Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paroma

0 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez nem egy boldog cikk, írni sem volt könnyű, és olvasni sem lesz az. De nem is az a célom vele, hanem az, hogy megpróbáljam ismét felhívni a figyelmet arra, miért felelőtlen és rossz döntés kiengedni a cicánkat az utcára. A cikk végén szereplő képeket és tragédiákat látni mindig nehéz, de talán ha…..
paroma 2021.04.19 18:14:01
@horrorpornó bábszínház: Kénytelen vagyok azt mondani hogy ritka bugyuta ember vagy te. Cseléd családból származom, nekem nem kell magyaráznod hogy kell csirkét vágni, vagy disznót ölni, vagy birkát nyuzni vagy libát tömni vagy...
Ha fogalmad nincs arról hogy mi a FIV (feline immunodeficiency virus) arra meg nem kell büszke lenned, vagy arra sem hogy állat terápiás rol sem tudsz.
Tulajdonképpen a válaszod sima bunkóság volt, a helyi kocsmában - ha nyitva lenne - már simán pofán vertek volna.
De könyörgöm, legalább a témához szólnál hozzá vagy csak ma ezen a véletlenszerűen kiválasztott blogon vezeted le a frusztrációdat ha már a valós életben nem megy?
paroma 2021.04.19 20:44:27
@cardiobascuralis: Hát ettem már nagyobb IQ val rendelkező krumplit is mint te. Különben nem mondták még hogy kunnal ne kotekedj mert baltával szeret hajat választani? Vagy ahogy a szomszédom mondja, az én exkavatorom 13 méterre ás le, a rendőrségi csak 10 méterre. Föld van bőven :)
Olvastam ezt a cikket még tavaly :) és elég pesszimistának érzem a HR-szakma legnagyobbjainak többségét. Hiszem, hogy megoldás is van, és hogy az ilyen szintű vezetők ezeket a megoldásokat látják, tudják, sőt a cikkben is említenek nagyon jó példákat. Mentoring, szervezett beilleszkedési segítség az…..
paroma 2019.01.05 17:56:20
@Lord_Valdez: Csak ugy mondom hogy nemzetkozi befektetesi bankoknak dolgozom es valahogy meg tudjak oldani az otthonrol valo dolgozas biztonsagat :) Valahol meg kotelezo is 1-2 napot otthonrol dolgozni mert nincs eleg hely az irodaban.
paroma 2019.01.05 20:48:01
@Lord_Valdez: Pont forditva. Tobb tapasztalatuk van es tobbet koltenek ra mint a feltorekvo tech cegek. Jelenlegi helyemen globalis veszely figyelo kozpont van mely mint a fizikai (terror, idojaras, haboru...) mint a cyber biztonsagot (Lazarus csoport tevekenysege, aktualis ransomware...) figyelik folyamatosan egy globalis csoport reszekent amibe az NSA, Google, Microsoft, Facebook esatobbi delegal embereket.
2016. június 23. Népszavazás Nagy-Britanniában az Európai Unióban maradással kapcsolatban. Másnap reggel, 24-én reggel derült ki, hogy az emberek többsége elhagyná az Uniót. Egész pontosan 51,9%. Ez majdnem 17 és fél millió voksot jelent a távozás oldalán. Ezzel szemben állt 48,1%, valamivel több,…..
Balázs Zsolt ere teljében lévő férfi, mondhatnám úgyis: bármikor újra kezdhetné az életét. De ő neveli tíz éves autista kislányát, Bogit, vagy ahogy ő hívja: Bogyó. Ez önmagában is nagy feladat egy apa számára, pláne olyan körülmények között, ahogyan jelenleg élnek. Az anya nyolc évvel ezelőtt…..
paroma 2017.01.18 12:29:46
@VaradiJanos: A te kislányod is 24/7 felnőtt felügyeletet kíván? Semmilyen magyar egészségügy nem adja ezt, sőt, még meg sem etetik a gyereket. Örülj, hogy nem tudod miről beszélsz, komolyan mondom, én sem tudom hogyan tudnék évvel élni.
