított képeket közvetített. Hogy a rendezvényre csak az állami tévé és hírügynökség volt beengedve. Hogy az állam kinyírja az egyetlen ellenzéki rádiócsatornát arra hivatkozva, hogy több zenét kellene játszania.

És Németország kapcsán pedig azzal, ha a gyerekeknek az állam úgy mesél politikáról, hogy nem véleményeket idéz érthető formában, hanem kinyilatkoztat. Az ugyanis nem híradó, ahol azt mondjuk: "a magyar kormány azt reméli", kormányoldali forrás nélkül. Az propaganda, gyerekeknek.