Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lesi_the_Globetrotter

34 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az inspiráció bárhonnan származhat és minél inkább cselekvésre ösztönöz minket, annál jobb. A filmek a modern világunk kiváló inspirációs forrásai és az évek során több száz film készült, amelyből sokat tanulhatunk és inspirációt meríthetünk. Gyakran viszont nem csak a cselekmény az, amire oda kell…..
A technológia a 21. században olyan gyorsan fejlődik, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen lesz a világ pár évtized múlva. Ric Edelman, az Edelman Financial Services, az Egyesült Államok egyik vezető pénzügyi tanácsadó cégének alapító-elnöke szerint a mesterséges intelligenciának, a machine…..
ÁJEMDIBI Film vs Könyv: Solaris 2020.06.30 12:54:28
Bumm, új rovattal jelentkezem, amiben a könyvek küzdenek meg a belőlük készült filmmel, vagy fordítva. Az első összecsapás a Solarisé, amit az tesz majd különlegessé, hogy nemcsak Stanislaw Lem könyve száll ringbe Tarkovszkij filmjével, hanem Steven Soderbergh 2002-es amerikai változata is, viszont…..
Lesi_the_Globetrotter 2020.07.02 03:14:02
@kéki béla: Ejha, de kemény lehetett az a 4 általános. :D
1988. augusztus 14-ről 15-re virradó éjszaka a Csongrád megyei Csengele, 129-es számot viselő Sebők-tanyában 11-en aludtak, mit sem sejtve arról, hogy a falakon kívül három férfi benzinnel teli kannákkal és égő kanócú flakonokkal éppen rájuk gyújtja az épületet. A pártállami idők legszörnyűbb…..
Lesi_the_Globetrotter 2019.04.27 02:05:55
@Fotósképző: Vajon miért foglalkozhat régi dolgokkal egy oldal aminek "ritkán látható történelem" a címe? Reméljük a (semmilyen hivatalos papírt nem adó) fotósoktatás jobban megy mint a logika.... :D :D :D
Lesi_the_Globetrotter 2019.04.27 02:36:28
@Tobiassan: örülök, hogy ilyen jól tájékozódsz a suliban ( :D ), hát te sem sokat láttál még kőbánya felsőn túl sokat a világból az lejött, mindenesetre majdnem megijedtem, hisz háziállatokkal élek egy fedél alatt (eb és házipatkány), de aztán megnyugodtam, nincs gyerek, nincs mit elvenni. :D :D :D :D :D :D
  A receptHozzávalók:Másfél bögre szejtán3 ek étkezési élesztőpor1/2 csésze konzervbab (inkább fehér)1 csésze víz1/2 tk folyékony füst2 ek szójaszósz1/2 ek balzsam / fehérbor / almaecet1 ek olaj2 tk sertés fűszerkeverék A sztori:Nem eszek húst, de a húsvéti sonkázós, tormázós hangulatot imádom.…..
MadBlog Metro: Exodus (2019) 2019.02.26 13:09:00
Milyen a játék? Jó. Bővebben - Nem jó! Valami nagyon jó is kisülhetett volna az orosz A4 legújabb készítményéből. De sajnos, olyan szerencsétlenül esett pofára a nagyság küszöbén a projekt, hogy végül csak egy középszerű játék lett. A számüzetés egy történetvezérelt líneáris lövöldözős játék. Ami…..
Lesi_the_Globetrotter 2019.02.27 22:10:50
Vannak műsorok, amik odaszögeznek a képernyő elé. Ilyen a Discovery Channel által készített, 2003-óta futó, kocsikkal foglalkozó ismeretterjesztő műsor, az Autókereskedők (Wheeler Dealers). Ebben a sorozatban régi, legendás autókat kutatnak fel, vesznek meg, újítanak fel azért, hogy azt később jó…..
Szabad az Á Félnek 2019.01.22 11:55:43
A Fidesz–KDNP politikusai úgy csinálnak, mintha magabiztosak lennének, de közben félnek. Úgy csinálnak, mintha ők ártatlanok lennének, mint a ma született bárányok, de közben tudják, hogy a lopott pénzen szerzett királyságuk bármikor elveszthet, ezért félnek. Félnek, mert tudják, hogy ha vége a…..
„Szilvesztereste a krepp-papír végű trombiták és a csillagszóró petárdák nem a visszatekintés harci riadóját fújják és durrogják, nem a múlt megszokott értékelését követelik. Éberségre és készenlétre figyelmeztetnek inkább. Szilveszter a benső átrendeződésnek a jelképesen azután csak egy esztendő…..
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
Nincs pozitív összefüggés világméretekben a vallásosság mértéke és az erkölcsösség között. Számos afrikai és ázsiai országban a lakosság közel 100%-a vallásosnak mondja magát (feltételezhetően gyakorolja a vallását) - azonban ezek kivétel nélkül elmaradott, szegény országok. A legkevésbé vallásosak…..
Lesi_the_Globetrotter 2018.11.08 15:02:28
@erol: Arról nem is beszélve, hogy sok évszázad alatt semmi más nevében nem kegyetlenkedtek és gyilkoltak annyit mint az aktuális "egyetlenigaz" vallás miatt.