Manapság szinte hetente kapjuk az újabb híreket arról, hogy egy színész vagy zenész coming outolt, de nem volt ez mindig így. Egy emberöltővel ezelőtt még nem tehették meg, hogy felvállalják másságukat, mert ez egyértelműen a karrierjükbe került volna, és minden ajtó bezárult volna előttük (Nekem az…..
A héten felállt az új brit kormány, amiben nem meglepő módon létrehoztak egy miniszteri posztot az ország uniós kilépésének levezénylésére. A tárcát vezető David Davis azt mondta, nagyvonalú megállapodást szeretnének, de meg akarják akadályozni, hogy az utolsó pillanatban bevándorlók özöne vágjon…..
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
paroma 2016.04.17 15:25:52
@Conchobar: A magyar falusi kocsma es alkoholizmus kozott eleg szoros a kapcsolat, ha nem is ok-okozat szintjen. A falusi kocsmaba csaladosok nem jarnak, a torzskozonseg verbeli alkoholistak, a videki alkoholizmus mindig is durva volt / van Mo-n.
Nem, nem fogok tanulmanyokat belinkelni ide, sajnos tul jo szemelyes tapasztalataim vannak a temaban:(
Ennek oromere megyek, es bontok egy sort.
Ducsai Juditról még 2011 nyarán írtunk először, de azóta sem tudunk betelni az általa készített zseniális kiegészítőkkel!Judit főként táskákat, valamint öltözék kiegészítőket tervez és készít nők és férfiak számára egyaránt. Alkotásait kifejezetten hétköznapi…..
„Valahányszor… láttam az utcákon lézengő elkeseredett, végsőkig kimerült embereket, arra gondoltam: aki most valamilyen jövőképpel állna eléjük, aki a remény egy szikrácskáját is fellobbantaná bennük, annak nyert ügye volna” Albert Speer börtönnapló-bejegyzése –…..
paroma 2014.08.17 12:33:12
@maxval a bircaman: Igen, de ugy tunik szeles tomegeknek joletet ado gazdasagot csak a liberalis demokracia teremt:)
paroma 2014.08.17 13:17:09
@agapornisz: Az a velemenyem, hogy a nemetek kepesek voltak a multbol tanulni es valtozni es a mostani sikereik pont a liberalis demokracia hatekonysagat jelentik :)
Ezt hivjak felodesnek, nem 1848-on valo merengest.
paroma 2014.08.17 21:00:56
@agapornisz: Bocs, en nem a hozzaszolokhoz, hanem a cikkhez viszonyitottam a te valaszodat, abban a kontextusban irtam.
Gyakorlatilag nem tárja fel a nyugati média az ukrajnai események hátterét sem. Erre a következtetésre jutottam azt követően, hogy január óta behatóbban igyekszem feldolgozni az ottani történéseket. Lista az Ukrajnával, az orosz-nyugati kapcsolatokkal összefüggő időszerű…..
Izrael szombat hajnalban folytatta a légitámadásokat a Gázai övezetben. A legnagyobb robbanásban házak semmisültek meg, a város utcáit hatalmas porfelhő lepte el. Az öt napja tartó zavargásokban a palesztinok közel hétszáz rakétát indítottak Izrael irányába, ám ezek egy…..
paroma 2014.07.12 21:15:30
@Scarlet Crusade: Gondolom hogy mint pontos ismeroje a Gazai helyzetnek, reszletesen kodolgozott megoldasod van erre a helyzetre ami igy alakult ki:

A gazai ovezetes PLA vezetese minden lehetseges penzt elsikkasztva egy korrupt, inkompetens hozzaallassal kiarositotta a palesztinokat.
Hamas irani penzbol iskolakat es jotekonysagi szervezeteket uzemeltetve atvette az allam tulajdonkeppeni feladatat.
Mikor kellokeppen nepszeru volt, katonai puccsal atvette a hatalmat Gazaban, az elezo vezetest fizikailaf is likvidalva.
