Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MagyarországKatonái

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alig hozta létre a Honvédelmi Minisztérium a tartalékos rendszert, az első kilencvenkét önkéntes katona már le is tette az esküt Tatán. A HM boszorkányos ügyességű sajtósa erről az eseményről a következő tájképet tette közzé (kattintástól megnő):   A képen…..
  Gratulálunk a konokul kitartó pécsieknek a radarügyben elért győzelmükért, a hon védelme azonban továbbra sem tűnik elsőrangú feladatnak Magyarország számára.   Az évek óta politikushalálokkal, belassult EKF-projekttel, katasztrofális pénzügyi helyzettel megvert…..
MagyarországKatonái 2010.07.18 17:14:05
@akar: Voltam 2007-ig, akkor leszereltem.
MagyarországKatonái 2010.07.18 17:15:08
@abandi: római katolikus vallású vagyok.
Vadai Ágnes honvédelmi államtitkárasszony aggódik. Mondhatnánk, hogy jogosan, elvégre csak pár napja volt a kecskeméti malőr, a ZMNE rektora már hetek óta előzetesben van, a Kalasnyikov-bizniszre is emlékszünk még, és a minisztériumot még mindig a részeges Szekeres vezeti, de…..
MagyarországKatonái 2010.03.31 15:23:24
A magyar katona - amikor éppen nem húsz százalékot csorgat vissza, vagy nemzetközi cégeket próbál zsarolni - igazi nyalka, mulatós fajta. Nem véletlenül tartozik a honvédelmi tárcához a zuglói Stefánia palota, ahol jól lehet mulatni. Csakhogy több százalékponttal csökken a…..
Hétvégén a somogyvámosi Krisna-völgyben jártam. Jómagam nem vagyok hívő, sem a keresztény Istenben, sem Jahvéban, sem Allahban ennek megfelelően Krisnában sem hiszek. Nem hiszek abban, hogy van valami emberek feletti, aki vagy ami dönt a világon mindenről. Ezért alapvetően…..
Az amerikai hardcore felderítők (RF-4, U-2, stb.) jelmondatának csekély módosításával (az eredetiben unarmed szerepel) alkottam ezt a címet, mely alatt külön megemlékezem arról az örvendetes tényről, mely jópár kommentben már megjelent itt a LégierőBlogon: a Magyar…..
Amikor arról beszélek egy ügyfélnek, hogy a blogokkal foglalkozni kell, akkor nemcsak arra gondolok, hogy írni kell saját blogot és azt "gondozni". Hanem arra is, hogy figyelni kell a többi blogot, nem írnak-e benne a cégünkről.Oké, figyeljük a blogokat. De mit tegyünk…..
Az Országgyűlés elfogadta azt a határozatot, amely a tartalékos katonák helyzetét fogja rendezni. 2009 végéig az anyagi ráfordítást nem igénylőket, majd 2012-ig a költségekkel járó jogszabályokat. Tehát a ma "falból" létező önkéntes tartalékos rendszer 2012-re…..
 Úgy tűnik, egy specifikus területen befejezte az élő embereken folytatott kísérletezést a HM, és a hibás, körülményes beszerzési rendszer (ezúttal helyes) megkerülésével végre működőképes, harcban bizonyított pilóta nélküli repülőrendszert vásárol…..
Ma hivatalossá vált, hogy 2009-től Tömböl László lesz a Honvédség első katonája, vezérkari főnöke. Légierő-tiszt még nem jutott ilyen magasra, úgyhogy adott a lehetőség: a haderőnem megkapja azt a támogatást és szakmai döntéseket, melyekre szüksége van.A tábornok nem…..
Egy átmeneti és éjszakai repülési napot egyszer (néhányszor, sokszor) érdemes a tengelyből végignézni Kecskeméten...így tettem én is tegnap.Ritka mint a...z üzemképes MiG-29-es Kecskeméten. A használatos 12-es pálya fájneljén a 27-es UB.A "sokszínű", vagy sok…..
Mint a tésztaszűrőből a víz, úgy ömlik ki az állami pénz... 2009-ra Honvédelmi Minisztérium éves költségvetése 322 milliárd forint! El sem tudom képzelni, mire megy el ez a rengeteg pénz ... illetve kezd összeállni a kép: A Magyar Honvédség létszáma 23 950 fő. További…..
Immár a teljes Gripenen repülő magyar hajózó állomány végrehajtotta gépágyú-éleslövészetét – földi célok ellen – a december 15-re kitűzött készültségi készenlét elérése érdekében folytatott erőfeszítés keretében. A kiképzési…..
MagyarországKatonái 2008.10.21 12:36:52