Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edorn

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar internetezők statisztikáit figyelő Gemius Rankings már jó ideje méri a piaci változásokat, s képes detektálni minden használatban lévő Opera böngészőt. A számok bizonyára érdekesek lesznek Olvasóinknak, hiszen gyakorlatilag az Opera 15 megjelenése óta folyamatosan…..
Edorn 2014.02.12 12:57:01
@penge™: "Ezért is dolgozom egy Opera 12-ről Firefoxra átállást segítő dokumentáción, mert a 12 használata egyre fenntarthatatlanabb, mert szépen lassan megszűnik majd az a minimális támogatás is."

Sikerült megcsinálni? nagyon kíváncsi lennék rá. Vagy bármire ami kicsit is helyettesíthetné a régi Operát. Jobban mint a mostani nagy alapböngészők.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Edorn 2014.01.29 14:07:50
@Nekomajin: Jöhetnének tippek is, hogy miképpen lehet visszaállni 32bitre a legfájdalommentesebben. Azaz hogy minél több beállítás, könyvjelző, rss csatorna, stb megmaradjon...
Edorn 2014.02.11 08:40:46
@Nekomajin: Hát ma kipróbáltam az új Operát... Még jó, hogy előtte nem töröltem a régit...

Ez valami borzalom! Mit tettek szegénnyel??? Se testreszabás, se dragonFly, se csoportokba rendezhető fülek... Katasztrófa az egész. Ez már egyáltalán nem Opera, hanem egy Chrome az Opera logójával. Az még oké, hogy a chrome motorja menjen a háttérben, de hogy semmit nem hagytak meg az Opera funkciói közül...

Leginkább a dragonFly-t sajnálom, mert ezek szerint akkor azt nem fogják továbbfejleszteni, pedig eddig az volt számomra a leghasználhatóbb az összes böngésző hasonló szolgáltatásai közül.

Hogy miért kellett ennyi nagyszerű dolgot kukázni???
http://www.rakterhutok.hu/hasznos_informaciok Ajánlunk egy oldalt, ahol segítséget kaphatnak azok, akik a közeljövőben tervezik hűtős autó vásárlását, vagy meglévő haszongépjárművüket szeretnék átalakítani hűtős autóvá. ..
Joomla blog K2 v2.5.7 2012.05.11 09:03:33
Régebben több alkalommal használtam a K2 komponenst, de valamiért egy kicsit elkopott. Most egy project kapcsán újra leporolom a dolgot. Mikor ezt elhatároztam, pont jött a Twitter üzenet, miszerint megérkezett a 2.5.7 kiadás.Fontosabb változások: JSON & JSONP kimenetek.…..
Haavard ezúttal a norvég Dévényi Tibi bácsi szerepében tetszeleg és lehetőséget ad arra, hogy egy blogpost keretében bárki kiírja magából a 3 legnagyobb bánatát az Operával kapcsolatban vagy éppen a 3 legnagyobb kívánságát, amit szeretne az Operában látni, illetve hogy az…..
Véget ért az Én Operám játékunk második része, úgyhogy szeretném megosztani veletek a nyerteseket: I. díj: Fefy II. díj: Athos III. díj: Gipsz Jakab A szavazók között is sorsoltunk, a labdát Edorn, a tollat pedig Emma95 nyerte. A nyertesekkel külön felvesszük a…..
Magyar Opera Szégyenfal 2009.01.26 10:06:00
Itt gyűjtenénk össze azokat az oldalakat, ahol nem látnak minket szívesen: vagy egyenesen kitiltják az Operát, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak vele, és emiatt nem megy valami, esetleg a rossz ellenőrzés miatt csak az azonosító átállítása után lehet működésre bírni az…..
Edorn 2011.01.13 16:35:55
mkb.hu is felkerülhetne...

Nem minden alkalommal, de sokszor, ha be akarok lépni a NetBANKár felületére (jobbra fent)
Ezt írja ki a jelszóbekérő oldala:
"Hiba Az Ön által használt böngésző nem támogatott! Támogatott böngészők: Firefox 3.x, Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, Internet Explorer 8, Opera 9.5x, Opera 9.6x"

(Opera legfrissebb stabil verzióját használom mindig)

Ha elsőre nem jelenik meg a hibaüzenet, hanem csak az azonosító/jelszó bekérő formot jeleníti meg helyesen, akkor ablak bezár és katt megint az mkb nyitóoldalán a netbankáros belépés gombra...