Majd a hatalombol rokton elkezdte Izrael elleni tamadasokat...
Persze a zsido vezetes is felelos hogy idaig fajult el a dolog, aztan megprobaltak tobb kevesebb sikerrel Hamas utanpotlasat elvagni - ez a blokad, amit a palesztin nep sziv.
Amig Hamas haboruzni akar -azaz Iran - Izraellel, sok megoldast en nem latok.
paroma 2014.07.12 22:37:30
@sanyix: Nagyon sok allam nem letezett 200 eve, ami ma letezik, ez az elet, el kell fogadni, eleg Szlovakiara nezni.
Igen ritkan jonnek letre allamok eroszak nelkul, elg ha csak a kornyezo europai orszagokat nezzuk, pl Bosznia-Herzegovina...
Amelett tenyleg meglepo hogy a zsidok kivandoroltak Kelet Europabol, pedig annyira szerettek ott oket:)
Persze, a zsido allam megalakulasa sem volt problema mentes, de ha valakit akarsz hibaztatni akkor talan a Britek (a fold kezelese enyhen saros volt, esatobbi), USA-nak nagy beleszolasa nem volt.
paroma 2014.07.12 23:23:46
@sanyix: Ezt a robbangatast honnan veszed? Komolyan nem ertem.
Visszaterve: mi a merced? 100 ev kell hogy egy helyen lakjon egy nepcsoport - 500 vagy 1000 hogy allamot alakithasson? Vagy csak az szamit hogy ki volt mikor ott elobb - o, ez biztos nem jo, mert zsido kiralysag mar a romai kor elott volt?
Minden kozel vagy kozep keleti allam az elmult 200 evben alakult ki, egynek sincs homogen faji vagy akar meg vallasi lakossaga sem.

'Egyszer csak odamentek' - Izrael megalakulasa hosszu folyamat volt, nem hip hop a zsido rohamosztagosok megjelentek es 'robbantgattak'.

Nem, nem godolom hogy a helyi lakossag korrektul lett volna kezelve a folyamatban, de ennek kb annyi koze van a mai problemakhoz mint Triannonnak a magyar EU ellenessegehez...
Tegnap beszéltem egy barátnőmmel jó hosszú idő után. A "mi újság?"-ra az volt a válasza, hogy egyre bizonytalanabb a munkám, és egyre többet túlórázom. Lehet ennél rosszabb egy munkahelyen? Persze, ha még azt is hozzáteszi, hogy nem keresek eleget a megélhetésünkhöz. De…..
  Azon gondolkodtam amikor ezt megláttam, hogy tudunk-e annyit inni, hogy csináljak egy ilyet magamnak is :D De megelégednék egy kisebbel is, egészen addig, amíg nem nyitok borboltot vagy borbárt :)   Egyébként az egész üzlet gyönyörű, a hatalmas feliratok, a rusztikus…..
A Tumblr nevű, különös és tanulságos echo chamber-ben a szokásos napi (hol jogos, hol fárasztóan önismétlő) Magyarország-ostorozásban rendszeresen előjön az a téma, hogy a magyarok mennyire nem beszélnek idegen nyelveket. Most is újra ezen megy a vita, ezúttal a Ténytár által…..
paroma 2013.10.10 11:12:37
@MACISAJT: Szerintem a finnek a hangsulyozasa es a kiejtese is nagyon hasonlo a magyarhoz. A leirt es kiejtett forma is nagyon hasonlo. A szavak hasonlosaga teren persze mar a torok is veri:)
Szaúd-Arábiában nem azért tilos a nőknek autót vezetni, mert az országot sötét bunkók igazgatják, hanem mert így óvják meg a hölgyeket annak káros egészségügyi hatásaitól- nagyjából így magyarázta az Öböl menti Fiziológiai Társaság egyik tanácsadója egy szaúdi…..