Kifejezetten népszerű lett az elmúlt években az elektromos kerékpárok használata, hiszen jelentősen nagyobb utazási sebességet érhetünk el a motorikus alkatrészeknek köszönhetően, továbbá kevésbé fárasztó, ha például emelkedőnek felfele megyünk, hiszen az elektromos motor ilyenkor rásegít. Az…..
Ahogy minden évben a blog indulása óta, úgy idén is összegyűjtöttem 12 filmet, amit mindenképpen megnézek idén. Nektek van olyan mozi, amit nagyon vártok?..
MacBook-ok táján van egy pár változás, amiről érdekes módon az Apple nem tett bejelentést, legfeljebb a honlapjukon említették azt meg. Van persze, amit azon se... Például, hogy tegnap megjelent egy új 12"-os MacBook...
Lesi_the_Globetrotter 2018.11.03 22:54:57
Ismét kimozdulok a komfortzónámból, és picit elmerülök a kereskedelmi TV-k mocskában, mert amit példának okáért az idei X-faktor képvisel, azt már csak a mocsokkal tudom azonosítani. 2010 óta van szerencsém követni a műsort, és így tökéletesen láthattam hogy hogyan lett egy hozzáértő zsűriből, az…..
Lesi_the_Globetrotter 2018.10.24 00:16:14
@Dreistein001: Nem véletlen például, hogy szegény Tóth Gabit is csak úgy emlegeti a saját managere a háta mögött, hogy a "szellemi fogyatékos". Ezek ma a "sztárok" itthon, pedig ahhoz nem csak egy alapvetően jó hang kellene, hanem agy is. Byalex is átformálódott a fura szekunderszégyen zenét gyártó hipszter alakból, pár tetkó, borbély és rögtön azt hiszi magáról, hogy ő Adam Levine hazai reinkarnációja, de inkább csak egy inkompetens ellenszenves figura. De persze ne legyenek illuzióink, amíg van igénytelen néző addig lesz nézettsége is, ami pedig kertévés körökben az egyetlen "valuta". Nyilván ha megtehetnék egész nap pornó meg akció menne, de nem, így marad pl az X-faktor. Na de ki az a hülye aki a 21. században nem talál alternatívát a kábeltévére. Ja igen, a mazochisták. :D :D :D
A szocialista Magyarország mindennapjait - eddig még nem látott, eredeti színes fotókkal bemutató - sorozatunk folytatódik az MTI fotósainak munkáiból. Ma az 1966-os és az 1967-es év van soron. 1966. augusztus 29. A Vigadó tér a Pesti Vigadó frissen felújított homlokzatú épületével. MTI Fotó:…..
Lesi_the_Globetrotter 2018.10.05 00:42:07
@Terézágyú: Nem pontosan, az eredeti kép egy háznyival előrébb készült, lásd a jobboldali épületek erkélyeit, illetve az eredeti képen a jobboldali ház mögött, a google képen meg a jobboldali második ház mögitti kis épületet (talán trafóház?).
Megdöbbenve tapasztaltam a "mi kis Dávidkánk" legújabb agymenését a Közlekedési Múzeumhoz kapcsolódóan. (Aki nem ismerné, Vitézy Dávid Facebook oldalán utánaolvashat részletesebben) Talán ismét bemutatja hogyan kell felfelé bukni, addig viszont újabb rombolásba kezd. A lényeg,…..
Klasszikus vonalak, hófehér ruhaköltemények és évszázados esküvői hagyományok? Ugyan! Vera Wang szembement a szabályokkal, hogy egy színes és emlékezetes menyasszonyi kollekcióval rukkolhasson elő a 2019 tavaszán oltár elé álló aráknak. Légies tüllök, burjánzó fodrok és légies uszályok egy szemet…..
Barber shop, ahol az ősemberekből sármos férfiak születnek. :) Országszerte gombamód szaporodnak a barber shopok. De mi is az a barber shop? Mit kell róla tudni? Kinek érdemes ilyen helyre járni? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre fogok választ adni a következő írásban, ami rendhagyó módon, egy…..
Nyakunkon a nyár és a fesztiválszezon, lassan kereshetjük elő a szekrény mélyéről a lenge kisruhákat, farmerdzsekiket, shortokat, gumicsizmákat, sarukat. Persze nem csak a kötelező „egyenruhákat” kell felvennünk egy-egy fesztiválra, a kiegészítők sem maradhatnak el! A különböző hajékszerek,…..
Aki szereti a horror műfaját, az szeret szembenézni saját félelmeivel és kedveli azt a borzongás illetve rettegés nyújtotta különleges érzést is, mely a képernyő előtti biztonságban ücsörögve úgy járhatja át, hogy közben "az én mit tennék az ő helyében" örök kérdés boncolgatásával speciális…..
Lesi_the_Globetrotter 2018.06.10 01:03:43
A Bayangtoys X21 brushless kamera drón egy meglehetősen népszerű drón, amit én személy szerint részben érdemtelennek tartottam. Aztán egy közeli barátom ráment a termékre, mert nagyon jó volt az ára, és jellemzően ez szokott lenni az egyik döntő érv a vásárlás mellett. Persze a különálló, 1080p…..