Más hibát nem tapasztaltam, ha már beengedett, akkor minden szép és jó...
Frissítés: Hogy kicsit meghozzuk a kedveteket a szavazáshoz, felajánlunk két nyereményt is a szavazóknak, mégpedig egy villogó Opera labdát illetve egy operás tollat! Ezeket a nyereményeket sorsolással osztjuk ki, úgyhogy minden szavazónak ugyanannyi esélye van. Ráadásul ugyanezt…..
Ma reggel megérkezett az Opera 11-es verziójának végleges verziója. Verziószáma ugyanaz, mint az RC3-nak. Számos javítást és új funkciókat tartalmaz, valamint megújult a telepítő is. Ilyenek újdonságok a fülek csoportosítása, vizuális egérmozdulatok, a kiegészítők,…..
Az előzetes várakozásoknak megfelelően az Opera ma kiadta asztali böngészőjének legfrissebb stabil kiadását Windows, Linux és Macintosh operációs rendszerekre. Mivel ez még a 10.6x-os széria része, ezért elérhető PPC-s rendszerekre is, de a továbbiakban ezek támogatása…..
Olvasom a Mashable-ön a 35 legszórakoztatóbb 404-es oldal listáját. Gondoltam, ennek ürügyén áttekintem, hogy a magyar szájtok mit kezdenek ezzel a lehetetlen, ám kötelezőnek számító felülettel. Az első, ami eszembe jutott a téma kapcsán, az a korábbi munkahelyem, az Index. A…..
Edorn 2010.09.09 16:26:01
Azt hiszem, az alábbi helyzet sokunknak ismerős, legalábbis azoknak mindenképp, akik próbáltak már segíteni számítógéphez, hmm, kevésbé értő embereknek. A jelenet a Kockafejek (The IT Crowd) sorozatból származik. ..
Webisztán Itt a Google Figyelő 2010.06.10 10:41:00
Nem új szolgáltatásról, csupán egy nyelvi lokalizációról van szó. A Google Figyelő valójában a Google Alerts magyarított változata. Persze a Google-nek most sem sikerült értelmesen lokalizálni egy szolgáltatást. Miként a Google Hírek is csupán a google.hu/news címen érhető…..
Véget ért az első Opera designversenyünk nevezése, amit az ezredik blogbejegyzés alkalmából hirdettünk meg itt a blogon, és amelynek a fődíja egy Opera póló. Nagyon jó képek érkeztek, amelyeket használhattok háttérképnek vagy Gyorshívó háttérnek is: elég jobb gombbal…..
Edorn 2010.05.27 11:41:03
Magyar Opera Fórumok 2007.07.17 14:40:00
Ha beszélgetnél az Operával kapcsolatban, keresd fel az alábbi fórumok egyikét: My Opera fórum (hivatalos Opera fórum, angol felülettel) Prohardver fórum Index fórum (Indapass-os) SG fórum HWSW fórum Opera Mini fórum Ha segítségre van szükséged az…..
Edorn 2010.04.04 17:48:57
Nem tudja valaki, hogy ez a proxy beállítás működik-e a legújabb verzióban is?

magyaropera.blog.hu/2009/12/10/gyors_proxyvaltas_es_oldalspecifikus_proxybeallitasok

[google.com]
Proxy|HTTP server=127.0.0.1:8080
Proxy|HTTPS server=127.0.0.1:8080
Proxy|FTP server=127.0.0.1:8080

Én próbálkoztam vele, de sajnos nem működött... Ha a böngészőben állítottam be, akkor jó volt, minden oldalt az adott proxy-n keresztül nyitott meg. De ha fenti módszerrel beállítottam, hogy csak egy oldalt nyisson meg proxyval, akkor ugyanúgy, mint a többi oldalt, proxy nélkül nyitotta meg...
Ez a post elsősorban azoknak szól, akik az Opera beépített RSS és levelezőkliensét használják, de a többiek is kedvet kaphatnak hozzá. A Google Reader egyik előnye az, hogy egyszerűen lehet archiválni a feedeket, míg Operában újratelepítésnél hordozni kellett a mail könyvtárat,…..
Talán a címből is kiderült már, hogy a megoldás most nem tizenkettő, hanem 3333. Ennyi annak az összeállításnak a száma, ami ma jelent meg a Desktop Team blogján, és az első 10.52-es előzetest takarja. Amint az a nagy ugrásból is sejthető, számos változás történt a…..
Magyar Opera Opera 10.51 snapshot 2010.03.12 01:43:00
Új péntek, új előzetes. Javítások az e-mail kliens, Opera Link és könyvjelzőkezelés terén és a JavaScript animációk ezentúl szebben jelennek majd meg. Ismert hibák: A Carakan összeomlik néhány oldalon, például yahoo.com Változások listája: Desktop/GUI: Skin…..
Ismét eltelt fél év a legutóbbi beszámoló óta, itt az idő tehát, hogy szemügyre vegyük a legújabb fejleményeket. Az Opera böngészőt fejlesztő norvég Opera Software ASA egy részvénytársaság, ebbéli minőségében tehát negyedévente pénzügyi jelentést tesz közzé a…..
Magyar Opera Opera letöltése 2007.07.04 15:18:00
Az Opera nem csak egy böngésző, hanem egy teljes internetes programcsomag, amelyben szinte bármit megtalálhatsz, amire a böngészés közben szükséged lehet. Az Opera rendkívül gyors és hatékony, kiemelkedően biztonságos, valamint nagyon kicsi az erőforrásigénye, amelynek…..
Jó két hete volt egy kisebb beszélgetés a twitteren arról, hogy engedélyköteles a webbolt. A történetben hihetetlen nagy szarkavarást sikerült elkövetni, megpróbálom kicsit tisztába tenni a dolgokat.Elég nagy változás elé néz - elméletileg - a magyar kereskedelmi élet…..
Gyakran - és joggal - tartják az Operát a leginnovatívabb böngészőfejlesztőnek. Nem csoda, hiszen az évek során számos olyan funkciót mutattak be, amik a maguk idejében szinte forradalminak számítottak és szépen lassan más böngészőkben is helyet kaptak. Ezek némelyike ma…..
Onlinemarketing blog 9/11 2009.09.11 21:57:47
Amikor 2001-ben ezen a napon ránéztem az Index.hu-ra azt hittem, megint valami hülye amerikai filmet promóznak. Valami katasztrófa-izét. Méghogy repülők a WTC-ben, de baromság ez!Aztán belenézve a cikkbe, már nem voltam meggyőződve arról, hogy ez promó. Azonnali ellenörzés:…..
A hozzászólásokban gyakran merülnek fel kérdések a saját gombokról. Ilyenkor el is szoktuk irányítani a felhasználókat az Opera Wiki megfelelő oldalára, ám ez az angolul csak kevéssé értő felhasználókat feltehetőleg nem igazán segíti ki, ezért itt összefoglalnánk a…..