paroma 2013.10.02 11:32:04
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Nem ajanlom hogy talakozz a felesegemmel, mert az a kis teherautojaval - amivel kiszallit - meg vissza is tolatna rad miutan atment rajtad:)
Magyarország uniós tagságával járó előnyök közül a leginkább kézzel fogható az több mint ezermilliárd forint, amellyel az EU hazánk felzárkózását támogatja. Magyarország az EU-s támogatások egyik legnagyobb kedvezményezettje: a listák élén szerepel a legkülönbözőbb…..
paroma 2013.08.22 12:29:12
@ottomoll: Nem igazan ertem amit leirsz:
1. Mo. export orientalt orszag, a vamok leepitesebol Mo profital...
2. A vamokat a vevo, a zemberek fizetik meg, nem az elado...
paroma 2013.08.22 13:11:39
@... zöld levelecske, ...: Az altalad emlitett piacokon is vannak bizonyos belso teruleteket erinto piactorzito szabalyzasok, foleg a mezogazdasag teruleten, nincs ertelme az EU-t kiemelni.
De ha a nezopontodbol indulok ki akkor sem ertem mi a hatranya egy ilyen piactorzito blokkon belul lenni mint semmilyen blokknak a tagjanak lenni; hosszabb tavon a vedovamjaid nem kepesek megvedeni egy ilyen kiszolgaltatott kis piacot.
paroma 2013.08.22 13:24:35
@Mohamed: Ha nem osszefuggo szamokat osszeadunk, barmit kihozhatunk:)
Keverni az EU-s penzeket es az kulfoldi magan cegek altal termelt hasznot, kihagyva a magancegek altal befektetett osszeget es onkenyes cserearanyokat bevezetve az erveles a 'jol hangzik, de ertelme nincs' kategoriaba csuszik be.
Milyen gyakran hallani ezt a kirohanást a vállalkozóktól, amikor kiderül, hogy túl sok a fizetendő áfa, csillagászati a tagi kölcsön vagy váratlanul végrehajt a bankszámlán az adóhatóság. Pedig a könyvelés, eredeti funkciója szerint, egyfajta visszacsatolás, vezetői…..
paroma 2013.08.07 20:28:58
@vitalis06: Ilyen jellegu tapasztalataim a magyar jogrendszerrel nincsenek, tehat meghatralok:)
De meglep, hogy egyaltalan fizethet a konyvelo ha biztositasa van, ilyenkor a biztosito jogi osztalyanak kellene atvenni a konyvelo jogi kepviseletet es csak rajtuk keresztul tortenhetne kifizetes...
paroma 2013.08.07 20:48:56
@vitalis06: Nem kotekszem, de az te iktatasodat nem fogadnam el bizonyiteknak, azt iktatsz amit akarsz...
Azonkivul nem fizikai documentumoknal mi az abra? Az en felesegem eves ado es afabevallasahoz pl csak excel tablakra van szuksege a konyvelonek.
paroma 2013.08.07 20:59:13
@vitalis06: alairja a konyvelo hogy emailt kapott? Es ezert te elutazol a konyvelohoz? Wow. Ez eltokeltseg.
A Marilyn bejáratánál rögtön a színpadba botlottunk a vendégemmel. Benn lehangolóan kevés vendég, bár nagyon sok dolgozó lány volt. Az egyik kanapén öreg kövér fickók ültek körülöttük kb. 10 lánnyal, pont úgy, mint a gengszter filmekben. Rendeltünk egy whiskyt és egy…..
A felhő alapú informatikai szolgáltatásokkal kapcsolatos gyanakvás és bizalmatlanság már eddig is megfigyelhető volt, dacára azoknak a nyilvánvaló előnyöknek, amelyekkel ez a megoldás rendelkezik. Az Edward Snowden által kirobbantott amerikai megfigyelési botrány pedig úgy hat,…..
paroma 2013.07.08 15:32:17
@bunkó: Gyakorlatban is letezik. Mint pl a Microsoft Azure-nal vannak az europai adatok nem hagyjak el Europat es az adatok fizikai helye (melyik server tarolja melyik ceg adatat) nem kideritheto alapbol. Erre epetihetsz amit meg akarsz.
Csalódtam. Ez az egy gondolat fogalmazódott meg bennem a stáblista lepörgése után. Nem igazán tudtam megfogalmazni miért, mert alapvetően nem láttam rossz filmet. Lekötött, végignéztem, nem menekültem sikítva a moziból. Nem volt gagyi, hihetetlenül nagy retardáltságok sincsenek…..
Rengetegszer a gyerek lelkére kötöttük, hogy kérjen meg egy nővért, vagy egy betegtársat, hogy ilyen alkalmakkor figyeljen oda, vagy vigyázzon a telefonra, de elfelejtette. Tisztelt Praxis!Egy barátom hívta fel a figyelmemet önökre, miután elmeséltem neki, hogy jártunk fiam…..
Számtalan cikket lehet fellelni a helyes viselkedéssel kapcsolatban az interneten. Mit fognak kérdezni az állásinterjún, hogy írd meg a CV-d, miként kontrolláld a testbeszéded- hogy párat említsek. Bár már talán unjuk is őket, a valóság azt mutatja, sokan még sincsenek tisztában…..
paroma 2013.04.19 11:25:16
@MacChicken: Ilyen nincs hogy fejvadasz HR. Amit leirtal az egy kozvetito volt es kesz.
HR az egy osztaly egy cegnel, mint a konyveles.
Ez nem kotozkodes, de nem art ha nem keverjuk olyan emberek feladatait akiknek a munkajuktol fuggunk:)
paroma 2013.04.19 11:49:42
@MacChicken: Amit te leirsz az a keverese az HR es az internal / external recruitmentnek.
A 2-nek lehet munkakori atfedese, de messze nem ugyanaz. A recruiter hozza be a munkaerot, az HR atveszi es utanna is felelos marad utanna.
Tehat te egy kulso recruiterrel beszelsz es utanna a ceg HR szakemberevel interjuvolsz.
Kicsit is tájékozott olvasóink jól tudhatják, hogy Magyarország és/vagy a magyar kormány renoméja borzasztóan rossz külföldön. Mi magunk is évek óta foglalkozunk a jelenséggel, melyben a jogos kritikák teljesen hajmeresztő túlzásokkal keverednek; miközben az, hogy ennek a…..
paroma 2013.04.09 10:22:06
@Pussy Riot: Engem viszont ha ritkan (igazan ritkan)vendegloben vagy kocsmaban szoba kerul Mo, akkor arrol kerdeznek mi van evvel a rasszista, anti-szemita rendszerrel Mo-n.
Tehat aki tudja hogy Mo letezik, annak ez a benyomasa az altala hallott hirek alapjan
paroma 2013.04.09 14:04:58
@Pussy Riot: En a kozvetlen (külhoni), nem masodkezbeli informaciojaimat irtam le, magamnak meg hiszek:)
paroma 2013.04.13 15:49:52
@Pussy Riot: Igazsag nincs:) Vagyis abszolut ervenyessegut eleg nehez talalni a fizika torvenyein kivul.
Te leirtad a sajat es tarsadalmi korod velemenyet, tapasztalatat errol a kerdesrol, en ugyanugy.
A kovetkezo arcoskodasnak fog tunni, de a tenyek ezt igazoljak: annak a kozeg amelyben en mozgok valoszinuleg nagyobb erdeklodese es lehet meg befolyasa is van a nemzetkozi hirekre mint a tiednek.
Nos hogy melyik a pontosabb statisztikailag es melyik kepvisel olyan ertekrended ami Mo nepessegenek gazdasagi fejlodeset tamogatja az mas kerdes.
Tarsadalmit nem is irom, mert azt meg problemasabb definialni.
De az egyen - Te es En - hozzaallasat a vilaghoz ezek a subjektiv tapasztalati -(mit beszelnek a kornyezeteben) elegge meghatarozza, tehat az igazsag mas lessz ha mashonnan nezed:)